דניאל - הגזמת.
GURPS היא אחת השיטות המובילות בעולם משחקי התפקידים. ו"שיטות" אני מתכוון לשיטות. ק20 פנטזיה לא נחשב בעיני לשיטה אחרת מק20 מודרני לעניין זה.
ותחשוב שרק לגורפס לבדה יש עושר ספרים אדיר, המכסה כמעט כל תחום מ"ת אפשרי. זה הישג שהגיעה אליו שיטה אחת וחברה אחת, ולא קונצורטיום של כמה מאות חברות. שיטה אחת, חברה אחת, שבנתה מערכת כוללת ומקיפה לכל סגנון משחק אפשרי.
GURPS מציעה שני דברים :
א. שיטה. שיטה די פשוטה, אבל מאד נוחה לעיכול ולהבנה, וכמובן - למשחק. שיטה די איטואיטיבית.
ב. רקע. כל ספרי ההרחבה של GURPS מכילים שפע עצום של מידע בכל תחום. GURPS SPACE הוא ספר חובה אם בכוונתך לשחק משחק עתידני, כי בספר אחד אתה מקבל את כל הכלים הטכנולוגיים והמשחקיים וליצירת עולם מערכה, ליצירת דמויות, חפצים, דב"שים, מפלצות, גזעים וכו' כולל מספר לא מצומצם של דוגמאות מוכנות מראש לכל אחד מאלו, על מנת להקל על חייך.
GURPS MAGIC כולל בתוכו כ"כ הרבה לחשים עם תאורים צבעוניים, הסבר על יצירת לחשים חדשים שמעמיד את המדריך לשה"מ בריבוע צל קטן, כולל אפשרויות לפתח את הלחשים המוצגים בו, כולל הסבר על מסורות קסם חדשות, וכמובן שלל חפצים קסומים. בתור אחד שקורא את ספרי GURPS אני אומר לך - לוקח בדיוק 2 דקותלהמיר לחש מהספר הזה למו"ד, וא חפץ קסם. בדיוק 2 דקות. מאות אפשרויות בספר אחד.
ומי שאמר שהעיצוב של ספרי GURPS לא מושך - צדק. אני מניח שכאן בא המשפט "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו". ספרי גורפס באים לרוב בכריכה רכה, בשחור לבן, והם דלי-איורים. אני מניח שזה מה שעושה חברה שהספרים שלה מתפוצצים מרוב תוכן - מתרכזת בו, ולא באיור.
אני מסכים שיש מה להלין על העיצוב - יותר כיף שיש לך ספר יפה. אבל אם מדובר באיכות ולא בעיצוב - הם לוקחים בהליכה קלה.
להתרשמות מהשיטה, חברת סטיב ג'קסון מציעה את GURPS LITE, שהוא תקציר החוקים, שגם מאפשר התחלת משחק מיידית.
לינק בעמוד ההורדות של כוכבי כסף :
http://silverstars.co.il/files/gurpslit.pdf
אגב, באייקון חולקו כ-40 עותקים של אותו קובץ GURPS LITE, מה שהביא לגל רכישות הספרים, ולמספר לא מבוטל של מעריצי השיטה וספריה.
בברכה,
כוכבי כסף,
תומך נלהב של שיטה קלה להמרה המספקת שפע מידע בזול, באיכות, ובכמות.