• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אני חדש

גיא דריי

פונדקאי חדש
הי שמי גיא ואני חדש לכול המשחקי שולחן, ראיתי את הסרתון של vox על dnd וזה בדיוק מה שחסר לי בחיים , אני תמיד אהבתי ספרי פיתזיה ואנימה .
וזה מרגיש לי משהו שאני מעוד רוצה לנשות
.אבל אין לי שהום נסיון ואני לא מקיר אנשים שמסחקים את זה .
אז אני מבקש אזרה .
אני יודע כלום של הכלום.
ורוצה למצו גבוצה של אנשים שאני יוכול לשחק איתם ומוכנים ללמד אותי איך לשחק .
אני גר ברמת גן אבל יותר קרוב לקריאת אונו
תודה מראוש וסליחה על השגיות כתיב

אל תתנצל על שגיאות כתיב, תתקן אותו.
חוץ מזה, מהדורה. מה אתה מחפש? גיבורים גדולים מהחיים, חוקים מגניבים ומגוונים, סיפור סיפורים יחסית חופשי, זחילת מבוכים? משהו אחר?

גיבורים גדולים מהחיים זה לא כזה קשה להבין. מו''ד 5 עושה את העבודה מצויין.
חוקים מגניבים ומגוונים - פאת'פיינדר הוא ספר של 500 עמודים מלאים חוקים. מניח שזה מסביר את הכוונה. זה לא קשה להבין את החוקים - אבל לפעמים שוכחים קצת, אבל לא נורא - מאלתרים.
סיפור סיפורים יחסית חופשי - בג'נסיס אתה פשוט אומר מה שאתה רוצה לעשות, בוחר גלגול די מינורי שההשפעות שלו ממש לבחירתך (''הצלחות'' ו''כישלונות'' - פשוטו כמשמעו. ''ייתרון'' ו''איום'' - בואו נמציא משהו מגניב קטן שקורה כדי להוסיף Flavor! ''ניצחון'' ו''יאוש'' - בואו נמציא משהו ממש ממש ממש מגניב שיקרה! מה בא לנו?
זחילת מבוכים - שיטות מו''ד שלפני 4 הן כאלה. מו''ד 4 מאוד טובה באתגרי מיומנות כמו מלכודות, יחסי ד''ש-דב''ש, טיפוס על צוקים ענקיים...

אוקיי. בואו נירגע שנייה. I Am A Druid , אין צורך להפציץ את הבן אדם בטרמינולוגיה שהוא לא מכיר. בואו נהיה מקבלים לשחקנים חדשים וננסה להציג הכל בפשטות כמה שיותר.
גיא, אמרת שאתה מחפש מבוכים ודרקונים. זה טוב. ראיתי שפרסמת מודעה בשביל זה, שזה הצעד הנכון. ממליץ לך גם לנסות להסתכל בעצמך על מודעות שאנשים מפרסמים למקרה שמישהו יפרסם משהו שיעניין אותך. בהצלחה!

אנשים מריצים כאן מדי פעם משחקים מקוונים ויש כאן תת פורום שלם בשביל למצוא קבוצות, זה מקום נהדר להתחיל בו בתור חדש בתחביב.
אל תפחד לשאול דברים שאתה לא מבין ותרגיש חופשי להתנסות בדברים שונים, המשחק הזה נועד בשביל כיף ובשביל לבלות עם חברים, אני מקווה שתמצא קבוצה טובה ותתחיל את ההרפתקה הראשונה שלך בקרוב.
נ.ב. אל תדאג בגלל שגיאות הכתיב, זה לא ביג דיל.

I AM A Druid אולי אני פשות יגיד מה אני מחפס .
אני מחפש משחק שיכול לאחיל בחירה חופשית עם הכוח להזריק כמה יצרתיות שאפשר , אני שמתי שדרקונים ומבוכים זה משחק מתעים ועם זה כן יש לי את הקוונה ללמוד איך להיות DM את השאר אני לי רעיון מה האבדלים , 500 עמודים זה מלה ונשימע יותר מידי למישהו ישכול להיות שימצע שזה לא בשבילו .
nav566 אני באחלת הסתכל ותודה על מה שכתבתה .
tkhag1 תעמת נשמע טוב לאתחיל בדיסקורד כך אני יוכל לאתחיל לשחק יותר מוקדם וגם עם זה לא מתעים , אני פחות ירגיש בלחץ להמשיך לשחק .
יש לי שאלה , האם יש לנו דיסקורד של האתר הוא דיסקור סוג משחקי זה לישראלים

ג גיא דריי , על תירתע מ500 עמ' - כDM, אפילו במו''ד 5 תצטרך לקרוא כזו כמות. לשיטה חופשית ויצירתית, קח ג'נסיס (Genesys). אמנם דורשת עבודה של המנחה, אבל זה ממש שווה את המאמץ.

נראה לי שהדרך הטובה ביותר ללמוד היא לשחק
תמצא קבוצה ותתחיל לשחק איתם ותלמד מהם את השיטה ובהמשך תוכל לקרוא וללמוד לעומק את השיטה שבה תשחק וככה להתפתח עם זה....
וכמו שאמרו לפני יש אפשרות להצטרף למשחק וירטואלי פה בפורום או להסתכל בפורום חיפוש שחקנים ומנחים על הודעות...

שיטה מומלצת למתחילים שדומה למבוכים ודרקונים בז'נאר אבל הרבה יותר פשוטה מכילה יצירתיות ונותנת מקום לדמיון היא ואנור [ופחות עמודים]
קישור לתוכן חינמי וחוקי המשחק של ואנור [בעברית] ואנור: משחקים מדהימים בעולמות מופלאים | ההרפתקה מתחילה כאן
ואם לא מצאת שחקנים אז תקנה ספר של משחק או את אחד מהמשחקים המשוטטים באינטרנט ותעמיק בו

עריכה אחרונה:
קודם כל ברוך הבא לתחביב הטוב בעולם.
לדעתי לפני שאתה קונה ספר שיטה כזה או אחר, מומלץ קודם כל להתנסות במשחק חד פעמי בשיטה בשביל לראות האם הת'מה הכללית מתאימה לך.
אתה יכול למצוא משחקי חד"פ בשלל שיטות בכנסים או לעיתים באופן מקוון.
הכנס הקרוב ביותר שיש לנו הוא פסטיבל אייקון 👇
אם אני זוכר נכון השנה בפסטיבל יהיו משחקים מקוונים (כך שהשיחה והמשחק מתקיימים בעזרת דיסקורד או פלטפורמת מקוונת אחרת ) ופיזיים, תיקח בחשבון ששתי החוויות דיי שונות אז אם לא נהנית מאחת יכול להיות שהשנייה יותר תתאים לך.
במידה ובעייתי לך להשתתף בפסטיבל הקרוב, אתה יכול לעקוב אחר אבירי החוף בפייסבוק, לעיתים הם מארגנים משחקים מקוונים או כנסים קטנים משלהם שבהם רצים משחקי מו"ד 5 שמתאימים למתחילים.

אם אתה רוצה לצלול למים לפני שאתה מתנסה במשחק חד פעמי, יש שני שיטות שאני הייתי ממליץ לך לעקוב אחריהן.
הראשונה היא חרבות וכשפים
הערכה למתחיל (הקופסא האדומה) מאוד פשוטה ומכילה את כל מה שאתה צריך כדי לשחק (רק תצטרך לקבץ כמה שחקנים).

השנייה היא עולמות פראיים במערכה של פאת'פיינדר. כלומר השיטה "עולמות פראיים" שמותאמת לעולם המערכה שפורסם עבור השיטה פאת'פיינדר. התרגום של השיטה הזו נמצא לקראת סיום עד כמה שידוע לי ובקרוב מאוד יתחילו את מימון ההמון. הסיבה שאני ממליץ עליה היא שזו שיטה יחסית פשוטה שמאפשרת לחוות את החוויה של משחק מבוכים ודרקונים רגיל בלי הצורך להתעמק ולקרוא עשרות עמודים.

לדעתי לפני שאתה קונה ספר שיטה כזה או אחר, מומלץ קודם כל להתנסות במשחק חד פעמי בשיטה בשביל לראות האם הת'מה הכללית מתאימה לך.
אתה יכול למצוא משחקי חד"פ בשלל שיטות בכנסים או לעיתים באופן מקוון.
בעקבות ביטול דרקוניקון יש הרבה חדפי"ם ומי אמר שאייקון התקיים

כמו שכבר נאמר, אלא אם במקרה יש לך כמה חברים שגם רוצים להתנסות, הדרך המומלצת היא להצטרף לחבורה קיימת. לרכוש ספר או שיטה כזו או אחרת בשלב הזה, היא לטעמי פחות מומלצת - אלא אם אתה אוהב לקרוא ולומד מקריאה.

בנוסף לאפשרויות שנאמרו לעיל, יש כאן בפורום את פורום חיפוש שחקנים, שאני רואה שכבר פרסמת בו הודעה - מצוין! ממליץ להירשם לפורום לעדכונים (יש כפתור הרשמה בראש כל פורום, ולוודא שהמייל לא מגיע לספאם) וליצור קשר עם קבוצות שנראות לך מעניינות.

מעבר לאייקון ולאירועים כאלו אחרים, יש גם חנויות תחביב בארץ שמריצות משחקים כל שבוע: פריק בתל-אביב, הממלכה בהוד השרון, נקסוס בראשון לציון ועוד. אמנם זה בתשלום ולדעתי זה פתרון פחות אופטימלי לאורך זמן, הוא בהחלט מאפשר טעימה יעילה מהתחביב.

בעקבות ביטול דרקוניקון יש הרבה חדפי"ם ומי אמר שאייקון התקיים
אם אתה יכול לשלוח קישור לפרסומים של אותם חד"פים אני אשמח, אני לא ראיתי אותם וממש אשמח להשתתף בהם.
לפי העדכון האחרון שאייקון מסרו הפסטיבל עתיד להתקיים במתכונות מצומצמת

אתה אומר את זה כאילו לא ראית מה קרה לדרקוניקון
אבל אנחנו קצת סוטים מהנושא
הביטול של דרקוניקון היה עצוב (מאוד עצוב), אבל הוא לא קרה בגלל גורם שהיה אפשר לחזות מראש או לתקן בפרק הזמן שהיה לנו, ואני מאמין שגם The oldman The oldman יסכים איתי על זה. נכון לעכשיו אייקון מתוכנן להתקיים, אם הוא באמת יתקיים או לא? אני לא יודע, יכול להיות שיקרה משהו לא צפוי והוא יתבטל, אבל הסיכויים לכך מאוד נמוכים בשלב הזה.
אני מסכים איתך שאחרי הביטול של דרקוניקון והשנתיים המגעילות האלה קשה לצפות ממשהו שנקבע מראש באמת לקרות. אבל אם נאמץ את הגישה הזאת אנחנו דנים את האירועים העתידיים של השנה הזאת (וככל הנראה גם של שנה הבאה) לכישלון פשוט כי אנשים לא יאמינו שהם באמת יקרו.
כמו שאמרת אנחנו קצת סוטים מהנושא, אז בהקשר לפוסט, גם בתקופת הקורונה וגם אחריה כנסים יהיו אפשרות מעולה להתנסות במגוון עצום של שיטות שונות וחוויות משחק שונות. לא להמליץ על הכנס הקרוב למי שמחפש להיכנס לתחביב זה לדעתי קצת טיפשי, הסיכוי שהוא יצליח למצוא מגוון כל כך גדול של חוויות משחק במקום אחר קטן מאוד.

דרקוניקון לא התבטל בגלל הקורונה - עמדנו בכל התנאים של התו הירוק, היה לנו נאמן קורונה וצוות של אנשים שתפקידם היה לבדוק ולאמת שכל המשתתפים הם לפי התו הירוק.
דרקוניקון התבטל בגלל (חוסר) התנהלות ישראלית קלאסית בנושא הבדיקות הסרולוגיות של פיקוד העורף ושל עיריית רמת-גן, שהחליטו ימים בודדים ש"אולי" צריכים את המתחם של אהל שם (אולם ספורט ענק) לטובת בדיקות סרולוגיות. לצערנו, אף אחד לא היה מוכן לשנות את ה"החלטה" כולל זה שקיבלנו סיוע מח"כ שרן השכל ויצרנו קשר עם ראש העיר.
בסופו של דבר, ביום רביעי החליטו לבטל את הבדיקות הסרולוגיות, אבל זה כבר היה מאוחר מדי - לא יכלנו לקחת את הסיכון של להודיע על ביטול כנס 24 שעות לפני.

בנוגע לאייקון, הסיבה שהם הפכו למיני-אייקון כי אין להם בקרה על האנשים הנכנסים (בניגוד לדרקוניקון, אין תגי שם ובקרה בכניסה) ולכן הם לא יכולים לעמוד As is בתנאי התו הירוק - שדורשים פיקוח על כמות האנשים ובדיקה של תו ירוק. לכן הברירה שהייתה בפניהם היא או לבצע בקרה על כניסת האנשים לכנס עם תגים מסודרים וכיו"ב או לבטל את המתחמים הפתוחים. לצערי הם החליטו, ולא כפו עליהם, לבטל את המתחמים הפתוחים.
אישית אני חושב שהם פספסו כאן הזדמנות, כי לטעמי זה נכון יותר עבור אייקון שתהיה בקרת כניסה. בשנים עברו זה היה צפוף ולא-נעים לעתים במתחם.

בכל מקרה, כמו שציינתי, אפשר לשחק בקבוצות מאורגנות בחנויות ובמועדונים השונים. אני יודע שהיו כמה אנשים שבעקבות דרקוניקון ארגנו את הארוע שלהם באופן פרטי, אבל זה היה משהו חד-פעמי שהסתיים להבנתי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה