• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

GURPS וD20

doctor wang אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
Infernal Mercy אמר/ה:
כלומר לוקחות לזה מאות שנים אבל זה יוצא ממש מגניב בסוף?

אינפרנל, תהייה.
חומצה הידרוכלורית. HCl. עובר דרך כל דבר (כולל אנשים, אגב) בשניות.
ויוצא ממש מגניב לאורך כל הדרך.

האמת טיפטפתי קצת על היד שלי וזה כולה צרב...

אתה מוזמן לנסות את זה שוב.. הפעם עם חומצה HCL בריכוז קצת יותר גבוה מ0.01 אחוז.. כמובן שזה בתנאי שהבקבוק לא יתמוסס לפני שזה יגיע ליד שלך.. :twisted:

כל אחד מוכר את השיטה שלו, וזה לא מפתיע, אבל ככה לקשקש על גורפס בלי חשבון - לא נראה לי שמישהו כאן משחק בה באופן קבוע בכלל. אין לי בכלל כח להגיב אליכם חברים אז תסלחו לי שאני מתמוטט כאן בתוך ספר ה-DB של ננסק (לא DRAGONBALL, אל דאגה).

פרנהייט - אכן, הארה מאד מועילה לדיון.

אנשי החומצה - אתם זקוקים לטיפול. דחוף. רפואי ואחר.

ולשאלה - נכון, לא שיחקץי. אבל זה כי אין לי זמן לזה. כן קראתי את ספר הבסיס של השיטה, ועוד כמה מההרחבות שיש לכוכבי כסף במחסן. א. היא פשוטה. קלה ונעימה. בהשוואה למוד"מ - גורפס לוקחת בהליכה קלה. בהשוואה למו"ד 3 - לא יודע, עדיין.
היתרון העצום שיש לה, הוא במעל 300 הרחבות שונות לשיטה, קלות ההבנה וההמרה שלה לכל שיטה אחרת (כל ספר גורפס יכול לעבוד בקלות עם כל שיטה אחרת), ובעומק הפרטים המדהים שיש לכל ספר בשיטה (ופרנהייט יפרט על MARTIAL ARTS כדוגמא).

דוגמא לקלות ולהתאמה של גורפס - אין שום בעיה שדמות מכשף ממו"ד 3 תשתמש באקדח מ-GURPS HIGH-TECH שמצאה בספינת חלל מ-GURPS SPACE, באמצע מערכה פרה-היסטורית, המבוססת על העולם של EXALTED. קח כל מה שאתה רוצה מגורפס, ושים אותו בכל מקום אחר - זה עובד נפלא.

בברכה,
כוכבי כסף (שמעריץ את השיטה ולכן מביא אותה לארץ)

כף האווז אמר/ה:
Furyhound אמר/ה:
חומצה תמיד ריתקה אותי! למרות שמצד שני זה גם מרתיע אותי
זהו אני כבר שקעתי בהחלטתי אני עם השיטה הקלאסית והרגילה. גם יש יותר שמשחקים בזה

תנסה שיטת כשרונות טובה, ולא תוכל לחזור לברדק של דרגות ומקצועות.

"שיטת כשרונות טובה" לא הבנתי בכלל... :roll:

סילברסטארס - מעניין מאד שאתה הבן אדם ה235428 שאומר לי שאני צריך טיפול דחוף, זה כולכם שמעירים לי שאתם לא בסדר :wink:

אוגמיוס - לא התכוונתי ללכת עם הפשוט ועם ההמון, אלא שכיש המון יש יותר אנשים שמוכנים לשחק...וגם לפי מה שהבנתי דווקא גרפס זה הפשוט יותר.

עוד דבר על גרפס, זה כמו Quest for glory? איש שפשוט משתפר עם התכונות כל הזמן? שפשוט מוסיפים נקודות לכל תכונה וכשרון? אם כן זה שוב מחזיר אותי להתלבטות כי זה דרך אולטמטיבית ומיוחדת למשחק.

אני דווקא מעדיף את המוטו "פשוט זה טוב". כמובן שזה בא (לפעמים) על חשבון ריאליסטיות, אבל שיטה יעילה שרצה מהר, בלי סיבוכים ובלי הקדשת זמן חשוב דווקא לחלקים המכניים, ומשאירה בכך יותר זמן למשחק תפקידים, היא השיטה הטובה יותר.
דעתי.

צל-אש אמר/ה:
תודה, קראתי ברפרוף.
אין יותר מידי כוח לקרוא הכל באנגלית... אני יחקה לגרסה העברית (של המאמר)
לא תצטרך לחכות יותר מידי. פרט לחודש שעבר, בגלל נסיבות שמעבר לשליטתנו, האורק יוצא בעשירי בכל חודש כמו שעון שווייצרי.
(ונסיבות כמו שהיו פשוט לא יחזרו יותר, מסיבות טכנולוגיות שונות שאין בכוונתי לפרט כאן)

SilverStars אמר/ה:
דוגמא לקלות ולהתאמה של גורפס - אין שום בעיה שדמות מכשף ממו"ד 3 תשתמש באקדח מ-GURPS HIGH-TECH שמצאה בספינת חלל מ-GURPS SPACE, באמצע מערכה פרה-היסטורית, המבוססת על העולם של EXALTED. קח כל מה שאתה רוצה מגורפס, ושים אותו בכל מקום אחר - זה עובד נפלא.

עשית את זה פעם? כלומר במשחק? וזה עבד?

בוא תסביר לך איך אתה מתאים אקדח משיטה שעובדת על ק6 לשיטה של ק20?
ואיך זה יותר פשוט/קל מלקחת אחד מלפחות 3 ספרים של אקדחים שכבר מותאמים לק20 ( d20 weapons locker, Ultra modern firearms, bigbang)?

גארפס לא עובדת מכנית עם שיטות אחרות.
ניתן להשתמש בחומר רקע משיטות אחרות, מצד שני ניתן לקחת חומר רקע מכל ספר מ"ת, למען האמת זה תקף כלפי כל ספר, האינטרנט, העיתון וכל מקור מידע אחר.

ואני מצטרף לקריאה למשחק הדגמה של HS!

מסתובבות הרבה מאוד טבלאות המרה מק20 לGURPS, והפוך.
אני לא רואה סיבה לדילוג צולע בין שתי שיטות. למה לא לעבור מעבר מלא לאחת מהן - במיוחד שגארפס עובד נפלא עם עצמו.

מישהו יכול לחשוב על איך ואם בכלל עלייה בדרגות יותר טובה מאשר שיפור תכונות שהוא מציאותי יותר כמו בגרפס?

מה עם ספרי מג'יק של גרפס? יש שם קסמים יותר טובים?
זה נשמע לא קשור אבל זה כן באופן עקיף:
הספרי הרחבה המיוחדים מהסדרה:
Evil, Good, undead, merceneries ועוד מק20, הם נשמעים מיוחדים ומעניינים, מרחיבים את המשחק ונותנים היבטים שונים, איפה יש דבר כזה בגרפס? אין. יש משהו
אחר שהוא הרחבה למשחק לא נשמע טוב כמו אלה.

גרפס נשמע שיטה יותר טובה מק20 מהרבה בחינות אבל יש יותר מדי דברים שנראה שהולכים לפח כשעוברים לשיטה הזאת

פיורי, הסיכום שעשית כאן לא נכון.

עליה בדרגות לא טובה יותר משיפור מיומנויות - היא פשוט אחרת. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, וכן, זה אומר שלשיטת הדרגות יש יתרונות שאין לשיטת המיומנויות, למשל.

בספרי הקסם של גורפס אין קסמים "יותר טובים", אבל יש להם קסמים מגוונים ושיטת קסם לא רעה ועם הרבה אופציות לשינויים.

ספרי ההרחבה של AEG שאותם סיפרת הם באמת מצויינים, מרחיבים את המשחק וכו', אבל בהחלט יש כאלו גם ב-GURPS. למשל, על GURPS Undead שמעת? אל תזרוק לאוויר טענות אם אתה לא יכול לגבות אותן - לגורפס יש מעל 200 ספרי הרחבה, ולמרות שחלקם לא מפורטים ומלאי רעיונות כמו כמה מאלו של AEG (סביר ש-AEG טיפלו בנושאי הטוב והרע יותר מעניין מספרי GURPS), חלקם האחר דווקא מפרט ברמה מצויינת, ובנוסף יש לשיטה מבחר ומגוון רחב בטירוף.

משפט הסיכום שלך מתחיל טוב ונגמר גרוע - כן, יש לגורפס יתרונות שאין ל-ק20, בדיוק כמו של-ק20 יש יתרונות שאין לגורפס. כל חבורה צריכה להחליט איזה סגנון משחק היא רוצה, ולבחור בשיטה שמתאימה לאופי שלהם.
אני מציע שלא תמהר ותעשה סיכומי השוואה אוביקטיבית בין שיטות כמו בהודעה שכתבת כאן, כי כמעט ואין דבר כזה.

2 מלים: Holy shit! :shock:

אתם יודעים, פרסום הוא דבר מאד משפיע על מוח צעיר שמחפש צבעוניות.
כשראיתי ק20 זה כל כך צבעוני ונותן תחושה של מו"ד ברגע שמסתכלים על הספר הספר בסיס של גרפס הוא לא הכי צבעוני והשער נראה כזה לא משכנע, אז נשמע כמו משחק באמת ממש טוב ומיוחד אבל אני מחפש תירוצים להוריד את מה שעל ההתחלה נראה לי לא יפה ואז נראה מאד שאני מדבר שטויות במיץ...

עוד דבר, אני רגיל למו"ד והחוקים שלו, אין לי מטויבציה לעשות שינוי

הדברים שאתם אומרים או מראים (הלינק שהדוקטור הביא...וואו) מאד משכנעים, אני אשקול את המשחק ולא אפסול אותו יותר

ULTRAMODERN FIREARMS עובר לשיטות אחרות בהיבט של הסיפור שמאחורי הנשקים, לא מבחינת הסטטיסטיקות. ובכלל אפשר אולי לא רק לתרגם מספר למספר באמינות מתמטית מושלמת, אלא אפשרי במקום זה להסתפק בהמרה איכותית. הלחש שהורג בן אדם טיפוסי בגורפס יוריד במו"ד 1ק10, והלחש שהורג דרקון יוריד במו"ד 50ק10 וכו'. צריך להיזהר, אבל לא יותר מדי.
במקביל, יש המון דברים בגורפס שעושים אותו אידיאלי דווקא להמרה של ספרים מסוג אחר - גורפס מלא בספרי תמה ובספרי מערכה, ובהם סטטיסטיקות זה דבר הרבה פחות חשוב גם ככה. כשאתה לוקח את UNI of Illuminaty הדבר האחרון שמעניין אותך זה הסטטיסטיקות של קתולהו במרתף של השרת - אתה רוצה סטינג, ומזה יש לגורפס הרבה וברמה.

בקשר לק20, היא שולטת, למעשה, בז'אנרים פנטסטיים ובעוד כמה תחומים, אבל היא לא התקרבה עדיין לגורפס בתחומים כמו מד"ב, קונספירציה ומשחקים היסטוריים (ע"ע קו מלח"ע II של גורפס, שאין לו מתחרים). אם אתה מחפש משחק ק20 על מלחמת האזרחים האמריקאית, הסיכויים שהוא יהיה ק20 אפסיים, למרות שכבר היום יש לפחות פי 10 מוצרי ק20 פנטסטיים מאשר כל השיטות האחרות גם יחד!

ועוד משהו. פיוריהאונד שאל אם יש שם קסמים יותר טובים, והנקודה היא לא שיש "יותר טובים" אלא אולי שונים. קח רעיונות לקסם בעולם שלך משחר האדמה, קח מארס מגיקה, קח מאקזלטד וכו' - אתה תמצא שבמשחקים שונים מתאימים רעיונות שונים ושאפשר גם לשלב, במידה נכונה, לתוצאות יפות ומיוחדות. זה נכון לגבי הרבה מאוד דברים. אנחנו המלצנו בתעשיה על שימוש ב-MARTIAL ARTS של גורפס כי הוא מצוין וכי הוא מכניס למשחק רעיונות מאוד יצירתיים ששה"ם יכול לשלב בתיאור שלו, לא רק בזריקת הקוביה.

תודה על ההסבר, באמת תמיד כיף לשלב ככה מפחיתים חסרונות במשהו מסוים כי הוא הופך לכמה דברים מאוחדים , שילוב זה טוב

בלי קשר לדבריך כשאמרתי "קסמים יותר טובים" אני מקווה שלא חשבתם, יותר חזקים הרסניים ויותר קלים או משהו כזה, אלא פשוט בק20 אני מרגיש מחסור בקסמים שאני מדמיין לעצמי ולפעמים הקסמים נורא לא מוצאים חן בעיניי כמו לזמן בית :?
ואז חשבתי אולי בגרפס יהיה משהו כמו: הקוסם מייצר את הקסם יוצאים מידיו Sparkles זהובים ומתוכים יוצאים פרפרים בצבעי זהב, אדום, כתום, כחול וצהוב, עוטפים שד מאיים לפתע השד האדיר מרגיש חולשה הנשק מרגיש כבד והוא בקושי מניף אותו, השד רואה שהלוחם המרושע של החבורה ולפתע כשהוא מתגונן כוחו חוזר אליו והוא עורף את ראשו של הלוחם כשהוא פונה שוב לקוסם הוא נחלש ומתמוטט על הרצפה... (ז"א קסם שמגן על כל הטובים מפני רשע וכל רשע שבא לתקוף אותם מתקשה לעשות זאת אבל זה רק דוגמא)

פיורי, מה הבעיה לעשות את זה אצלך בבית עם מו"ד פשוט תכניס תיאורים מפורטים לספרים. השיטה היחידה שמבצעת דברים כמו שאתה מתאר ואני מכיר זה exalted.
יש עוד שיטה שאני רוצה לבדוק את שיטת הקסם שלה אבל לא הזדמן לי וזה The Riddle of Steel.

פרנהייט אתה מכיר את big bang?
הבחור שכתב את זה הוא פריק ענק לנשקים, ויודע יותר מכל אחד שכתב ספר נשקים למ"ת ממה שאני התרשמתי, בין אם זה גרפס או ק20 מודרן. אז למה לי לקנות ספר של גרפס, שמפורט פחות ומכיל נתונים לשיטה שאני לא משחק בה - שאני יכול לקנות ספר טוב יותר שמותאם לשיטה שלי ?
שמע, אם אתה אוהב את גרפס, סבבה.
אבל להגיד שגרפס היא בכלל באותו קנה מידה כמו ק20?
אין בכלל מה להשוות. גרפס היא שחקן בינוני בשוק, אחת מהעשרים שיטות בולטות היא אולי כן, אבל ממש לא מובילה.

ד"א חוץ מ transhuman space, מבחר המד"ב של גרפס הוא בינוני מינוס, יש דברים יותר טובים בשוק וחלק לא קטן הוא ק20.

דניאל - הגזמת.

GURPS היא אחת השיטות המובילות בעולם משחקי התפקידים. ו"שיטות" אני מתכוון לשיטות. ק20 פנטזיה לא נחשב בעיני לשיטה אחרת מק20 מודרני לעניין זה.

ותחשוב שרק לגורפס לבדה יש עושר ספרים אדיר, המכסה כמעט כל תחום מ"ת אפשרי. זה הישג שהגיעה אליו שיטה אחת וחברה אחת, ולא קונצורטיום של כמה מאות חברות. שיטה אחת, חברה אחת, שבנתה מערכת כוללת ומקיפה לכל סגנון משחק אפשרי.

GURPS מציעה שני דברים :
א. שיטה. שיטה די פשוטה, אבל מאד נוחה לעיכול ולהבנה, וכמובן - למשחק. שיטה די איטואיטיבית.

ב. רקע. כל ספרי ההרחבה של GURPS מכילים שפע עצום של מידע בכל תחום. GURPS SPACE הוא ספר חובה אם בכוונתך לשחק משחק עתידני, כי בספר אחד אתה מקבל את כל הכלים הטכנולוגיים והמשחקיים וליצירת עולם מערכה, ליצירת דמויות, חפצים, דב"שים, מפלצות, גזעים וכו' כולל מספר לא מצומצם של דוגמאות מוכנות מראש לכל אחד מאלו, על מנת להקל על חייך.
GURPS MAGIC כולל בתוכו כ"כ הרבה לחשים עם תאורים צבעוניים, הסבר על יצירת לחשים חדשים שמעמיד את המדריך לשה"מ בריבוע צל קטן, כולל אפשרויות לפתח את הלחשים המוצגים בו, כולל הסבר על מסורות קסם חדשות, וכמובן שלל חפצים קסומים. בתור אחד שקורא את ספרי GURPS אני אומר לך - לוקח בדיוק 2 דקותלהמיר לחש מהספר הזה למו"ד, וא חפץ קסם. בדיוק 2 דקות. מאות אפשרויות בספר אחד.

ומי שאמר שהעיצוב של ספרי GURPS לא מושך - צדק. אני מניח שכאן בא המשפט "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו". ספרי גורפס באים לרוב בכריכה רכה, בשחור לבן, והם דלי-איורים. אני מניח שזה מה שעושה חברה שהספרים שלה מתפוצצים מרוב תוכן - מתרכזת בו, ולא באיור.
אני מסכים שיש מה להלין על העיצוב - יותר כיף שיש לך ספר יפה. אבל אם מדובר באיכות ולא בעיצוב - הם לוקחים בהליכה קלה.

להתרשמות מהשיטה, חברת סטיב ג'קסון מציעה את GURPS LITE, שהוא תקציר החוקים, שגם מאפשר התחלת משחק מיידית.

לינק בעמוד ההורדות של כוכבי כסף : http://silverstars.co.il/files/gurpslit.pdf

אגב, באייקון חולקו כ-40 עותקים של אותו קובץ GURPS LITE, מה שהביא לגל רכישות הספרים, ולמספר לא מבוטל של מעריצי השיטה וספריה.

בברכה,
כוכבי כסף,
תומך נלהב של שיטה קלה להמרה המספקת שפע מידע בזול, באיכות, ובכמות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה