שלום לכולם!
הרשומה הבאה היא קצת יוצאת דופן. אני לקראת גיל 45, וכל חברי הקבוצה הינם סביב גילאים אלו. לכולם יש עבודה, ילדים, ושאר מחוייבויו חיים, מה שמשאיר מעט מאוד זמן למשחק. חלקנו שיחקו בעבר יחדיו, אך בשל עומסי החיים לא התאפשר להפגש ולשמור על קבוצה זמן רב. אך לאחרונה החלטנו לנסות שוב, ולאחר קריאת ספרי פאת'פיינדר פראי- החלטנו לנסות בשיטה זו! רובינו התחלנו לשחק במהדורות מו"ד ותיקות יותר (הקופסה האדומה, AD&D, ובעיקר מו"ד 3.5 ופאת'פיינדר 1, עם נסיון מועט גם במשחקים אחרים), אך רצינו שיטה שיותר קל להריץ, יותר זורמת ומתמקדת בדמויו ובאקשן, והחלטנו לנסות לשנות. אך... יש לנו גם שחקנית חדשה לחלוטין למשחקי תפקידים! נקודת מבט חדשה ורעננה, וזה תמיד טוב!
ההחלטה הייתה לנסות הרפתקאת היכרות עם השיטה, ובמידה וכולם מרוצים- להכין דמויות חדשות ולהתחיל משחק עם תוכן שאכין. הרשומה הנוכחית תתמקד בהרפתקאה זו בלבד. במידה ונמשיך, מקווה שאוכל לחלוק עימכם רשומה חדשה!
הרשומה הזו קצת שונה מרשומות אחרות שקראתי כאן, ועם מיקוד שונה. במה מדובר?
עוד מעט על מה לצפות ברשומה, מבחינת אופי כתיבה וסגנון:
מוכנים?אז בואו נתחיל!
או שעוד לא? הפוסט הבא ייגע ראשית ב"טרום משחק"- הכרות עם השחקנים, עם המגבלות, ועם ההחלטות להכנת החבורה והמשחק למפגש הראשון. לאחר מכן נתחיל במפגש הראשון עצמו.
מקווה שתהנו!

הרשומה הבאה היא קצת יוצאת דופן. אני לקראת גיל 45, וכל חברי הקבוצה הינם סביב גילאים אלו. לכולם יש עבודה, ילדים, ושאר מחוייבויו חיים, מה שמשאיר מעט מאוד זמן למשחק. חלקנו שיחקו בעבר יחדיו, אך בשל עומסי החיים לא התאפשר להפגש ולשמור על קבוצה זמן רב. אך לאחרונה החלטנו לנסות שוב, ולאחר קריאת ספרי פאת'פיינדר פראי- החלטנו לנסות בשיטה זו! רובינו התחלנו לשחק במהדורות מו"ד ותיקות יותר (הקופסה האדומה, AD&D, ובעיקר מו"ד 3.5 ופאת'פיינדר 1, עם נסיון מועט גם במשחקים אחרים), אך רצינו שיטה שיותר קל להריץ, יותר זורמת ומתמקדת בדמויו ובאקשן, והחלטנו לנסות לשנות. אך... יש לנו גם שחקנית חדשה לחלוטין למשחקי תפקידים! נקודת מבט חדשה ורעננה, וזה תמיד טוב!
ההחלטה הייתה לנסות הרפתקאת היכרות עם השיטה, ובמידה וכולם מרוצים- להכין דמויות חדשות ולהתחיל משחק עם תוכן שאכין. הרשומה הנוכחית תתמקד בהרפתקאה זו בלבד. במידה ונמשיך, מקווה שאוכל לחלוק עימכם רשומה חדשה!
הרשומה הזו קצת שונה מרשומות אחרות שקראתי כאן, ועם מיקוד שונה. במה מדובר?
- הרשומה לא באה לספר סיפור, אלא לתאר משחק. משמע- היא תהיה פחות בסגנון נובלה סיפורית, אלא תתמקד יותר בכיצד המשחק עצמו התנהל- כיצד השחקנים הגיבו למצבים, שאלות ותובנות שעלו, אלמנטים של תכנון, אלתור ועוד...
- הרשומה היא מנקודת המבט שלי- נקודת מבט של המנחה, ולא של השחקנים. בתוך זאת אכניס הרבה הערות ",מאחורי הקלעים": התלבטויות והחלטות, גם לפני המשחק, במשחק עצמו, בין המשחקים. אכניס כמובן גם אינטראקציות, משוב ותוספות מהשחקנים, אך בעיקר תובא נקודת המבט שלי. אם אתם מעוניינים להנחות- ייתכן שזה יעניין אתכם
- הרשומה מתמקדת בלמידת שיטה חדשה- פאת'פיינדר פראי, וככזו מתמקדת גם באיך אנו ניסינו להתכונן לכך, בילוא אתגרים ואילו פתרונות נתקלנו, וכמובן רושם מהשיטה. זוהי חבורת משחק שלומדת את המשחק תו"כ תנועה, ולא חבורה שכבר מכירה את השיטה.
- ההרפתקאה היא הרפתקאת היכרות מוכנה- נגע הברקת השחורה, ולכן כמובןיש פה הרבה ספויילרים! ראו הוזהרתם! אך... גם למי שמכיר את ההרפתקאה יש למה לצפות! עשיתי שינויים בהרפתקאה, ולכן יש בה כמה תפניות ודברים שלא הכרתם. למה השינויים? אסביר בהמשך, ואפרט את הרציונל מאחורי כל שינוי.
- ולבסוף- כפי שציינתי, זו חבורה של אנדים בגילאים שחייהם מאפשרים יחסית מעט זמן לשחק, ועוסקת גם בכיצד לתמרן ולהתאים את המשחק לאילוצים אלו.
עוד מעט על מה לצפות ברשומה, מבחינת אופי כתיבה וסגנון:
- למי שלא הבין עד עתה- אני נוטה לכתוב באריכות מסויימת, ובפירוט רב (ועם חיבה ל Bullet points, כך אני נוהג לחשוב). אני כן מנסה לארגן זאת, בצורה ברורה ובתקווה לא יותר מדי מתישה. חלק מתחברים ונהנים מכך, וחלק לא. לידיעתכם
- אני גם נוטה לכתוב ולחלק את הכתיבה למספר ספויילרים. זאת כדי להקל את החלוקה בקריאה.
- קצב עדכון? אנו ניפגש כפעם בשבועיים, והעדכון יגיע ככה"נ בימים לאחר המפגשים.
מוכנים?אז בואו נתחיל!
או שעוד לא? הפוסט הבא ייגע ראשית ב"טרום משחק"- הכרות עם השחקנים, עם המגבלות, ועם ההחלטות להכנת החבורה והמשחק למפגש הראשון. לאחר מכן נתחיל במפגש הראשון עצמו.
מקווה שתהנו!