• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 [3.5]: תתי סוג של לוחמים(Archtypes of Warriors)- עלה המשסף

פנג הדרואיד

פונדקאי ותיק
שלום לכולם. החלטתי לפרסם מדריך קצר לבניית לוחם בהתבסס על סגנון לחימה, באותו מבנה כמו המדריכים לבניית מאגים מהמדריך השלם למג.

לאנשי קרבות, יותר מכל הדמויות במבוכים ודרקונים, יש את הגיוון הגדול ביותר בטכניקות ובאסטרטגיות- אי אפשר להשוות בין סייר חמוש בשתי חרבות קצרות, לוחם עם מגן וחרב וברברי עם חרב אדירה. שלושתם נלחמים בקרב פנים אל פנים, גורמים וסופגים נזק תוך כדי שהם מרחיקים את האויב מחבריהם, אך לכל אחד מהם דרך, אופי ושיטת לחימה ייחודית.
התיאור שלהלן נועד להציג את תתי הסוג של הלוחמים במו"ד- ההשראה לכתיבה הגיעה מתתי הסוג של מטילי הלחשים במדריך השלם למג(עמ' 13-30), ומהפתיחות השונות למקצועות המוצגות בספר לשחקן 2(פרק שני).

כמובן, שלא כל לוחם מתאים במדויק לאחד מתתי הסוג שלהלן- ייתכן כי ללוחם יהיו שני סגנונות לחימה, אחד המיועד לחיסול אויבים רבים והשני להתמקדות באויב אחד, או סט כישרונות, כלי נשק ואפילו מקצועות ללחימת קפא"פ, וסט שני ללחימה מטווח רחוק.

הערה: התיאור הנ"ל עוסק ומתייחס במקצועות הבאים: אביר קודש, ברברי, לוחם, נזיר, סייר, Duskblade(סל"ש 2), Dragon Shaman(סל"ש 2), אמגוש(שלם למאגיה), עז-להב(שלם ללוחמה) ולהב-מלחמה(ToB).

תתי הסוג יופיעו בתבנית הבאה-
שם ושם באנגלית
ציטוט טיפוסי
פתיחה קצרה המתארת את הסגנון של תת הסוג.
אופי- מהי האישיות הטיפוסית לדמויות מתת סוג זה. כל האמור בסעיף זה הינו הצעה בלבד.
יתרונות וחסרונות- מדוע עדיף לבחור/לא לבחור בתת הסוג הזה ואילו השלכות חיוביות ושליליות יהיו לכך.
מקצועות מועדפים- אלו מקצועות שמתפקדים טוב מאוד בידיו של תת הסוג.
מקצועות יוקרה מועדפים- בדומה למקצועות המועדפים.
כישרונות מועדפים- לדמויות קרביות יש הרבה כישרונות לבחירה, ורק כמה מהם שימושיים לתתי סוגים מסוימים.
כישרונות שכדאי להימנע- אלו כישרונות שיתפקדו פחות טוב בידיו של תת הסוג הספציפי.
תרגילי קרב/לחשים מועדפים- אם איש הקרבות שלכם הוא להב-מלחמה, סייר, אביר קודש וכו' וכו', הפסקה הזו תמליץ על התרגילים או הלחשים הטובים ביותר בשבילו.
דוגמא- טיפוס או שניים מפורסמים, מהסוג הספציפי הזה.

ובראש ובראשונה, אני גאה להציג את הצלף:

הצלף-Archer
"החיים הם כמו ירייה מדויקת של חץ- מתחילים במחשבה, ונגמרים במוות"

הצלף, כשמו כן הוא, מתמקד באופן כמעט מוחלט בחיסול, ניתן אפילו לומר ציד, של מטרה בודדת בטווח רחוק. הצלף מכוון את כלי נשקו אל עבר המטרה, אותה בחר בדקדוק רב, משחרר את ההתקפה, ונותן לחבריו לנשום לרווחה בעת שהוא עובר לבחור את הבא בתור.
אופי: אתה תמיד מחפש את המטרה הבאה, ולכן סביר להניח שאתה נוטה לחשוד בזרים ומעדיף לבחון אותם מרחוק לפני שאתה ניגש ומתקרב אליהם. כאחד שתמיד מחסל מרחוק, הצלף מודע לעובדה שהוא עצמו יכול תמיד להיות מטרה ולכן רוב הצלפים סובלים מפאראנויה כזו או אחרת. רמות בזיהוי, הסתתרות ותנועה שקטה יקלו עליך בהסוואה ובאיתור המטרות שלך, כמו גם בהתגוננות מפני צלפים אחרים.
יתרונות: בדומה לגרסה הקסומה שלו, גם כוחו של הצלף הוא ביכולת למקד את מירב נקודות הנזק לראשה של מטרה אחת, בכך יכול הצלף לסיים קרב עוד לפני שהתחיל. לכל היותר, הצלף מסוגל להקדים בסיבוב אחד את סוף הקרב, ובכך לחסוך כמה נקודות נזק לחבריו.
חסרונות: בטווח רחוק, אתה רב אומן. לעומת זאת, רוב הצלפים מאבדים מכוחם כאשר הם מגיעים לקרב פנים אל פנים, ובחבורה בה אין עוד דמות לוחמנית, הדבר יכול להיות סכנה של ממש. בנוסף, הנזק הממוצע של קשת מתגמד לעומת זה של גרזן אדיר או שתי חרבות, מה שאומר שאתה תצטרך לפגוע יותר על מנת להשתוות ללוחמי הקפא"פ.

מקצועות מועדפים: לוחם עם התמקדות מוקצנת בכישרונות ללחימה בטווח רחוק, יכול להיות צלף נהדר- במיוחד לאור הגישה הכמעט-ייחודית שלו לכישרון 'התמחות בנשק' ולהמשכיו. סייר, במיוחד כזה שויתר על הטלת הלחשים שלו לטובת כישרונות נוספים (וריאנט המופיע במדריך השלם לאלוף), יכול להשתוות ביכולותיו ללוחם, אך הוא זוכה במיומנויות שימושיות ובחיה מלווה. למרות שרבים מתקשים לראות זאת, האמגוש(השלם למאגיה) הוא צלף-פוטנציאלי מעולה: שימוש בלתי מוגבל ביכולת הגורמת נזק רב, מה טוב יותר מזה?
מקצועות יוקרה מועדפים: שתי מילים: קשת מאגי. שלוש מילים: חניך מסדר הקשת (השלם ללוחמה). אמנם שני המקצועות מחייבים דרישת גזע לאלף, אבל המחסר לחוסן שווה את היתרון שהם מעניקים. אם אתה נלחם בעזרת קשת אדירה, אומן נשק אקזוטי (השלם ללוחמה) ימצא חן בעיניך, ובהנחה ונשקי הטלה זה הקטע שלך, אומן ההטלה (השלם ללוחמה) שימושי עוד יותר.
כישרונות מועדפים: הכישרונות האלה מיועדים להעצים את כוחו של הצלף, והם מומלצים במיוחד:
ירי מטווח אפס- נכון, הגבלת הטווח היא בעייתית, אבל תוסף ההתקפה והנזק שווה את זה בדרגות הנמוכות, והכישרון הוא דרישת חובה לשאר כישרונות ירי נהדרים.
מיקוד נשק- לא שימושי במיוחד אם אתה אינך לוחם, אבל הכישרון הוא דרישה לכל אחד ממקצועות היוקרה שצוינו.
יוזמה משופרת- אמרנו כבר שהצלף אוהב לירות לפני שהאויב מסוגל להגיב, נכון?
ירי חודר(סל"ש 2)- אם יש דבר יותר כיפי מלחסל מטרה אחת, הדבר הוא לחסל 18 מ' של מטרות באותה היעילות.
כישרונות שכדאי להימנע: למרות שאלו כישרונות שימושיים למדי, רובם אינם מעניקים יתרון טוב מספיק בשביל שיהיה שווה לקחת אותם.
צליפה(השלם ללוחמה)- בסך הכל, הכישרון הזה מקטין את המחסר להתקפה ב-2, ולכמה מטרות כבר יש מחסה?
פריקה מטווח רחוק(השלם ללוחמה)- בשלב מסוים, רוב האויבים יהפכו מדמויי אדם לחיות פרא קסומות, תפלצים ודרקונים למיניהם, ורוב היצורים האלו לא משתמשים בנשקים מיוצרים.
נשקים מועדפים: הקשת הארוכה היא הבחירה הטבעית עבור קשת, כולל הגרסא המורכבת וגרסת הכוח. עם זאת, בהנחה ויש לך כישרון עודף, קשת אדירה(השלם ללוחמה) היא בחירה טובה אפילו יותר: היא גורמת נזק בדיוק כמו גרזן קרב גמדי, שהוא נשק מצוין לקפא"פ, אבל לטווח רחוק.
לחשים מועדפים: מבין המקצועות המתאימים ביותר לתפקיד הצלף, הסייר מסוגל להטיל לחשים והאמגוש משתמש בהשבעות. הלחשים וההשבעות האלו נותנים את היתרון הטוב ביותר עבור הצלף הממוצע.
1- עין הנץ(שלם להרפתקן): תוסף לבדיקות זיהוי והגדלת יחידת הטווח, יהפכו כל צלף טיפוסי למכונת הרג משומנת. גם לכידה זו אפשרות מעולה- ללכוד אותם, ולצלוף בהם למוות.
2- חן חתולי: לא רק שהלחש מעניק תוסף להתקפה מטווח רחוק, לדרג"ש ולהצלות התגובה, במקרה הצורך הצלף יכול להטיל אותו על חיה מלווה או בן ברית.
3- צורת עץ: להיראות כמו עץ ביער, ואז לירות באויב. ההסוואה המושלמת.
4- סערת חצים(שלם להרפתקן): היכולת לירות חץ בכל מטרה בטווח הנשק הופכת אותך לקטלני כמעט כמו מכשף עם כדור אש¬- אלא שנדירים היצורים עם חסינות לחיצים ואין הצלות תגובה כנגד היריות שלך.
מזערית: חנית משחיתה- כן, 18 מ' זה הרבה, אבל רק צלף אמיתי יודע מה המשמעות של טווח. רב הגלוי על הנסתר או ראייה שדית אמור להיות הבחירה הבאה, מכיוון שצלף עיוור הוא צלף חסר תועלת.
פחותה: מעוף מבעית- היכולת להתרחק מהאויבים ואז לירות בהם, כמו גם ההגנה המושלמת או דרך נסיגה מעולה. מה יכול להיות טוב יותר מזה?
דגולה: פרץ חומצי- במחשבה שנייה, להפוך את האויבים לעיסה ולהתעלם מהתנגדות לחשים יותר טוב.
אפלה: פרץ עלטה- גם היצור עם הצלת הרצון הגבוהה ביותר ייכשל לבסוף, ואז יצטרך לאבד דרגות כמו מטבעות זהב במאורה של דרקון (במיוחד לאור העובדה שדרגות שליליות גוררות מחסר להצלות רצון, מה שיהפוך את הדרגות השליליות הבאות לקלות יותר להשגה).
דוגמא: לגולס, הקשת האלפי מטרילוגיית שר הטבעות מהווה דוגמה מעולה לצלף. גם הלורד וולדמורט אשר מסוגל לחסל בקסמיו כל אחד (פרט להארי פוטר, כמובן), הוא צלף מאגי ידוע לשמצה.
הערות, ביקורות, צעקות, טענות, איומים על חיי וכו' וכו' יתקבלו בברכה.

בסה"כ רעיון נחמד ויעיל מאוד לשחקנים מתחילים, וגם למתקדמים אני חושד. המבנה של ההצגה קצת לא מוצא חן בעיניי - אני מציע לחלק אותו לפלאפי וקראנצ'י. השילוב המבלבל בין קביעות קראנצ'יות להצעות פלאפיות (והן הצעות, כמובן) שמנוסחות כקביעות הוא לא מוצלח.

ואגב, אפשר רשימה של תתי הסוג שחשבת עליהם? אני יודע שאני, לפחות, אשמח לדעת מה צפוי לנו.

יונילאס- צודק, יערך.

ת'ור- המבנה מחולק להצעות פלאפיות(אופי, אבל גם יתרונות וחסרונות) ולעובדות קראנצ'יות(מקצועות, מקצועות יוקרה, כישרונות ולחשים). תוכל בבקשה לפרט יותר מה הפריע לך?

שניכם- בעיקרון, יהיו תתי הסוג הבאים:
המגונן- זה שסופג נזק, התקפות, מצליח בהצלות ואף פעם לא מת.
המשמיד- בדיוק ההפך: זה שגורם הרבה נזק במעט זמן, "הברברי".
סייף- הלוחם שמתמחה בעץ ה 'לחימה מסוגננת'.
המג- זה שנלחם בחזית ומשתמש בלחשיו כדי לתגבר את עצמו. מכולם הוא הכי בעייתי וזה שיצטרך הכי הרבה ביקורות.
המשסף- זה שנלחם עם שני כלי נשק, "הדריזט".

הפריע לי שהם צמודים. לדעתי כדאי להוסיף איזה רווח של שורה או שתיים ביניהם, פלוס שורה קטנה של "כל הנכתב לעיל הינו הצעה בלבד" או משהו בסגנון ליד האופי. כרגע זה נותן את הרושם שהאופי הוא חלק בלתי נפרד מהסגנון, ולדעתי זהו רושם מוטעה.

אכן כן, שכחתי לציין אותו(אבל מצד שני, לא הזכרתי אף מקצוע פורום).

וקבלו את...המגונן!

מגונן-Defender
"זאת האש הכי חמה שלך, דרקון? ראיתי נרות שבערו חזק יותר"
המגונן לא נלחם בפזיזות, עם יותר מדי כוח ופראות, אלא מעדיף את אסטרטגיית 'מלחמת ההתשה'. הוא יודע היטב כי אויבו לעולם לא יצליח לחדור את השריון, המגן או מהירות התגובה שלו, וגם אם יצליח- הוא יהיה מת הרבה לפני זה.
אופי: מגוננים הם לרוב סבלנים במיוחד, ויודעים לספוג מהלומות פיזיות ונפשיות כאחד בצורה הולמת. הם יודעים שלכל דבר יש את הזמן שלו, ואין להם בעיה להמתין קצת. מעבר לכך, יש משהו מאוד אימהי במגוננים, ובעובדה שהם דואגים לבני הברית שלהם.
יתרונות: המגונן, כשמו כן הוא, תפקידו להדוף את האויבים, להרחיקם מבני ברית ולגרום להם למקד את מירב התקפותיהם בו ולא בבני בריתו. לכן, למגוננים נוטה להיות מאגר עצום של נק"פ ודרג"ש גבוה במיוחד, מה שהופך אותם לעמידים למדי בפני אויבים בלתי נראים או מלכודות.
חסרונות: לרוב המגונן ישתמש במגן ובשריון כבד, ולכן רוב הסיכויים שהוא ייאלץ להשתמש בנשק חד ידני ולגרום מעט פחות נזק מאשר אילו היה נלחם בעזרת חרב אדירה או חרמש.

מקצועות מועדפים: לוחמים, בזכות מגוון הכישרונות העצום שלהם, יכולים להיות מגוננים מעולים ואף לפתח במקביל לכך יכולות התקפיות טובות. אבירי קודש, אשר משוריינים בדומה ללוחמים, גם הם מגוננים טובים, והם מסוגלים גם להשתמש בלחשי הגנה ובריפוי על מנת לתקן את הנזק שיספגו. להבי מלחמה(ToB) מסוגלים להתמקד בתרגילים הגנתיים, בעיקר ממסורות העורב הלבן ולב הברזל, ולהפוך למכונות מבוצרות של השמדה. שאמן דרקון(סל"ש 2) אשר בחר בפטרון של דרקון זהוב או כסוף, יכול לשלב יכולות קפא"פ עם דרג"ש גבוה ויכולת ריפוי טובה, ואפילו נזירים יכולים להפוך למגוננים חמקנים וקשוחים.
מקצועות יוקרה מועדפים: המגונן הגמדי מהווה דוגמה קלאסית למגונן- קשוח ויציב כמו הר. אב-סלע(השלם ללוחמה) בעל בחירה נכונה של כוחות אבן, יכול להפוך לקשוח כמו אבן של ממש. אבירי ת'אי(השלם ללוחמה) הם בעלי מגוון יכולות הגנתיות ותוספים להצלות, ואם בקבוצה יש אשף ארגמן, האביר אפילו עוד יותר חזק. קוטל הלחשים(השלם ללוחמה) מסוגל להפוך כל אויב מטיל לחשים להרבה פחות מאיים, והשומר הנאצל(שלם ללוחמה) מסוגל להגן לא רק על עצמו אלא גם על בני בריתו.
כישרונות מועדפים: הכישרונות הללו יהפכו כל מגונן למכונה בלתי עבירה של נק"פ, דרג"ש והצלות.
רצון ברזל- סביר להניח שרצון היא ההצלה הנמוכה ביותר שלך, ולכן השתדל לשפר אותה בהזדמנות האפשרית.
חבטת מגן- מכיוון שאתה נלחם עם נשק חד ידני לרוב, עוד נזק לא יכול להזיק לך.
חבטת מגן משופרת(השלם ללוחמה)- לתקוף ולשמור על תוסף הדרג"ש, מה יכול להיות רע?
עמידות משופרת(השלם ללוחמה)- אין כזה דבר 'יותר מדי נק"פ'.
מומחיות קרבית- אם התבונה שלך גבוהה מספיק, הכישרון הזה הוא כמעט חובה בשבילך.
שליטה בנשק אקזוטי-אתה לא יכול להילחם עם שני נשקים או נשק דו ידני, ולכן תצטרך את הלהב הגדול ביותר שתוכל להשיג.
כישרונות שכדאי להימנע: למרות שאלו כישרונות יעילים ברוב המקרים, הם פחות מסייעים למגונן הממוצע.
התקפת עוצמה- אתה נלחם עם נשק חד ידני, מה שאומר שהתקפת עוצמה היא פחות שימושית עבורך.
יוזמה משופרת- נכון, יוזמה זה חשוב, אבל אתה יודע שככה או ככה אתה תספוג את הנזק, ותוסף +4 ליוזמה לא ישנה הרבה.
התמחות בשריון(סל"ש 2)- נראה טוב, אבל הפחתת נזק 2/- בדרגת מינימום 12 היא כמעט אפסית.
נשקים מומלצים: ככלל, כל נשק חד ידני שגורם הרבה נזק הוא שימושי למגונן הממוצע, ודוגמאות קלאסיות כוללות חרב ממזרית וגרזן קרב גמדי. שים לב גם לקורנס(השלם ללוחמה), ואם אתה חובב פגיעות חמורות ללהב-דק אלפי ולמכוש האימים(השלם ללוחמה).
תרגילי קרב מועדפים: אלו תרגילי הקרב המומלצים ביותר ללהבי מלחמה שבחרו להיות מגוננים.
1- רגע של מחשבה מושלמת(יהלום): הצלת הרצון היא ההצלה הנמוכה ביותר שלך, בעוד שבדיקת הריכוז שלך היא גבוהה ממנה ב5 נקודות לפחות. גם כיבוי אש(עורב) הוא תרגיל טוב.
2- מכה טקטית(עורב): אתה מסוגל להרחיק בני ברית שלך מהאויב. מה טוב יותר?
3- התפרצות לב ברזל(ברזל): גם אם האויב שלך הצליח להרעיל או להחליש אותך, אתה יכול לתקן את זה ולנקום.
4- מכה מכפה(עורב): אם לאויב שלך יש הישג גדול, הוא יזכה להתקפות מזדמנות כנגד בני ברית מטילי לחשים. התרגיל הזה ימנע ממנו אותן.
5- מיקוד לב ברזל(ברזל): אם, וזה לא יקרה, אבל אם נכשלת בהצלה, התרגיל הזה יסייע לך לתקן את הנזק. גם העמדה שמיעת הרוח(יהלום) מצוינת.
6- סיבולת לב ברזל(ברזל): אמרנו כבר, אין דבר כזה 'יותר מדי נק"פ'.
7- מכה קוצרת(ברזל): אם אחד מבני הברית שלך הספיק להחליש את האויב, מכה קוצרת יכול לסיים את הקרב עוד לפני שהתחיל.
8- הגנת היהלום(יהלום): אם הייתה לך הצלה חלשה, היא כבר לא חלשה. לעולם לא.
9- מכה של בהירות מושלמת(ברזל): מה אמרנו מקודם על התקפה שמסיימת את הקרב עוד לפני שהתחיל? תרגיל הקרב הזה הוא המכה הזאת.
לחשים מועדפים: אם אתה אביר קודש מגונן, ייתכן שהלחשים האלו ימצאו חן בעיניך במיוחד.
1- הגנה מפני רוע/תוהו: תוסף לדרג"ש ולהצלות לא בא ברגל, שלא לדבר על היכולת להרחיק חוצנים. גם שיקום פחות נהדר.
2- התנגדות לאנרגיה: לאבירי קודש, הצלת התגובה היא לרוב הנמוכה ביותר. אם אתה יודע מול איזה סוג אנרגיה אתה עתיד להתמודד, הלחש הזה הוא בשבילך.
3- רוח מרפאה(סל"ש 2): הלחש מעניק ריפוי מתמשך, ואתה מסוגל לנצל אותו ולהעניק את הריפוי לבן ברית שצריך אותו, בהתאם למצב.
4- הפגת רוע/תוהו: תוסף +4 לדרג"ש הוא תמיד טוב, ובמידת הצורך אתה תמיד יכול לגרש חוצן מרושע או לבצע הפגת קסם.
דוגמא: דאקו, מלך החרקים באנימה שינזו, הוא אביר משוריין, קשוח וערמומי המסוגל להפוך את עצמו לבלתי נראה- ההגנה המושלמת. גראק, הטרול הידוע-לשמצה מתחרויות מנצ'קין נולד, היה המגונן האולטימטיבי כיוון שלא היה אפשר לחסלו ברוב באמצעים הרגילים.
אני קצת לא בטוח לגבי הלחשים ותרגילי הקרב, אז עצות יועילו מאוד.

המגונן יצא טוב, אבל כמה הערות -
1. צריך לציין שגם מקצוע הצלבן מTOB מתאים לסגנון המגונן, ואולי אפילו יותר מלהב-המלחמה בזכות יכולתו ללבוש שריון כבד ויכולתו לרפא אותו ואת בני בריתו.
2. באותו נושא, גם מסורת דרקון האבן מתאימה למגונן כי רוב תמרוני הקרב שם מתאימים לעמידה במקום בלי לזוז ודברים כאלו.

אתה בעצם לוקח את 3.5 כמה צעדים לעבר 4, כול העיניין ב3.5 הוא הדגש הפחות שלה על בחירות טקטיות כאלו ויותר על מיגנוב דמות לפי הפלאף של הקראנץ' (זה נשמע מסובך אבל זה לא, כי כידוע לכול קראנץ' יש פלאף אבל לא לכול פלאף יש קראנץ', תחשבו על זה רגע).
אם זה האופי של המשחק שלך, ובניית הדמויות שלך, באמת כדי לך לעבור ל4, היא עושה בדיוק את מה שאתה מחפש, וטוב הרבה הרבה יותר. מסלולים כאלה, שהם איזה משהו שנזכרו בו ממש בסוף במהדורה 3, זה הנחת הבסיס הראשנה בכול דמות ב4.

משעשע אותי כול פעם מחדש שדווקא אלו שדבקים במהד' 3, כמו פנג, הם החברה שהמהד' ארבע הכי מתאימה להם, ודווקא חברה שעברו למהד' 4 והיתמחו בה כמו נרוביאן לדוגמא הם חברה שהחופש של 3.5 מתאים להם בהרבה.

יונילאס- ובכן, אני לא מכיר את הצלבן מאחר ואין לי את הToB (את להב המלחמה קראתי בדוגמית התוכן), אבל הוא בהחלט מתאים להיות מגונן. מה שכן, דרקון האבן אומנם נראית כמסורת הגנתית טובה(ולמען האמת, בתחילה רשמתי במקצועות המועדפים להב מלחמה אשר מתמקד בתרגילים הגנתיים, בעיקר ממסורות דרקון האבן ולב הברזל, אך בדיקה מראה שאחוז גדול מאוד מהתרגילים הם התקפיים- רק אלו שמעניקים לך הפחתת נזק, ועוד בערך שתי עמדות(העמדה מדרג 1 שנותנת +2 לבדיקות כוח ולדרג"ש נגד יצורים גדולים ממך, והעמדה מדרג 8 שנותנת חסינות לפגיעות חמורות) הן הגנתיות. כל השאר התקפיות לחלוטין ולכן מופיעות בתת הסוג הבא: המשמיד.

דון- חשיבה מעניינת, אבל לא. קראתי 4 ושיחקתי 4, והיא לא משכה אותי בעיקר בגלל השיעמום שלה (או, אפשר לומר, בגלל ש3.5 מגוונת בהרבה). הרעיון של המדריך הזה הוא לא ליצור 'בילדים' לדמויות, אלא לתת עצות לבניית דמות טובה- כי, בינינו, כמה פעמים שיחקת לוחם שבחר שילוב גרוע של כישרונות? אני, למשל, כשאני מתעסק עם דמות לוחמנית (או דמות בכלל), אני מתייחס מבחינה מכאנית, קודם כל, ל 'מה הוא יעשה בקרב'.

הזמן- העץ עוסק במקצועות שנועדו לקרב במהותם. שים לב שגם הדרואיד לא פה, למרות שהוא בהחלט יכול להשתלב בתור מג או משסף, אבל- הוא לא קרבי לחלוטין. לכן גם הנוכל חסר, למרות שיכולת התקפת המוות שלו היא ידועה-לשמצה.

התנגדות כללית פשוטה ביותר - את זה כל אחד יכול גם לבד. חבל לעבוד הרבה על זה. חשבתי שאתה רוצה ליצור כוחות חדשים, אבל לערוך רשימה של כוחות מומלצים? אי אפשר לעשות את זה לבד?

ישר כוח על זה שיש לך תחת לשבת ולעבוד עליו. אבל האם זה באמת דבר נחוץ?

האמת כן.
להרבה מתחילים ולמען האמת גם מתקדמים יותר, יש נטייה לבחור תרגילי קרב וכישרונות שיוצרים חוסר תיאום(ולכן עוצמה נמוכה יותר) של הדמות. אני מודה שגם אני הייתי חלק מהקבוצה הזאת. מכיוון שדמויות לוחמניות ובעיקר לוחמים הם אלו שצריכים לשים לב ביותר לכישרונות ולכוחות שלהם, כי הם הכי משמעותיים וקשים-לשינוי עבורם(בניגוד לאשף או דרואיד, שכל יום יכולים להחליף לחשים או צורות פרא), חשוב במיוחד לשים לב לדברים האלו.

בנוסף, כל זה הוא חלק מפרויקט עתידי שלי. זה הפרק הראשון.

פנג הדרואיד אמר/ה:
האמת כן.
להרבה מתחילים ולמען האמת גם מתקדמים יותר, יש נטייה לבחור תרגילי קרב וכישרונות שיוצרים חוסר תיאום(ולכן עוצמה נמוכה יותר) של הדמות. אני מודה שגם אני הייתי חלק מהקבוצה הזאת. מכיוון שדמויות לוחמניות ובעיקר לוחמים הם אלו שצריכים לשים לב ביותר לכישרונות ולכוחות שלהם, כי הם הכי משמעותיים וקשים-לשינוי עבורם(בניגוד לאשף או דרואיד, שכל יום יכולים להחליף לחשים או צורות פרא), חשוב במיוחד לשים לב לדברים האלו.

בנוסף, כל זה הוא חלק מפרויקט עתידי שלי. זה הפרק הראשון.
יש בעיה בכותרת. תתי סוגים זה Subtype.

אפשר רוויו לפרק השני?

כן.

הפרק השני כולל מקצוע בסיס בשם 'הקשת', שנועד להיות מקצוע ללוחמי טווח רחוק בעולמות מערכה שבהם אין לוחמים (בעולם המערכה שלי, הדמויות הקרביות היחידות הן הברברי, להב-המלחמה והקשת).

הפרק השלישי כולל מקצוע יוקרה אחד לפחות, ואולי אפילו יותר.

זה מה שאני יודע כרגע, השאר עדיין לא לגמרי בנוי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה