• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 תיקון כשרונות גרועים

כשרונות הם כנראה אחד הדברים שאני הכי אוהב במהדורה 5. אני באמת חושב שצריך לאפשר לכל דמות כישרון חינם בדרגה ראשונה, כי יוצא שאני פשוט לוקח Variant Human יותר מדי בגלל שיש לי רעיון מגניב שדורש כישרון. אני חושב שזה כל כך חבל לבזבז כזה כלי בניית דמות מוצלח. אבל זה כבר דיון ליום אחר. לכרגע, אני רוצה להתמקד בכמה כשרונות, להסביר למה אני חושב שהם לא טובים מספיק, ולהציע גרסא מתוקנת שלהם.

מתאבק

Prerequisite: Strength 13 or higher

You've developed the skills necessary to hold your own in close-quarters grappling. You gain the following benefits:

• You have advantage on attack rolls against a creature you are grappling.
  • You can use your action to try to pin a creature grappled by you. To do so, make another grapple check. If you succeed, you and the creature are both restrained until the grapple ends.

לפני כמה זמן פרסמתי בפורום נושא שנגע בחוקים להיאבקות. בעיקרון, הסברתי שהכישרון "מתאבק" חסר תועלת, כי אפשר להשיג את אותם היתרונות שלו יותר טוב בעזרת פעולת הדחיפה. יצור שנמצא במצב שרוע ונאבק מקבל את כל החסרונות של Pin Down, וזה לא דורש ממך לנצל כשרון. בעיקרון, אין שום סיבה לקחת מתאבק גם אם הדמות שלך מתמקדת בהיאבקות.

בואו ננסה לבנות משהו טוב יותר:

דרישות: כוח 13 ומעלה
פיתחת את הכישורים ההכרחיים להצליח בהיאבקות כנגד יריבים.
  • אתה מכפיל את תוסף ההתמחות שלך עבור בדיקות אתלטיקה שנועדו לדחוף או להתאבק עם יצור.
  • כאשר אתה נמצא בהיאבקות עם יצור, אתה יכול להשתמש בפעולת בונוס כדי לנסות אחד מהתרגילים הבאים. ד"ק להצלה נגד התרגילים שווה ל-8 + תוסף ההתמחות שלך + מתאם הכוח שלך.
    • הנחתה - היצור חוטף נזק מוחץ ששווה למתאם הכוח שלך וחייב להצליח בהצלת זריזות או ליפול שרוע.
    • אצבעות בעיניים - היצור חייב להצליח בהצלת חוסן או להתעוור עד סוף תורך הבא.
    • השלכה - היצור חייב להצליח בהצלת כוח או להיות מושלך 15 רגל לכיוון לבחירתך וליפול שרוע. בין אם הוא נכשל או הצליח בהצלה, ההיאבקות מסתיימת.

אני חושב שזה טיפה יותר כיפי, ונותן לך סיבה אמיתית לקחת את הכישרון, בלי להיות שבור מדי. מה אתם חושבים?

צלף לחשים

Prerequisite: The ability to cast at least one spell

You have learned techniques to enhance your attacks with certain kinds of spells, gaining the following benefits:

• When you cast a spell that requires you to make an attack roll, the spell's range is doubled.
  • Your ranged spell attacks ignore half cover and three-quarters cover.
  • You learn one cantrip that requires an attack roll. Choose the cantrip from the bard, cleric, druid, sorcerer, warlock, or wizard spell list. Your spellcasting ability for this cantrip depends on the spell list you chose from: Charisma for bard, sorcerer, and warlock; Wisdom for cleric or druid; or Intelligence for wizard.

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני תמיד שנאתי את הכישרון הזה. אני חושב שהוא פשוט רע.

להכפיל את הטווח של הלחש זה לא רלוונטי כמעט אף פעם, חוץ מבשביל לחשים עם טווח יותר קצר כמו Witch Bolt. זה בהחלט לא רלוונטי בשביל משהו כמו Fire Bolt או Eldritch Blast, שניים מלחשי ההתקפה הכי טובים.
עכשיו, התעלמות ממחסה זה נחמד. אבל תהיו כנים איתי שנייה. כמה פעמים יצא לכם להיתקל באויבים שהשתמשו במחסה באיזשהו קמפיין? אני בטוח שיצא לכם מדי פעם, אבל זה מאורע נדיר מאוד. בדיוק כמו המאורע של יריב במרחק 200 רגל שאתם ממש ממש רוצים לפגוע בו עם Firebolt. זה כישרון שעוזר רק במקרי קיצון.
עכשיו, בדרך כלל אני סבבה עם כשרונות שחלק מהמאפיינים שלהם שימושיים רק במקרי קיצון. Linguist הוא כישרון שאני מאוד אוהב, למרות שהיכולת שלו ליצור צפנים היא לא מאוד שימושית. העניין הוא שכישרון כזה צריך שתהיה לו יכולת אחת מרכזית שאתה רוצה, והאחרים הם פינאטס.
אז מה היכולת האחרונה והטובה כל כך שבשבילה לוקחים Spell Sniper? טוב, אתה מקבל לחשון. ספציפית לחשון שדורש גלגול התקפה.

עכשיו, למה זה כל כך רע? טוב, זה כי הכישרון Magic Initiate קיים. זה כישרון שנותן לך שני לחשונים. בנוסף, הוא גם נותן לך לבחור לחש אחד מדרג ראשון ולהטיל אותו פעם במנוחה ארוכה, שזה ענקי. והמגבלה היחידה שלו היא שהכל חייב להיות מאותה רשימת לחשים, אבל זו לא מגבלה נוראית בכלל. אין שום עולם שבו מישהו לוקח Spell Sniper בשביל הלחשון כשיש לו Magic Initiate. והיתרונות האחרים לא משתווים לעוד לחשון וללחש דרג 1 בחינם.

אז מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? אני הולך להציע שני פתרונות: האחד הברור והפשוט והאחד שאני אוהב יותר.

למדת כיצד לצלוף באויביך בדייקנות באמצעות אנרגיה קסומה. אתה זוכה ליתרונות הבאים:
  • כאשר אתה מטיל לחש שדורש גלגול התקפה, הטווח של הלחש מוכפל.
  • לחשים שלך שדורשחם גלגול התקפה מתעלמים ממחסה של חצי ושלושה רבעים.
  • בחר אשף, דרואיד, כוהן, כושף, או מכשף. אתה לומד לחש בדרג 1 שדורש גלגול התקפה מרשימת הלחשים של מקצוע זה. אתה יכול להטיל אותו בדרג הנמוך ביותר שלו בלי לנצל יחידת לחש. לאחר שהטלת אותו באופן זה, אתה לא יכול להטיל אותו שוב עד שתשלים מנוחה ארוכה. תכונות הטלת הלחשים שלך למטרות לחש זה נקבעת על פי המקצוע שבחרת: תבונה בשביל אשף, חוכמה בשביל דרואיד וכוהן, וכריזמה בשביל כושף ומכשף.

זה מרגיש כמו הפיתרון ה"נכון" פה. השיקול בין שני לחשונים לבין היתרונות האלה הוא כבר שיקול יותר אמיתי. כן, אתה כנראה תבחר בMagic Initiate בכל מקרה, ועדיין. זה בהחלט עדיף על הגרסא הקודמת. ההסרה של הדרישה ליכולת הטלת לחשים גם עוזרת, כי זו דרישה שתמיד נראתה לי מיותרת בהתחשב בזה שהכישרון מלמד אותך לחש.

דרישות: היכולת להטיל לפחות לחש אחד
למדת כיצד לצלוף באויביך בדייקנות באמצעות אנרגיה קסומה. אתה זוכה ליתרונות הבאים:
  • כאשר אתה מטיל לחש שדורש גלגול התקפה, הטווח של הלחש מוכפל.
  • לחשים שלך שדורשחם גלגול התקפה מתעלמים ממחסה של חצי ושלושה רבעים.
  • כאשר אתה מגלגל התקפת לחש, אתה יכול להסיר את תוסף ההתמחות מגלגול ההתקפה. אם אתה עושה כן, אתה מוסיף אותו פעמיים לנזק מההתקפה.

למי שמזהה, זה הופך את הכישרון למאוד דומה לSharpshooter, המקבילה של זה בהתקפות נשק בטווח. למעשה, זה כמעט אותו דבר, אלא שהיכולת נזק תוקנה כדי לעשות סקייל עם הדרגות, על מנת להיות פחות שבורה בדרגות נמוכות. אני מרגיש שזה יותר תופס את הפלייבור של "אני משתמש במומחיות שלי כדי לכוון לנקודה רגישה במקום להשתמש בה כדי לוודא פגיעה". אישית, אני ממליץ לשה"מים להשתמש בנוסח המתוקן הזה גם בשביל Sharpshooter ובשביל Great Weapon Master.

מסתער

When you use your action to Dash, you can use a bonus action to make one melee weapon attack or to shove a creature. If you move at least 10 feet in a straight line immediately before taking this bonus action, you either gain a +5 bonus to the attack’s damage roll (if you chose to make a melee attack and hit) or push the target up to 10 feet away from you (if you chose to shove and you succeed).

אז אני מאוד אוהב את הכישרון הזה. אני חושב שהוא כיפי, מגניב ומלא בפלייבור. אבל הבעיה שלי איתו היא שהוא עושה סקייל ממש רע עם המשחק.
אתם מבינים, בדרגות נמוכות, זה כישרון ממש טוב. הוא בעיקרון פשוט נותן לעשות קצת תנועה ולוותר על פעולת הבונוס בשביל התקפה חזקה יותר. אבל כשמגיעים לדרגות גבוהות יותר, רוב המקצועות מקבלים התקפה נוספת. וההתקפה הנוספת הזו שווה הרבה יותר מאשר מה שהכישרון נותן לך. אז אתה פשוט אף פעם לא משתמש בכישרון הזה בשביל כלום. אני רוצה לתקן את זה. יש לי שתי הצעות, שאני בהתלבטות אמיתית ביניהן, כי שתיהן טובות בדרך שלהן.

כשאתה משתמש בפעולה שלך כדי לבצע מאוץ, אתה יכול להשתמש בפעולת בונוס כדי לבצע התקפת נשק בקפא"פ או לבצע דחיפה. אם אתה זז 10 רגל לפחות בקו ישר לפני פעולת הבונוס הזו, אתה מקבל תוסף 5+ לנזק, ועוד 5+ על כל התקפה נוספת שיש לך (אם בחרת בהתקפה ופגעת), או דוחף את המטרה 10 רגל לאחור, ועוד 5 רגל על כל התקפה נוספת שיש לך (אם בחרת בדחיפה והצלחת).

זה סקייל אפ פשוט יחסית שמגדיל את התועלת מהכישרון בהתאם לכמות ההתקפות הנוספות שאתה מוותר עליהן. אני חושב שזה מעניין. עדיין טיפה חלש, אבל לפחות נותן איזשהו מניע להשתמש בכישרון בדרגות גבוהות יותר.

אתה יכול להשתמש בפעולת בונוס כדי לנוע עד כדי חצי ממהירותך בקו ישר. אם אתה עושה כן, אתה מקבל את היתרונות הבאים עד סוף התור או עד שאתה זז:
  • כאשר אתה פוגע בהתקפת נשק בקפא"פ בפעם הראשונה בתור, אתה מקבל תוסף 5+ לנזק.
  • כאשר אתה משתמש בפעולת הדחיפה ומצליח, אתה דוחף את המטרה 10 רגל לאחור.

זה פתרון יותר טוב לדעתי, שהופך את הכישרון לשימושי באמת בדרגות גבוהות יותר, שומר על הפלייבור, ועדיין לא נהיה שבור מדי.

מה אתם אומרים? יש לכם רעיון טוב יותר לאיך לתקן את הכשרונות האלה? אולי אני טועה והם לא צריכים תיקון? אשמח לשמוע.

עריכה: שכחתי לשאול, אבל אם למישהו יש עוד כדרונות שהוא חושב שהם גרועים וצריכים תיקון, אני אשמח לשמוע.

עריכה אחרונה:
אין לי כרגע זמן לתגובה מפורטת, אבל מייד קפץ לי לעין שאתה לא משחק מחסה as intended.
יצורים אחרים נותנים זה לזה מחסה, מה שגורר חיסרון די משמעותי (לפחות של 10% לפגיעה...) בהתקפות טווח בקרבות "צפופים" או כאשר הלוחם עומד בינך ובין מצליף המוח - שזה המצב ברוב הקרבות נגד יצורים בגודל בינוני או פחות.
ברגע שמשחקים עם מפת משבצות (כפי שהתכוונו יוצרי השיטה) ברור מאוד מה הערך של התעלמות ממחסה בהתקפות טווח, וגם למה סגנון הלחימה קשתות נותן 2+ לפגיעה אבל סגנון השריון נותן רק 1+ לדרג"ש.

כן, אני מודע. אבל מהניסיון שלי, כמעט תמיד יש דרך לזוז כדי לעקוף את המחסה, חוץ מבמצבים מאוד ספציפיים בחדרים מאוד מאוד קטנים. אני נותן תוסף דרג"ש על זה, אבל השחקנים כמעט תמיד פשוט זזים. שלא לדבר על זה שיריבים גדולים מקבלים פחות מחסה, אז אוטומטית כל יצור ענק ומעלה לא מקבל מחסה מהשחקנים בחבורה. התעלמות ממחסה זה בהחלט נחמד, אבל לא יכולת קריטית כמו שאתה מתאר אותה. זה לפחות מהניסיון שלי במשחק.

להכפיל את הטווח של הלחש זה לא רלוונטי כמעט אף פעם, חוץ מבשביל לחשים עם טווח יותר קצר כמו Witch Bolt. זה בהחלט לא רלוונטי בשביל משהו כמו Fire Bolt או Eldritch Blast, שניים מלחשי ההתקפה הכי טובים.
מסכים
עכשיו, התעלמות ממחסה זה נחמד. אבל תהיו כנים איתי שנייה. כמה פעמים יצא לכם להיתקל באויבים שהשתמשו במחסה באיזשהו קמפיין? אני בטוח שיצא לכם מדי פעם, אבל זה מאורע נדיר מאוד. בדיוק כמו המאורע של יריב במרחק 200 רגל שאתם ממש ממש רוצים לפגוע בו עם Firebolt. זה כישרון שעוזר רק במקרי קיצון.
מסכים
אז מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה
אהבתי את התיקון שעשית - לתת יכולת אחת מרכזית טובה, ובעצם להשאיר את שתי היכולות המבאסות כמו שהם. אבל תשמע, אם תוכל במקום זאת להחליף את שתי היכולות האלו במשהו יותר מעניין - זה יהיה נהדר!

אגב, שאלה כללית - יש כישרונות שמתמקדים ביכולת הריכוז של מטילי הלחשים?
במוד 5 הריכוז נהיה משמעותי מאוד, כמעט כל הלחשים המתמשכים דורשים ריכוז שזו הגבלה רצינית, ומרגיש לי מוזר שדווקא בגרסה הזו (לעומת פאת'פיינדר נניח) אין כמעט מאפיינים שמתמקדים בריכוז... אני מניח שזה בגלל שפישטו את המכניקה (הצלת חוסן במקום יכולת עצמאית), אבל בכל זאת - מרגיש לי קצת חסר...

אהבתי את התיקון שעשית - לתת יכולת אחת מרכזית טובה, ובעצם להשאיר את שתי היכולות המבאסות כמו שהם. אבל תשמע, אם תוכל במקום זאת להחליף את שתי היכולות האלו במשהו יותר מעניין - זה יהיה נהדר!

אתה מבין, המחשבה שלי היא שאולי יש אנשים שרוצים את המאפיינים האלה בשביל בילד מסויים. אני לא רוצה פשוט להעלים את הכישרון לחלוטין, כי אלה לא תכונות מיותרות. הרעיון הוא רק לעדות את הכישרון יותר אטרקטיבי.

אגב, שאלה כללית - יש כישרונות שמתמקדים ביכולת הריכוז של מטילי הלחשים?

יש כישרון מאוד חשוב בשם Warcaster, שנחשב לאחד מהכשרונות היותר טובים במהדורה 5. בין השאר, הוא נותן לך יתרון לבדיקות ריכוז. והכישרון Mage Slayer מעניק חיסרון ליריבים לבדיקות ריכוז נגד ההתקפות שלך.

יש כישרון מאוד חשוב בשם Warcaster, שנחשב לאחד מהכשרונות היותר טובים במהדורה 5. בין השאר, הוא נותן לך יתרון לבדיקות ריכוז. והכישרון Mage Slayer מעניק חיסרון ליריבים לבדיקות ריכוז נגד ההתקפות שלך.
אני מסכים. דיברתי יותר בכיוון של יכולת להתרכז ביותר מלחש אחד. או להשהות ריכוז בלי לבטל את הלחש. או משהו בסגנון. לדוגמא: אני אשף שמטיל כדור להבות (פלמינג ספר). זה לחש נהדר, שמנצל היטב את פעולת הבונוס של האשפים. בקמפיין האחרון שלי, הייתי מטיל אותו בתחילת כל קרב בדרג 4 וזה היה חביב מאוד. אבל מה - נגיד עכשיו אני רוצה להטיל התמרה - אני חייב לוותר על הפלמינג ספר! וזה בסדר גמור, כך בנויה השיטה. אלא שחשבתי על כישרון אפשרי לרמה גבוהה, שייתן אפשרות להתרכז בעוד לחש, אפילו עם הגבלות דרג. או יכולת שתאפשר "להשהות לחש", כלומר לבטל את ההשפעה שלו באופן זמני, כדי לפנות את הריכוז ללחש אחר. אבל נגיד שיהיה אפשר כפעולה לחזור להפעיל את האנרגיות של הלחש... רק רעיונות, אני לא יודע עד כמה זה מאוזן. ברמות הגבוהות זה ממה מרגיש לי הכרחי, שאם לא כן האשף נהיה מקצוע חלש מאוד... בתור גורם נזק. היתרון היחיד שלו הוא נזק אזורי, לפי מה שאני מצליח לראות.

אני מסכים. דיברתי יותר בכיוון של יכולת להתרכז ביותר מלחש אחד. או להשהות ריכוז בלי לבטל את הלחש. או משהו בסגנון. לדוגמא: אני אשף שמטיל כדור להבות (פלמינג ספר). זה לחש נהדר, שמנצל היטב את פעולת הבונוס של האשפים. בקמפיין האחרון שלי, הייתי מטיל אותו בתחילת כל קרב בדרג 4 וזה היה חביב מאוד. אבל מה - נגיד עכשיו אני רוצה להטיל התמרה - אני חייב לוותר על הפלמינג ספר! וזה בסדר גמור, כך בנויה השיטה. אלא שחשבתי על כישרון אפשרי לרמה גבוהה, שייתן אפשרות להתרכז בעוד לחש, אפילו עם הגבלות דרג. או יכולת שתאפשר "להשהות לחש", כלומר לבטל את ההשפעה שלו באופן זמני, כדי לפנות את הריכוז ללחש אחר. אבל נגיד שיהיה אפשר כפעולה לחזור להפעיל את האנרגיות של הלחש... רק רעיונות, אני לא יודע עד כמה זה מאוזן. ברמות הגבוהות זה ממה מרגיש לי הכרחי, שאם לא כן האשף נהיה מקצוע חלש מאוד... בתור גורם נזק. היתרון היחיד שלו הוא נזק אזורי, לפי מה שאני מצליח לראות.

הרבה זמן לא שמעתי מישהו אומר שהאשף חלש מדי. שינוי מרענן.

הקונספט של ריכוז על דבר אחד בכל פעם הוא קונספט מאוד בסיסי של השיטה שנועד למנוע מדברים להיות שבורים. אתה לא יכול להתרכז על יותר מלחש אחד באותו הזמן. נקודה. השיטה לא כל כך תומכת בעצי כשרונות ובכשרונות ספציפית לדרגות גבוהות. בכל מקרה, זו תהיה יכולת חזקה מדי.

אלא אם כן...

ריכוז משופר
דרישות: לפחות יחידת לחש דרג 2 אחת
אתה רשאי להתרכז על מספר לחשים במקביל, אבל היחידות בהן השתמשת כדי להטילם חייבות להתחבר יחד לדרגה השווה לדרגת החידה הכי גבוהה שברשותך.

ריכוז משופר
דרישות: לפחות יחידת לחש דרג 2 אחת
אתה רשאי להתרכז על מספר לחשים במקביל, אבל היחידות בהן השתמשת כדי להטילם חייבות להתחבר יחד לדרגה השווה לדרגת החידה הכי גבוהה שברשותך.

אם זה היה קיים, זה לא רק היה הכישרון הכי חזק בפער ענק, זה היה יותר חזק מרוב היכולות דרגה 20.

אם זה היה קיים, זה לא רק היה הכישרון הכי חזק בפער ענק, זה היה יותר חזק מרוב היכולות דרגה 20.
מסכים, ריכוז פה בשביל לאזן ולמנוע את האירועים של 3.5/PF. חשוב לגעת בנושא הזה בפפות של משי.
אני זוכר שכאשר כתבתי את הנתיב של הרב-מג לאשף ונתתי לו יכולת קאפ של להתרכז בשני לחשים במקביל על חשבון ספיגת נזק כל סיבוב עדיין הרגשתי שזה אולי חזק מידי.

אני לא רוצה לסטות יותר מדי מהנושא המקורי, אבל אני אתן כמה דוגמאות רק כדי להבהיר:

- אני מטיל Hex על יצור, נותן לו חיסרון להצלות חוכמה. ואז אני מטיל עליו Hold Person בזמן שיש לו חיסרון להצלות חוכמה. הוא כנראה לא יצליח לברוח בלי הרבה מאוד מזל.

- אני מטיל Evard's Black Tentacles ו-Web על אותו האזור. כל יצור באזור חייב להציל פעמיים בכל תור כדי להימנע מלהיות לכוד, וחוטף שם נזק. כל יצור בשטח הזה כנראה יישאר לכוד.

- אני מטיל Levitate על יצור, מרים אותו למעלה, ובזמן שהוא מרחף באוויר מטיל Moonbeam. הוא לא יכול לברוח מההשפעה ופשוט חוטף את הנזק בכל תור.

כל אלה הם קומבואי רמות נמוכות שדורשים בדרך כלל שני מטילים שירכזו את המאמצים שלהם בזה. עכשיו אתה יכול פשוט לעשות אותם לבד. כל השיטה מאוזנת סביב הרעיון הזה של למנוע ממך לשלב לחשי ריכוז באופנים לא צפויים. זה משחק של שיתוף פעולה, לא של דמות אחת שמסוגלת לעשות הכל.

הרבה זמן לא שמעתי מישהו אומר שהאשף חלש מדי. שינוי מרענן.
תראה, זה בדיוק הקטע המרכזי של מוד 5. בפאת'פיינדר אשף דרגה 20 הוא בלתי מנוצח, במידה והוא לא בנוי ממש גרוע, ואין לו אויבים חסינים לקסם או משהו בסגנון. וגם אם כן - כמעט תמיד הוא יוכל להביס צבא של לוחמים דרגה 20, ברוב הסיטואציות שאני יכול לדמיין. במוד 5 - החלישו את האשף כל כך, עד שהסיבה היחידה שבחרתי לשחק אותו היא כי זה המקצוע האהוב עלי:cool:. הוא לא מתקרב לנזק שקשת טוב יכול להוריד, ולא לשום דבר אחר בערך. הוא טוב בעיקר בתועלתנות, מה שמכונה יוטיליתי. כך יצא ששיחקתי אשף תעצומה שבפועלהטיל רק שתי לחשי תעצומה ולחשון אחד - פיירבול ופלמינג ספר, בשילוב עם פייר בולט.

כל אלה הם קומבואי רמות נמוכות שדורשים בדרך כלל שני מטילים שירכזו את המאמצים שלהם בזה. עכשיו אתה יכול פשוט לעשות אותם לבד. כל השיטה מאוזנת סביב הרעיון הזה של למנוע ממך לשלב לחשי ריכוז באופנים לא צפויים. זה משחק של שיתוף פעולה, לא של דמות אחת שמסוגלת לעשות הכל.
זה מונע יצירתיות לדעתי

זה לא מונע יצירתיות. זה מונע Power Gaming מופרז.
אבל אם זה יהיה לדוגמה (ראו למטה) אני חושב שזה כן יהיה מאוזן.

ריכוז משופר
דרישות: לפחות יחידת לחש דרג 9 אחת
אתה רשאי להתרכז על 2 לחשים בו זמנית. דרגתם המשולבת לא יכולה לעלות על מתאם. התבונה שלך.

ריכוז משופר
דרישות: לפחות יחידת לחש דרג 9 אחת
אתה רשאי להתרכז על 2 לחשים בו זמנית. דרגתם המשולבת לא יכולה לעלות על מתאם. התבונה שלך.

כן, עדיין חזק מדי. חוץ מזה שכשרונות לא אמורים לעשות את זה במהדורה 5. זה קטע של 3.5, עם כשרונות שיש להם דרישות מטורפות. הרעיון של כשרונות ב-5 הוא שאתה אמור לקחת אותם עם דרישות מינימליות, והם שווים בערך למאפיין מקצוע של דרגות נמוכות.

זה מונע יצירתיות לדעתי

באמת? לדעתי זה מעודד חשיבה, ניהול משאבים, ושיתוף פעולה עם שחקנים אחרים וחשיבה אסטרטגית. יצירתיות נובעת ממגבלות.

תראה, זה בדיוק הקטע המרכזי של מוד 5. בפאת'פיינדר אשף דרגה 20 הוא בלתי מנוצח, במידה והוא לא בנוי ממש גרוע, ואין לו אויבים חסינים לקסם או משהו בסגנון. וגם אם כן - כמעט תמיד הוא יוכל להביס צבא של לוחמים דרגה 20, ברוב הסיטואציות שאני יכול לדמיין. במוד 5 - החלישו את האשף כל כך, עד שהסיבה היחידה שבחרתי לשחק אותו היא כי זה המקצוע האהוב עלי:cool:. הוא לא מתקרב לנזק שקשת טוב יכול להוריד, ולא לשום דבר אחר בערך. הוא טוב בעיקר בתועלתנות, מה שמכונה יוטיליתי. כך יצא ששיחקתי אשף תעצומה שבפועלהטיל רק שתי לחשי תעצומה ולחשון אחד - פיירבול ופלמינג ספר, בשילוב עם פייר בולט.

אני לא יודע מה הניסיון שלך עם המהדורה, אבל מהניסיון שלי אשף הוא עדיין המקצוע הכי חזק בשיטה. יש לו את הלחשים הכי טובים מכל קטגוריה חוץ מריפוי, הוא מקבל מלא יחידות לחש ויכול לחדש במנוחה קצרה פעם אחת, הנתיבים שלו סופר רלוונטיים, והוא מאוד ורסיטילי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה