לגרפס יש גם את פריים דירקטיב

שזה חיקוי של מסע בין-כוכבים (מבוסס על star-fleet battles), אבל אני התכוונתי לגרפס כגרפס ולא לפורטים שעשו משיטות אחרות לגרפס - גם את blue planet יש להם. בכל אופן, חוץ מטרנסהיומן ספייס שום דבר לא נשמע לי מלהיב במיוחד בגרפס, אבל זה אני. (זה באמת המוצר היחידי שאולי יהיה מסוגל להתגבר על הסלידה המולדת שלי מגרפס)
סילברסטארס, לא סתם שלפתי שגרפס היא שיטה לא-מובילה בשוק יש לי טיעונים

א)נכון ששיטה אחת בנתה עושר מופלא, אבל אני לפחות מעדיף להתמקד בדבר אחד שמעניין אותי ולשחק במשחק שמותאם במיוחד בשביל זה ויש לו שלל הרחבות. אם ניקח את martial arts בתור דוגמא, אני אעדיף לשחק או את legend of 5 rings/rockugan אם זה פנטזי או את feng shui אם זה יותר "מציאותי" בצורה זו אני גם מקבל שיטה שמותאמת לסיגנון המשחק וגם קו מוצרים שלם במקום מוצר בודד.
בקיצור זה גם יתרון אבל גם חולשה.. (תקף לכל שיטה גנרית)
זה עניין של העדפה אישית, אבל אני מעדיף שיטה שמתמחה בתחום מסויים מאשר שיטה שיורה לכל הכיוונים.
ב) לפי מחקר השוק היחידי (לפחות הפומבי) שנעשה בתחום מ"ת בשנת 99 התקבלו התוצאות הבאות -
Getting back to the people still playing the games, when asked what games TRPG players play monthly, the answers (multiple choices allowed) were:
D&D: 66%
Vampire: The Masquerade: 25%
Star Wars: 21%
Palladium: 16%
Werewolf: The Apocalypse: 15%
Shadowrun: 15%
Star Trek: 12%
Call of Cthulu: 8%
Legend of the Five Rings: 8%
Deadlands: 5%
Alternity: 4%
GURPS: 3%
זה היה ב-99 בזמן שההתלהבות מגרפס הייתה הרבה יותר גדולה ולפני ש ק20 בכלל הייתה בתמונה. גרפס היא שיטה מוכרת, אבל לא מובילה בשוק.
ג) עברתי על הלייט, לא עשה לי את זה, כמו שנאמר על טעם ועל ריח אין להתווכח

אפשר לסכם את הדיון שכל מי שמתעניין בשיטה יכול לקרוא את הלייט ולהחליט בעצמו - באותה הזדמנות גם מומלץ לקרוא ולהוריד את ars magics ו harnmaster שמופצות חינם ברשת 8)
נ.ב. (בקדורסלאם לא לקרוא) וידוי מרעיש - אני לא אוהב את גרפס בערך משנות ה-90 המוקדמות מאז שראיתי את זה בפרוזה והסלאנג לזה היה גראפס

אני גם לא חסיד של אסכולת השיטות הגנריות, מסיבות שציינתי לעיל. אז תסלחו לי אם אני נשמע אנטיגרפס - אני פשוט אנטיגרפס
נ.ב.2 (בקדורסלאם לקרוא), כמובן שאני מעריץ את גרפס, זה שיטה מעולה וכל ההרחבות שלה טובות, עכשיו מתי אנחנו מקבלים את הנק"ן ?