Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
"אני אולי רק הגעתי וירוק יותר ממלפפון, אבל זה נשמע רציני. אם גילדה אחרת תתקוף את בני הגילדה שלך אתה תבוא אליהם ותדרוש הסבר. אין לי מושג על מה אתם מקשקשים מסביב, אבל זה העיקר. וזהמה שחשוב. " אני אומר, קצת מודהם מהוויכוחים אליהם נקלעתי כל כך מהר.
"זאת רק אני או שליאור נהיה יותר ויותר פארנואידי?" אני אומרת בקבוצה של של האנשים שהגיעו אחרי ההרג של ההונגרים. "אם הוא לא יזהר מישהו יצטרך לעשות בקרת נזק."
המילים הבאות שלי אני אומרת בטון חזק יותר, אחד שינשא לכל הקהל ושלא ישמע כאילו אני מאשימה את ליאור אלא רק מצביעה על החסרונות המאוד הגיוניים בתוכנית שלו.
[dice seed=38762 secure=fee9805c_0]6d4[/dice]
אני מתקדמת לכיוונו של ליאור, "לפני שנעשה משהו אנחנו צריכים לברר את העבודות ולא לפעול לפי הנחות חצי מוכחות." אני אומרת בטון רגוע, בתקווה שאנשים אחרים יבינו את הרמז וירגיעו את הרוחות, "בין אם הירוקים מחרימים אותנו ובין אם זאת הייתה סתם קבוצה גזענית ששונאת אותנו ובמקרה הם שייכים לירוקים, אנחנו עדיין צריכים לגלות עם מה בדיוק אנחנו מתמודדים."
"אתה אומר שיש לנו מכרים ואנשים שחייבים לנו בין הירוקים,קודם תברר איתם ואם מדובר בחרם כללי תנסה לגרום להם ללחוץ מבפנים על לבטל את החרם בזמן שתדבר עם מקס"
"הרעיון הוא לגרום להם לחשוב שאנחנו לא יודעים מה אנחנו עושים, אם לא יתנו לנו לפגוש את מקס, זה משרת את האינטרס שלנו, אנחנו בנו לדבר ואתנו גירשו, יש גבול כמה תלך אחרי מנהיג שעושה את מה שהוא מטיף נגד. במקביל אנחנו צריכים לעבוד בחזית נסתרת אם בני הברית שלנו"
ירין- מהחברה הירוקים לשעבר שלנו, יש מישהו שיודע להגיד משהו?
הקולות של האנשים מלאים בקריאות נגד מלחמה- לטווח הארוך זה מסוכן, ועדיף לשאול בנימוס חברים מהצד השני. דניאל נכנס לתמונה ותופס את המושכות.
"תגיד לי ליאור, אתה רציני? להיכנס בהם? להילחם בהונגרים היה דבר אחד שעשינו, אבל זה לא אומר שנחזור עליו. אנחנו לא נפגע באף אחד מהם עד שלא תהיה לנו סיבה מוצדקת." דניאל אומר בקול על ליאור. הוא כל כך רגיל לנאום שכולל את ההונגרים שנראה לו שזה מה שהוא יגיע בנאום של ליאור.
"אממ, הי ח'ברה? אפשר שנייה? בחור חדש מדבר?" אני מרים את קולי, מנסה לגבור על הצעקות. "אני לא חושב שמישהו מדבר על להכנס באנשים... או לפגוע באנשים... מה שקרה זה שגילדה אחרת לא הסכימה למכור לכם דברים נכון? גילדה שהיו הbesties שלכם או משהו כזה? הבנתי נכון? אז מה ש... ליאור כן? מה שליאור מציע זה ללכת ולשאול אותם למה. ותוך כדי להראות כוח. הוא לא מדבר על להרביץ להם או משהו נכון? רק להפגין נוכחות... אני לא מבין מה הבעיה עם התוכנית שלו..."
אני מוציא בשקט את הקלע שלי ומותח בה אבן, ואז במהירות עובר בין החלונות ומסתכל דרכם. האנשים פה יכולים להתווכח על פוליטיקה, ויכוחים שכאלו נותנים לאנשים את התחושות שהדברים שהם אומרים עושים השפעה, וכרגע למרות שיש פה מגזימים זו לא החלטה מטורפת- סה"כ אם נלך עם כמה דיפלומטים או אם נלך עם דיפלומט אחד וצבא.
אני מסתכל אז דרך החלונות, מחפש לראות אם יש מישהו בחוץ שיכול לשמוע את זה. עם כמה שהדיונים האלו נחמדים, הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה שאנשים מבחוץ ידעו שיש בתוך עורבי הפלדה חילוקי דעות פנימיים.
"היי, היי, אנשים, תירגעו, לא צריך להתלהם. אפשר גם לדבר", אני מנסה גם להתגבר על קריאות ההמון,"תראה, עידו, יש לך נקודה, אבל העניין הוא שגם להראות נוכחות עלולה להיות צעד מסוכן, כי יכול להיות שהצד השני יבין אותנו לא נכון ויפתח במלחמה. לכן, צריך קודם לברר אם זה באמת היה מקרה של אי הבנה או שזאת הוראה מלמעלה. רק כשיהיה לנו את הידע הזה, אז צריך לפעול. כל צעד שנעשה לפני כן עלול להיות טעות."
אני לוחשת לדניאל, "תיקח שליטה על הדיון ותעלה להצבעה את את הרעיון של מי שבעד שליאור ילך עם שני דיפלומטים לירוקים ומי נגד."
אני שורקת את השריקה הכי גבוהה ומחרישת אוזניים שאני יכולה, "היי בואו לפחות ננסה לשמור על תרבות הדיון, אחרת אנחנו סתם צועקים דברים לאוויר ושום דבר לא יעשה."
השריקה אכן מחרישת אוזניים ומספקת שניה או שתיים של שקט.
"אני רוצה להעלות לסדר היום את העובדה שליאור רצה להגיע עם שני דיפלומטים למקס ואולי לעשות שם שמח. אם אתם בעד, תרימו את יד ימין. אם אתם בעד שנמצא סידור אחר בעצמנו אז תרימו את יד שמאל. אם אתם ניטראלים בנושא זה אל תרימו את היד".
ואנשים מרימים את הידיים בהתאם- יש קצת אנשים שנמנעים, אבל אולי יהיה אפשר לשכנע אותם. בלי להתחשב בכם יש רוב של שני קולות יותר לסידור אחר (יד שמאל) מליאור (יד ימין).
אני פונה לדניאל ומנסה שלא ישימו לב לכך, "שנינו לא רוצים את ליאור כמנהיג המוחלט פה, ואני יודע שאתה רוצה לקבל עמדה טובה יותר, אז אולי כדאי שתשתמש במצב המעורער הזה הכדי לשכנע אנשים לתת לך לטפל בחזית הבעיות עם העיר? המצב פה במילא דיי מעורער"
"מה אתם בדיוק מנסים לעשות?" אני שואל, "אם גילדה אחרת מחליטה לעשות עליכם חרם, אתם צריכים להזכיר להם למה אסור להם. כמובן שצריך לעשות את זה דיפלומטית, אבל חלק חשוב בדיפלומטיה זה אמצעי הרתעה. וזה בדיוק מה שליאור מציע. אתם מפחדים שהם ילחמו בכם? אתם לא הגילדה הכי חזקה פה?" אני שותק לרגע, מנסה למצוא מקום טוב יותר לעמוד בו. אחד גבוה, ככה שיראו אותי. אתם רוצים שהם ימשיכו עם החרם? תמשיכו להתנהג כאילו אתם חלשים. אתם חזקים, אני יכול לראות את זה. תפסיקו להתנהג כאילו אתם לא, זה כאילו אתם מבקשים שיעשו עליכם חרם!"
META
כריזמה
[dice seed=4222 secure=53d232dc_0]6d4+1[/dice]
עריכה: ירין אמר לי להוסיף +1 מהדיפלומטיה. אז סה"כ 17.
"הי, בחור חדש! יש לך מושג בכלל על מה אתה מדבר? חלק מאיתנו מעדיפים שלא כל העיר תצא עלינו רק כדי שנלטף את האגו של כמה מאיתנו. אם אנחנו רוצים לצאות מפה, במוקדם או במאוחר נצטרך לשתף פעולה עם אנשים ואני לא יודעת מה איתם אבל אישית אני מעדיפה כמה שפחות דרמה לא הכרחית בדרך החוצה."
"העיר תצא עליכם אם תראו חולשה." אני צועק בחזרה, "אתם צריכים להראות את הכוח שלכם. אתם צריכים להראות שאתם חזקים, ועדיין רוצים בשלום ובשיתוף פעולה. להראות שאתם אלה שבאים עם יד מושטת, אבל להראות גם כמה היד הזו שרירית."
"כן כי זה עבד כל כך טוב לאורך ההיסטוריה." אני נותנת לציניות להישפך מטון הדיבור שלי, "תקשיב ילד, לך תכיר קצת אנשים, תכיר קצת את האווירה בחוץ ואת הדעות השונות ואז תחזור ותגיד לנו מה אנחנו צריכים או לא צריכים לעשות."