• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

orks: the real deal

מה אתה חושב על אורקים?

• ממש טובים

הצבעות: 8 88.9%
  • גזע לתפארת

הצבעות: 0 0.0%
  • אורקים הם השיא כשמדובר בנסיוני כשחקן משחקי תפקידים

• יש לי beany babies בצורת אורקים

• אני אוהב אורקים מאוד

• אורקים מגניבים בטירוף

הצבעות: 1 11.1%

• סה"כ מצביעים
    9
אני לא יודע מה גרם לשינוי של הפיכת האורקים מגזע של שדונים נאחסים לשבט, אבל זה קרה באופן מוחלט. כל מי שתשאל ושמבין יאמר לך שאורקים גרים בשבט ויש להם שמאן וצ'יף.

אני לא חושב שזה עובד ככה, דוקטור. בעולם החדש של וייס והיקמן למשל, אורקים הם יצורים אורבניים בדיוק כמו בני אדם. בהרבה סיפורים מבוססי מג'יק, כנ"ל - אורקים הם יצורים אורבניים, ולפעמים נוודים. יש הרבה סיפורים על אורקים בשבט, כמו שיש סיפורים על כל גזע אחר במסגרת שבטית.

מה זה בדיוק "מישהו שמבין"?

הקיטלוג המעוות של בן דוד שלי...

אצלי, בכל מקרה, הסביבה שלהם לא מאפשרת להם לשהות במקום זמן רב. הם נודדים בשבטים אדירים של למעלה מ500 נפש לפעמים, למרות שהם מעדיפים להשאר נייחים. הם חיים אצלי בערבות עשב ה"מנוקדות" בחורשות ולפעמים יערות קטנים, וכאשר הם מסיימים לכלות את כל העצים ופירותיהם (ואת כל החיות מסביב. אצלי, לידע כללי, אורקים הם אוכלי כל כמו בני אדם, אבל יש להם העדפה לבשר נוטף שומן) הם מקפלים את האוהלים ומחפשים מקום פורח יותר.
מבחינת הנהגה לכל שבט יש את ה"ביג באד צ'יף" שלו שזה בדרך כלל לוחם, ולו יש שני יועצים שאמאנים.
בניגוד לרוב הסטיגמות שאומרות שאורקים הם מטומטמים לחלוטין - אצלי הם מוגדרים כיצורים חכמים, אם כי פחות תבונתיים (=פועלים על פי ידע חיים ומסורת משפחתית יותר מאשר על פי ניתוח מצב עכשוי.לכן כשאורק נמצא בסיטואציה ללא מוצא הוא נראה קצת דביל).

מישהו בכלל יודע מה החלק השני של השם שלי מביע?

wang בסלנג אנגלי פירושו דביל, או אדם לא מוצלח, הנקרא גם wanger (גרסה של wanker)
wang בסלנג אוסטרלי פירושו איבר מין זכרי.

ו-wang בהולנדית פירושו "לחי".

לאיזה מהפירושים התכוונת, דוקטור?

:orclol:
יש איזו נטייה מעצבנת לשחקני פנטזיה לסווג את הגזעים על פי אופי. בחייכם! מה זה החארטה הזה? כל הכושים מתנהגים אותו דבר? כל הסינים? נו באמת...
אצלי בעולם האורקים הם גזע ככל גזע אחר ובדיוק כמו האלפים אין רק גזע אחד של אורקים.
אצלי יש שלושה: גזע אחד של טפילים סביבתיים שחיים על ביזה בשבטים מאסיביים ובדר"כ כלל מתיישבים בשרידיהן של חורבות אנושיות. (ערים נטושות, מסצרים חרבים וכו')
הגזע השני הוא עם אצילי של אורקים שהתרבות שלהם מאוד דומה לתרבות היפנית של ימה"ב. הם גם הרבה יותר אינטלגנטים מהגזע הראשון.
הגזע השלישי הוא שרידיו של גזע אורקי עתיק אשר היום מונה רק קומץ בודדים הנודדים ברחבי היבשת. תמיד לבד ותמיד יש להם משהו חכם להגיד. :lol:

אצלי בעולם האורקים התםתחו מהגובלינים בעזרת האלים:כל היצורים סגדו לאל אחד בעידן הראשון אבל אז בה אל אפל ושיכנע חלק מהגובלינים לסגוד לו ובתמורה הוא אפך אותם לאורקים יהיו חזקיםם יותר וינקמו בגובלינים שנידו אותם(את האורקים) בגלל האמונה באל האפל.
אבל לאחר ההפיכה לאורקים הם התפתחו והקימו ממלכה!לא גדולה אבל יש כמה ערים ועיר בירה.
יש לי רק בעיה אחת-איך האורקים מתרבים?! אני יודע שהם יכולים להיות גזע שאין לו זכרים ואין לו נקבות אבל יכול להיות שיש לאורקים נשים?!

הלהקישה, בעולם שלי, גם הם חסרי מין אם כי במקרה שלהם הם אנדרוגינוסים. אתה יכול לכתוב שאורק יכול להיות גם זכר וגם נקבה בהתאם למיקומו באקט המיני ומחוץ לאקט ההוא
זהותו המינית סתמית(באנגלית IT) כמו השרשורים. כמובן שצריך להקדיש זמן נוסף איך
בדיוק מחליטים מי יישא בכבוד לשאת את הדור הבא של האורקים...

דעתי האישית היא שמין שמתרבה באמצעות ריטואלים מאגיים הוא מין שימיו קצרים מאד על פני האדמה מכיוון שריטואל לוקח זמן וזמן הוא מצרך יקר מאד בטבע שלא ראוי לבזבזו באופן הזה. על כל פנים, בהתעלם מדעתי האישית בנושא, האורקים אמורים להיות גזע אפל ומרושע והדבר הזה אמור להתבטא גם בצורת ההתרבות שלהם. הריטואל הזה נשמע שלו מדי... חוץ מזה, ציינת שיש בקרב האורקים בעלי מקצוע העוסקים במגיה ומכאן שלא כל האורקים ניחנו בכוחות כאלו.
אם כל האורקים היו ניחנים בכוחות האלו, מה בדיוק הייחוד באותם בעלי מקצוע?

תמיע משהו טוב!
עוד רעיון:האורקים לוקחים את הגופות של האנשים שלהם(אורקים שמתו)מתיזים על הגופות דם שלהם ושורפים את הגופות ומהאש(כמו הפיניקס) יוצאים אורקים חיים.וכך כאילו בגלל הדם יש אבות ובנים!
עוד רעיון:יש נקבות אורקים והם מולידים ילדים כמו בני האדם
עוד רעיון:האורקים כמו דגים מולידים ילדים מתוך ביצים ומטילים כל פעם מהפה עשרות ביצים קטנות ושומרים על הביצים בתוך מים קרים.
זה כל מה שיש לי לבנתיים.

אויי, כמה דברים שראיתי שפשוט שיעשעו אותי :D
נתחיל בהתחלה:
אורקים בטולקין הם כמובן לא האורקים של D&D (ויש חשיבות לעניין), טולקין למעשה הצהיר ואף סיפר בספריו שהאורקים אינם גזע "טבעי" הם אינם כמו שני האדם העלפים והגמדים, הם למעשה גזעים "טבעיים" שהושחתו ע"י הרשע וככזה הם מיצגים את הרשע, השינאה ואינם בעלי זכות קיום בעולם.
בD&D שמבוסס יותר על אגדות מאשר טולקין (אני חושב שמקורם של האורקים והגובלינים הוא מאגדות צפון ארופאיות) למעשה מציג את הגישה שהאורק הוא אכן גזע טיבעי שהתפתח מצורה קודמת ואינו שונה מבן אדם (ואלפים שמקורם מפיות) ולמרות שניתנה להם הנטיה של רשע הרעיו הוא שהם אינם "מקור כל הרשע" ואינם מיצגים את הרשע בהתגלמות, הם פשוט עוד גזע שחיי לרוב במסגרת שיבטית כאוטית הנוטה למעשים מרושעים כגון ביזה ורצח (לשם ביזה) למעשה במגדירי המפלצות ישנה אקולוגיה ומקום בטבע לאורקים (כמו כן לגובלינים, קובולדים, נולים והובגולינים) אה והם אינם ירוקים אלא אפורים יותר (שוב המקור הוא האגדות ולא טולקין שבחר בצבע כדי ליצור הדגשה של חוסר טיבעיותם).

האורקים הטולקינאים מעולם לא תוארו כבעלי עור ירקרק. טולקין תיאר באחד המכתבים שלו שניתן
למצוא אותו באתר "נומנור" כיצד הוא בדיוק רואה את בני גזע האורקים. מאידך, זכותו של כל בורא
עולם ליצור את האורקים שלו ואלה יכולים להיות ירקרקים, אפורים או כל צבע אחר... האורקים של
טולקין נמוכים ברובם בניגוד לאורק הממוצע של מו"ד שהוא גדול יותר.
במו"ד, האורקים הם ברואים כמו שאר הגזעים ומעטים הם עולמות המערכה בהם המינים הקיימים בהם התפתחו לתוכם ולא נבראו לתוכם. באשר לטבעם, זה כבר תלוי בבוראם...
יש הטוענים שטולקין גזר את המילה 'אורק' מהמילה האיטלקית 'אורקה' "מפלצת". ויש הטוענים כי הוא גזר אותה מהמילה הלטינית 'אורקוס' שמתייחסת לסוג של שדים גדולים במיוחד מהגיהינום אם כי פחות ידועים מזני שדים אחרים. טולקין המציא את ה-'אורקים'. אני מציע לך גם
לבדוק בערך "פיה" בא. העברית- אתה תגלה שטרולים נחשבים גם הם לפיות...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה