• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

40K info

Furyhound אמר/ה:
אז הם אומרים:
For the emperor
כשהם מתכוונים לדבר חצי חי?!
זה מעורר רחמים שאנשים נלחמים למען הדבר הזה
:twisted:

אולי היום הוא לא בעל השפעה רבה, בהיותו כבול פיזית ומנטלית ל"כס הזהוב" אבל יש לזכור שזהו האדם )אם אפשר לקרוא לו כך בכלל( אשר רק בזכותו שרדה האנושות את עשרות אלפי השנים האחרונות.
בשיא כוחו לא הייתם מוצאים אף פסייקר אלדר בודד שמגיע לקרסוליו.

G.T. אמר/ה:
אם הוא פסייקר עלוב לעומת האלאדר למה האלאדר האפלים לא מחסלים אותו וככה מורידים את המורל של כל בני האדם לאפס ?

פשוט מאוד - נפשו הטהורה נראית בדיוק כמו הזרם הטבעי של הווארפ, ולכן לא אלי הכאוס ולא להטוטני אלדר למיניהם יכולים למצוא אותו.

אנשים!
במשלוח שלי הגיעה יחידת וורלד איטרס (מתנה מהמוכר) של 12 ז"א שאפשר לחלק ל6 ו6
יש לי דמון פרינס!
1+1+שד גדול ורצחני=צבא קטן מאד אבל עצמאי משלי ב40000!

זה אומנם לא באותו עולם, אבל GW לא יכולים להיות מקוריים עד כדי כך.
האלדאר מחליפים את האלפים, את הגמדים הוציאו כבר במהדורה השניה של 40K כי הם היו זולים ומכוערים, והטאו והקרוט הם גזעים חדשים.

אני מתנדנד בין בלאק-אאוט בביולוגיה לבין להתכונן למתמטיקה לבין עבודות בפיזיקה ואנגלית. בקרוב תועלה החדשה שלי לגבי הוויץ'-האנטרס, ואחרי שאאגור עוד מידע אני אפרסם יותר על המהדורה הרביעית הקרבה ובאה...

מה גם שמסתבר שלכמה גורמים מנהליים בפורום יש בעיה שאני אפרסם הודעות.

magnus the red אמר/ה:
ויש לי שאלה שלא קשורה לליגה: איך דארק אלדאר אמורים לנצח מארינס? מישהו ראה את זה קורה? אי פעם? הם לא יכולים לשבת ולירות, כי רוב הנשקים שלהם שווים לטוסיק. הם לא יכולים להסתער, כי ינקנקו אותם. הם לא יכולים לבסס את הצבא על יחידות עלית כי לא יהיה להם יתרון מספרי, והם לא יכולים לקחת רק יחידות בסיסיות כי יאכלו אותם בלי מלח. אז למה לעזאזל אני אמור לפחד מהם? בגלל שהם רזים וש להם קסדות מצחיקות?

אם הייתי צריך לדרג את הצבאות של 40K מאלה שאני חושש מהם יותר לאלה שאני חושש מהם כלל, נחתי החלל היו בתחתית הערימה. לפעמים נדמה שכמעט כל יחידה בצבא האלדר האפלים נועדה להרוג נחתים. סקירה קצרה:

הלורד, פמליית האינקובי שלו, זה באמת הדבר הכי גרוע לנחתים. הם פשוט לועסים ולועסים כל מה שהם באים איתו במגע.

למנדרייקס ברוב המשימות יש חוקי הסתננות נדיבים, מה שמאפשר להם לנטרל יחידות פגיעות כמו המשמידים (Devestators), או לפחות לאיים עליהם ולאלץ אותם לנוע.

הגרוטסקים מהווים מגן חי עבור יחידות אחרות מכיוון שהם חסינים בפני רוב התחמושת שיש לנחתים.

הלוחמים הפשוטים מגיעים בשני טעמים: יחידת הצלפים המונה עשרה לוחמים הנושאים שני רומחים אפלים בזיל הזול, או היחידה הרגלית המונה עשרים לוחמים (חלקם נושאים מפוצצים). כל התקפה שלהם היא חלשה יחסית, אבל הם בדרך כלל יתקפו ראשונים וארבעים התקפות זה בממוצע 2-3 נחתים מתים, שזה בין שליש לרבע הכח. לסיבריט שלהם בדרך כלל יהיה אגונייזר, כך שאנחנו מדברים על עוד גוויה או שתיים בכל תור.

הפושטות לא שורדות בדרך בדרך כלל את כל הקרב, אבל הן זולות לאללה (בערך כמו 3-4 נחתים) ובדרך כלל גובות מחיר יקר בהרבה. לא יעזור כלום, המפורר פוצע בין 3 ל4 נחתים בכל יריה, ואין להם זריקת הצלה.

הפגעים המעופפים הם לא כל כך יעילים נגד נחתים בגלל שהם יקרים לאללה, אבל זה בכל זאת לא נעים לספוג ארבע פגיעות של רומח אפל בתור אחד. תשאל את גור.

אופנועי הרחף הם הדרך המהירה ביותר להשבית מטרות רחוקות: חסינות בתור ראשון בו הם נעים "24 ואחר כך כמה יריות מהמפוצץ ופושט היבשה הגדול והיקר הופך לשלדת מתכת מעושנת. שלא לדבר על השימוש האכזרי שניתן לעשות בהם לצורך חסימת דלתות נגמ"ש בוער. :flame:

הרווג'ר מוגן בפני הנחתים הפשוטים והוא נושא שלושה מפוררים והטאלוס, מטווח קצר, יכול לגמור לבד (כמעט) כל יחידת נחתים.

אז כמו שאתה רואה, מגנוס, יש לך סיבה לדאוג. אני מאמין שהזלזול שלך באלדר האפלים נובע מחוסר ידע. אבל תנוח דעתך: כשתתחיל הליגה אני כבר אעשה לך בית ספר... :twisted:

ולמי שהסתקרן, הצבא שממנו אני כן חושש הוא המשמר הקיסרי. הרבה מאוד דגמים, והרבה מאוד שריון. בעיה.

אני רואה שגם אתה חשבת על התרגיל המלוכלך עם האופנועים :wink:
דווקא לדעתי המעוותים, הגהנומונים (hellions?) הפגעים והמנדרייקס נמצאים אי שם בתחתית הרשימה. אבל יש יחידה אחת שלא ציינת, והיא הפחד הגדול של כל צבא באשר הוא: מחשפות (שגיאת הכתיב נובעת מכך שבמקור זה נכתב כwyches)
מהירות, זריזות, קטלניות, וחסינות למדי בקרב מגע. יכולת הdodge שלהם (אל תטרחו לחפש בקודקס - זה נמצא בעידכון להורדה של GW) אומרת שיש להן גלגול הצלה בלתי פגיע של 4+, ככה שלכל הכפפות הלא פרופורציונאליות אין הרבה משמשעות. יש להם גם נשקים מיוחדים וזולים למדי שמורידים גם את טובי הלוחמים בקפא"פ לרמה כמעט אפסית. ועוד לא דיברנו על היכולות הרנדומאליות שהן מקבלות - כוח, התקפות, גלגול מחדש של החטאות. יש עוד.

והלורד שלהם הוא יותר מסתם "טוב" - הוא אל. עם גלגול בלתי חדיר של 2+, תכונות קרב אדירות, אנימוס ויטיאה, יוזמה בשמיים וארסנל עצום של כלי קפא"פ הרסניים ביותר הוא בלי ספק יחידת הHQ העצמאית הטובה ביותר בכל המשחק. חוץ מה wcyh lord - שגם הוא שלהם :)

לא התכוונתי להגיב על הנושא הזה, מכיוון שאני חושב שהזלזול של מגנוס ב DE הוא לא במקום (מי כמוני יודע). מצד שני גם גל ההערצה שצמח פה הוא שטות מוחלטת. נכון, יש להם כלי נשק מעולים, יחידות עילית טובות וכלי רכב זולים אבל מצד שני הם קשוחים כמו הקוראים של הזמן הורוד וחזקים כמו ילדות בכיתה א'. ולכן הכל תלוי בשחקן - צריך שחקן מנוסה מאד בכדי להשתמש בהם נכון. עומרי הוא שחקן ה DE הכי מנוסה בארץ הקודש, ואפילו הסטטיסטיקה שלו איתם לא מזהירה. ל DE יש סיכוי רק בתסריטים שתפורים עליהם (יעני - הפשיטות), במשחק של meat grinder או בליץ הם ימחקו תוך תור אחד!!
עם כל הכבוד לאינקובי, הם סתם space marine wonnabees, הצלה של +3 ונשק כוח, ביג דיל - לכל יחידה שלי יש כזה. המכשפות קצת יותר מוצלחות, אבל ה 4+ שלהם תופס רק בקרב מגע, כמו גם כל הבונוסים שלהם. הפתרון למכשפות פשוט, לדלל אותם מרחוק. כשהריידר שלהם יתרסק חצי יהרגו והשאר ינסו לבלום כדורים של בולטר כבד עם החזייה המשורינת שלהן (לירי יש להם רק 6+). אז מה נשאר - טאלוס? זה פשוט סוג של דראדנוט וזה גם הפתרון בשבילו. את הארקון (ימח שמו וזכרו :evil: ) מחסלים מרחוק, כמו שעשינו באייקון ושלום על ישראל.
אסור לזלזל ב DE, הם צבא טוב, אבל מאד קשה למשחק - אסור לעשות איתם טעויות מכיוון שאז משלמים בכל המשחק.
אבל לזלזל במרינס, בניו הנבחרים של הקיסר זה כבר ממש חילול הקודש. להגיד שמרינס הם לא צבא טוב? אני מזמין עכשיו, כל מי שנראה לו שמרינס הם צבא חלש למשחק, ואני מבטיח לכם ששתחזרו הביתה בהליכה מתנדנדת כי הם יפתחו לכם **** חדש... :twisted:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה