• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איזה עוד תחביבים שילבתם בתוך משחקי תפקידים?

בעקבות השרשור הזה:

שגרם לי לתהות אם יש בתחביב יותר מMaker אחד שמשלב תחביבי וכישורי יצירה ובנייה במשחק התפקידים שלו - איזה עוד תחביבים יצא לכם לשלב במשחק התפקידים שלכם?
ניגנתם או אפילו הלחנתם משהו לסשן שכולל מוזיקת רקע בפונדק/נמל חלל/הופעה של זמר נודד?
הכנתם אוכל מיוחד למפגש משחק - אפילו אם זה סלט ירוק שנועד להסביר למה אלפים מכונים "זוללי עלים"?

אני בכוונה מדבר על תחביבים שגם נדרש קצת מאמץ כדי לשלב אותם, כדי להבדיל את זה מכל המקרים שבהם מישהו שילב ידע מקצועי מהעבודה היומיומית שלו כמו לכתוב אפליקציה לניהול דמויות וגילגול קוביות או כמו כל הדברים שלמדנו בצבא ואנחנו משתמשים בזה בתור רפרנס לדברים שהרפתקנים עושים.

עריכה אחרונה:
זה לא בדיוק עבודה ולא בדיוק תחביב, אבל איכשהו המשחקים שאני מריץ תמיד כוללים גם תהיות פילוסופיות מהסוג שהתעסקתי איתן בתואר הראשון שלי והרבה מהדילמות המוסריות שאני מציב בפני השחקנים שלי מגיעות מכל מיני מאמרים שקראתי.

אני התחלתי פודקסט ואח"כ התחלתי להלחין פסקולים למשחקים ששיחקנו בפודקסט. ו... הלחנתי המוןןן (כאן:

)
מלבד זה, יוצא לי לצייר לא פעם, לפעמים פשוט משרבט משהו תוך כדי משחק כדי לעזור לתאר משהו.

בעיקר רישום וציור. במקור בעיקר לשרטט ברמות פירוט אלה או אחרות את סביבות ההתרחשות השונות (כשאלה לא היו פשוט עניין של להביא משהו ממוצר קיים), אבל מאז שהתחלתי לנסות ללמוד לצייר, אני עושה קצת יותר. ציירתי פורטרט של דמות אחת, ועכשיו, כשהיא נפטרה, אני אצייר פורטרט לאחותה שתבוא לבדוק מה קרה לה וכיצד לנקום את מותה.

לפני זמן מה חיפשתי מילה מוצלחת למשהו עם משמעותית מאד ספציפית אבל חמקמקה אבל משהו בעולם המערכה שלי. אפילו chatgpt שבזמנו היה מאד טוב בדברים הללו, כשל.

הורדתי את הכפפות ויישמתי את הידע שלי בלמידת מכונה. הרצתי מודל embedding (בגדול יודע לשבץ מילים במפה רב-מימדית. תופס מצוין הקשרים, אסוציאציות וכדומה) ושיחקתי איתו קצת. מצא לי את המילה המוצלחת. זה קצת כמו להזיז את הסמי-טריילר כדי לקפוץ למכולת, אבל זה עבד.

אני עושה מדי פעם נסיונות לצייר את הדמויות שלי. לא הכי מוצלחים אבל אני עושה מה שאני יכולה.
פעם מזמן כתבתי תוכנית בפסקל ליצור דמות אקראית של מוד"מ 2. לשיטות שאני משחקת היום זה נראה לי פחות ריאלי ומועיל.
גם הסתמכות על ממשק טקסט זה פחות משהו שעושים היום (תכלס גם בשנות התשעים זה לא היה גליק גדול).

ניסיון העבר מלמד שמשתלם מאוד להריץ משחקי תפקידים עם אנימטורים/מאיירות בקבוצה. פתאום דמויות/סצנות מהמשחק מתחילות להישלח בקבוצת הוואטסאפ של החבורה, לעתים בצורת סרטון או gif.

מרתק. עכשיו אני יודע שיש פה מלחין. תמיד הפליא אותי שיש אנשים שמסוגלים ליצור מנגינה חדשה מכלום. זה קסם אמיתי.

יש לו באמת את כל עשרת העינים
אמור להיות גם אחד עם גבעולי עין גדולים יותר, לא?

להריץ משחקי תפקידים עם אנימטורים/מאיירות בקבוצה.
אני עושה מדי פעם נסיונות לצייר את הדמויות שלי.
בעיקר רישום וציור.

מתישהו בתחילת המאה השתתפתי במשחק חד"פ בהנחייתה של מישהי שהייתה מאיירת מקצועית ומעצבת גרפית בחיים האמיתיים שלה. היא פשוט הביאה לוח מחיק די גדול ושירבטה עליו רישומים של דברים שהיא תיארה. זה בהחלט הוסיף.

תכלס, אני יכול לבנות הסבר אידאולוגי ארוך על איך אני לא משתמש באביזרים/מיניאטורות/תחפושות במשחקים שלי כי אני שומר על המשחק כמשהו בדמיון ובמילים, אבל ההסבר האמיתי יהיה הרבה יותר פשוט:

יש לי ידיים שמאליות לcrafting וחוסר בסבלנות וזמן

תכלס, אני יכול לבנות הסבר אידאולוגי ארוך על איך אני לא משתמש באביזרים/מיניאטורות/תחפושות במשחקים שלי כי אני שומר על המשחק כמשהו בדמיון ובמילים, אבל ההסבר האמיתי יהיה הרבה יותר פשוט:
האמת שעם ידיים לא רעות, ועוד כמה כשרונות רלוונטיים, אני חושב שקצת מהדברים האלה זה נחמד, אבל ממש בקלות יכול להסיח את הדעת מהעיקר ולדרוש ממני כמנחה יותר מדי.

למשל, הייתה תקופה שניסיתי להשתמש בפסקולים במשחק (התחלתי להנחות פוסט ניינטיז ב־2016 ככה, והיו מאחורי איזה 200 שעות של קריטיקל רול. בזמנו זה נראה, מסתבר). די מהר גילית שיש כמה שחקנים שמתים על זה וכמה שחקנים שזה מוציא מדעתם, וממני עצמי זה דורש עוד ממד מחשבה שממש לא בטוח שבא לי לפנות.

מצד שני, מפה נחמדה מדי פעם, אפילו במשחקים בלי קרב על משבצות (= 99% מהמשחקים ששיחקתי בעשור האחרון), יכולה ללכת מרחק גדול. בטח אם יש בה חלקים ריקים מעניינים, מקומות מיסתוריים ושמות שמציתים את הדמיון.

וואו, ההתפשטות של התחביב לכל הכיוונים אצלי במהלך שלושה עשורים הייתה משמעותית.
* בעשור הראשון זה היה רק התחביב עצמו, קוביות, נייר ודימיון.
* בעשור השני, ציור המפות עלה כמה שלבים והניע אותי לחקור עוד קצת גיאוגרפיה.
* העשור השלישי והכי משמעותי הביא אותי להמון תת תחומים של יצירה: צביעת מיניאטורות (ובכלל ללמוד על צבעים), פיסול, קראפטינג של תוואי שטח ושל פרופים של המשחק, כן אולי ממש מעט נגרות בסיסית בהקשר של השולחן :)

מה שיפה זה שכל אחד מביא את העולם שלו לתחביב וזכיתי להכיר המון אנשים מתחומים שונים לגמרי.
אני יכול גם לומר שהמשחק הוא אחלה גם בצורה הכי בסיסית שלו, אבל כל האקסטרה תחביבים שאנשים מביאים אליו/איתו/בעקבותיו משדרגים את החוויה.

עריכה אחרונה:
מעניין גם כמה אנשים פיתחו ולמדו עוד תחביב חדש כדי להשתמש בו במסגרת משחקי תפקידים, לעומת אנשים שפשוט שילבו תחביב קיים.

צביעת מיניאטורות למשל זה משהו שכנראה מגיעים אליו דרך משחקי תפקידים, אבל נראה לי שיש פחות אנשים שלמדו ציור כדי לאייר דברים למשחק שלהם מאשר אנשים שפשוט ידעו ואהבו לצייר בלי קשר למשחק ואז השתמשו בכשרון האיור שלהם גם למטרות משחקיות.

לעסוק באמנות זה ללמוד אותה. יכולות לא קיימות, או לא קיימות באופן בינארי.

לכתוב את כל המוזיקה שכתבתי לפודקסט בחמש השנים האחרונות היה בית ספר למוזיקה, הקלטה, הפקה, סאונד, סינתיסייזרים וכלי נגינה חדשים.

לא יודע איך לכמת את זה, אבל חוץ מליצור תרשימים למצגות ולמאמרים, התחלתי לצייר דברים שאנשים אחרים יראו רק כשהתחלתי להריץ משחקי תפקידים, גם אם זה היה בעיקר שרבוטי מפות (שאחרי זה שידרגתי משמעותית כשעברנו לשחק ברשת ב-2020).

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה