• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
שירו-סנשאי מביט קדימה לעבר שני הצלמים הקפואים שהתגשמו. הם מנסים למנוע ממנו לעבור, מגנים על הקברן - אבל שירו חווה כפור קטלני בהרבה משלהם בטיראנובה. אם הוא שרד אז, חייל צעיר וחסר ניסיון, הוא יוכל להביס אותם ללא בעיה.
דם הדרקון מתקדם קדימה ומניף את חרבו בקשת, מתיז רסיסי קרח בעודו עושה זאת. הוא שואב כוח מלחשיה של אילידיה והחוטא שהובס, מחזק את עצמו. שירו שולף שיקוי מתיקו, לוגם אותו במהירות בכדי להשיב לעצמו עוד רוח לחימה.

META
פעולת תנועה
שירו נע ל-K15.
פעולה רגילה
מכה בקשת - נגד הצלמים, 39 ו36 נגד דרג"ש. בפגיעה 16 ו22 נזק.
פעולה חופשית
שירו מנצל את הכוח של אילידיה ומקבל 42 נק"פ זמני. גם האביר האמיץ מקבל 42 נק"פ זמני. הוא מנצל את הכוח שלו לנצל פרץ ריפוי אחרי שהביס אויב, ובמקום לרפא 32 נק"פ הוא סופג 27 נזק (עמידות 5 לנזק).

פעולה משנית
שירו שותה שיקוי, מנצל פרץ ריפוי ומשיב 22 נק"פ.

שירו כבר לא מדמם.

בגלל ששירו עומד באש, הוא סופג 1ק6 נזק.

נק"פ: 76/121 (15 זמני)
נקודות פעולה: 0
כוחות מנוצלים: שובר עצמות, בלתי ניתן לעצירה, לשבור את הקליפה, אימת הנבלים, פרץ אדיר, נשיכת נחש הפלדה, נשיפת דרקון, אימון הגנתי, דם ברזל, מכה וחבטה, מכה בקשת.

עריכה אחרונה:
IN
"ממחשכי דממת התוהו ומבעד לצעיף האינסוף, יישבר מעגל הדורות שאסר את נשמתנו".

אודסיה שולחת את ידיה מעלה, תנועותיה חדות, מדויקות, כמו קשת שמותחת את מיתריה. מימי המעיין מתרוממים סביב, מערבולת עצומה צומחת מעלה, כמו עמוד שמיים שנולד מתוך האדמה. האפלה שבתוכה רוטטת, שולחת זרועות דקיקות שמתפתלות כאילו מנסות לברוח. אודסיה מהדקת את אחיזתה, תנועותיה מנחות את המים באלגנטיות עיקשת. סמלים זוהרים נרקמים מסביבה, עוטפים את האפלה ונועלים אותה בתוך כלוב של אור. גלי אנרגיה מתפרצים לכל עבר, מטלטלים את האדמה ואת שדה הקרב, גורמים ללוחמים לעצור לשבריר שנייה ולהרים מבט אל המראה שאין שני לו.

האפלה זועקת. לא קול רגיל, אלא תהודה. משהו עמוק, פרימיטיבי. צליל שלא נועד לאוזניים אנושיות. הוא לא רק נשמע – הוא מורגש, כמו רעידה שעוברת באדמה, באוויר, בעצמותיהם של כל הנוכחים. תחילה, הצעקות נשמעות כמו יבבה נמוכה, כמעט כמו חיה שנמצאת במצוקה. אך זה לא נמשך. היבבה מתחלפת בזעקה קורעת, קול שמשדר ייסורים חסרי גבולות. זה לא כאב רגיל; זה כאב של משהו שמבין שהוא עומד להיעלם. אם כל האפלה חשה כעת, לראשונה, שיש סיכוי אמיתי שהיא עומדת להפסיד.

גלים של בהלה יוצאים מהאפלה, זרמים של אנרגיה משתוללת נפרצים החוצה, מתפתלים באוויר כמו נחשים שחורים. הם מכים במים, באדמה, מנסים למצוא אחיזה, משהו שיציל אותה. אין לה מנוחה, רק מאבק עיקש. היא שולחת זרועות אפלות לכל כיוון, מתנגדת לכל מה שקורה לה, אבל המים ממשיכים לטפס, קורעים כל זרוע שיוצרת האפלה, מגוננים על כל מי שנמצא במעיין.

ואז מגיעה הזעקה האמיתית. זעם. קול עמוק, נורא, שממלא את שדה הקרב כולו. זה לא רק קול – זו הכרזה. איום.
האפלה מתפתלת יותר ויותר, מנסה לקרוע את המים שסוגרים עליה. אבל משהו משתנה. הגלים של אודסיה לא נכנעים, לא נרתעים. המים מתגברים, זוהרים יותר ויותר עם כל רגע שעובר, ראשת האחווה אוחזת בקסם בתושייה אלמותית. היא לא אחת שנכשלת.

איזי עומדת מנגד, קפואה. הברקים של אילידיה רועמים עדיין באוויר, ומהדהדים עמוק בתוכה. עיניה, שהיו שחורות כצבע הלילה, מתחילות לאבד את הגוון הכהה. צבעים חמים יותר מבליחים, נראים כמו קרני אור שמבקיעות מבעד לעננים אפורים. היא מביטה לעבר אילידיה, וקו בלתי נראה נרקם ביניהן, קשר שמילים אינן נדרשות כדי להסבירו. האוויר סביבן טעון במתח, רגעים שמובילים להחלטה אחת.
"הלב שלך לא שייך לה" לילוואנה אומרת, קולה רך אך חד, כאילו חותך ישר לליבה של איזי. "זה לא הוא, זה לא את! הביצים בטוחות, איזי. יש עתיד לשבט סלוק, אבל הוא תלוי כעת בך. העתיד הזה מתחיל עכשיו או נגמר עכשיו".
איזי מרימה מבט, ידיה רועדות. היא שומעת את המילים, והן חודרות מבעד לשכבת הכעס, מתחת לצלקות האופל. משהו בה מתחיל להיסדק.

ואז, הקברן זז. הוא מדדה קדימה, גופו מרוט ודימיו נוזלים ללא שליטה, אבל עיניו עדיין בוערות באור חולני. הוא מרים יד אחת, וקולו מאיים להרעים פעם נוספת כפעמון שבור. עם זאת, הוא אינו מדבר כעת, גרונו חתוך לרווחה. הוא לא מסוגל, והוא לא צריך.
השמיים נקרעים למצוותו. מטאורים, כל אחד עטוף בלהבות לוהטות ואנרגיה זכה, פורצים מטה בעוצמה אדירה. הפיצוץ הראשון מזעזע את שדה הקרב, זורע חורבן בכל אשר סביבו. הסמל הקדוש הרחוק ממנו בוער בעוצמה שחורה, הבועות עולות במעלה המעיין. כתמים שחורים משתרגים בתוכו, מטשטשים את בהירותו הקדושה שכבר אובדת לו.

האביר האמיץ רואה את הסכנה ומרים את זרועותיו האדירות, שולח אותן קדימה. שלשלאות זוהרות, מלאות בחוליות ברזל יצוק, פורצות מבין אצבעותיו. הן מתלפפות סביב המטאורים, לוכדות אותם אחד אחד ומושכות אותם לאחור, מונעות מהם להתרסק על שליחי המועצה ומצילות גם את אנשיה של איזי, טרוגלודיטים חיים ומעולפים יחדיו. רגע לפני שהמטאורים פוגעים שוב, הם מושמדים.
אך השלשלאות נושאות מחיר. האנרגיה של המטאורים מחלחלת לתוך האביר, פוגעת בו כמו אלפי להבים זעירים. הוא מתנודד, גופו כואב, ונושם בכבדות. הוא שרד, אך בקושי, ועורו מפוייח כעת לגמרי, הורס את רקמותיו לעד. מבטו עובר לעבר הטרוגלודיטים, לוחמיה של איזי, והוא נאנח בהקלה. הם בטוחים.

"לא אוכל לכפר. איני יודע כיצד לעשות זאת, אף שאין זה אני שעשה את המעשה" הוא לוחש בקושי, רגליו נאבקות לשאת את עול גופו המפויח. "אבל אני נלחם לצידך, יהי המחיר אשר יהיה. אף ילד לא צריך לגדול ללא הוריו".

איזי מביטה לעברו, ואז משקיפה על לוחמיה. עיניה מתמלאות באור שלא היה שם קודם. השיחות עם אילידיה, מראות הברקים, המאבק הבלתי נגמר. היא מביטה באילידיה ארוכות, קרועה אם להעז ולהאמין או להתמסר, כעת לעד ולעולם, לאפלה המשתוללת סביבה.
שתי אמהות עומדות בפניה. אחת שלא מסוגלת להציע לה כלום, ואחת המסוגלת לתת בידה הכל.
אך רק אחת מהן קראה לה ילדה.

המים מתחילים לעלות עליה ועל שאר הטרוגלודיטים, עוטפים אותם בגלים שקופים וזוהרים. האפלה שבתוכם זועקת, נלחמת, אבל המים עוצמתיים יותר. איזי צונחת על ברכיה, אוחזת בראשה, ונשימה חדה בוקעת מפיה. היא לא יודעת אם זה מכאב, הקלה, או משהו חדש לחלוטין.
משהו בתוכה משתנה. רגע המהפך שלה קרב, והמערבולת שמעל אודסיה הולכת ומתחזקת, כאילו העולם כולו מחכה למה שיקרה. המים מתיזים כעת בפראיות לכל עבר, כשרק הקברן מטיראנובה עומד במרכז, מסרב לוותר, דמו מתנוסס לכל עבר כטיפות הגשם האחרונות.

ואז, המישור עוצר מלכת. רעדה חדשה עוברת בו, רעדה שלא קשורה בשות'-גוראג או במשרתיה. רעדה שלא קשורה בכוח, בעוצמות עתיקות שמתנגשות זו בזו בקרב אחרון.
זוהי רעדה שקשורה ברגש. רגש מוכר, ברור, חד.
פחד.
"פאם?" צועק וירניק אל האוויר, מביט לכל עבר. "פאם, מה קורה לך? למה את מפחדת? אנחנו עומדים להרוג את המטורלל הזה, הכל בסדר, את יכולה לבוא ונדבר על הכל" הוא מחווה בידיו לעבר משפחת המלוכה הבטוחה כעת, כשרק בני תופת אחרונים נותרים לצד הקברן והניצחון נראה, לראשונה, ממשי.
"מה קורה? דברי איתי!"
ואז מימי המעיין חושפים בפניהם תמונה נוספת, כאילו האלה עצמה מתערבת כדי להזהירם. הם אינם רק חשים בתמונה, הם מרגישים אותה.
והם חשים כעת את הפחד של פמיניה. פחד מפני סכנה שסר היירוזאוג אמר בעצמו שהיא נוראית אף יותר משות'-גוראג. איום אישי בהרבה.
סא-אאגה.

האויר רווי במתח בלתי נראה כששער קורע את עצמו אל תוך ממלכתה של פמיניה, פולש אל המעבר. מערבולת אדירה של צבעים אשר נוצרים באוויר, מתכנסים לצורת עיגול גדולה. ירוק כחלחל שמתנגש בזהב עמוק, עם גוונים סגולים שרוקדים סביב בהבזקים בלתי נגמרים. זה לא רק שער, אלא קרע במציאות עצמה, זוהר ומתנשא כאילו הוא נושם חיים משלו.
שוגון האימפריה צועד קדימה מבעד לשער, יציב ובטוח בעצמו, כאילו נולד לעולם הזה. אור ירוק חלש מבזיק מקשקשיו בכל צעד שהוא עושה, מאיר את השביל המיוער שמשתרע לפניו. רגליו נעות באחת, כל צעד כאילו גורם לצמחים לקוד סביבו, לכרוע ברך בפני היצור הנעלה שמולם. האדמה תחת רגליו נשענת בפניו, כמעט מכופפת את עצמה כמו משרתת נאמנה.
הקברן מטמא את העולם הזה. סא-אאגה מכפיף אותו לרצונו.

הוא יודע לאן הוא הולך. קדימה, דרך החורש, נמצא המקום שבו הכל מתנקז. ככל שהוא מתקרב, ריח של שריפה ושל מים קדושים עולה באוויר, כמו שני עולמות שנאבקים זה בזה. כל צעד מקרב אותו לאזור שבו היער הופך לסערה – להבות מנצנצות באוויר, משולבות עם ניצוצות של אפלה ומערבולות מים שזוהרות באור מסתורי. זה מחזה מבעית ויפהפה כאחד, אך סא-אאגה לא עוצר, ושליחי המועצה יודעים שהוא נמצא פסע מהם. הם לא מסוגלים לראותו מבין העצים הבוערים, אך הוא נמצא כאן. ואם הוא יגיע, זה יהיה הסוף.

ואז, בין הלהבות והמים, מופיעה דמות אחרת. פמיניה.

היא אינה נראית כמלכה בודדה, אלא כישות ששייכת ליער עצמו. גלימתה נראית עשויה מעלים ורסיסי טל, ותלתליה הארוכים נראים כמעט כחלק מהאור שסביבם. עיניה חודרות, מלאות כוח שאין לו שם, והן מתבייתות עליו באחת.

"לא תעבור" היא אומרת, קולה יציב אך רווי בעצבנות שכמעט מצליחה להסתתר.
סא-אאגה אינו עונה מיד. הוא רק מביט בה, עיניו מחייכות בשעשוע קר. הוא לא עונה, נותן למלכת הפיות להמשיך בדבריה.
"לא", היא אומרת, צועדת קדימה, והאור סביבה משתנה, הופך חד יותר. "אתה לא תתקרב אליהם. לא לוירניק. לא לחבריו. לא לאדמה הזאת, למה שנותר ממנה. לעתיד שהיא זכאית לו".
"והאם את מסוגלת לעצור אותי?" הוא שואל, קולו שלו ומדוד. הוא יודע בדיוק כיצד היא תשיב לו.
"לא", היא מודה. "אך אם תעזוב את המישור עכשיו, אתן לך כל מה שתרצה".
הוא מרים את ידו, מציץ באצבעותיו כלאחר יד, לפני שהוא מביט בה שוב.
"כל מה שארצה?"
"כל דבר", היא לוחשת, כמעט לא מצליחה לומר את המילים. היא יודעת מה יהיה המחיר המבוקש.
החיוך בעיניו מתרחב. קר, חד, כמו להב שנכנס עמוק. "אני רוצה את עוצמתך, פיה. אני רוצה את כולך".
"אתה חושב שזה יעניק לך כוח על המישור?"
"לא" הוא משיב ללא קושי, ועיניו ננעלות עליה. "ואין זה משנה ממילא. איני מחפש למשול. אני מחפש לשלוט".

"לא, לא, אין שום סיכוי" וירניק רואה את המחזה במימיי האגם, ידיו מאגרפות בעוצמה כה רבה את סכיניו עד שהלהב מאיים לחתוך בעור ידיו. הצלופח מזנק ממקומו קדימה, מתכונן לרוץ כאחוז טירוף אל היער.
"לא תוכל להביס לבד את השוגון!" צועקת נישידי. "אינך יודע היכן הוא, וגם אם כן, הוא יהרוג אותך!"
"אני סיימתי לאבד אנשים" הוא משיב בזעקה מבלי לעצור. "ליבה קורא לי. אני יודע איפה היא, אני יודע איפה הוא. פאם לא הולכת למות עבורנו. היא לא!" הוא רואה את הקרב המתחולל באגם, את הקטור שנאבק לבלום את מכותיו של הקברן, את קאס שמתגושש עם השד החלקלק שלצידו.
"שירו" הוא מביט בדם הדרקון, הקרוב ביותר אל קצה המעיין. קולו רועד, ביודעו מה הוא הולך לבקש מדם הדרקון. "בבקשה. אני זקוק לך".
"וירניק-" מנסה לשווא דמת הדרקון.
"אני הולך. איתכם או בלעדיכם".
"אני באה. השוגון לקח ממני הכל" היא קדה לרגע קל בפני ונדריה, מתחילה לרוץ לצידו. השתיים לא מחליפות מילים, אך ונדריה יודעת את שביקשה ממנה נישידי. להישאר ולהגן על המשפחה, ולתת לה לצאת לקרב למול סא-אאגה.

הקברן, בינתיים, עדיין עומד על רגליו. הטקס בעיצומו, ובני התופת טרם הובסו.
שירו-סנשאי סוקר את הקרב. הוא מסוגל לצאת מהמעיין בריצה מאומצת, אך משמעות הדבר היא להותיר את חבריו להילחם בעצמם.
ומצד שני, אם לא יעזור לוירניק ונישידי - הרי שגם הם ייאלצו להילחם בעצמם.

"לך" אומר לו האביר האמיץ, כמעט מתחנן בפניו.
"פמיניה היא האם של בת'אני. בבקשה. לך".

META
השפעות קרב:
הטקס של אודסיה - 9/12 הצלחות, 2 כשלונות.

פלא ההולך ונמוג מן העולם - לאור הנזק שספג המעיין של סואולה, הוא הופך לתוואי שטח קשה עבור שליחי המועצה. בנוסף, אודסיה סופגת כישלון בטקס. ככל שמצב המעיין יחמיר, השפעות נוספות שלו עלולות להיעלם.

עקדת חטאים [הקברן מטיראנובה] - מאפיין, כשהקברן מטיראנובה יורד ל-0 נק"פ בפעם הראשונה בהיתקלות; הקברן גורם נזק השווה לערך המדמם שלו לכל האויבים בהילת חזון קדוש, כשכל אויב מקבל חלק שווה בנזק. הדבר נחשב כפעולה המשנית של הקברן בתורו הבא. הקברן זוכה ב-10 נק"פ זמני על כל אויב בהילת חזון קדוש.

אב מגונן [אביר אמיץ] - הפרעה מיידית, כשבן ברית בטווח ראייה סופג נזק; האביר האמיץ סופג את הנזק במקום כל בני הברית בטווח ראייתו, והנזק הזה לא יכול להיות מופחת בשום דרך. הוא סופג 280 נזק.

התפתחויות קרב:
האביר האמיץ מדמם.
לילוואנה מדממת.

וירניק ונישידי עוזבים את הקרב להילחם בסא-אאגה.

התקפות נגד הקטור:
פסוק קדוש - הקטור סיים את תורו בהילתו של הקברן ומושפע מחזון קדוש. 40 נגד רצון, הקטור סופג 36 נזק קורן ועיוור עד סוף תורו הבא של הקברן.
קללת הונדיגו - כשהקברן מטיראנובה מדמם; 2 מטרות נפרדות בטווח 10; 20 טבעי נגד רצון, 34 נזק והווינדיגו זוכה ביתרון קרבי נגד הקטור עד סוף תורו הבא.

התקפות נגד אילידיה:
פסוק קדוש - אילידיה סיימה את תורה בהילתו של הקברן ומושפע מחזון קדוש. 32 נגד רצון, אם פגע אילידיה סופגת 41 נזק קורן ועיוורת עד סוף תורו הבא של הקברן.

התקפות נגד קאס:
פסוק קדוש - קאס סיים את תורו בהילתו של הקברן ומושפע מחזון קדוש. 1 טבעי נגד רצון, פספוס.

קורבן חדש - משנית; מטרה בטווח 3 מוחלקת עד 2 משבצות, ולאחר מכן הוונדיגו רשאי לבצע כנגדה התקפת טופר בטווח 19-20 לפגיעה חמורה. 29 נגד דרג"ש, אם פגע 23 נזק.

התקפות נגד אייל קורא:
קללת הונדיגו - כשהקברן מטיראנובה מדמם; 2 מטרות נפרדות בטווח 10; 30 נגד רצון, 29 נזק והווינדיגו זוכה ביתרון קרבי נגד האייל הקורא עד סוף תורו הבא.

התקפות נגד פנגולין:
קללת הונדיגו - כשהקברן מטיראנובה מדמם; 2 מטרות נפרדות בטווח 10; 32 נגד רצון, 29 נזק והווינדיגו זוכה ביתרון קרבי נגד הפנגולין עד סוף תורו הבא.

"לכו. אני אסיים כאן." הוא שואג ורץ אל תוך האש. מודע לאייל והפנגולין שנופלים מאחוריו. הם הקריבו את חייהם בשביל להעניק להם זמן, להעסיק את השדים כדי שהשאר יוכלו להתמקד באיומים האמיתיים. הם עשו את העבודה שלהם, והוא מתפלל תפילה קצרה נוספת אל השלכת, שמצע העלים המתים יהווה קרקע פורייה לצמחים החדשים.
הוא רואה את הקברן מולו. הכעס גואה בו. ובאותו הזמן, הוא מגחך. הקברן הוא קנאי, התפילות שלו כה אגרסיביות, הוא צורח פסוקים קדושים ומטיף לאלימות. מולו ומול הדת שלו, הפנתיאון הטבעי מעניק לקאס מרגוע.

הקברן כמעט נפל לפני רגע, והוא עדיין על ברכיו. קאס מכה פעמיים - פעם אחת עם צד הגרזן בסנטרו של הכוהן, מרים את ראשו מעלה. הוא רואה את העיניים הללו, מלאות בטירוף וריקות מכל רגש, מכל אהבה.
במכה השנייה, הוא מנחית את הגרזן. הקברן נראה כנידון למוות, מתריס בפני המוציא להורג, אבל קאס אינו מוציא להורג. גרזנו לא כורתת את ראשו של הקברן באבחה חלקה המפרידה בין צוואר לכתפיים. במקום זאת, גרזנו של קאס חודר את מצחו. לאחר רגע בו הוא מביט בדבר, קאס מרים את מגפו ודוחף את גופו של הקברן מטה. נותן למי האגם להתערבב עם דם ונוזלי מוח כשהוא תולש את הגרזן שלו מהגופה ומסתובב להביט בונדיגו.
הרגתי את האדון שלך. מה עכשיו? הוא שואל במבטו, זנב בין הרגליים, או השתוללות מחוסרת רסן?
META
תנועה- פוסע לK11, סופג 6 נזק אש.
משנית- מטרת הצייד על הקברן.
רגילה- ניפוץ שריון. שתי התקפות נגד הקברן: 33 ו-41 נגד דרג"ש. 30 נזק ו-5 נזק כפור מההתקפה הראשונה. 40 נזק ו-5 נזק כפור מההתקפה השנייה.
במידה ורק אחת ההתקפות פגעו, יש לו מחסר 4- לדרג"ש עד סוף תורי הבא. במידה ושתיהן פגעו, המחסר הוא 6-.

מנצל את המשאב הקבוצתי בשביל נקודת פעולה. ומנצל אותה בשביל פעולה רגילה נוספת.
קאס וכל בן ברית סמוך אליו רשאים לגלגל הצלה נגד כל השפעת תודעה. אני מאמין שרק על האביר האמיץ יש השפעות תודעה, הוא מגלגל הצלות נגד כולן, גם אם הן לא השפעות של הצלה לסיום.

רגילה- מכה כפולה על הקברן. 23 ו-39 נגד דרג"ש. 28 נזק ו-5 נזק כפור מההתקפה הראשונה. 26 ו-5 נזק כפור מההתקפה השנייה.

כשהקטור היה קטן, הוא העריץ את הרעיון של להיות מאיר הדרך. להיות אביר מהאגדות, לעזור לכל מי שצריך ולהילחם במפלצות של העולם.
היו שנים שבהן הקטור לא היה בטוח שזה מה שהוא, אבל עכשיו, כשהוא רואה את המטאורים נופלים, הוא רואה את האביר האמיץ מנסה לחסום אותם. עכשיו הוא יודע מה עליו לעשות.
הקטור תופס בידו את אחת השרשראות של האביר. לא, הוא לא ייתן לו לקחת את כל העול הזה על עצמו. הריבון עשה זאת, נמנע מלקבל עזרה מאחרים כתוצאה משקריו ותככיו של סא-אאגה. הוא לא ייתן לזה לקרות שוב. כל עוד הוא פה, הוא ינסה לעזור לכולם להגיע לסוף השמח שלהם. כמו שאביר מהאגדות אמור לעשות.
סמלים מאגיים וקדושים מתחילים להופיע על השרשרת, לחזק אותה, לעשות אותה עמידה יותר. הם פולטים מים על אש המטאורים, מנסים לכבות אותה ללא הועיל. אך גם חוסר התועלת הזה עוזר, לוקח טיפה מהחום שהאביר שם על עצמו. אם הוא מרגיש סבל של מאות חתכים, הקטור יפחית כל חתך שהוא יכול.
אך כעת הגיע הזמן להילחם במפלצות. בילדותו הקטור דמיין טרולים, בסיליסקים או כימרות. אך האמת היא, שהיצורים הללו אנושיים יותר בכל צורה מהדבר המתועב שעומד מולו. הקברן הוא רשע טהור וחסר מעצורים. והגיע הזמן שמישהו יפטור את העולם ממנו.
פרץ מים יוצא מן האגם, מהיר, חזק וקטלני. להב של מים שדוקר את הקברן דווקא בגרונו, ישר בחתך שכבר קיים. גורם לקברן להיחנק עוד טיפה מדמו שלו. גורם לו להשתהות רגע בשביל אוויר. והרגע הזה הוא גם הרגע האחרון, שכן הגיע זמנו של קאס לעשות את שלו.
נקמתו של הילד אשר איבד את אימו לאחת המפלצות של העולם. של אי-צדק כה תהומי עד שאיש מהמעורבים עדיין לא החלים ממנו. אך כעת זה הסוף. הקטור לא זה שינחית את ההתקפה הסופית, אבל יתמוך בקאס בכל מאודו.
META
תגובה מיידית: חותם מגונן. האביר האמיץ חוטף 21 נזק פחות מעקדת חטאים.
פעולה מזדמנת: צדק קורן. הקברן חוטף 12 נזק קורן.

שירו-סנשאי נקרע בין שתי הקבוצות. ההתחבטות מותירה אותו נייח לרגע, לא מסוגל להחליט. הוא לא יכול לנטוש את חבריו, אלא שעליהם נשבע להגן, שוב.
אבל אז דם הדרקון מביט בפניהם, גם של אלו שנשארו להילחם וגם באלו של נישידי ווירניק, והוא יודע מה עליו לעשות.
הוא הפקיר את אביה של נישידי פעם אחת ושירת לאורך שנים רבות מדי את השוגון. הוא לא ייתן לו ללכת סתם כך.
"אני מתנצל, חברים. שוב פעם אני עוזב את שדה הקרב, אבל הפעם לפחות לא כמוג-לב נתעב הבורח על חייו, אלא אחד שרוצה להציל את כל מה שהוא עוד מוצא יפה בעולם הזה. סלחו לי" אומר שירו בשטף מילים. הוא מצמיד את חרבו למצחו וקד קידה עמוקה, כזו שלא קד מעולם. קשקשי ראשו נוגעים במים החמימים, שאפילו פסלי הקרח שעמדו מולו לא הצליחו להקפיא. שירו מרגיש את עוצמתה של סואולה מדרבנת אותו להמשיך, לסיים את מה שהתחיל לפני אי אלו שנים.
"תודה" הוא לוחש למעין, ורץ אחרי נישידי ווירניק.
רץ להתעמת עם עברו.

הם רצים. הגלים במעיין גואים מסביבם, שולחים מערבולות מים אלימות ומעוותות כמו ידיים שלובות, מנסים למשוך אותם מטה. שירו-סנשאי נלחם, כל שריר בגופו צועק את מחאתו. הוא חותך דרך המים, הקטאנה בידו, כאילו החיה עצמה נושכת אותו ומסרבת לתת לו לעבור. העולם סביבו הוא כאוס מוחלט – גלי הקסם של אודסיה מתנגשים בקצב קבוע, כאילו הלמות תופים מלחמה, וכל נשימה הופכת קרב בפני עצמו.
בעודו נאבק לפרוץ החוצה, מחשבותיו אינן מרוכזות בגופו, אלא בעברו. זיכרונות נשטפים מעליו עם כל גל. הוא נזכר בריצתו לצד נישידי, אי שם בסנואופיק. הוא רואה את דרכי האבן הקפואות, את השמיים האפורים והכבדים. הוא זוכר את צעדיה לצידו – מהירים, חדים, מלאי נחישות. באותה תקופה, הם היו שותפים מושלמים. שני דמי דרקון ששלטו בכאוס שמסביבם, ידעו לקרוא אחד את השני כמו לחן מוכר. ברגע הבא, שירו נזכר שוב בריצות לצד וירניק. הצלופח. החל מהקרבות באדמות החוף, ועד הרגע בו עמדו יחד נגד ריבון הברק בהפיכתו הצבאית. החיוך השובב, הקריאות חסרות הדאגה אפילו בשדה הקרב, הדרך שבה האיש המהיר הצליח להישאר צעד אחד קדימה. כעת וירניק רציני, מתנשף בכבדות, דוחק בכל שריר ברגליו קדימה, יודע שהשניות ספורות.
הם רצים לצידו שוב. רצים לעבר העבר.

ואחרי דקה מייסרת וכבדה, אחוזת טירוף, הם מגיעים. וירניק מוביל אותם, ליבו מצפן המשמש גם כעוגן. הם מזהים את שתי הדמויות ממרחק, נשקיהם שלופים.
"תתרחקי ממנו! עכשיו!" צורח וירניק כשהוא יוצא דרך העצים, ענפים שורטים את פניו. פמיניה מסתובבת, פניה עדיין מפוחדות - אך כעת יותר.
"ארנבון שלי, אתה צריך-"
"לא, לא, תתרחקי ממנו! אני זוכר הכל, פאם. האיש הזה, האיש הזה הוא הדבר הכי מרושע שקיים עלי אדמות. את לא תהפכי לקורבן נוסף שלו. לא עוד פעם. לא שוב. צאי מכאן! תני לנו להתמודד איתו".

סא-אאגה עומד לא רחוק ממנה, סלע שניצב בלב סערה. שפתיו לא נפרשות לחיוך, אך מבט אחד בעיניו ושירו-סנשאי רואה את הזיק הקטן שדם הדרקון מאפשר לעצמו להפגין. את העובדה שהוא מרוצה. מרוצה מאוד.
היער סביבם שותק. אפילו ציפורי השיר שמילאו קודם את הענפים נעלמו. רק הרוח נושבת ברכות, כמו נשימת ענקים בלתי נראים, כשגם קולות הקרב מן המעיין שוכחים. זה כאילו המעבר כולו צופה, ממתין לבאות.

"בתור אדם שבורח מעברו, אינך חושש לשחזרו, סנשאי" עיניו מרצדות, מתמקדות בדם הדרקון, מפשיטות אותו מהגנותיו.
"סתום את הפה שלך, חתיכת מופרע פסיכוטי. אתה סיימת לשחק כאן באנשים" וירניק עומד להשליך את סכינו קדימה, אך נעצר על ידי הנהון חד מנישידי. כאילו היא מסמנת לו שזה לא הזמן.
חכה, היא כמעט אומרת לו. חכה עד לרגע המדויק ביותר.
"חשבתי שרצית את המעיין" היא אומרת, מביטה בשוגון, ידיה חובקות בעוצמה את סכין הכוכב שלה. "למה לא לצאת ולהילחם בשליחי המועצה?"
"המעיין יעד מעניין, אך ישנם דברים מעניינים אף יותר. הייתי זקוק להסחה ולנקודת לחץ. דאגתי לאחת" הוא מעביר את עיניו לעבר פמיניה.
"האם תברחי, פיה? בני בריתו של סנשאי רחוקים מדי, וידה של אודסיה קצרה מלהושיע. האם תיתני לי לקטול אותם, כאן ועכשיו? רק אמרי את המילה".
"אנחנו מסוגלים להתמודד איתך, סא-אאגה. גם שוגונים מדממים" וירניק מרהיב עוז, אך לא נראה שדם הדרקון הירוק מתרשם, לא מגיב לכך. הוא מביט כעת בשירו-סנשאי, עיניים צהובות רודפות.
"ומה אתה חושב, סנשאי?"

"מה אני חושב? שאלה מעניינת. במיוחד כשהיא באה ממך, סא-אאגה" אומר שירו ברוגע. ליבו הולם בעוצמה, אך הלמות אלו שוככות לאט לאט. הוא עדיין מפחד מהשוגון, לעובדה הזו הוא לא יכול להתכחש.
אבל גופו כבר לא זועק לו לברוח.
"בעבר לא הרבית לשאול אותי מה אני חושב, רק כשרצית לעורר אצלי את התחושה שאני עדיין שולט במעשיי" מוסיף שירו, מהלך לאיטו לעבר השוגון כמה צעדים ואז נעמד שוב, מביט בעיניו הצהובות של סא-אאגה בשלווה.
"אתה רוצה אותי חשוף? אין בעיה" פורש דם הדרקון את ידיו לצדדים, כאילו מזמין את השוגון לפגוע בו.

"ברחתי ממשמרתי והותרתי את מפקדי מאחור, למות. לקחתי מידך את התליון הקדוש במחשבה שהוא יעזור לי להתקרב בחזרה אל הלועט והאימפריה. הטבעת בי פחד, חרטה ואשמה ללא סוף. כל מבט ממך הזכיר לי את מה שאבד לי, ואת מה שאולי אוכל להחזיר. שירתתי כאן שנים בשביל להשיב את כבודי האבוד, בתקווה ערטילאית שיום אחד אוכל לחזור כבאורח פלא לאימפריה". שירו עוצר רגע את דיבורו, מביט בחבריו, בפמיניה ובשוגון. הוא נושם עמוק, מרגיש את הקור שנוצר באופן לא טבעי במעבר. שירו מאמץ אותו אליו, כמו שאימץ את הכפור שהרגיש בפסגות הגבעות שסבבו את מצודתו של קאטו. הוא מאמץ אליו את הקור כפי שאימץ את הקיפאון הנורא שכמעט והטביע אותו בסנואופיק, שם חושל מחדש כחייל. שם נבחר על ידי סא-אאגה.
שם החל את מסעו.
"האם איני מפחד ממך? לא, זאת תהיה הונאה אדירה. בוודאי שאני מפחד, ובצדק. אבל האם אני משותק בכל פעם שאתה מניח עליי את מבטך? מוכן למצוותך בכל פעם שמילה יוצאת מבין שפתיך? לא".
"הגעגועים להוריי, לנוף ילדותי, לעצי הדובדבן הנהדרים של האימפריה, לשירה, לתרבות - אדירים. הייתי נותן דברים רבים בשביל לחוות אותם שוב" הוא אומר, עיניו בוהות לרגע בכמיהה אל המרחק. לאחר כמה שניות דם הדרקון מחזיר את מבטו אל השוגון, אומד אותו לרגע.
"שלטת בי מרגעיי הראשונים בצבא, עקבת אחריי כל השנים לאחר מכן כשהגעתי לארוות' והחלקת פנימה שוב כשזה היה מתאים לך. אני כלי, מעולם לא הייתי יותר מכך". שירו מחייך חיוך רחב, אותו חיוך שהחל לגלות רק בחודשים האחרונים שוב.
הוא מתחיל לצחוק, מעורר אולי שביב של תמיהה בעיניו של השוגון האכזרי. גם וירניק ונישידי נראים מבולבלים לרגע, אבל שירו-סנשאי לא מותיר להם הרבה זמן לתהות על קנקנו.

"אתה יודע מה הכי מצחיק? שהשליטה שלך בי לא התחילה להיפרם בחודשים האחרונים, אפילו לא בשנתיים האחרונות. הכל התחיל באותו לילה ארור, ששלחת את המתנקשים ההם לרצוח את קאטו. ברחתי בבושה, אבל לא עשיתי את הדבר שאותו ביקשת ממני - לרצוח אותו בעצמי. כמעט לא הצלחתי להתגבר על אותה פקודה, לאכזב אותך, אבל בסוף, בדרכי העלובה אז - סירבתי לך".
יש לי אנשים חדשים מסביבי, שאוהבים אותי ודואגים לי. ואני אוהב אותם באותה מסירות, באותו להט קדוש. בעבר הייתי אומר שאמות למענם, אבל אז לא הייתי לומד דבר" הוא מציץ קלות בנישידי, גורם לה להכיר בתרומתה לכך.
"אני לא עוד כלי בשליטתך, אאגה. לפחות לא מרצוני שלי. אני כלי במשחק שלי בלבד, נחוש להגן על חבריי ולפעול למענם בכל צורה שתידרש. ויותר מהכל, אני מוכן לחיות למעני ולמענם".
"אני הוא שירו-סנשאי מהשושלת הלבנה, וכוחו של הלועט מדריך אותי. לא אכרע ולא אשתחווה בפניך, אאגה, כי רצוני הוא שלי בלבד כעת".

OUT

IN
סא-אאגה דומם לכל אורך הנאום. פניו אינם בוגדות ברגשותיו - אם האיש בכלל מסוגל להרגיש - והוא מאזין בקשב רב.
"קאטו צדק. אינך מאכזב אף פעם" חיוך קר מרצד בעיניו.
"מעניין לראות כי קבעת כיצד הוא נרצח. סוכניי אכן פרצו באותו הערב אל אחוזתו, ואתה היית ביניהם. הרי אמרת בעצמך כי גילית כיצד החלה דרכנו המשותפת" הוא מחווה קלות בידו לעבר נישידי. "היא אינה יודעת את האמת, ואתה מתיימר לדעת אותה. האם תרהיב עוז ותשאל את מי שבאמת מסוגל לומר לך מה אירע באותו הלילה? את האדם היחיד שיודע, באמת ובתמים, אם הרגת את האיש שהיה לך כאב?" הוא מרים קלות גבה, מותח את התשובה.
"אני רק נתתי את הפקודה, סנשאי. אינך סקרן לדעת אם ביצעת אותה?"
דממה. נישידי לא נושמת, כל שריר בגופה מתוח. וירניק מביט לעבר שירו-סנשאי, רואה את מסכת הייסורים שעל פניו.
"אני מניח שפשוט תאלצו לחיות עם הספק" סא-אאגה מחייך כעת, נועץ את הלהב באבחה אכזרית. מבטה של נישידי נשבר, הדמעות מציפות את עיניה.
"בסדר גמור, זהו זה. הגיע הזמן למות" וירניק מניד בראשו לשלילה, חודל את השיח. "אני לא הולך לשמוע אותו שובר יותר אנשים. זה נגמר כאן. אנחנו ארבעה נגד אחד".
"טרם" סא-אאגה מניד באצבעו לשלילה, מזכיר את התנהגותו במשפט שערכו לו. "סנשאי שאל שאלה. אני מעוניין להשיב לו בשאלה משלי. זה רק הוגן" הוא מושך קלות בכתפיו, והשלושה נמתחים.
"האם אתה מאמין, באמת ובתמים, כי ישנו אדם המסוגל להימלט ממני?"

סא-אאגה נוקש באצבעותיו וגל קסם עוצמתי עובר באוויר, מרעיד את העלים.
"רצון הקיסר עומד מעל הכל".
נישידי תופסת לרגע ראשה בכאב, רגליה קורסות על האדמה. אצבעותיה מתחפרות בקשקשיה, כאילו מנסות לעקור אותם, בעודה נאנקת בכאב. תחילה בשקט, עד שהיא זועקת, מנידה את ראשה בפראות ללא הפסקה.
"שירו", היא לוחשת, קולה חד כמו הלהב שבידה, "איני מסוגלת... לעצור זאת..."
היא מזנקת.

שירו-סנשאי מתכונן, בקושי מספיק להניף את הקטאנה שלו לפני שהסכין נוחתת עליו במכת ברק. הלהב שלה ננעץ בשלו, הכוח מטלטל אותו לאחור. המכה הראשונה משאירה אותו על כנו, אך הוא מרגיש את שוקיו רועדים תחת העוצמה שלה.
"נישידי!" הוא קורא, מנסה להגיע אליה, דרך המילים. "זו לא את! תתעוררי!"
היא אינה עונה. היא מסתובבת, תוקפת שוב. כל תנועה שלה חלקה ומדויקת, כאילו מונעת מכוח שאינו שלה. הסכין מסתחררת במרחב, הלהבים קורעים את האוויר כמו סופות קטנות. שירו-סנשאי נאלץ לזנק לאחור, להגן בקטאנה, כל מכה מתקרבת יותר ויותר לשבירת ההגנות שלו.
הם נעים במעגלים, הקרב אינטנסיבי כמו ריקוד קטלני. נישידי מהירה יותר, כל מכה שלה מחושבת, מכוונת לעורקים חשופים. שירו חזק יותר, עומד במקומו בלא לוותר, בולם ובולם מבלי להיגרר למהלומות קטלניות. הוא מזהה את סגנון הלחימה – היא עדיין אותה לוחמת מדויקת מהימים בסנואופיק, אך עכשיו יש בזה משהו אחר. כאילו סא-אאגה משתמש בזיכרונותיה וביכולותיה נגדה.
שירו-סנשאי מנסה להישאר צעד אחד לפניה, אבל זה כמעט בלתי אפשרי. הוא מזהה את תנועותיה מהר מדי, אך אין לו זמן להגיב. היא מזנקת, הסכין מסתחררת בידה, נשלחת לכיוונו כמו חנית מסתובבת.
הוא מספיק להסיט את גופו, אבל הלהבים פוצעים אותו לאורך הזרוע. הוא נאנק מכאב, הדם מטפטף לאורך השריון, אבל הוא לא מוותר.
"הכלים תמיד פרוסים על שולחן המשחק. השאלה היא כמה השולחן רחב" סא-אאגה מביט על המחזה שלפניו, סיפוק דומם טמון בעיניו.
"שניים נגד אחד. אני אוהב יותר ויותר את הסיכויים שלי".

"לך תזדיין" וירניק מסתער קדימה, רץ להציל את אשתו הרווקה.

הקברן מטיראנובה נופל שדוד, המכה של קאס מבקעת לחלוטין את ראשו. זכרונה של קאנארה עובר בגופו, בעודו מסיע את הפלדה וקוטע כל אחד מגידיו של הקנאי המטורף שלפניו. טאק רואה זאת, נמלא בעוצמה בעודו משלח את חניתו בשד הארור שלפניו. "הקברן מת!" הוא שואג, כמעט כאילו כדי לשכנע את עצמו. "מת! ועכשיו כולכם אחריו!"
החבורה ממשיכה להילחם בשדים המתקרבים, קונים לאודסיה זמן נוסף. המעיין ממשיך להילחם באפלה שסביבו. המים, פעם שלווים ומרגיעים, כעת רותחים בכוח קדום ונשכח. הם מסתחררים במהירות שמטשטשת את הראייה, יוצרים גלגלי סערה סביב האי שבו עומדת אודסיה. כל גל זוהר באור כחול עמוק, קווי קסם נצחיים חורצים בו נתיבים עדינים, כמו ורידים של אור חיים.
אך האפלה אינה נכנעת.
היא נעה בתוך המערבולת כמו חיה פצועה, טפריה נשלחים לכל עבר. ענני עשן שחור מתעבים מעל פני המים, מנסים להרעיל את הזוהר שבוקע מהמעיין. הצללים נכרכים סביב הגלים, מושכים אותם מטה, נלחמים על כל טיפת מים כאילו חייהם תלויים בכך. בכל פעם שהאפלה מצליחה למשוך חלק מהמים אליה, גל חדש מתרומם, מתנפץ עליה כמו אגרוף של סערה. הצללים נקרעים ונזרקים לכל עבר, אך הם תמיד חוזרים, עקשניים, זועמים. הם מתעוותים לצורות דמוניות – ידיים ענקיות שמנסות לאחוז באור, פיות חסרי צורה שנפתחים בצעקה אילמת.
כל התנגשות בין המים לצללים מהדהדת כמו רעם בשמיים. הטיפות מתפזרות, זוהרות בכחול בהיר, אך נופלות חזרה אל המעיין כאילו הן יודעות את מקומן. כל גל שנשלח קדימה נושא עימו כוח – כוח לא רק של הטבע, אלא של החיים עצמם, של תקווה ושל עמידה איתנה כנגד האפלה.

ואז זה מתחיל. המהלך האחרון בטקס של אודסיה.

"אני זקוקה לך, אילידיה".
משפט אחד מאודסיה. משפט אחד, ואחותה נקראת לדגל, מוכנה. אף שלא ראתה מעולם את הקסם, אף שלא שמעה את התוכנית עד לפני מספר רגעים, היא יודעת מה יגיע כעת.
היא יודעת, כיוון שהיא רואה את הדרך בה אחותה נעה, את תנועותיה המדודות, הבטוחות בעצמן. תנועות שגם אילידיה עושה בהן שימוש באופן שונה במקצת, אך לא בכלל.
איגנציוס צדק. הן שונות, אך דומות. ובמשך זמן רב, לא היה להן נוח להודות בכך.
אך הזמן הזה עבר. וכעת, האחיות לשבט ריוסנה עובדות בשיתוף פעולה מלא.

מערבולת מתעצבת בלב המעיין, מתעבה ומתפשטת כמו ספירלה אינסופית. המים זורמים פנימה והחוצה בעת ובעונה אחת, יוצרים עין שקטה במרכז התוהו ובוהו. סביב עין המערבולת, האור והאפלה נלחמים כמו ענקים - האור זוהר בכחול חי, האפלה מתפתלת ונאבקת, טפריה נשלחים לכל עבר. איזי מתחילה להילחם כנגדם גם כן, מגוננת כעת על אודסיה. שדיו של הקברן כבר נעלמו, וכעת עומדות למולם זרועות האפלה, שות'-גוראג בעצמה, שנלחמת על מקומה בת'נדיאן.
אילידיה נעמדת על שפת המים, רגליה מתנדנדות קלות, ואז המערבולת תופסת אותה.
ברגע אחד, המים מתרוממים מתחתיה, נושאים אותה מעלה באצילות עוצרת נשימה. הם עוטפים את גופה, אך אינם פוגעים בה; זהו חיבוק של כוח טהור, של חיים ושל מאבק. היא מרגישה אותם מתחת לכפות רגליה, כמו משטח חלק ומוצק, אך המערבולת ממשיכה לעלות, לשאת אותה גבוה יותר.
האוויר משתנה סביב אילידיה. כל נשימה שלה נראית עמוקה ורועדת, כמו שאיפה של כוח שמעולם לא היה שייך לה. האנרגיה של המערבולת זורמת דרכה, נוגעת בנשמתה, במחשבותיה, הופכת אותה לחלק בלתי נפרד מהקסם. כל סיבוב של המים מעצים את התחושה – היא אינה רק אילידיה, היא עכשיו חלק מהמעיין, חלק מהאור, חלק מהמאבק הנצחי הזה.

גלים של אפלה משתוללים במעיין, שולחים זרועות שחורות לכל עבר, כל אחת נעה כמו צליל מאיים בסימפוניה של כאוס.
טאק, חניתו בידו, נלחם ללא הפסקה. הצללים זועקים לעברו, מתפתלים בחרדה כשקצה החנית שלו בוהק באור טהור. הוא נועץ אותה בזרוע האפלה הקרובה ביותר, פוגע במרכזה, אבל הזרוע מתפתלת ומשתוללת, מושכת אותו קדימה בניסיון להקיף אותו. טאק שואג, מסובב את החנית בתנועות חדות, קורע את הזרוע לחלקים קטנים. "לא אכפת לי כמה אתם באים, אני כאן להישאר!"
לילוואנה נעה במהירות מאחוריו, הקשת שלה ביד, ושולחת חצים בקצב מדהים. כל חץ ננעץ בזרוע אחרת, מפצל אותה לשניים ומכריח אותה להתפתל ולסגת. היא יורה עוד אחד ועוד אחד, זעקות האפלה מתערבבות עם המהירות והדיוק של התקפותיה. קאס עומד במרכז המערכה, גרזן כפול בידו, נשימתו כבדה אך עיניו יוקדות.
הוא מניף את הגרזן, חותך זרוע אפלה שמאיימת להכות בקטור מאחור. הלהב שלו בוהק בירוק עדין, כוחו של הענף הראשון זורם דרכו. המים סביבו מגיבים – לא רק מגינים עליו אלא פועלים לצידו. כל מכה שלו יוצרת אדוות של אנרגיה שמחזקת את חבריו. הוא מרגיש את הענף הראשון מחזק אותו, מבעד למגן שהקימה אודסיה. המעיין והאדמה סביבו מבינים שהוא מגן עליהם.
מרחוק, האביר האמיץ קורע זרועות אפלה המתקרבות אליהן, בעוד איזי משלחת ברקים מחשמלים בזרועות שמנסות לאחוז באילידיה, מגנה על נושאת הלפיד. ונדריה מאבטחת את משפחת המלוכה, מסיעה את הסיף שלה הלוך ושוב כנגד הזוועות מן המעמקים.

כל אחד מהם מגונן. כל אחד מהם מסייע. אך רק אחד מהם עומד במרכז, חרבו בידו, ולא מוכן לסור ממקומו.
הקטור עומד במרכז הכל.

הזרועות מתפתלות סביבו, מתנגשות עם חרבו, מכות בגופו כאילו הן מבקשות לקרוע אותו לגזרים. המים מתפרצים סביבו, מגנים עליו, אבל זה לא מספיק. בכל פעם שהוא מצליח לכרות זרוע אחת, שתיים נוספות מגיחות במקומה, כועסות יותר, חזקות יותר.
מאחוריו, אודסיה ממשיכה בריכוז עילאי בטקס שלה, הכוחות שהיא מפעילה כה גדולים עד שהאוויר עצמו רועד. הקטור אינו מביט אחורה; הוא יודע שהגנתו היא הדבר היחיד שמונע מהאפלה להשיג את מטרתה.
"לא היום", הוא אומר. "לא כל עוד אני כאן".
והאפלה מתקרבת.

האפלה שולחת זרוע עבה במיוחד, שטפרים חדים בקצותיה, ישר לעבר הקטור. האביר מתנגש בה בכל הכוח, חרב המים שלו מתפוצצת בגלי כוח שמותחים חותמים קסומים באוויר. הזרוע נקרעת לאחור, אבל שתיים נוספות כבר מגיעות, מכות בו לפני שהוא מספיק להתאושש.
"קדימה!" קאס צועק, גרזנו בוהק באור ירקרק, כוחו של הענף הראשון זורם דרכו. הוא מניף את הגרזן בתנועה סוחפת, חותך זרוע אפלה אחת לשניים. המים סביבו מגיבים לכל מכה, נעים איתו כאילו הם חלק ממנו. "תשמרו עליו!" קאס קורא שוב, עיניו יוקדות. "הוא חייב להחזיק מעמד!"
טאק מסתחרר כמו רוח סערה, חניתו ננעצת בזרוע אחת ואז באחרת. הוא מתקדם קדימה, צועק בזעם קדום, מתעלם מהכאב שמכה בכל שריר בגופו.
זרועות האפלה מתקבצות סביב האביר לבית דה-לה נפטיס, עשרות מהן, אולי יותר. הן משתלחות בו מכל עבר, עוטפות את גופו, דוחקות אותו אחורה. הוא נאבק, חרבו בוהקת באור כחלחל, כל תנועה שולחת גלים דרך המים. אבל הכוח שלהן גדול מדי.
הן מכות בו שוב ושוב, עוטפות אותו כמו נחש עצום שמנסה למחוץ אותו.
הוא נופל על ברכיו, ראשו יורד לרגע, אבל הוא לא עוצר. "לא. אתם לא תעברו", הוא לוחש, ואז צועק. "אתם לא תעברו!" הוא מסרב לתת אפילו לאחת להתקרב לאודסיה, מאפשר להן להקיף אותו מכל עבר. מוכן ליפול, אם כך צריך.

הזרועות מתהדקות, מטביעות אותו במים.
העולם כולו נעלם.

שירו-סנשאי הודף את מכותיה של נישידי, לא מוריד את המשמר לרגע אך גם לא נלחץ.
"נישידי, הקשיבי לי. זוכרת כשישבנו ליד הבית של ונדריה, במה שנדמה לפני כל כך הרבה זמן? דיברנו זמן רב, וסוף סוף הרגשתי שחלקים מהפאזל שלי נכנסו למקומם, סוגרים את הפער שהיה באישיותי. לא ידעתי מה היה חסר לי בדיוק עד שהגעת ועוררת את אותם זכרונות אבודים אצלי, ועל זה אהיה חייב לך לנצח".
מכה נוספת. שירו בולם, לא מש ממקומו.
"עכשיו הגיע תורי לשלם. אאגה לא שולט בכל כמו שהוא רוצה לחשוב, ושנינו ההוכחה לכך. כמה שנים הצלחת להתנגד למצוותו, וכמה שנים אני הייתי כאן, מתריס כנגדו בעצם הווייתי. אאגה משחק בשנינו כשהוא לא מגלה לך האם רצחתי את אביך, אבל אני לא צריך את האישור שלו בעניין. לא רצחתי את קאטו. לא הייתי מסוגל".
היא מסתחררת במקומה ובועטת קדימה, אך שירו-סנשאי מתחמק. תנועותיה הופכות לאיטיות יותר. הוא חש בכך. היא מתנגדת לרודן, היא עושה הכל כדי לעצור.
"גם תחת ההשפעה החזקה ביותר, תחת קסמיו הנוראיים של השוגון, לא יכלתי לנעוץ את החרב באיש שהפך עבורי לאב שני, לאדם שכל כך אהבתי. זו מתנתי אלייך, סמוראית אמיצה ויפהפייה יותר מכל מי שראיתי מעודי. סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן להבין שיש משהו נוסף שמשותף אלייך ואל אביך - את שניכם אהבתי, ואוהב לנצח, ללא גבול".
שירו-סנשאי מזהה פרצה בהגנותיה של נישידי, מסתער קדימה ומרתק אותה אל הקרקע. הם שלובים כעת זה בזו, והוא מרגיש כיצד היא עומדת להשתחרר מכבליו של סא-אאגה.
היא רק זקוקה לסיוע קטן נוסף.
הוא נושק לה ארוכות, תחילה בפראות, בלהט הקרב, ולאחר מכן בעדינות. בכל שנייה בה שפתיהם נפגשות, הוא חש כיצד היא חוזרת יותר ויותר לעצמה, כיצד הרעל של סא-אאגה, הזוהמה הנפשית ששטפה את החיים של שניהם, מתנקה ממנה. ואולי גם ממנו.
"אני... זוכרת אותך" היא מנתקת את עצמה ממנו, מביטה בעיניו.
"שירו. שירו שלי".

הקטור גוסס.
הצלילים מתעמעמים, הפציעות נערמות. ראייתו הופכת למטושטשת, כשמרחוק הוא רואה את לילוואנה וקאס מוקפים מכל עבר, מנסים לקנות שניות יקרות עבור האחיות.
הקטור מרגיש את המים מכסים את גופו, שואבים ממנו כל נשימה. זה נגמר, הוא יודע. זה חייב להיגמר.

ואז הוא רואה אותה.
היא עומדת מעליו, זוהרת באור לבן רך שמסלק את הצללים.
עלמה לבנה, שיערה גולש כנהר של אור, עיניה מלאות חמלה. היא שולחת יד קדימה, נוגעת במים שמעליו, והאפלה נסוגה לרגע.
האם זהו חלום? חזיון מתוק אחרון, בטרם תעטוף אותו השינה הנצחית?
"עור, סר הקטור" היא לוחשת.
"כשלתי", הוא לוחש. ידיו לא עונות לו, ורגליו לא מתפקדות. גופו חלש, דואב, כבד. המראה של חבריו, נלחמים על חייהם, הולך ומתרחק.
"הקטור", היא אומרת. מעלה שמו על שפתיה כאילו הוא חשוב כמו השמש עצמה. הקול שלה רך, עדין, כמו משב רוח ראשון ביום אביב. אבל הוא חזק. חזק מספיק לשבור אותו.
"אני נכשלתי", הוא לוחש. קולו צרוד, כמעט בלתי נשמע. הוא לא מצליח להביט בה, מביט למטה כאילו האפלה שעוטפת את גופו היא הדבר היחיד שהוא מכיר. "הייתי צריך להגן עליהם. על אודסיה. על המעיין. במקום זה… אני עומד למות".
"הקטור דה-לה נפטיס", היא אומרת. קולה לא כועס. הוא מבין, רואה, יודע. "הבט בי".
הוא מרים את מבטו. בקושי. והיא שם. היא אור – אבל לא אור קר. היא אור של בית. אור של אהבה. היא מסתכלת עליו כאילו הוא ראוי. כאילו הוא מושלם בדיוק כמו שהוא.

"לא כשלת. רחוק מכך" היא אומרת. הקול שלה שקט, אבל הוא מהדהד כאילו כל המישור רוצה להקשיב. "להפך. אתה הצלחת. אתה עמדת מול החושך. אתה נלחמת בכוחות שאף אחד אחר לא היה מסוגל לעמוד מולם. ואתה ניצחת".
"אבל-" הוא מתחיל, ואז משתתק. מה כבר יש לו לומר? הדמעות עולות בעיניו, והוא לא מצליח לעצור אותן.
"אין אבל", היא אומרת, מתקרבת אליו, רוך אמהי עוטף את נפשו הדואבת. "אתה אמיץ, הקטור. לא בגלל שלא פחדת. כולם מפחדים, כפי שאתה מפחד לאבד את חבריך. את האנשים שלמדת לאהוב. אבל אתה פעלת בכל זאת. נלחמת בכל כוחך כדי להגן עליהם. כדי לתת להם סיכוי. אמיץ, הקטור, זה מה שאתה. אביר אמיץ".
"אבל אודסיה…" המילים שלו נקטעות. הוא מרגיש את הכאב בגרונו, את הכבדות על חזהו.

"אודסיה פה בזכותך", היא אומרת. היא מתכופפת, נוגעת בלחיו עם יד רכה, חמה, שמוחה את הדמעות שלו. "תראה אותם. תראה מי הם הפכו להיות. אתה היית הסלע שלהם, הקטור. היית הלב שהוביל אותם".
"אבל זה לא מספיק" הוא לוחש, כמעט בלי קול. "אני הייתי צריך להיות יותר. יותר חזק, יותר מהיר, יותר חסון".
"הקטור", היא אומרת, וכשהיא מדברת, כל דבר אחר משתתק. "אתה היית יותר מכל מה שמישהו יכול להיות. אתה נתת להם אור. תקווה. בית".
הוא נאנח, הדמעות זולגות שוב.
"כשלתי בקווסט" הא היה מחווה אל המעיין, אם היה מסוגל לכך. "המעיין טמא ומזוהם, ומי יודע אם יהיה ניתן לרפאו. אכזבתי אותך".
"הקטור, השליחות מעולם לא הייתה קשורה במעיין, בי או בשום דבר חיצוני" סואולה מתקרבת אליו, והוא מרגיש את החום המבורך נותן לו שביבים של תקווה.
"מה זה היה, אם כך?" הוא שואל, מחזיק את חרב האגמים. "אם לא הצלחנו בה עד עכשיו... כבר לא נצליח בה לעולם".
"בעבר, לפני עידן ועידנים, הבאתי אנשים אל המעיין הזה, כשהוא היה גדול מספיק להיקרא אגם. כפרים החלו לקום בסמוך אליו, אנשים שרצו להתגורר ליד מקום של מרפא וחמלה. את הכפרים הללו שנא אדם בשם נפטיס, איש שהוביל את מאמיניי כשהייתי בין החיים. נפטיס לא היה אדם זועם, אכזר או נורא - הוא האמין שהכפרים יביאו עמם פוליטיקה, מלחמה, כאב וסכנה. שהאגם ראוי להגנה, ושגם אני ראויה להגנה. הוא רצה להגן על אחרים בכל מאודו, להיות שם בשבילם" היא עוצרת.
"אבל יום אחד, אחרי שהסכנות שמהן הזהיר כמעט והתממשו, הוא יצא לסלק את הכפרים בכוח. ניסיתי לעצור אותו. בקטטה שהתפתחה, דבר הוביל לדבר - ובכאוס שמשל בלב הקרב, מצאתי את מותי בידיו" היא אוספת בידה את חרב האגמים, וכעת צבעה משתנה לגמרי - מכחול רך, לאדום כדם.
"זהו כלי הנשק שהרג אותי, הקטור. נפטיס הביא אותי אל האגם, להיפרד ממנו בטרם אחלוף מן העולם. הוא עמד ליטול את חייו יחד עם שאר המאמינים שהלכו בדרכו. הם היו מוכנים לגרוע מכל, עד שעצר אותו אדם אחר. בן דודו, הסאר" היא מלטפת את ידו של הקטור, מרגיעה אותו.
"יודע אתה מה הוא עשה?" היא שואלת, והקטור יודע את התשובה. הוא שמע אותה מאביו לפני שנים ארוכות, ביום בו בחר להציל את הציפור במקום לזכות בכוחות חדשים. באותו ערב מושלג.
"הוא הושיט יד גם לאלו שנמצאים במקום האפל ביותר, האומללים שבאומללים, והושיע אותם מעצמם".
החרב הופכת לכחולה שוב, האדום מש ממנה.
"השליחות הושלמה באותו היום בו היא נולדה, הקטור. נפטיס נשבע להשיג את מחילתי, והיא ניתנה לו מיד. הרצון העז להגן על אחרים הוא מה ששמר על הכוח שבחרב האגמים. זהו אותו הרצון שהוביל אותך במסעך, בכל שעל ושעל. וזהו הרצון שימשיך להוביל אותך בכל ימי חייך".

"מה עכשיו?" הוא שואל.
סואולה מחייכת. החיוך שלה אינו רחב, אבל הוא מלא, עמוק, כאילו הוא מחבק אותו. "עכשיו אתה קם. אתה נלחם. לא באפלה שסביבך, אלא באפלה שבפנים. אתה נותן לעצמך את אותו החסד שנתת להם. אתה ממשיך להגן על אחרים, הקטור, בדיוק כפי שהגנת עליהם עד כה. ברכתי נתונה לך, אף שאינך זקוק לה - האור שבליבך חזק דיו גם בלעדיי".
הקטור מרגיש את הכאב מתפוגג. הוא נושם עמוק, ולראשונה מזה זמן רב – הנשימה שלו מלאה.
"עור, סר הקטור".
פרץ אור יוצא מהמעיין, והקטור הזוהר נישא אל על, מוקף בלובן מלכותי.
הוא לא מוותר.

העולם כולו נעלם כשאילידיה מתקרבת לשער, המערבולת נושאת אותה אל על.
המבט שלה ננעל על התהום הצבעונית שמעליה, המערבולת סביבה מסתחררת מהר יותר ויותר, כאילו מעודדת אותה קדימה. כל טיפה במים נראית כאילו היא נושאת זיכרונות של כל מה שאבד, כל מה שהיה, כל מה שעוד יכול להיות. אילידיה נוגעת באור, ואז מביטה מטה אל האפלה שנלחמת להיאחז בעולם.
המים שבמרכז המעיין מתרוממים לפתע. כמו גל עצום שאינו נשבר, הם נעים קדימה, זורמים כמו ידיים גדולות ועוצמתיות שמחבקות את כל מה שסביבן. הם עוטפים את אודסיה ראשונה. ראשת האחווה נותרת עומדת, גופה דומם, עיניה עצומות. המים מקיפים אותה, עולים סביבה כמו הילה בוהקת. האור שמשתקף מהם לא מפחיד, אלא מלא חיים – כמעט אלוהי.
אחר כך, הם ניגשים אל איזי. הטרוגלודיטית רועדת, לא בטוחה אם לברוח או להיכנע, אבל כשגל המים נוגע בה, היא מרפה. עיניה ננעלות לשבריר רגע על עיניה של אילידיה. אין מילים ביניהן, רק הבנה, קשר בלתי ניתן להפרדה. המים עולים, מכסים את איזי לחלוטין. כל הסימנים של האופל, כל השרידים של החושך, נשטפים ממנה כאילו לא היו מעולם.
ואז הטרוגלודיטים. כל לוחם ולוחמת, כל צלקת וסימן של שדה הקרב נשטפים מתוכם. הם לא נראים מובסים, אלא משוחררים. כאילו נולדו מחדש באותו הרגע. המים מתנקים מכל זכר של הטומאה שהייתה חלק מהם, מותירים רק את מה שהם באמת – חיים טהורים, חלק מהטבע.

כל האפלה יוצאת החוצה מהם. כל האפלה נמשכת אל השער, רגע בטרם אילידיה תסגור אותו אחת ולתמיד.
האפלה צורחת.
הצעקה אינה נשמעת באוזניים, אלא נוגעת בנשמות. זהו קול של כאב, של ייאוש, של זעם טהור. הצללים נלחמים בכל כוחם, מתפשטים, מנסים לחנוק את המערבולת. אבל המים אינם נכנעים.
המערבולת מתקרבת אל השער שנפער מעליהם. האור זורם אליה כמו נחלים של תקווה, מאיר את השמיים שמעל. האפלה נקרעת מהמים בכוח, מתפתלת בצרחותיה, נשלחת מעלה.
בכל רגע, היא נאחזת מחדש, אבל המים תמיד עוקרים אותה.
בכל רגע, היא זועקת את זעמה, אבל האור משתיק אותה.
ואז היא שומעת את אחותה למטה, אומרת את השורה האחרונה בטקס שלה, ורעד נורא עובר בגבה.

"צמרת, עלה וענף; גזע, שורשים ושלכת; קבלו את כוחי. גם ציפור מזיקה, קבלי את החלטת העץ, וקבלו כולכן אותי. בשם ניס-פרדי, נשמתי תהא לאילן".

חרשית הקסם יודעת שאסור לה להתרכז בכך כעת. יותר מדי הוקרב כדי להגיע הנה. היא מרימה את ידה, ומכוונת אותה אל עבר החשכה. בפעם הראשונה בחייה, הקסם אינו נלחם בה, הוא לא מתנגד, וכל מה שהוא צריך זו טיפה של הכוונה - כאשר השער מתחיל לבעור בלהבות ערטילאיות, שלאט לאט מגרשות את החושך. אחת אחר השנייה, הלהבות עולות מעלה, לפידים קטנים של אור המגרשים את החשכה, שורפים את קשריה של שות'-גוראג אל העולם ומחזירים אותה אל האפלה. היא מרימה את ידה, מתקרבת אל השער, כאשר האפלה כולה מגורשת לתוכו. ואז אילידיה מרגישה משהו בה נמשך פנימה. קשר שלא ניתק שנים, אך היה נסתר מעין, כעת הוא מושך בה. היא מרימה את היד, לא רוצה לעזוב. ואז, ללא כל אזהרה ורגע לפני שהיא מגיעה אל השער, הקשר הזה ניתק, ואיתו נעלמת החשכה.

ואז, פתאום, המים מתפרצים. גל עצום שוטף החוצה, לובש צורה של להבות נוזליות, חורכות כל דבר טמא שנשאר. הגופה של הקברן נעלמת בתוך השיטפון – לא נותר ממנה דבר. הסמל הקדוש נשרף באור שמהבהב רגע אחד חזק כל כך, ואז דועך. כל בני התופת, כל שאריות הזוועות שפקדו את המעיין – נשטפים באחת, נעלמים בתוך המערבולת, כאילו לא היו מעולם.
ואז אילידיה נוחתת, רכה כמו נוצה, רגליה נוגעות באדמה כשהשקט עוטף בשנית את העולם. המערבולת שוכחת, ופני המים הופכים לחלקים. המעיין חוזר לצורתו הרגילה – אבל רק לכאורה. משהו במראה שלו שונה כעת, כאילו יישא לעד זיכרון של מאבק קדום.

בינתיים, וירניק כבר הסתער קדימה. הוא צורח בהתרסה כנגד סא-אאגה, אץ בטרם המג יוכל להטיל לחש נוסף.
השוגון נע אחורה בקלות, מתכופף בעודו נע בחינניות ומאפשר לוירניק לעבור אותו. הצלופח מסתובב, אך עושה זאת רגע אחד מאוחר מדי. סא-אאגה אוחז בו בעוצמה בדש מעילו, חזק בהרבה ממה שהגוף הארוך והדק שלו מגלה. הוא מרים את וירניק בקלילות ומטיח אותו בעוצמה כנגד עץ סמוך, מסובב את אצבעותיו כדי לשלוט בענפים, גורם להם לנעול את וירניק במקומו ולחסום את פיו. הוא שוקל לרגע לחסום את עיניו, עד שלבסוף משתמש בענפים המתפתלים דווקא למטרה הפוכה - מותיר אותן פקוחות לרווחה.
כעת, עיניו של סא-אאגה מרצדות בשמץ אמיתי של ריצוי עצמי. השוגון בשליטה.
"ובכן, פיה?" הוא מצמיד את הציפורן שלו לגרון של וירניק, שורט בעדינות כדי לגרום לדימום זעיר. "במה תבחרי?"
וירניק מנסה להתנגד, לצעוק, אך לשווא. פמיניה מתקרבת, רועדת בפחד, ומשליכה את ידיה אחורה.
"קח את כוחי ועזוב אותם. עזוב את הממלכה הזאת, ואל תחזור אליה לעולם".
"מוסכם" סא-אאגה לא מבזבז רגע, רואה שנישידי ושירו-סנשאי עומדים להתאושש. הוא מתקרב בצעד בטוח אל פמיניה, שנרתעת ממנו, סנטרה רועד. וירניק מביט בה, מנסה לזעוק, והיא מביטה בו, דמעותיה זולגות.
"את כל אשר עשיתי, עשיתי בשם האהבה".

סא-אאגה לופת בעוצמה את גרונה של פמיניה, הפיה כואבת תחת מגעו. הוא לוחץ בעוצמה, ציפורניו חודרות את עורה, גורמות לה לדמם. הפיה דומעת, אך לא זזה, גופה רועד בפחד.
אט-אט, ואז במהירות, מתחיל העולם להעלם מעצמו.
האור שנמצא בעיניה של פמיניה – האור שמניע את הפיות, שממלא את ממלכתה ברגש טהור – דועך כעת. עורה שהיה זוהר פעם, משקף כל רגש שהרגישה, עכשיו הופך אפרורי. המלכותיות התמידית, הקלילות המאפיינת כל תנועה שלה – נעלמים. היא נראית כמו צל של עצמה, כאילו כל מה שהייתה באמת נשאב החוצה.
העלים מאבדים את הגוון הירוק שלהם, הופכים לאפורים, קמלים כאילו לא נותרה בהם טיפת חיים. הרוח, שבקושי שמעו קודם, משתתקת לגמרי. אפילו הצלילים – קולותיהם של בעלי החיים, רחש הצמחים, נשימות היער – נעלמים.

והגרוע מכל? התחושה.
כל רגש נעלם.
האדמה מרגישה קרה יותר. לא כקור של חורף, אלא כקור של ריקנות. האוויר נעשה כבד יותר, כאילו כל מי שנמצא שם שכח איך לנשום. זה לא פחד, או עצב – זה חוסר. זה כלום. זה כאילו סא-אאגה לא רק לוקח את כוחה של פמיניה, אלא מוחק את כל מה שעושה את עולמה לחי, נוגע באותו חלק בלתי מוחשי שמגדיר את מהות החיים.

פמיניה נראית כעת אפורה, חסרת ברק. וירניק משתולל, מנסה לשווא להתנתק, בשעה ששירו-סנשאי ונישידי מתאוששים, קמים בקושי על רגליהם מהקרב העז.
"פיה ללא הרגשות שמעניקים לה כוח" מציין סא-אאגה, מחזיק בגופה האפור של פמיניה.
"ובשם אחר - מוצר לא יעיל" הוא משליך אותה כסחבה ישנה הצידה בלא טקסיות, גופה שבור. השוגון מביט בידו השמאלית, בניצוצות העוצמתיים שעוברים בה.
"העסקה שלי עם הפיה לשעבר מחייבת אותי להילחם בכם ביום אחר. בוא ומצא אותי, סנשאי" הוא קורע ללא קושי שער נוסף, משתמש בכוחה של פמיניה, ועובר בו. מרחוק, הם חושבים, ניתן לראות מגדל אפור וגבוה - מגדל הברק, מקום מושבו של הריבון. עיניו מביטות ארוכות בדם הדרקון הפצוע, נהנות מהמעמד.
פעם נוספת, סא-אאגה הותיר אחריו שובל של נשמות שבורות.

ואז השער נסגר. השורשים שכולאים את וירניק משתחררים, והוא אץ קדימה, חיוור ופצוע. הוא קורס לצד פמיניה, מנער אותה.
"פאם, פאם" הוא מנסה, והיא לא מגיבה.
"פאם... בבקשה..." קולו נשבר, והוא מניח את ראשו ליד צווארה. "בבקשה, פאם, אני לא יכול... אני לא יכול להמשיך לאבד אנשים. אני זקוק לך. בבקשה, בבקשה, תחזרי אלי. תחזרי אל הארנבון שלך".
המישור מסביב ממשיך להפוך לאפור מרגע לרגע, מאיים לקרוס. הוא הופך לקטן יותר, ואט-אט הם מרגישים את עצמם נמשכים בעדינות אל המעיין, אל נקודת המרכז בממלכתה של פמיניה. זה כאילו הם נעים ולא נעים בעת ובעונה אחת, אך בהינף יד אחת, הם רואים שהם עומדים לצד חבריהם. והעולם ממשיך להצטמק, להיעלם, אחרי שהתייתם מאמו.

"פמיניה" וירניק אוסף אותה אליו, מעביר את אצבעותיו תחת עיניה, מניד בראשו ונושך את שפתיו.
מאחוריו, מתקדמים האביר האמיץ - פצוע וכואב - ובת'אני לצידו. היא אוחזת בידו, כואבת לראות את פמיניה כך, אך יש בה משהו רגוע. כאילו היא יודעת כיצד לפתור זאת.
האביר האמיץ מתקרב אל פמיניה, מביט בבת'אני באהבה רבה, ומביט בוירניק, בנישידי ובשירו-סנשאי.
"תדאגו שהאבא האמיתי שלה יחזור. בבקשה מכם" הוא מחייך קלות, ווירניק מביט בו ולאחר מכן בפמיניה, מבין מה הוא מתכוון לעשות.
"אני- אני נשבע לך. אעשה כל דבר לשם כך".
האביר האמיץ מניח את ידיו על פמיניה, ואט-אט הופך לאפור בעצמו. הצבע של פמיניה חוזר, העולם שמסביב שב אט-אט לחיות את חייו. האביר מתפוגג בחיוך עדין, נעלם מעין, חלף מן העולם.
ופמיניה חוזרת לנשום. נושמת בפעם הראשונה, למעשה. היא מעולפת, אך חיה.
"היא בת תמותה עכשיו" מסבירה בת'אני. "כשהיא מתה, המישור הזה עמד לקרוס. ואז... הוא עבר אלי".
"אבל... איך?" שואל וירניק, ובת'אני מנידה בראשה לשלילה, מצביעה לעבר לב המעיין.
יש דבר חשוב יותר עתה מהסברים. דבר חשוב בהרבה.

אילידיה מצליחה לעמוד במקומה כעת, לאחר שהתרגלה ללכת בשנית. היא מרגישה את הרגליים שלה נוגעות באדמה, אבל הגוף שלה עדיין רועד מהעוצמה שעברה דרכה. הרוח נושבת מסביבה, מניעה את שערה. היא עומדת, מביטה מסביב, ואז עיניה נופלות על אודסיה.

אחותה עומדת ליד קו המים, נראית… לא כמו אודסיה.
"אודסיה?" אילידיה שואלת, קולה רועד.
האישה שנראית כמו אחותה – אבל לא בדיוק – מרימה את מבטה באיטיות. שערה החום, פעם זוהר וחי, כעת לבן ודקיק, נופל סביב פניה כמו וילון ישן. קמטים עמוקים חורצים את עורה, כאילו שנות חיים רבות חלפו עליה ברגע. עיניה, שהיו פעם חדות כמו להב, עכשיו עדינות, כמעט שבריריות.
אילידיה אצה במהירות, חוצה את המים כשהדמעות זולגות מעיניה. גופה רועד, הפחד מאיץ, לא משתק. היא מגיעה בדיוק בזמן כדי לאסוף אותה בידיה, אחותה הבכורה קורסת אל זרועותיה, גופה מכזיב אותה.
כל השנים ששות'-גוראג ספגה בשביל אודסיה שולמו כעת בחזרה. העסקה הופרה. המחיר שולם.
אילידיה אוחזת את אודסיה בזרועותיה, עיניה רטובות מדמעות שנוחתות מטה על פניה של אחותה. היא רוצה לומר לה לא ללכת, היא רוצה להתנגד, אבל אין דבר כבר לעשות. שום קסם, שום תוכנית, שום מחשבה מחוץ לקופסה, ברגע הזה לא נותר דבר לעשות.
״שאלת אם אני חושבת שמגיעה לי תודה" היא מביטה בעיניה. "איני קורבן, אילידיה, ואת לא נסיכה שזקוקה להצלה. את התודה על מעשיי קיבלתי ביום שבו זכית להמשיך את חייך ולבחור את דרכך בעצמך. מעולם לא ביקשתי להתערב בה״ היא שותקת לרגע, פיה רועד בחולשה. ״זה לא אומר שלא נעשו טעויות, או בחירות רעות. אבל זה כן אומר שאנחנו יכולות סוף סוף לא רק להתעמת עם העבר שלנו, אלא גם לקבל אותו״.
דממה. אילידיה בוכה חרישית, ומוצאת כוח לומר עוד מילה אחת.
"אחותי..." היא מייבבת ומחבקת אותה, קרובה אליה יותר מתמיד, ברגעיה האחרונים.
"כה דרמטית..." לוחשת אודסיה, מעבירה יד רועדת בשערה של אחותה הקטנה, המגע שלה מחזיר את השתיים עשרות שנים אחורה אל ניס-פרדי. תקופה אחרת. זמנים שלעולם לא ישובו.
"מצד שני, אולי גם אני..." היא מחייכת ועוצמת את עיניה, וראשה נח כעת על האדמה.

מעורסלת בידיה של אחותה הקטנה, נפרדת אודסיה מן העולם.

IN
אילידיה מחבקת את אחותה הגדולה, בפעם האחרונה. הדמעות זורמות על פניה, הכאב והעצב יחדיו, כולם מתאספים לרגע הזה. מערכת היחסים הזו הייתה רחוקה ממה ששתי האחיות רצו, הקשר ביניהן היה מלא במרירות, קנאה וכעס. ועדיין, אילידיה לא מרגישה שום דבר מכך ברגעים האלו. במקום זאת היא מרגישה שהיא איבדה חלק מעצמה, חלק שהפך אותה למי שהיא. גרוע יותר מלאבד את אביה, שמעולם לא באמת דאג לה, לאבד את אודסיה היה לאבד את האחת שגידלה אותה.

היא מניחה את אודסיה על הקרקע, עוצמת את עיניה, ומרגישה את התחושות משתנות בגוף שלה. רסיסים מכוח הקסם האדיר בו היא נגעה, המחסום, מתנת אסטריה, שמגן על עולמנו משות'-גוראג. היא מסתכלת מעלה, והשמיים מעט יותר חסרי צבע מהרגיל, אך הם עדיין שם, עומדים ממעל. השער האדיר שנקרע על מנת למשוך את אם האפלה מחוץ לעולם כבר לא נמצא שם. היא לא הושמדה, היא הורחקה, אבל דורות יודו לאודסיה על הקורבן שלה.

אבל היא לא עשתה את זה עבורם, ואת הסיבות שהיא עשתה זאת, רק מעט מאוד יבינו. כי מתחת למלכת הקרח, אילידיה הייתה מהיחידות שזכו להכיר את אחותה באמת.

היא מניחה אותה על הקרקע, ומסתכלת קדימה, אל איזי. לראות אותה חיה... זה לא מכפר על הכאב, אבל זה מצית בה טיפת תקווה. היא הצליחה להגיע אליה, מעבר לכל הסיכויים, היא הצליחה לגרום לה לשמוע. הטרוגלודיטים על האדמה, המעט שנותר משבט סלוק, בעבר היו אויבים. אך היום, היא רק שמחה לראות אותם חיים.

המבט שלה פונה לעורקי האדמה, מזכיר לה את היירוזאוג, וכי הקרב לא הסתיים. היא בוהה בפטיש, שכעת החתיכה משות'-גוראג נותקה ממנו, ותוהה אם נותר בו משהו בכלל. היא בוהה גם בענף הראשון והשרשרת מילדותן, המזכרות מניס פרדי, ובשאריות תליונו של הקברן, מזכרת ממפלצת שרק לפני רגעים ספורים מתה. חפצים שמילאו את תפקידם במשימתה של אודסיה. האם נותר מהם דבר מה? תוהה צי האלפית לעצמה, מחשבותיה מחפשות לברוח מעט מתחושת הכאב הנוראית והמיידית.

עריכה אחרונה:
שירו-סנשאי עומד ליד נישידי, מביט בשתי האחיות נפרדות בפעם האחרונה. הוא לא הכיר את אודסיה מעבר לחזות הקפואה שהציגה לעולם, אבל הוא לא יכול, או רוצה, להתכחש לתרומתה האדירה.
דם הדרקון קד עמוקות ללא מילים, וכשהוא מזדקף הוא לוחץ בחום את ידה של נישידי הנתונה בידו. מדהים איך ששמחה ועצב יכולים להיות מהולים זה בזה בהרמוניה.

קאס נותר עומד, דם נוטף מגרזנו, מעורב במים, זיעה ואפלה נוזלית. הוא נושם בכבדות כשהוא צועד קדימה. הקסם שלו כבר התפוגג, הוא מרגיש את כל כובד משקלו, את המים שמקשים על צעדיו. הוא מתקדם לכיוונה של אילידיה, אל גופתה של אודסיה ואל הענף הראשון, לפני שמשהו תופס את עיניו.
זל. יושבת על חזהו של אדם. הוא לא מזהה אותו לרגע, המוח שלו מעורפל, מחשבותיו איטיות. כשהוא סוף סוף מזהה את תיאודוריאן, הוא נעצר במקומו לרגע וצועד בכוחות מחודשים. חולף על פני אילידיה האבלה, מניח את ידו על כתפה כדי להעניק לה כוח, לפני שהוא ממשיך קדימה. הוא ידבר איתה מאוחר יותר, אבל כרגע היא נראית כאילו היא זקוקה לקצת זמן לבד, ולו יש עניינים משפחתיים משלו לטפל בהם.
לבסוף, הוא עומד מעל לתיאודוריאן וזל מפנה לו את הדרך, מורידה את כפתה מחזהו של האיש. הוא נראה עלוב, מסכן, מרופט. זה גורם לקאס לחייך, אבל זה לא עונש מספיק. "היית צריך לספק לי את הנר שביקשתי, אבאל'ה." הוא אומר ומשתופף מטה, מקפל את ברכיו תחתיו. "במקום, חיפשת חיי אלמוות. אני אוודא שתקבל אותם. אף אחד לא ישכח את השם שלך, אני מבטיח לך."
הוא תופס את ראשו של תיאודוריאן בכף ידו, מטיח אותו על האדמה. לא מספיק חזק כדי לגרום לנזק לטווח הארוך, אבל מספיק חזק כדי לעלף אותו לטווח הקצר.

הוא שב לעמוד, זה דורש ממנו מאמץ. עיניו מחפשות את פמיניה, אבל משהו בו יודע על גורלה. הכוח שהיא הפגינה נעלם, וכשעיניו מוצאות אותה הוא רואה רק אישה, חלשה ושברירית כמו כולם. הוא רוצה להגיד משהו, אבל הוא עייף מדי. אחר כך.

הוא פונה לבת'אני במקום. "את יכולה להוציא אותנו מכאן? " הוא שואל, לא יודע לאן. ארוות'? וילאס? חזרה אל ניס פרדי? מה הצעד הבא במסע שלהם?

לילוואנה מתקדמת אל אילידיה בצעדים איטיים, כמעט מהססת. היא רוצה להיות שם, לתמוך, אבל איך מצליחים לנחם במצב שכזה? קולה נשבר בתוכה עוד לפני שהיא מצליחה להוציא מילה. במקום זאת, היא כורעת על ברכיה ליד אילידיה, ידיה נוגעות בכתפיה. הן מתקרבות לחיבוק, אך היא עוצרת לרגע.
"אני כאן", היא לוחשת, קולה כמעט נבלע ברוח.
לילוואנה כורכת את זרועותיה סביבה, מחבקת אותה בחוזקה. היא אינה נרתעת, רק מחזיקה אותה, נותנת למשקל העצב להכביד גם עליה. זה לא הרבה, היא יודעת, אבל זה כל מה שהיא יכולה להציע.
"אנחנו לא נשכח אותה. לעולם לא".

נראה שגם האחרים רוצים להתקרב ולהביע את צערם, אבל הם מזהים שחצי האלפית תזדקק כעת לזמן לבד. מבטים כואבים, משותפים, מלווים אותה.
איש מהם לא היה קרוב אל אודסיה, אבל כל אחד מהם הכיר את אחותה הקטנה. וברגע הזה, הם כואבים את כאבה.

בת'אני מביטה לרגע באוויר, ונופלת בהם ההבנה שגם היא אבלה בדממה על לכתו של האביר האמיץ.
הוא לא היה אבא שלה, והוא לעולם לא היה מספיק. אבל הוא היה מישהו בפני עצמו, מישהו שהקדיש לה כל רגע במהלך קיומו.
"אני יכולה להביא אתכם אל ארוות'. אל העץ בגן המלך" היא מפנה את מבטה לקאס ואז לשאר.
"הארמון. לחזור לארמון..." לוקרשיוס מדבר לעצמו כלא מאמין, מעביר יד בשיערו. "לא חשבתי, בכל הזמן הזה, שבאמת נוכל לחזור לשם".
"המקום הזה בטח מלא באנשיו של הריבון" אומרת נישידי, לוחצת את ידו של שירו אך חוזרת במהירות לארשת פניה הרצינית. היא עוד מעכלת את כל מה שאירע, אך מדחיקה זאת כעת.
"זה סיכון" טאק משלים את דבריה, צופה בקאס מרחוק. הוא עדיין לא מתקרב אליו, יודע שישוחחו לאחר מכן.
"אני לא חזקה מספיק להביא אתכם למקום אחר. המישור הזה עוד חדש לי. ירשתי אותו כי אני הדבר האחרון שאמא יצרה, וכשהיא נעלמה לרגע, המישור נאחז בי. אבל זה מישור חדש עכשיו. הוא שונה, והרסיסים הקודמים שעוד נותרו בו קשורים בעץ הזה" משיבה בת'אני.
"אם זה מה יש, אז זה מה יש" משיבה ונדריה. "אנחנו לא מסוגלים להביס צבא שלם. צריך לקוות שיש לכם עוד מספר בני ברית שם".
"נורברט..." וירניק מדבר לראשונה, מחזיק את ידה של פמיניה, אך רגוע יותר לאחר שחייה ניצלו.
"לורד ריינן הוא הסיכוי הכי טוב שלנו" מסכים מאוריציו. "אם דנקן לא מתפקד ותאודוריאן כבר לא בתמונה" הוא מעיף מבט מהיר בכוהן המעולף, "יש לקוות שהוא זה שמנהל את המצב".
"הוא או אנשי הצבא של הריבון" משיבה אנאבל. "דילמיר, סקווארי".
"צריך לקוות" אדמונד אומר בטון נחרץ, מביט קדימה. "תקווה זאת לא תוכנית פעולה, אלא אם אין לך שום דבר אחר. וכרגע, אין לנו שום דבר אחר. אם אין שום גורם בממלכה שאפילו שוקל להתנגד לדנקן עד עכשיו, הסיכוי אבד מלכתחילה. אבל אני מכיר את ארוות', אני מכיר את האנשים. וירניק, אתה זה שאמר פעמים רבות שהשלטון רע, אבל האנשים טובים".
"השתמשתי במילא חר- אתה צודק".
"אז אנחנו סומכים על האנשים" אדמונד מהנהן.

"ומה איתך?" שואלת לילוואנה, מביטה לעבר הילדה הקטנה. "מה את תעשי?"
"אני אשאר כאן, כמובן" מסבירה לה בת התשע. "המישור אולי ישתנה כי אני שולטת בו עכשיו, אבל אני עדיין נוצרתי בזכות פמיניה" היא מתקרבת אל האישה המעולפת, כורעת ברך ומחזיקה את ידה השנייה, מלטפת אותה קלות. "אני לא יכולה להתקרב אל אבא שלי כל עוד הוא במצבו הנוכחי. זה בלתי אפשרי".
"אבל עכשיו כשהאביר האמיץ הלך, נותרה רק פמיניה".
"אני יכולה להסתדר לבד" היא מביטה לרגע בוירניק, כיודעת דבר. הצלופח משפיל את עיניו לעבר פמיניה, בולע רוק.
"הבנת..."
"אני יודעת שהיא לא יכולה להישאר פה. מגיע לשניכם להיות מאושרים, וביליתם יותר מדי זמן בפרידה מוחלטת או באחדות כפויה. אתם צריכים למצוא את שביל האמצע שלכם בעולם האמיתי, לא בממלכה שבה כל הצרות נשכחות" היא מלטפת שוב את ידה של פמינה.
"היא צריכה להיות איתך, ואתה צריך להיות איתה. בחוץ".
"אבל-" מנסה וירניק, והילדה מנידה בראשה לשלילה בעדינות אך בדעתנות.
"היא נתנה לי המון. אני אוהבת אותה מאוד. ועכשיו, היא צריכה לקבל משהו בחזרה עבור עצמה. אתה יודע, יותר ממני, מה זה להרגיש אבוד. להרגיש שהזהות שלך נלקחת ממך, שחוויה אחת מטלטלת את עולמך. אתה זה שצריך להדריך אותה ולהיות לצידה. לא אני. לי יש את החיות ואת דרי המישור, אל תדאג לי" היא מחייכת קלות, הגם שבעיניה נשקף עצב. היא נאלצת להיפרד מהורה נוסף.
וירניק נאלם, בולע רוק שוב. עיניו כבר אדומות, אך הוא משפשף אותן בשנית.
"אני אחזיר אותו עבורך. גם אם זה יהרוג אותי".
הילדה לא עונה, אבל ההבעה הבוגרת שלה נעלמת לרגע. רגע של תקווה ילדותית שהיא מאפשרת לעצמה. מחשבה מהוססת שאולי הדבר ייתכן. היא מביטה בהיחבא מספר שניות בהקטור, ואף שאינה פוצה את פיה, האביר מרגיש את כובד המשקל האדיר על כתפיו. הוא הסיכוי הטוב ביותר - היחיד - לעשות את הבלתי אפשרי.

"אתם צריכים לצאת. הכוחות שלי לא חזקים כמו של פמיניה, והזמן שיקח לכם לעבור בין המישורים יהיה גדול מהרגיל. סא-אאגה ינצל כל רגע".
"בת'י..." לילוואנה מביטה בה, קרועה בין לעזוב את אילידיה ובין להתקרב אליה. הילדה מחזירה לה מבט, ואז שמץ של חיוך בטוח בעצמו.
"אנחנו עוד ניפגש, ליל. אני מבטיחה לך".

META
הקטור:
חרב המעיינות עתק דרגה 16
חרב ארוכה +4
מאפיין: כל עוד הקטור מחזיק בחרב המעיינות, הוא נחשב כמי שמחזיק בכל חפצי הסט Eldritch Panoply.
מאפיין: כל עוד הקטור מחזיק בחרב המעיינות, הוא רשאי להמיר כל נזק שהוא גורם בנזק ברק.

קורבן האביר האמיץ * יומי (הפרעה מיידית) - כשלפחות בן ברית אחד בטווח הראייה של הקטור נפגע מהתקפה; הקטור רשאי לספוג את הנזק של כלל בני הברית שבטווח הראייה שלו אשר נגרם כתוצאה מההתקפה. האויבים שתקפו את בני הברית נחשבים כמי שהפרו את הסימון של הקטור לאחר הפחתת נזק, גם אם לא היו מסומנים על ידיו מלכתחילה.

מתת גבירת האגם - הקטור זוכה בנתיב מופת של אביר קודש או ב-3 כשרונות/כוחות של אביר קודש לבחירתו.

אילידיה:
עורקי האדמה עתק דרגה 16
מאפיין: עתק זה זה יכול להשתנות לכל כלי נשק כפעולה חופשית.
מאפיין: אם אביר מעמקים מחזיק בעתק זה בטרם ולאחר מנוחה ארוכה, הוא מתחיל את היום עם 3 נקודות פעולה.
כוח * יומי (תנועה) - פרץ קרוב 5; אביר המעמקים יוצר תוואי שטח קשה או בלתי עביר במשבצות לבחירתו בפרץ. המשבצות נעלמות בסוף תורו הבא של אביר המעמקים.

עצמאות
תליון מיוחד
מאפיין: אם אילידיה מתחילה את תורה שלא בסמוך לאחד מבני בריתה, היא רשאית להחליק בן ברית בטווח ראייה, כולל את עצמה, עד 5 משבצות. בן הברית הזה רשאי להשיב כוח התקלות אחד. אם אילידיה ובן הברית מדממים, הוא רשאי להשיב כוח יומי.

חום ליבה של מלכת הקרח (מאפיין): אילידיה זוכה בשני כוחות מכשף (Warlock) לבחירתה.

קאס:
הענף הראשון עתק דרגה 16
מאפיין: אויבים לא מחשיבים את קאס כמדמם אם הוא לא רוצה בכך.
מאפיין: קאס זוכה במשב מרענן נוסף.
מאפיין: אם קאס השתמש בכוח בעל מקור פראי בתורו הקודם, טווח הפגיעה החמורה שלו גדל ל-19-20.
כוח * יומי (תנועה) - קאס זוכה ב-2 פעולות משניות נוספות.
כוח * יומי (חופשית) - תנאי: קאס השתמש במילת מרפא; קאס רשאי להשתמש במילת מרפא שוב, הפעם כפרץ קרוב 3.

שירו-סנשאי:
הרוחות האחרונות מטיראנובה שריון קשקשים +4 דרגה 16
מאפיין: שירו-סנשאי זוכה בחסינות לנזק כפור.
כוח * יומי (משנית): פרץ קרוב 5; כלל האויבים בפרץ מרוסנים עד סוף תורו הבא של שירו-סנשאי, והאזור כולו הופך לתוואי שטח קשה לכולם מלבד יצורים בעלי חסינות לנזק כפור.
כוח * יומי (משנית): שירו-סנשאי זוכה בתוסף +3 נזק כפור לכל ההתקפות שלו עד סוף תורו הנוכחי. אם שירו-סנשאי מדמם, התוסף גדל ל-+5.

רונין (מאפיין) - בכל פעם בה שירו-סנשאי אמור ליפול אל מתחת ל-0, הוא רשאי לנצל פרץ ריפוי כדי להישאר על 1 נק״פ במקום זאת.

אילידיה מניחה את ידה על עורקי האדמה, והיא מרגישה את הכוח של העתק- כעת כבר לא צריך להכיל את הפיסה משות'-גוראג, אך עדיין מלא בכוח העתיקים שיצרו אותו. היא עוצמת את עיניה, מתרכזת, והקסם פעם נוספת מרגיש כמו שהוא הרגיש בעבר- קשוח, נאבק, לא מתפשר. ובמקביל, הוא מרגיש מוכר מתמיד.

אילידיה לא יודעת כמה זמן היא העבירה לצד אחותה, אבל בשלב מסוים, הדמעות שלה נגמרו, ובאותו רגע, עורקי האדמה פערה קבר קטן ושקט במרכז האי שבמרכז המעיין, ואילידיה בזהירות הניחה את אחותה בפנים. היא נתנה באודסיה מבט אחרון, באחות שכעת תישאר קפואה לעד, והיא לא הייתה מסוגלת יותר. עורקי האדמה סגרה את האדמה מעל אודסיה, ואילידיה השאירה את סימני הטקס, כותבת באלפית כי כאן קבורה אודסיה המגוננת, מביסת הציפור. היא לא רושמת דבר על שבט ריוסנה, זה מעולם לא היה קשור אליהם.
ולצידה, היא משאירה את התליון של איגנציוס, משאירה את מה שנותר מהמתלמד להגן על אדוניתו בפעם האחרונה. כעת, שניהם יכולים להמשיך הלאה.

היא לוקחת איתה את השרשרת שהיא יצרה עבור אחותה ולובשת אותה תחת השריון שלה, מרגישה בה קסם חדש, שנוצר מהרגשות החזקים בין שתי האחיות. היא נושאת איתה את עורקי האדמה והענף הראשון, שמוגש לקאס ברגע בו אילידיה חוזרת אל הקבוצה.

"אנחנו חייבים את הניצחון הזה לך בת'אני, וגם לפמיניה" אומרת אילידיה בקול שקט "אנחנו נסיים את העבודה, אני מבטיחה" היא אומרת לה בפשטות. עדיין לא מסוגלת לבטא שום הבטחה בנוגע לריבון, יודעת כמה המצב... מסובך איתו.
מבטה בוהה בפניה שכעת בת תמותה, שבידיו של וירניק. וירניק של העבר, לא הוירניק ששכח.

כל כך הרבה קרה, אילידיה צריכה רגע לעכל הכול.

איזי מביטה בשקט באילידיה המהלכת אל הקבוצה. הטרוגלודיטית לא אומרת דבר, אבל היא מסיטה את מבטה לאחר מכן אל האי הקטן בו תשכון אודסיה מעתה ועד עולם.
היא מבינה. גם היא איבדה את האחת שגידלה אותה.

"מה יהיה איתכם?" שואלת בת'אני את איזי, תופסת אותה בהפתעה. הטרוגלודיטית מנערת קלות את ראשה, המחשבות עוצרות באחת. טרוגלודיטים אחרים - אנשיה שלה, שורדי שבט סלוק - מתחילים לצאת מבין העצים. הם מהוססים, אך לא תוקפים. יותר מדי דם נשפך כבר.
"איפה הביצים שלנו?" שואלת מנהיגת השבט בתגובה.
"אודסיה לא הביאה אותם עמה".
"אז הם עדיין במעבדה שלה. היא בטח לא רצתה לסכן אותן" מניחה לילוואנה. "הן שלך, כמובן, איזי. היא הצילה אותן".
"אני לא הולכת להודות לאיש אחרי כל מה שעברנו" מגיבה השאמאנית בחדות, ונראה שזהו הדבר הקרוב ביותר לתודה שמי מהם יקבל.
"אני צריכה לקחת אותן".
"ומה אחרי?" לילוואנה מחזירה את שאלתה של הילדה. "איפה תתיישבו?"
"המעמקים מוטבעים לשנים הקרובות ויהפכו למקום נורא אף יותר. ארוות' הקיאה אותנו ממנה. לא יודעת" היא מושכת בכתפיה. "נסתדר".
"אתם מוזמנים להישאר כאן" מציעה בת'אני, מחווה בידה על המישור. "אנחנו נצטרך לשקם ולבנות הרבה מחדש. הקברן וסא-אאגה חוללו נזק, ואני לא מכירה את המישור הזה היטב. נוכל לעשות זאת ביחד".
"להישאר במישור פיות?" הטרוגלודיטית כמעט צוחקת למשמע הרעיון, מנידה בראשה לשלילה. "חוויתי מספיק מהקסם המישורי הזה".
"אם זה משנה משהו, אנחנו נהיה מוכנים לתת לך ולשבט שלך שטחים להתיישב בהם" אדמונד מבטיח, מקבל את ההחלטה. "אני אבין אם לא תרצי לחזור, אבל ההבטחה שלי עומדת בעינה".
"אתה אפילו לא מלך וכבר מבטיח דברים. בן אנוש טיפוסי".
"אני לא יודע אם אפשר לפתור את המצב, אבל במשך זמן רב מדי האנשים שלנו נלחמו. נמאס לי להאשים, ואני רק בן ארבע עשרה. אני מניח שלמבוגרים מאיתנו נמאס אפילו יותר" הוא מושך בכתפיו. "זאת לא מתנה, את לא תהיי חייבת לכתר דבר. אני רק אומר שאם את רוצה שטח, תקבלי אותו. זה הכל".
"ואם את רוצה להישאר כאן, אשמח גם כן" בת'אני מחווה בשנית על המישור.

איזי שותקת זמן ארוך. היא מביטה באנשיה, ואז בידיה. אף שהיא אינה אומרת דבר, הם רואים כיצד היא מנסה לשאול את עצמה מה אמה הייתה עושה בנעליה. אמה האמיתית.
"מה את חושבת שכדאי לנו לעשות?" היא שואלת לפתע את אילידיה, קולה חד.
"את, שדומה לי ושונה ממני יותר מכל אדם אחר כאן".

אילידיה מסתכלת על איזי, עיניה עדיין ספוגות בדמעות של אחותה, והיא שותקת לזמן מה.
"הייתי אומרת לך לחזור לארוות' ולנקום, אבל אתם חייבים לשרוד כרגע. יהיה יום בו עתידו של שבט סלוק יובטח, ואז, אם עדיין הרוצח לא שילם את המחיר, יהיה עלייך לקחת את נקמתך" אומרת אילידיה בשקט, לא מסתכלת על בת'אני ולילוואנה. עם כל הרצון לסייע לאחיות הללו, מותה של אושגה היה התוצאה של לסמוך על הריבון. דנקן משאיר דם בדרכו, דם שאי אפשר להתעלם ממנו, לא משנה כמה החלומות מפתים.

"אבל לא הייתי נשארת להתחבא כאן, בין הפיות. זהו המקום הבטוח ביותר, אבל לכאן מגיעים כדי לשכוח את העבר והכאב" היא מסתכלת אל וירניק ופמיניה.

"לכו לניס פרדי, הארץ העתיקה לחמה גם היא בשות'-גוראג, והיא תבין את כאבכם יותר מכל אחד אחר. האלפים חלשים מידי מלהתנגד. אם תרצו לסמוך על המתיישבים החדשים, או שתחליטו לקחת מקום מבודד בארץ, זוהי הבחירה שלכם, וזהו העתיד שתבחרו לעצמכם" אומרת אילידיה.
"אם תבחרו לעמוד לצד האלפים ולחיות לצד הארץ העתיקה, ואם לעשות שלום, זו ההחלטה שלך. אם יש הבדל אחד ברור בינינו, זה שאת מנהיגה אמיתית לאנשייך" אילידיה אומרת, מסתכלת על שאר הטרוגלודיטים.

גם כעת, היריבות בינה- כאבירת מעמקים לשעבר- וביניהם, עדיין לא יכולה להתרפא. יותר מידי דם עבר ביניהם.

הקטור מותש, חבול וכאוב. האובדן שאימפריית הדרקון מותירה אחר הניסיון שלה לשלוט ממשיך. אך כעת, הם חזקים מתמיד, לא נראה שמישהו פה מתכוון לוותר גם אחריי כל מה שעברו.
״אני יודע שאינך מעריכה אותי איזי, על אשר מה קרה בעבר. אבל אדמונד צודק. אנחנו עייפים משפיכת הדמים, כמו שגם אתם. אני לא אגיד לך מה לעשות, אך כן אשאל, מה קרה לשאר שוכני המעמקים, אלו שלא חלק משבט סלוק? האם הם עדיין שם, במנהרות המוצפות או ביער ריוורווד?״.
הקטור מניח את ידו על כתפו של אדמונד, ״במידה וכן, יש לנו הרבה עזרה שנצטרך לתת״.

"פני לדונאת'אר משבט ריוסנה. הוא שונה מהמנהיגים האלפים האחרים. נבון יותר" מציעה ונדריה, ונראה שההצעה קוסמת לה. החדשנות שבה. "תגידי לו שאת מכירה את שות'-גוראג, תסבירי לו מה אירע כאן. הוא יתעניין, הוא יקשיב, והוא ינסה לעזור. פשוט אל תתרגשי אם הוא עושה זאת בפנים חתומות ואם לוקח לו זמן. הם פועלים בקצב אחר שם" היא מצקצקת בלשונה.
"ותגידי למשק הבית בטוסון החדשה לתת לכם כל מה שאת צריכה, שאני אישרתי זאת. לושג, ננס המעמקים, נמצא שם. הוא יוכל לעזור. הם כנראה עדיין לא יאמינו לך, אז קחי את זה" הקפטנית מורידה את הכובע האהוב שלה, זורקת אותו לעבר איזי, הטרוגלודיטית תופסת אותו באחת.
"ואחרי שהם נותנים לך כל מה שאת צריכה וכבר הסתדרתם, תגידי להם שאני מתפטרת. אני יוצאת לים".

הטרוגלודיטית מהנהנת לאחר רגע ארוך, מקבלת את ההחלטה.
"תעשו את הדברים ותעזרו בלושג. הוא מבין יותר איך לפנות ללב האנשים" אומרת איזי לאנשיה.
"אני אצטרף אליכם אחרי שאמצא את הביצים ואחזה בנפילת הרוצח של אמי".
"אם זה עניין של נקמה-" מתחילה לילוואנה, אך נקטעת.
"זה עניין של נקמה, אבל לא רק. יש דברים חשובים יותר מזה. סלוק" היא משתהה על המילה האחרונה. "אבל אני צריכה להיות שם, לראות שזה נגמר. לסיים עם ארוות' אחת ולתמיד. אמא הייתה מוותרת, ואני, בעבר, הייתי מנסה להגיע לשם בכוח, לירות בו את הברק האחרון. אף אחת מאיתנו לא צדקה. אמא מתה, נרצחה. ואני הישנה - הדרך שלי גררה אותנו לאם כל האפלה. אולי דרך האמצע היא הנכונה. אני לא צריכה להיות האחת שהורגת אותו, אבל אני כן צריכה להיות שם, לוודא שזה קורה. גם אם מרחוק".
"ואת לא סומכת על אף אחד מאיתנו לשאת את הביצים לניס-פרדי" מציין טאק.
"נכון".
"מכבד את זה".

היא מקשיבה לדבריו של הקטור, פניה קופאות בזעם אילם.
"לא מעריכה? אני חושבת שאתה בדיחה" היא יורה בלי להסס. "אתה משחק בחיים של אחרים בשם ערכים שרק אתה עוקב אחריהם. ואתה אף פעם לא האחד שמשלם את המחיר" היא מחווה בראשה לעבר המקום בו עמד האביר האמיץ.
"שוכני המעמקים האחרים טובעים בגלל ההחלטות של האדם שאתה כה להוט להציל. אין לי מושג איפה הם, ושבט סלוק לא צריך לדאוג להם. יש לנו מספיק בעיות משלנו. תעזרו להם אתם".
"נעזור" מבטיח אדמונד, אך לא כופה את הנושא. הטינה לא תעלם לעולם. יש דברים שלא ניתן לגשר עליהם.

"שמעתם את איזי" אומר אחד הטרוגלודיטים, מתקרב לקחת ממנה את הכובע של ונדריה. "תחבשו את הפצועים ותתכוננו ליציאה. אנחנו הולכים לעבר ניס-פרדי".
"לשם אני יכולה להעביר אתכם. אניח אתכם באותה הנקודה בה פמיניה יצרה את השער הקודם, שהציל את הקבוצה כאן מקריאת-כתר" בת'אני מבטיחה, והטרוגלודיט מהנהן אליה בקצרה.
איזי נפרדת מבני השבט לשלום בהנהון, והם מבטיחים אחד לשני שייפגשו בקרוב. לאחר מכן, היא מתקדמת אל הקבוצה, עומדת במרחק אך מוכנה ליציאה. נראה שאיש לא מרגיש בנוח, וגם לא היא. אבל יש דברים חשובים יותר שמונחים על הכף.
נראה שכולם מוכנים.

קאס לוקח צעד לעבר בת'אני, עדיין מבולבל מכל המצב, אבל אין זמן לעצור ולהרגע. הוא פשוט זורם עם האירועים, הוא יבקש את ההסברים מאוחר יותר. "את יכולה להשאיר אותו כאן?" הוא שואל את בת'אני, מחווה לעבר ראש כוהני ארוות', "יש לי תוכניות אליו, אני צריך שהוא יהיה חי ושלם בשבילן. אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לתת לו ללכת."

עיני הילדה מקשיחות כשהיא מניחה אותן על תאודוריאן. לא קשה לנחש שהיא לא חיבבה אותו מעולם. הילדה מרימה את ידה בזהירות, מתרגלת לכוחותיה החדשים, ומספר ניצוצות ורודים נישאים באוויר לעבר ראש הכוהנים המעולף.
"הוא ימשיך לישון עד שתשוב להעמיד אותו בפני משפט".

קאס מהנהן ונעמד לצד טאק, לוחץ את ידו. "אני יודע שאתה לא מסכים עם הרעיון שלי," הוא אומר לו בלחש, "אבל לפחות ככה תיאודוריאן לא יוכל לעשות בעיות נוספות. אחרי שכל זה ייגמר, אני אוודא שהעולם יודע על החטאים שלו."
הוא נותן למילותיו לשקוע רגע לפני שהוא מעלה את השאלה הבאה. "מה אתה מתכוון לעשות עכשיו?"

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה