• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

40K info

אני לא מזלזל בנסיון שלך או של מאגנוס - אבל בחייך - ספייס מארינס הם כל כך צבא לניובים... ובכל זאת - אתה אף לא מקבל תמורה מספקת...אין להם כוח אש מצטיין, וגם לא יכולת קפא"פ מזהירה ביחס למחיר שלהם. הם כדורי מתכת קשיחים, זה הכל.

לגבי הmeat grinder וזה: לא יודע אם אתה או עבדקן קראתם - אבל בעמוד 4 בקודקס (מהדורה שניה - לא יודע לגבי מהדורה ראשונה) כתוב שבמשימה שבה יש תוקף ומגן האלדאר האפלים תמיד יהיו תוקפים.

ומי צריך שרירים מפותחים כשיש לך להבים מורעלים ושוטים קוצניים בעלי זם חשמלי חזק??

Flashman אמר/ה:
אסור לזלזל ב DE, הם צבא טוב, אבל מאד קשה למשחק - אסור לעשות איתם טעויות מכיוון שאז משלמים בכל המשחק.

ולהבדיל, נחתי החלל הם ההיפך הגמור: גם כאשר אתה עושה איתם טעויות, הסטטיסטיקות שלהם יצילו אותך. אני לא אוהב לשחק בצבא כזה.

עמרי אמר/ה:
Flashman אמר/ה:
אסור לזלזל ב DE, הם צבא טוב, אבל מאד קשה למשחק - אסור לעשות איתם טעויות מכיוון שאז משלמים בכל המשחק.

ולהבדיל, נחתי החלל הם ההיפך הגמור: גם כאשר אתה עושה איתם טעויות, הסטטיסטיקות שלהם יצילו אותך. אני לא אוהב לשחק בצבא כזה.
[

ההצלה של הסטטיסטיקות היא ממש קטנה, כי בקושי יש מארינס על הלוח... STRENGTH IN NUMBERS זו סיסמה טובה מאוד, שגם עבדה עם האלדאר של רוקפור AKA "הבלתי מנוצחים", AKA "זוכי הטורנירים" AKA "הלא צבועים" (צבא שיש לו יותר מודלים מIG הוא צבע עם הרבה מודלים)

XV8_Crisis אמר/ה:
אל תהרגו אותי נקודה נקודה נקודה
פלאשמן - זה צבא של כאלה גושים בלתי חדירים - כל מה שאתה תעשה יצא לך אותו דבר בסוף המשחק...

ז"א הפסד :orcteeth:

(ובזאת אני חונך את הסמיילי של KOS שלא נראה לי שהשתמשו בו עדיין בכלל...)

תמיד אפשר לשלב אותם אם IG ובגלל השריון הגבוה שלהם הם לא מתים מהר כל-כך דבר שאומנם מתאזן אם המספרים הקטנים שלהם אבל במשחק משולב הם משפקים מחסה ליחידות חלשור יותר. יכולות הDeep strike שלהם מאפשרות למקם אותם בנקודות נוחות
ואחד הדברים הכי חשובים אצלם הוא החוק של and they shell konw no fear שלא רק אומר התקבצות אוטומתית אלא גם שאם תתפוס אותם בswipung advens הם לא יושמדו אלא יחזרו לקרב

אתם יכולים לקרוא לצבא הזה נובי ואולי הוא כזה אבל הוא יכול להיות יעיל

אנדר אמר/ה:
יכולות הDeep strike שלהם מאפשרות למקם אותם בנקודות נוחות

הבעיה עם מהלומה עמוקה היא שאתה לא יודע מתי יגיעו הלוחמים שלך ולאן בדיוק. גם כאשר הם יגיעו, הם יחשבו כאילו זזו, כלומר לא יוכלו לירות ליותר מ"12. בקיצור, מהלומה עמוקה זה יותר מדי להסתמך על הקוביות ויותר מדי סיכונים לקחת.

עם כבר תקיפת עומק (מהלומה עמוקה לא נשמע טוב - סורי עמרי) אז שיהיה עם טרמינייטורים, שיש להם נשקי התסערות לטווח בינוני-קצר. אבל בשביל היחידות המצועצעות האלה לא מתחילים צבא...

XV8_Crisis אמר/ה:
הם ניובים ולדעתי לא כיף לשחק איתם... בעיקר עם אולטראמארינס שאין להם שום דבר מיוחד והם משעממים וגרועים כאלה (עמית הגיע הזמן שתעבור לפלג נורמאלי...).

לפחות אנחנו, בניגוד לטאו, משתמשים בכל שלבי התור, אפילו בשלב התנועה! ועדיין לא הסברת למה הם ניובים, רק למה יש להם יתרונות מסויימים וחסרונות מסויימים, בדיוק כמו לכל צבא אחר במשחק. כמו שאמרו:
1. מספרים. כל מי שראה את הקרב המשולש ביום האחרון של האייקון יודע מה זה נחיתות מספרית (הייתי מול טירנידים ו IG). זה שהם לא ניצלו את זה נגדי אלא רק טבחו אחד בשני זאת כבר בעיה שלהם...
2. כן, מארינס טובים בהכל (חוץ מאורדננס). הם פשוט לא מעולים בכלום. יש לנו את החפ"שים הכי טובים במשחק (חוץ מנקרון), אבל כל הצבא הוא חפ"שים עם נשקים אחרים. זה לא אומר שאין גיוון, אבל זה כן אומר שאי אפשר להציף את האויב בגלים של חיילים או לשלוח איזה שד מעופף לתוך הטנקים של האויב.

בקשר ל DE: לאחר עיון מחדש בקודקס, הבנתי שהגזמתי. אני מצטער, אני לא יכול להמנע מזה, הכל נובע מזלזול עמוק בכל דבר אלפי (או אלדארי ב- 40K). ובואו נודה בזה: אמנם הם לא היפים מסריחים, אבל הם כן אלפים בגיל 16 שחושבים שללבוש שחור וקוצני הופך אותם למאיימים. שזה בדיוק אותו דבר, רק יותר מעצבן.

זה שהם הולכים למסיבות גותיות לא אומר שהם גרועים. חדשות לי אליך - הם עולים על מארינס ברוב התחומים (למעשה בכל תחום חוץ מכוח פיזי [שלא תמיד צריך, לא כשיש נשקי קפא"פ שפוצעים ב2+ או פוצעים וחודרים שריון ב4+] ועמידות לאורך זמן [לא הרבה אויבים מצליחים להישאר בחיים כדי להחזיר להם בקפא"פ]).

וכשאתה משחק טאו, ד"א - יש לך אתגר. נכון, הם משעממים מבחינת משחק (חוץ מקרוט וחליפות היעלמות כמובן - שהשימוש בהם היא טקטיקה לשמה), אבל אתה יודע שאתה צריך להיזהר ולהשקיע מחשבה בהצבה, בחלוקת האש ובתמרון האויב כדי למנוע ז$@# צורה בקפא"פ. אצל מארינס לא משנה איך תציב - אתה הולך ויורה, הולך ויורה, ומגיע לקפא"פ. אין יותר מדי חשיבת טקטית - כי ממילא אתה משוריין בטירוף. למרות שבשביל 15 נקודות זו תמורה עלובה מאוד. ועם כל הthey shall know no fear והחוקים המקלים האלה - אין מנוס (או פנוס :wink:) מלהגיד שזה צבא של ניובים.

אמיר. כל הטקטיקה של הטאו מסתכמת בהצבה של החיילים אפילו אתה תודא בזה, אחר כך כל מה שצריך לעשות זה לבחור את מי לתקוף שזה עושים גם spaice marinsץ אגב לפי איך שזה נראה לא כל-כך כשה לבנות army list של טאו כל מה שאתה צריך לבחור זה כמה יחידות יהיו הורסי טנקים וכמה קוטלי חיילים, להוסים קרוטים כמגן אנושי ואת חליפות המשבר כדי להעסיק את האוייב.

space marins צריכים חיפוי, כוחות הסתערות, הגנה על החיפוי, וכוחות לתמיכה בהסתערות.
צריך להכליט אם לשחק הגנתי או מתקפתי וצריך למצוא דרך להתקדם בלי אבדות מיותרות כי כל חייל חשוב.

אבל אתה לא מבין.עם טאו יש לך אתגר. יש מצב שאם תעשה שגיאה בהצבה או בחלוקת אש או בתזוזה של היחידות שמיועדות לכך אתה תשלם במשחק. עם מארינס לא משנה מה תעשה, התוצאות יהיו זהות.

אם כך איך מארינס לא מסוגלים להפסיד?
אתה לא עושה מזה צבא של ניובים אתה עושה מזה צבא בלתי מנוצח
שאין למארינס טעות קריטיות ובכול מקרה אפשר לנצח...

לא אמרתי לנצח. דווקא בדרך כלל זה להפסיד - הם לא טובים בכלום (ביחס למחיר שלהם) חוץ מבהשרדות. צבא כמו דארק אלדאר או כאוס או כל צבא שהו שמסוגל לנצח כוח מסויים של מארינס יוכל לנצח אותו ברוב המקרים - כי זה לא משנה מה תעשה איתם. לפחות לא באופן משמעותי.

זה פחות משנה מה המרינס עושים בקרב אבל זה יותר משנה מה סמתה ברשימה שלך. אם בנית את הרשימה נכון הדבר היחיד שיעצור בעדך הוא מזל רע סדרתי. כמובן שבשביל לבנות את הרשימה נכון אתה צריך לדעת הרבה על האויב שלך אתה לא יכול לסים רשימה שנועדה להגן על המספרים שלך כשאתה מתקיף טאו, לאומת זאת כשאתה משחק נגד אלדאר שיצים ויורים אתה צריך לבנות רשימה שנותנת לך למנוע עבדות ולספוג נזק בזמן שהוא מחליש אותם (נשקים לטווח רחוק וקפא"פ). בפעם הבעה שאלחם נגד טאו אני אשקול להתחיל אם כל הצבע שלי במתקפה עמוקה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה