Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
לוקח לי רגע לקלוט מה עשיתי, אבל כשאני קולט- אני מצחיל לצחקק. נופל ומתגלגל על הדשא. זה אדיר. זה למה הצטרפתי למשחק הזה אף על פי שאני לא אוהב mmorog, בשביל התחושה הזו של. כוח בכפות ידי.
אני קם לאחר כמה שניות, טופח על הבגדים שלי כדי לנקות אותם קצת. האם הרגשתי משהו כשהלחש הופעל? ראיתי משהו? בכלל, מה אני רואה בשדה הראייה שלי? לא הספקתי אפילו לבדוק. אני רואה כפתורים? צ'אט קבוצתי למטה? חיים? מאנה? נק"ן?
ליאור- מקס מביט בך לרגע, אבל אז פונה לכיוון הירוקים.
"וזה הבחור ש"סידר" למקס את המכרה- חביב מקדימה, אבל מאחורה דוקר. האנשים היו צריכים טיפול רפואי כי הוא לא אמר כלום על מצב המכרה. תגידו לו יפה תודה ותנשקו לו את הנעליים" בחור אחר אומר.
"ואו מקס, בחיי שחשבתי שאתה מנהיג טוב יותר, אתה מוצא מכרה, מבקש ממני חברה שיאבטחו אותו בתמורה לכמות אחוזים עלובה, לא חושב לרגע אפילו לבדוק אם המכרה בטוח ואין חשש שיתמוטט וכתוצאה מכך מסכן את האנשים שלו ואת האנשים שלי, ואז עוד מאשים אותי בזה? אתה צריך להבין שלהאשים אותי בכל שוקראת לעיירה הזו זה כבר פאסה, תמצא שעיר לעזזאל חדש ורצוי שזה יהיה אתה, עצם הרעיון שאני שאסדר לך מכרה שבו יש סיכוי שהאנשים שלי יפגעו הוא אבסורד מגוכך, אבל בו נזרום אם זה... פשוט כנראה שאני מפתח בעיות זיכרון בעולם הזה, מוכן לטרוך ולהגיד לכולם מתי הצעתי לך את המכרה הזה? כי אתה הוא זה שבא אלי, ולא מתאים לי שיספרו כאן שקרים אלי מול הגילדה שלי."
עידו-
אתה לא רואה מדדים. זה מעניין. אתה כן רואה תפריט למידע,
ליאור- מישהו אחר אמר את זה, אבל אני מניח שאתה מנצל את זה כדי לרדת עליו ועל הדרך לפגוע גם במעמד של מקס. אנשים תומכים בך, אולי יש הוא באמת לא כזה פופולרי.
יותם- אתה רואה שאתה יכול להכניס שורת מחץ מנצחת בנוגע לפרופוגנדה לטובתך ולגנוב את כל התהילה מהאויב (אם תעקוף מישהו בגלגול שכנוע הבא שלך, אתה לוקח את כל התהילה ).
הילה- את רואה את לוסי בין הקהל. היא מנסה להיראות כאילו לא אכפת לה אם יהיו מכות, אבל כמו כולם אכפת לה.
(תגובת נגד)
"אז למי אכפת ממקס? הוא לא עושה לנו שום דבר טוב! אם אתם שואלים אותי, אני צריך להיות הבחור הגדול! תאמינו לי, כשאני אהיה בשלטון אף אחד לא יתמודד איתנו" אחד מהאנשים אומר.
אני מתחיל לקרוא בתפריט, לחפש מידע. כל מידע שהוא. אני גם מנסה לפגוע בעצמי, לבדוק אם אני מרגיש כאב, ואם אני יכול לראות נזק או משהו.יש לי חרב נחושת הרי, אני מנסה להוציא אותה מהאינבנטורי איכשהו ומעביר את היד שלי על הלהב.
"אין לך כל זכות להגיד מילה רעה על מקס!" אני צועק, חזק ובקול הסמכותי ביותר שלי, "מקס אולי לא מנהיג דגול, והוא עושה טעויות. אבל כל מה שיש לכם זה בזכותו, הוא איגד אתכם, הוא לקח החלטות קשות במוקומכם, והוא נתן לכם את הביטחון שבמספרים, ומעל לכל, היה לו השכל לקרות איתנו את ברית ההגנה, וכל זה רק בשביל שתוכלו לישון בלילה בידיעה שאתם בטוחים, מה אתה עשית למען האנשים פה?" אני מצביע למי שדיבר. "האם היית איתנו בקרב בשער העיר כשהשודדים תקפו כמו מקס?."
אני מתחיל להתהלך בקהל, ונעצר באמצע, כשאני לכיוון מקס, אבל בצורה כזו שהפנים שלי הם גם לעורבים וגם לירוקים, "כל מה שמקס מנסה לעשות זה לתת לכם דרך לחיות פה עד שנצא מכאן, והוא מלא כוונות טובות, אבל לצערי כוונות טובות אינן מספיקות בחלק מהמקרים. למקס יש את היכולת לנהל, אבל לא להנהיג, והגיע הזמן שלא יהיה יותר פיצול בעיירה הזו." ואני מביט למקס בעיניים. "מקס, אני מציע לך את מה שהצעתי לכל אחד בעיירה הזו- מקום בעורבים, בוא אתה, וכל מי שחושב שיש כוח במספרים, בשיתוף פעולה, במשפחה. בתור הירוקים היה לכם הארגון הנדרש לקיום תרבות, לנו העורבים יש את מה שנדרש כדי לקיים חברה מוגנת, אין כל טעם להביט על העבר, אלא על הווה והעתיד."
אני מתחיל לצעוד לכייון מקס, "תצטרף עלינו, אני צריך אדם כמוך עם ראש טוב על הכתפיים, אחד שיודע לנהל, אני יודע שכל הכוונת שלך טובות, וכל מי שנמצא כאן בוטח בך, תראה להם שאתה יודע לעשות את הבחירה הנכונה." אני נעצר מולו ומרים את היד שלי לכיוון שלו, בצורה שאני ממתין ללחיצת יד.
כריזמה
[dice seed=52496 secure=ced4c409_0]6d4[/dice]
מצטער על הדבאל, שחכתי לרשום משהו ואני לא רוצה שחלילה ליצור חשדות שערכתי את הגלגול...
ירין
כשאני צמוד על מקס אני לוחש לו "יש לך הזדמונת לצאת אם חצי או לצאת אם כלום, אתה תאבד את הירוקים בקצב הזה, או שאתה יכול להצטרף למי שיש לו את הכוח לתמוך בך. בכירה שלך."
כריזמה
[dice seed=5691 secure=e08fd1e0_0]6d4[/dice]
אני נעמד מאחורי קהל העורבים כדי שהירוקים לא יראו אותי, ושולף את החנית שלי מרשימת הציוד. כרגע, או שנהפוך לשולטים פה, או שנצא למלחמה- ואני הולך להיות מוכן לשני המקרים.
"אני לא אצא מזה בשלום אחרת, מה? אין בעיה." הוא אומר, בכניעה.
מקס וליאור לחצו יד- הוא מכר את הירוקים לעורבים כל כך מהר? בלי תנאים? בלי אוטונומיה? זה מאוד מעצבן. ועדיין, לאחר דיבורים רבים, הירוקים מחליטים להצטרף, אפילו אם באופן סמלי. לוסי מגיעה לדבר איתכם- נערה חברותית לכל הדעות. היא באה עם דרישות כתובות.
"החלטנו להצטרף, אבל יש לנו כמה דרישות:
1. שמעתי על זה שיש לך מועצה של שלושה עורבים. אנחנו דורשים להוסיף שני ירוקים לשעבר. הם יעזרו לך לדון. זה מעניק לכם רוב, אך גם אנחנו מקבלים קול.
2. אנחנו נכין דברים ונספק אוכל כמו קודם, אבל אנחנו מצפים לאיוש צבאי של כל העיירה. כל החיילים יקבלו מדים ונשק הולם במידת האפשר.
3. לכל אדם שלא ירצה להצטרף יניחו לנפשו ולא יוטלו עליו סנקציות. הוא לא יקבל את ההגנה שלכם, אם לא תרצו בכך, אבל אסור לכם לפגוע בו.
4. מערכת שיפוט תוקם, ואסור להפלות בין אנשים או לתת יחס מועדף להם. כולם יישפטו בה, והעונשים בה יהיו אבסולוטים.
5. מקס יועבר לידינו...? (כשהיא קוראת את האחרון, חלק מהירוקים מוחאים כפיים ומהללים את החוק הזה. לא צריך להיות דביל כדי להבין מה הם הולכים לעשות לו).
החוקים אינם ניתנים לויכ..." לוסי מסתכלת על האנשים מאחוריה, סוגרת את הקובץ, ומתחילה לדבר
"שכח את לפגוע במקס. השאר עדיין דרישות" למרות האומץ שהיא מפגינה, הפרצוף של לוסי מפוחד קצת לצלילי הבוז של חבורת הבריונים שמונה שישה לוחמים. צריך לטפל בהם יפה מאוד- אם לא במילים או בהפחדתם מחוץ לעיירה, אז לשפוך את הדם שלהם יהיה הגנה עצמית.
In
אני דוחף את דניאל מעט קדימה "קדימה, תהיה גיבור" אני לוחש לו בחיוך. מי יותר טוב מהלוחם האמיץ שלנו דניאל בשביל להוכיח שהעורבים מגנים על עלמה במצוקה? וכמובן, חבריו הנאמנים אחריו, כי גם אני מתחיל להתקדם.
"אתם לא תקבלו אותו" אני אומר בהתחלה, פוסע אל השורות הקדמיות של העורבים, "אתם לא תקבלו אותו, או אותה או כל אחד אחר, או שתתעסקו איתנו" אני אומר ופוסע גם אני לצד דניאל, "אתם לא תקבלו אותו", בינתיים אני מזמן לידי את המחברת, לוחץ אותה בחוזקה
כריזמה- [dice seed=46195 secure=49ef4996_0]5d4+1[/dice]
עריכה: שוב טעות, בטעות ק5
אני מהנהן לעבר לוסי, "אני לא טיראן, וברור שיש לכם זכויות. תבחרו 2 אנשים, יחד עם מקס הם יצטרפו למועצה שלנו, ניתן להם תפקיד מוגדר אחרי שנכיר אחד את השני.
2) ברור- כל עוד אתם חלק מהעורבים אז אתם זוכים להגנה מהם, כמובן שכדי שללוחמים יהיה מה לאכול אז אני צריך שגם האנשים שלכם יתנו מעשר של אוכל ודברים כאלה... לא דבר לא הגיוני נכון?
3) מקובל, מי שלא יצרה להצטרף לא יזכה להגנה ולא לכלום, אנחנו לא נרדוף אותו. אבל זו החלטה מלאה שלנו עם לשכור איתו, או לעזור לו.
4) את מבקשת דבר שכבר קיים, ברור שאין הבדלי מעמדות, וברור שאם מישהו יפשע אז הוא ישפט על ידי המועצה, ואני מתחיל לראות פה חבורה של אנשים שצריכים להבין שאני לא אקבל בריונות בגילדה שלי.
מקס הוא חבר בעורבים ויהיה זכאי להגנה של העורבים, אנחנו לא ברברים, ואנחנו לא נבצע לינץ' בבן אדם שרק רצה לעשות דברים טובים
כמובן שכדי שנוכל לשתף פעולה אני צריך גם מכם דברים...
1) אני צריך רשימה מסודרת של כל מי שהצטרף, וכמה אנשים הצטרפו, ושמחר יגיעו לראיונות כדי לקבל את התפקיד שלהם.
2) מאחר וגדלנו, ומאחר וגם לכם יש את מי שרוצה להיות לוחם הגיע הזמן לעשות כמה שינויים בגוש הלוחם. אני רוצה 4 חברים שרוצים להגיע למערך הלוחם מכם, אני אמנה אותם לקצינים ביחד עם עוד 4 קצינים מהעורבים- אני מניח שאתה מבינה שאי אפשר שיהיה צבא בלי הנהגה מתאימה, ואי אפשר שיתקפד רק אם ראש אחד.
אני חושב שצריך לחגוג את האיחוד, מסכימה איתי?"
ירין
בפועל כרגע, כמה אנשים יש בגילדה? כמה אנשים חסרי גידלה בעיר? אני מניח שאין עוד גילדות בעיר שלנו נכון? מה הכוח הלוגיסטי של הירוקים- איזה בעלי מלאכה יש לנו עכשיו וכל זה...?
אור
אני יודע לגמול על נאמונת.... אתה יכל לבחור, אתה רוצה להיות אחד מארבעת הקצינים, או מעדיף שארכיז עליך בתור הסגן שלי?
צ'אט: אני לא יודע לנהל צבא, ואני לא חושב שאני יכול להיות יותר מועיל כסגן מאשר שאני עכשיו. אתה יכול להשתמש בתפקיד הסגן כדי לשמור את הירוקים המסוכנים יותר קרובים אליך. אני אמשיך להיות יעיל ככול שאני יכול בלי תפקיד מיוחד, זה ייתן לי גם בקלות להתחבר למצטרפים החדשים פה, שלא יראו אותי כשונה.
אני מתקדם אל ליד דניאל. "מילים אמיצות לוסי" אני אומר לה "אולי את צריכה להיות זו שמצטרפת למועצה."
אני מעביר את מבטי אל הבריונים "אני מבין שיש לכם בעיה עם מקס ולוסי העורבים?" אני מדגיש את המילה "או שאתם חושבים שאולי עוד ההגנה שלנו לא נחשבת? חוק שלוש השניות?" אני מוסיף את הבדיחה בחיוך בסוף.
אני מסתכלת כלפי הבריונים במבט מלא בבוז, כאילו שהם יכולים להשתוות ללוסי. אני באה מהצד, בתקווה בצורה כזאת שלא תראה שיוך לאף קבוצה, לנטרליות יש כוח משל עצמה אחרי הכל.
אני שמה יד אחת על הכתפיים שלי לוסי ועם השנייה אני שולפת את הפגיון שלי ומתחילה לשחק בו. "עכשיו, לפני שמוח הציפור שלכם יחליט לעשות משהו שתתחרטו עליו תנו לי להגיד לכם כמה דברים. לוסי היא חברה טובה וברגע שאיימתם עליה אתם ברשימה השחורה שלי, אז לטובתכם אני מקווה שלא אראה אתכם שוב בצורה כזו או אחרת." אני נותנת לחיוך רחב להתפשט לי על הפנים, "ועד כמה שאני אשמח לתלות את הגופות חסרות התועלת שלכם מהעצים, זו לא החלטה שלי."
אני הופכת את הפגיון שלי ומגישה אותו ללוסי מהכת, אחקי הכל אין דרך יותר טובה לגרום למישהו להפסיק לפחד מאשר לתת לו דרך להתמודד עם גורם הפחד. "זו החלטה שלך." אני שולפת את המחברת שלי, היא ריקה אבל הם לא יודעים זאת, "רק שתדעי שאם את רוצה לבעוט בתחת כפוי הטובה שלהם אני מאחוריך."
OUT
כריזמה:
[dice seed=50295 secure=374f1bdb_2]6d4[/dice]
אני אמנם לא מתקרב לשתי החבורות, אבל אני נעמד במקום בולט, שלבריונים יהיה קל לשים לב אליי, ואני שולף את המחברת גם כן, מתבונן בהם בשלווה, מקווה שיבינו את הרמז שאין להם מה לחפש פה יותר.
אתה לא רואה חיים ומאנה, אבל אתה רואה את כל השאר- סקילים, חפצים, תכונות, דברים כאלו. אתה גם רואה חנות אחת שמכילה חפצים מאוד בסיסיים במחיר גבוה. יש מדריך לקסם שיכול לעניין אותך- חקר לחשים מתבצע בשילוב בין חומרים שונים ב"מעגל אלכימיה" שמכיל עיגול גדול להכל ועיגול קטן בתוכו לכל חומר אחר. קליע הברק שלך, למשל, דורש נחושת וציור של מעגל חשמלי.
out
אני אפילו לא מגלגל להם. הצלחתם ביחד.
in
אתם מטיחים בבריונים כל אחד בתורו מילים מלאות כוח. אם זאת, הפאסיביות-אגרסיביות של יותם שוברת אותם, כנראה מהעובדה שנגד אדם כמוהו קשה להתמודד.
"אתם לא שמעתם מאיתנו בפעם האחרונה." הם אומרים לכם, הולכים מהעיר. מריעים לכם אנשים- לליאור על האיחוד, ליותם על זה שהוא ניצח, ולוסי מתאפקת לא לחבק את הילה ללא אישורה המפורש. היא שומעת מה שאור אמר קצת מאוחר בנוגע למועצה. היא אדומה ממבוכה- זה קורה כל כך מהר, ואין לה איך לארגן את המילים שלה?
"ז..זה יהיה לי ל...כבוד להיות במועצה. כן, זה יהיה לי לכבוד" היא אומרת בבלבול קל, אבל תופסת את עצמה מהר, עושה חשבון בידיים.
"אבל עם מקס נהיה שישה. לא כדאי שתהיה שבירת תיקו?"
"למי אכפת?" בחור אחר אומר ללוסי. "אנחנו נעמוד מאחורייך".
"ובנוגע למנהיג שרוצה מספרים, אנחנו נארגן אותם בקרוב. תן לנו קצת זמן כדי שנספור את כולם ונחליט מי רוצה לאן." בחור שלישי אומר עם חיוך חברותי. הוא מגיע לליאור ומנסה ללחוץ לו יד.
"השם הוא אלכס. אני אשמח להיות אחראי לוגיסטיקה, אני פשוט אוהב מספרים." אלכס לא מבזבז רגע בלנסות להגיע למעלה, הא?
"אדיר. " אני מחייך חיוך רחב ומתחיל לחשוב. אילו קסמים הייתי רוצה שיהיו לי? קסמי אשליות הם הקסמים הכי אהובים עלי, וגם שימושיים מאוד. בדרך כלל, בשביל לחשים כאלה צריך דברים שקשורים לתרמית. לערמומיות. ואני די בטוח שאחד הרכיבים החומריים הנפוצים ביותר לכאלה לחשים הוא עור נחש.
בגלל זה, אני מחפש נחשים בסביבה. פרחים שחורים וסגולים גם עובדים לפעמים, אז אני מחפש גם כאלה. ואם אני רואה חיות, אני מקבע אותן בזכרוני בשביל אחר כך.
עידו- גלגל לי חוכמה (לראות מה הולך ומה לא), חוסן (להגיע לאזורים פחות מוכרים בשביל הסיכוי לדברים חדשים ולהישאר עם מספיק כוח כדי לחזור אחר כך) וזריזות (כי נדרשת עדינות בהרמת דברים עדינים כמו פרחים בלי לעשות להם נזק)