• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי "ללמד כלבים זקנים טריקים חדשים"- משחקים עם מבוגרים: הכרות עם פאת'פיינדר פראי, "נגע הברקת השחורה"

נהניתי מאוד לקרוא את הרשמים, החוויות והמסקנות!

אני מסכים שנגע הברקת השחורה לא מושלמת, דווקא בגלל שהיא נאמנה כל כך להרפתקה המקורית שנכתבה למבוכים ודרקונים מהדורה 3.5. יחד עם זאת היא עושה את העבודה של ללמד את השיטה, ואני שמח שהשחקנית הכי חדשה הסתדרה ככה יפה עם מטיל הלחשים – ברוב השיטות הגיימיסטיות כולל בעולמות פראיים, מטילי לחשים מורכבים יותר מכאנית למשחק ולכן פחות ידידותיים לשחקנים חדשים.

לגבי העומק המכאני, בעיני כל הקטע של עימות ותמיכה מוסיף מאוד. לכן אני אוהב להכניס יריבים שהם קצת trick battle – או מפלצות עם התקפה גרועה אבל שמשתמשות בעימות או אחיזה כדי לתת זו לזו תוסף פגיעות, או מפלצות עם הדיפה מוגזמת שמחייבת את הדמויות לעשות עימות ולהפוך אותה לפגיעה, ותמיכה על מי שתוקף אותה.

קודם כל ממש היה תענוג לקרוא את כל הסיכומים של המפגשים - מהמם!

זה שבמפגש בודד סיימתם את כל המנזר וגם את ההמשך, זה ממש זריז. במיוחד המנזר. במשחק שלי היה להם הרבה יותר אינטראקציה כולל גם הקובולד, שעשה גם הצגה לאפור הפרווה. לקח להם שני מפגשים לסיים עם המנזר לזכרוני.

מסכים שנגע הברקת השחורה שומרת לעתים על נאמנות מוגזמת למקורית, שימוש באתגרים דרמטיים והיתקלויות מהירות במקום חלק מהקרבות משפר אותה. ואפילו ששילבנו כמה שיפורים קלים בתרגום בעקבות המשחק שלי (וגם הוספנו עמוד על נקרת בז שלא קיים במקור), לא היינו יכולים לגמרי לשנות דברים.
אבל, בתור הרפתקה ראשונה בשיטה או במשחקי תפקידים לדעתי היא מצוינת, היא מספיק פשוטה וזורמת כדי לא לסבך, ולעתים כל החוקים הנוספים של עולמות פראיים יכולים לבלבל מנחים חדשים.

בהרפתקאות ייעודיות של השיטה, זה אכן מובנה בפנים, כמו אלו שבאסופת ההרפתקאות.
אני מתנגד לאמירה של ״ריפוי מהיר אחרי קרב זה מפריע״. זה מאפיין של מבוכים ודרקונים שמתבסס על שחיקה הדרגתית של משאבים לאורך המבוך, מה שבתורו גורם ליום הרפתקאות של חמש דקות.
בעולמות פראיים אתה יכול להשתמש בכל קרב ברוב המשאבים, ואז כל קרב הוא מגניב ומשמעותי. אין Speed bumps. באותו אופן אם נפצעים זה גם משמעותי - אי אפשר לרפא במהירות.
בעיניי זה פיצ׳ר של השיטה ואחד הדברים שאני מעדיף בהרבה על מו״ד

לסיום, מגניב לשמוע שאהבתם והמון בהצלחה עם הפיראטים 🏴‍☠️

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה