• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
אילידיה -

"ובכן, את נראית בחורה לעניין, מסוגלת לשתות וכל זה... ואבירה... נו, בסדר, אבל תעשי את זה זריז" הוא מוציא מפתח ארד ממתחת לשולחן ונותן אותו בידה של אילידיה. "חדר מספר שלוש. מזל שיש לי מפתח נוסף, הוא מעולם לא החזיר את המקורי".

חצי האלפית ממשיכה לעבר הדלת ופותחת אותה בקושי מסויים - החדר עצמו נראה כאילו חלפה בו סופה. המיטה מבולגת לחלוטין, שמיכה וכרית נמצאות בתנוחה בה הן כמעט נוגעות ברצפה. מספר מסמכים קרועים נמצאים בקערה קטנה, שרופים כמעט עד הסוף באש שכבתה ממזמן. אילידיה פותחת את הדלת עד הסוף ושרפרף שחסם אותה נופל מאחוריה בקול רועש על הרצפה. החלון פתוח לרווחה, רוח חמימה מעיפה את הווילון לכל כיוון. על השולחן מונח בקבוק רום זכוכית ריק למרי, וספל עץ לצידו. הוא מלא עד חציו, כאילו לא סיימו לשתות אותו, ועל פי הריח היא מזהה שמדובר ברום קובולדים.

IN
כאשר אילידיה הולכת לכיוון החדר, היא מרגישה את האלכוהול מכה בה. היא לא הייתה צריכה לשתות כול כך הרבה, ובכול זאת יש חקירה לעשות עכשיו. היא נעזרת בקיר על מנת ללכת.

כמובן, אילידיה במהירות מרימה את הקערה, מחפשת לראות אם משהו מהכיתוב על המסמכים שרד. אבל יותר מזה, זה נראה שמישהו יצא מהחדר בסערה. לא נראה שהוא נחטף מהחדר או משהו כזה, אחרת ברטי לא היה רואה אות יוצא- ובכול זאת נראה שזה מישהו שהדבר הראשון שהוא דאג לו הוא לצאת מכאן. אילידיה מודה לסאבס (וכנראה, לעצלנות של ברטי) שנקבע שהחדר יושאר במצב הזה (להתפלל לאלים החדשים עדיין קצת זר לה, אבל זה עדיף מלשאת תפילות לפנתיאון הטבעי הבוגדני). מי שיצא במהירות מחדר, ישאיר בו בלאגן.

אילידיה מזמנת את הרוח לצידה. עם זוג ידיים נוסף, הם יספיקו לעבור על החדר הזה במהירות. היא מתחילה להפוך את החדר, לחפש מתחת למיטה, במצעים והכריות, ואפילו מתחת למזרון. היא מזיזה את הבקבוק והכוס, וגם את השולחן והכיסא, מחפשת דברים מתחתיהם במהירות, והרוח עוברת אף היא על פינות החדר ומקומות שעשויים להיות חבויים בו.

META
פעולה משנית- כלאו של סאלזאקאס
מזמנת את הרוח לעזור לה.

תפיסה: 16+8=24.

עריכה אחרונה:
אילידיה -

החדר נקי כמעט לגמרי מראיות - הניירות כבר נשרפו כמעט לגמרי, וקשה להבין מהם אפילו מילה אחת. עשו פה עבודה טובה...
עם זאת, הרוח מסבה את תשומת ליבה למזרון המיטה עצמה. השתיים מרימות אותו במאמץ משותף - לאילידיה יש תחושה מעצבנת שהיא משקיעה הרבה יותר מהרוח - ולבסוף אבירת המעמקים מוצאת מכתב שהושאר שם, בבירור נכתב במהירות, הדיו מרוח על הקלף במספר מקומות.

ברטי,
אני מניח שכבר הבנת שברחתי דרך החלון. התנצלותי הכנה שלא אמרתי דבר - לא ידעתי בעצמי מה יבוא עלי.
צא מואת' כל עוד אתה יכול. אני חושש שבקרוב לא יהיה אפשרי לעשות זאת.
תודה על שנתת לי להישאר גם כשנגמר לי הכסף - אתה אדם טוב, כמו שאר הכפר הזה.

לנגו

IN
אילידיה שומרת את כלל המסמכים, ופונה החוצה, מראה לברטי את הפתק- אבל מבהירה שהוא הולך להישאר אצלה. "הוא ידע שזה הולך להגיע, השאלה היא רק איך, ועל זה הוא יצטרך לענות בעצמו" אומרת אילידיה. כעת, היא יוצאת. יש לה מספיק דברים להראות לאחרים, ומספיק שאלות לצלופח. עם ברטי וסר טאלרוט מזהירים את הכפר- היא בטוחה שהשמועה תתרחב במהירות. אם אף אחד מיתר הקבוצה לא הלך למשמר האזורי, היא תעבור שם אחר כך, ותשאל את המיליציה המקומית- אבל לכרגע יש די והותר שאלות.

"תודה לך רונאג" אומר איגנציוס ומהנהן קלות אל עבר הגמד.

כשהוא מבחין בשירו מתמהמה איגנציוס אומר לדם הדרקון "אז... אתה הולך לתת לו את המגן? אנחנו צריכים ללכת לפגוש את האחרים"

"לא, לא. אני לא הולך להשתמש במגן הזה, אז אין סיבה לבזבז סתם ככה את זמנו של רונאג" אומר שירו.
"אולי הכידונים שלי ישמחו גם לקצת ליטוש וחיזוק, אם יהיה לך זמן פנוי, כמובן" הוא פונה לרונאג, מוריד גם את שני הכידונים מגבו.
"עכשיו נוכל לפגוש את האחרים, לראות מה מצבם" שירו אומר לאיגנציוס, מתקדם לעבר היציאה מהנפחיה.

הזמן חולף ביעף עת ארבעת בני החבורה מסייעים לואת', כל אחד בדרכו. ניכר שהשעות שחלפו אפשרו לתושבי הכפר לקבל את העובדה שהאורחים המשונים נמצאים פה בכדי להישאר, ויתרה מכך - על פי שלל המבטים והחיוכים מסביב, לא קשה לדעת שהם מחבבים באמת ובתמים את בני החבורה. בשביל ארבעה אנשים שונים כל כך - שניים בצורה פיזית, שניים בשל הקסמים שהם יודעים לחולל - מדובר בשינוי גישה מרענן למדי. קצת אהדה, סוף סוף.

הבית של מריטה, בשלב הזה, מלא בפרחים, בעוגות ובפירות. אפילו מספר ציורים נוספו שם - הקטור כורע בפני חרב כחולה ומרחפת, ואיגנציוס מטיל כישוף כלשהו על חבורת ילדים שהופכים אט-אט לבלתי-נראים. יש כמה נפשות מוכשרות בכפר הזה, צעירות ככל שיהיו.
"אני גברת שאוהבת את השקט והפרטיות שלה, בסך הכל" מריטה משלבת את ידיה כשהיא שמה לב לארבעה המגיעים, "ובשעות האחרונות כמעט כל אחד מתושבי הכפר הרגיש צורך לבוא ולשאול אותי מי אתם ומה אתם עושים כאן. יותר מאחד הביא מתנה, יותר משניים בכלל לא הגיעו עד גובה האגן שלי וטענו בתוקף שאתם 'הדבר הכי מעניין שקרה פה בשנים האחרונות'. הא" היא מחווה להם להיכנס פנימה, והם שמים לב שוירניק וקראנג כבר שם.

"זה טוב, הדבר הטוב הזה" וירניק מחווה לעבר קערת דובדבנים עסיסיים שמוצגת לראווה. אפילו קראנג אוכל, אם כי הוא בוצע לו מלחם טרי שנאפה אך לא מזמן, ובו מספר שקדים. זוג בקבוקים של 'רום קובולדים', משקה פופולארי שמקורו ברפובליקה, מוצבים בגאון במרכז השולחן, אחד מהם פתוח לרווחה.
"הצלחתי לגלות איפה לנגו. אני חושב" וירניק מסייג לרגע בעודו תופס דובדבן.
"ולי יש חדשות אודות המחנות מסביב. ניכר שלפושטים יש דריסת רגל באזור, הדבר מטריד משחשבנו" מוסיף קראנג.

הקטור מרים את הציור שלו, מסתכל עליו בעניין. נראה שהוא יצטרך לשלוח ציור לבית אביו בזמן הקרוב. הוא מניח אותו חזרה ולוקח חתיכת מעוגת התפוחים ששם. ״אני מקווה שלא לקחנו יותר מדי מן ההכנות לנשף״ הוא אומר בעוד הוא מתיישב ומתחיל לאכול בנימוס.
״בידיי אין מידע חדש שהכרח רלוונטי. נפגשתי עם אנשי הכפר וסייעתי להם בהכנות לנשף. אם כי שמעתי שנער השליחויות מאחר בהבאת הציוד לאחד המחסנים, אפשרי שהוא נלכד על ידי בני הענק״.

"ברטי וסר טאלרוט- אביר מעמקים נוסף שמוצב כאן- יפיצו את העובדה שבני הענקים מתקדמים לכאן ממש ברגעים אלו. בתקווה הם יגיעו למספיק אנשים כדי שהכפר יתכונן להתקפה ולא לנשף" אומרת אילידיה, משביתת שמחות. היא מוציאה פתק ומספר ניירות חרוכים מכיסה, ואומרת "תוציאו את המסמכים שמצאנו אצל ברסוולה, מצאתי דבר מה" היא אומרת, ומניחה את הדברים על השולחן כאשר מוציאים את המסמכים.

אתם רואים שם פתק, עליו רשום כך:
ברטי,
אני מניח שכבר הבנת שברחתי דרך החלון. התנצלותי הכנה שלא אמרתי דבר - לא ידעתי בעצמי מה יבוא עלי.
צא מואת' כל עוד אתה יכול. אני חושש שבקרוב לא יהיה אפשרי לעשות זאת.
תודה על שנתת לי להישאר גם כשנגמר לי הכסף - אתה אדם טוב, כמו שאר הכפר הזה.

לנגו

ובנוסף יש שם מספר מסמכים שרופים שקשה להבין מה היה רשום בהם, אבל חלק מהכתב נותר. "אם נצליח למצוא התאמה עם הכתב על המפה, זו הוכחה חותכת סופית בנוסף לכך שלנגו ידע שמשהו הולך להגיע לעיר. השאלה היחידה היא, איך הוא ידע? הרי הבקשה של מי שסיפק לברסוולה את המפות הייתה שהכפר ואת' יישאר מוגן" אומרת אילידיה, ומתחילה במלאכה של השוואת הכתבים.

"עלינו להגיע אל לנגו במיידי. הכפר לא ערוך למלחמה - אמנם רונאג הוא נפח מוכשר שיודע ליצור כלי נשק, אך אין לנו זמן לאמן את התושבים. יש גם רזרבות ברזל גדולות במחסנים, כך שהקמת מיליציה בכפר היא דבר אפשרי, אחרי שההתקפה הראשונה תיהדף. אני הייתי שמח לדעת כמה ציידים יש לנו כאן, ואולי לנסות לצייד כמה איכרים בחניתות ובקלשונים, אבל אנחנו בהחלט נוביל את ההגנה במתקפה הראשונה. אחר כך, מרייטה, תצטרכי לארגן הגנות טובות יותר לכפר ולדאוג למיליציה. יש לי קשרים בקרב שכירי חרב, כך שאוכל להשיג לך מאמנים ולוחמים אם הדבר יידרש. אבל כרגע, אנחנו כל מה שיכול להגן על הכפר" אומר שירו, מדווח באריכות על מצב הנשק וההגנות.
"אבל כל עוד רונאג יקבל מספיק ברזל, הכפר יוכל לשרוד ולהגן על עצמו" הוא מוסיף במעט אופטימיות.
הוא לוקח בידו את הרום, שוקל את העניין לכמה רגעים ואז מניח אותו בחזרה על השולחן, לוקח כמה דובדבנים במקום.

"אני מציע שנבצר את הכפר, או לפחות חלק ממנו, כמה שיותר מהר. אם הידיעה כבר מופצת, עלינו לארגן את האנשים ולגרום לכך שלא יברחו בבהלה".

"שמעתי על העזרה שלכם. אני מניחה שאמרו לכם תודה כבר יותר מדי פעמים, אבל עדיין" היא מהנהנת בראשה לאות תודה. "הנשף יתחיל בעוד מספר ימים כמתכונן, אני מקווה, אם נצליח לסכל את תוכניות בני הענקים" היא נשמעת מעט יותר משוכנעת ממקודם, אבל עדיין בעלת ספק כזה או אחר. "בכל מקרה, הנשף מחכה לפריחת הכתר הראשון של סואולה". מיטבי לכת יודעים שמדובר בפרח עממי מאוד אשר גדל רק בחום שמביא עמו האביב - כחול ולבן, עלי הכותרת שלו מזכירים כתר ועל כן קיבל את שמו. פריחת "הכתר הראשון" מסמלת במקומות רבים את בוא האביב.

הם מביטים בדברים שהביאה עמה אילידיה, בעוד וירניק שורק בהתפעלות.
"אולי כדאי שתעבדי עבורי".
"אולי כדאי שתעבוד עבורה, נראה שהיא השיגה יותר ממך" משיבה מריטה, נלחצת להגנתה של אילידיה.
"ברית אחיות, הא?" מרים הצלופח גבה. "לא נפגעתי, זה בסדר. המידע טוב" הוא מניד בראשו בכבוד לאילידיה, "ומאמת את מה שחשבתי - לנגו ברח לאחד מהבקתות באזור. הם מפוזרים פה, לא כולם מתגוררים בכפר ואת'. בטח שמתם לב שהכפר לא כזה ענק, הקהילה שבו היא לה היחידה שמספקת מזון לממלכה, זה פשוט שאנחנו מכנים את האזור כולו על שם הכפר. בצירוף חוות מסביב, זה מה שמניב את כמות המזון שמכלכלת ממלכה".

"ואם כבר מדברים על מה שמסביב" קראנג תופס את תשומת הלב לרגע. "מצאתי מחנה אורקי לא רחוק מכאן. לא רציתי להתקרב יותר מדי כדי לא להתגלות, אבל מספירת האוהלים - הם לא רבים מאוד. חוליית סיור, ככל הנראה".
"הכנה להתקפה" וירניק משלים, בעוד קראנג מהנהן לאישור.
"האם זה מספיק כדי שהכפר ישקול עזיבה?" קראנג מביט במריטה, שמנידה בראשה לשלילה.
"לא. מי אמר שהם לא באים לבקתות מסביב, כמו שוירניק אמר? אנחנו חקלאים ובעלי מלאכה. אם נעזוב את הבית שלנו, נהפוך לחסרי כל. אין לנו חרב או מטה להרוויח את לחמנו איתו" היא מצביעה עליהם.
"אז מה ההוכחה שתידרש?" קראנג שואל.
"ראש אורקי?" מציע הצלופח.
"וירניק..." מריטה נאנחת.
"אני לא צוחק, בחיי" הוא שם את ידו על ליבו. "ראשים של אורקים יעשו את העבודה? יוכיחו שיש איום מוחשי?"
"בוא נתחיל במציאת הוכחה קונקרטית לפלישה, מפה כזאת או אחרת, פתק, לא יודע מה. קושאן כבר הוכיח שהוא שולט באומנות הכתיבה, אולי אפילו נוכל למצוא אסיר חשוב" קראנג מציע.
"עבד בפעם הקודמת" וירניק מחייך בממזריות אל חצי-האורק.
"מצחיק".
"תודה".

"אני יכולה לבקש מסר טאלרוט שיתחיל להכין את ההגנות על הכפר, לכל מקרה. זאת פשרה טובה - האנשים לא עוזבים מאחורה את כל רכושם, אבל כן מגוננים על עצמם" מריטה מציעה.

"אני אוכל לסייע לסר טאלרוט, ואולי אוכל לבקש בינתיים מוירניק שישלח שליח אל כמה מהמעסיקים הקודמים שלי. אני מאמין שואת' לא יהיו היחידים שיזדקקו להם" מציע שירו. הוא מביט מסביבו ואומר: "אבל אין לכם שום רזרבות של כסף או מקורות מימון אחרים, נכון? אולי נצליח להשיג כאלו מלורד נורברט".

"במידה והתושבים לא יצטרכו סיוע, אני אוכל להצטרף להתקפה שאני מציע שנבצע על חוליית הסיור. הם יכולים להחזיק במפות או בדברים אחרים שיוכלו לגלות לנו עוד על הכוונות של בני הענקים, ופגיעה בהם תפגע במידע שבני הענקים אוספים. גם אם לא תמוטט את מערך המידע שלהם, היא תפגע בחוליה בשרשרת".

"התקפה קודם, הגנה אחר כך" מציע קראנג, ווירניק מהנהן בתגובה למשמע דבריו.
"חצי האורק צודק. אם נשבור להם את החרבות, לא נצטרך לדאוג לעצמנו למגנים".
"לא מדויק - יש שני צדדים שעלולים לתקוף אותנו. הרגת את האורקים, עדיין יש לך גוליאת'ים" מריטה משיבה.
"צריכים להתחיל ממשהו, לא?"

"הכפר ידע לדאוג לעצמו. השאלה הממשית היא האם עלינו להתחיל בחיפוש אחרי לנגו או בהתקפה על חוליית האורקים" מציין וירניק.
"תוכלו להתפצל" מציעה מריטה, אך קראנג מניד בשלילה.
"יותר מדי אורקים, לא נוכל להם. עלינו ללכת כקבוצה, אם ברצוננו לשרוד למולם".
"אם נמתין יותר מדי עם לנגו, הסאטיר עלול למות. הוא בבירור ברח ממישהו" וירניק מצביע על עבר המידע של אילידיה, זאת בשעה שחצי האלפית מצליחה להסיק שהכתב במכתבים של בני הענקים זהה לכתב בפתק של לנגו.
"עדיף סאטיר מת מאשר שהמודיעין יגיע בחזרה אל האורקים. קושאן הוכיח כי הוא ערמומי" מציין קראנג.
"אתה חושב טקטי, לא אסטרטגי. מישהו פה בבירור משחק בנו מאחורי הקלעים - לנגו הוא קצה החוט אל המושך בחוטים. נאבד אותו, ונישאר בעלטה".

"אני בעד ההתקפה, אבל השאלה אם אנחנו מצליחים למצוא עוד קצות חוט בכול העניין הזה. אם נמצא עוד קצה חוט חוץ מלנגו, נוכל לוותר על הסאטיר ולהתמקד בהגנה על האנשים כמו שאנחנו רוצים" אומרת אילידיה ומסתכלת לכיוונו של וירניק.

"הקשרים שלך בארודר כבר חזרו אליך? מישהו אולי שתפס את קראולי וגרם לו לדבר? אני יודעת שהנער חשוב לך, אבל הוא דג גדול יותר מלנגו כרגע בכול העניין הזה. וגם אם הוא לא נתפס, אולי המרפאת ששלחת להשגיח עליו זכרה איזה מישהו שנפגש עם קראולי בזמן האחרון שהיא לא ייחסה אליו חשיבות?" היא אומרת, כאשר את המילים 'לא ייחסה אליו חשיבות' היא אומרת עם חשד בהם, עם המחשבה שאולי היא במכוון לא דיווחה לוירניק על העניין כי היא חלק מהדבר "או אולי איזו ספינה בארודר ולא יצרה איתך קשר? הימאים בנמל אמרו שכולם יודעים ליצור עם האנשים של הצלופח כשיעור ראשון, כך שאם אחת מהספינות בארודר לא יצרה איתך קשר..." היא מעלה מספר שאלות שבבירור הטרידו אותה והיא הייתה שואלת אותו בהמשך.

״אני שומע הרבה ספקות ביכולת שלי לאסוף מידע״ וירניק לא נשמע פגוע, מושך בכתפיו.
״השיעור הראשון שכל ברוקר מידע לומד - מי שמתפרס, סופו להתרפס; אי אפשר להיות בכל המקומות באותו הזמן. אני פה עכשיו, באזור ואת׳ - זה אומר שאני צריך להזכיר לבני השיח שלי כאן שאני חי ובועט. אוספים בשבילי מידע בארודר - כשנחזור לשם, יאגדו לי אותו באופן מסודר. כל דבר דחוף מספיק ימצא את דרכו הנה, למרות שיצאתי בפרופיל נמוך בשל החשאיות של כל המשימה. ולא, לא הפקדתי את איסוף המידע בידיים של קראולי. אני חושב שהוא חף מפשע, אבל חשדנות בריאה לאנשים בכל חתכי הגיל, גם בחור צעיר כמוני״ הוא מונע את השאלה הבאה מראש.

״ההגנה עלינו אמורה לבוא בתחילת סדרי העדיפויות״ מריטה משלבת את ידיה, גבותיה מזדעפות. ״אני מופתעת עליך, וירניק״.
״אני מגן עליכם ממשחק צללים. אם האורקים הם רק כלי על שולחן המשחק, צריך לחסל את השחקן״.
״לא כשהכלי מאיים על המלך שלך״ משיב קראנג.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה