כשרונות הם כנראה אחד הדברים שאני הכי אוהב במהדורה 5. אני באמת חושב שצריך לאפשר לכל דמות כישרון חינם בדרגה ראשונה, כי יוצא שאני פשוט לוקח Variant Human יותר מדי בגלל שיש לי רעיון מגניב שדורש כישרון. אני חושב שזה כל כך חבל לבזבז כזה כלי בניית דמות מוצלח. אבל זה כבר דיון ליום אחר. לכרגע, אני רוצה להתמקד בכמה כשרונות, להסביר למה אני חושב שהם לא טובים מספיק, ולהציע גרסא מתוקנת שלהם.
מתאבק
לפני כמה זמן פרסמתי בפורום נושא שנגע בחוקים להיאבקות. בעיקרון, הסברתי שהכישרון "מתאבק" חסר תועלת, כי אפשר להשיג את אותם היתרונות שלו יותר טוב בעזרת פעולת הדחיפה. יצור שנמצא במצב שרוע ונאבק מקבל את כל החסרונות של Pin Down, וזה לא דורש ממך לנצל כשרון. בעיקרון, אין שום סיבה לקחת מתאבק גם אם הדמות שלך מתמקדת בהיאבקות.
בואו ננסה לבנות משהו טוב יותר:
אני חושב שזה טיפה יותר כיפי, ונותן לך סיבה אמיתית לקחת את הכישרון, בלי להיות שבור מדי. מה אתם חושבים?
צלף לחשים
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני תמיד שנאתי את הכישרון הזה. אני חושב שהוא פשוט רע.
להכפיל את הטווח של הלחש זה לא רלוונטי כמעט אף פעם, חוץ מבשביל לחשים עם טווח יותר קצר כמו Witch Bolt. זה בהחלט לא רלוונטי בשביל משהו כמו Fire Bolt או Eldritch Blast, שניים מלחשי ההתקפה הכי טובים.
עכשיו, התעלמות ממחסה זה נחמד. אבל תהיו כנים איתי שנייה. כמה פעמים יצא לכם להיתקל באויבים שהשתמשו במחסה באיזשהו קמפיין? אני בטוח שיצא לכם מדי פעם, אבל זה מאורע נדיר מאוד. בדיוק כמו המאורע של יריב במרחק 200 רגל שאתם ממש ממש רוצים לפגוע בו עם Firebolt. זה כישרון שעוזר רק במקרי קיצון.
עכשיו, בדרך כלל אני סבבה עם כשרונות שחלק מהמאפיינים שלהם שימושיים רק במקרי קיצון. Linguist הוא כישרון שאני מאוד אוהב, למרות שהיכולת שלו ליצור צפנים היא לא מאוד שימושית. העניין הוא שכישרון כזה צריך שתהיה לו יכולת אחת מרכזית שאתה רוצה, והאחרים הם פינאטס.
אז מה היכולת האחרונה והטובה כל כך שבשבילה לוקחים Spell Sniper? טוב, אתה מקבל לחשון. ספציפית לחשון שדורש גלגול התקפה.
עכשיו, למה זה כל כך רע? טוב, זה כי הכישרון Magic Initiate קיים. זה כישרון שנותן לך שני לחשונים. בנוסף, הוא גם נותן לך לבחור לחש אחד מדרג ראשון ולהטיל אותו פעם במנוחה ארוכה, שזה ענקי. והמגבלה היחידה שלו היא שהכל חייב להיות מאותה רשימת לחשים, אבל זו לא מגבלה נוראית בכלל. אין שום עולם שבו מישהו לוקח Spell Sniper בשביל הלחשון כשיש לו Magic Initiate. והיתרונות האחרים לא משתווים לעוד לחשון וללחש דרג 1 בחינם.
אז מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? אני הולך להציע שני פתרונות: האחד הברור והפשוט והאחד שאני אוהב יותר.
זה מרגיש כמו הפיתרון ה"נכון" פה. השיקול בין שני לחשונים לבין היתרונות האלה הוא כבר שיקול יותר אמיתי. כן, אתה כנראה תבחר בMagic Initiate בכל מקרה, ועדיין. זה בהחלט עדיף על הגרסא הקודמת. ההסרה של הדרישה ליכולת הטלת לחשים גם עוזרת, כי זו דרישה שתמיד נראתה לי מיותרת בהתחשב בזה שהכישרון מלמד אותך לחש.
למי שמזהה, זה הופך את הכישרון למאוד דומה לSharpshooter, המקבילה של זה בהתקפות נשק בטווח. למעשה, זה כמעט אותו דבר, אלא שהיכולת נזק תוקנה כדי לעשות סקייל עם הדרגות, על מנת להיות פחות שבורה בדרגות נמוכות. אני מרגיש שזה יותר תופס את הפלייבור של "אני משתמש במומחיות שלי כדי לכוון לנקודה רגישה במקום להשתמש בה כדי לוודא פגיעה". אישית, אני ממליץ לשה"מים להשתמש בנוסח המתוקן הזה גם בשביל Sharpshooter ובשביל Great Weapon Master.
מסתער
אז אני מאוד אוהב את הכישרון הזה. אני חושב שהוא כיפי, מגניב ומלא בפלייבור. אבל הבעיה שלי איתו היא שהוא עושה סקייל ממש רע עם המשחק.
אתם מבינים, בדרגות נמוכות, זה כישרון ממש טוב. הוא בעיקרון פשוט נותן לעשות קצת תנועה ולוותר על פעולת הבונוס בשביל התקפה חזקה יותר. אבל כשמגיעים לדרגות גבוהות יותר, רוב המקצועות מקבלים התקפה נוספת. וההתקפה הנוספת הזו שווה הרבה יותר מאשר מה שהכישרון נותן לך. אז אתה פשוט אף פעם לא משתמש בכישרון הזה בשביל כלום. אני רוצה לתקן את זה. יש לי שתי הצעות, שאני בהתלבטות אמיתית ביניהן, כי שתיהן טובות בדרך שלהן.
זה סקייל אפ פשוט יחסית שמגדיל את התועלת מהכישרון בהתאם לכמות ההתקפות הנוספות שאתה מוותר עליהן. אני חושב שזה מעניין. עדיין טיפה חלש, אבל לפחות נותן איזשהו מניע להשתמש בכישרון בדרגות גבוהות יותר.
זה פתרון יותר טוב לדעתי, שהופך את הכישרון לשימושי באמת בדרגות גבוהות יותר, שומר על הפלייבור, ועדיין לא נהיה שבור מדי.
מה אתם אומרים? יש לכם רעיון טוב יותר לאיך לתקן את הכשרונות האלה? אולי אני טועה והם לא צריכים תיקון? אשמח לשמוע.
עריכה: שכחתי לשאול, אבל אם למישהו יש עוד כדרונות שהוא חושב שהם גרועים וצריכים תיקון, אני אשמח לשמוע.
מתאבק
Prerequisite: Strength 13 or higher
You've developed the skills necessary to hold your own in close-quarters grappling. You gain the following benefits:
You've developed the skills necessary to hold your own in close-quarters grappling. You gain the following benefits:
- You have advantage on attack rolls against a creature you are grappling.
- You can use your action to try to pin a creature grappled by you. To do so, make another grapple check. If you succeed, you and the creature are both restrained until the grapple ends.
לפני כמה זמן פרסמתי בפורום נושא שנגע בחוקים להיאבקות. בעיקרון, הסברתי שהכישרון "מתאבק" חסר תועלת, כי אפשר להשיג את אותם היתרונות שלו יותר טוב בעזרת פעולת הדחיפה. יצור שנמצא במצב שרוע ונאבק מקבל את כל החסרונות של Pin Down, וזה לא דורש ממך לנצל כשרון. בעיקרון, אין שום סיבה לקחת מתאבק גם אם הדמות שלך מתמקדת בהיאבקות.
בואו ננסה לבנות משהו טוב יותר:
דרישות: כוח 13 ומעלה
פיתחת את הכישורים ההכרחיים להצליח בהיאבקות כנגד יריבים.
פיתחת את הכישורים ההכרחיים להצליח בהיאבקות כנגד יריבים.
- אתה מכפיל את תוסף ההתמחות שלך עבור בדיקות אתלטיקה שנועדו לדחוף או להתאבק עם יצור.
- כאשר אתה נמצא בהיאבקות עם יצור, אתה יכול להשתמש בפעולת בונוס כדי לנסות אחד מהתרגילים הבאים. ד"ק להצלה נגד התרגילים שווה ל-8 + תוסף ההתמחות שלך + מתאם הכוח שלך.
- הנחתה - היצור חוטף נזק מוחץ ששווה למתאם הכוח שלך וחייב להצליח בהצלת זריזות או ליפול שרוע.
- אצבעות בעיניים - היצור חייב להצליח בהצלת חוסן או להתעוור עד סוף תורך הבא.
- השלכה - היצור חייב להצליח בהצלת כוח או להיות מושלך 15 רגל לכיוון לבחירתך וליפול שרוע. בין אם הוא נכשל או הצליח בהצלה, ההיאבקות מסתיימת.
אני חושב שזה טיפה יותר כיפי, ונותן לך סיבה אמיתית לקחת את הכישרון, בלי להיות שבור מדי. מה אתם חושבים?
צלף לחשים
Prerequisite: The ability to cast at least one spell
You have learned techniques to enhance your attacks with certain kinds of spells, gaining the following benefits:
You have learned techniques to enhance your attacks with certain kinds of spells, gaining the following benefits:
- When you cast a spell that requires you to make an attack roll, the spell's range is doubled.
- Your ranged spell attacks ignore half cover and three-quarters cover.
- You learn one cantrip that requires an attack roll. Choose the cantrip from the bard, cleric, druid, sorcerer, warlock, or wizard spell list. Your spellcasting ability for this cantrip depends on the spell list you chose from: Charisma for bard, sorcerer, and warlock; Wisdom for cleric or druid; or Intelligence for wizard.
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני תמיד שנאתי את הכישרון הזה. אני חושב שהוא פשוט רע.
להכפיל את הטווח של הלחש זה לא רלוונטי כמעט אף פעם, חוץ מבשביל לחשים עם טווח יותר קצר כמו Witch Bolt. זה בהחלט לא רלוונטי בשביל משהו כמו Fire Bolt או Eldritch Blast, שניים מלחשי ההתקפה הכי טובים.
עכשיו, התעלמות ממחסה זה נחמד. אבל תהיו כנים איתי שנייה. כמה פעמים יצא לכם להיתקל באויבים שהשתמשו במחסה באיזשהו קמפיין? אני בטוח שיצא לכם מדי פעם, אבל זה מאורע נדיר מאוד. בדיוק כמו המאורע של יריב במרחק 200 רגל שאתם ממש ממש רוצים לפגוע בו עם Firebolt. זה כישרון שעוזר רק במקרי קיצון.
עכשיו, בדרך כלל אני סבבה עם כשרונות שחלק מהמאפיינים שלהם שימושיים רק במקרי קיצון. Linguist הוא כישרון שאני מאוד אוהב, למרות שהיכולת שלו ליצור צפנים היא לא מאוד שימושית. העניין הוא שכישרון כזה צריך שתהיה לו יכולת אחת מרכזית שאתה רוצה, והאחרים הם פינאטס.
אז מה היכולת האחרונה והטובה כל כך שבשבילה לוקחים Spell Sniper? טוב, אתה מקבל לחשון. ספציפית לחשון שדורש גלגול התקפה.
עכשיו, למה זה כל כך רע? טוב, זה כי הכישרון Magic Initiate קיים. זה כישרון שנותן לך שני לחשונים. בנוסף, הוא גם נותן לך לבחור לחש אחד מדרג ראשון ולהטיל אותו פעם במנוחה ארוכה, שזה ענקי. והמגבלה היחידה שלו היא שהכל חייב להיות מאותה רשימת לחשים, אבל זו לא מגבלה נוראית בכלל. אין שום עולם שבו מישהו לוקח Spell Sniper בשביל הלחשון כשיש לו Magic Initiate. והיתרונות האחרים לא משתווים לעוד לחשון וללחש דרג 1 בחינם.
אז מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? אני הולך להציע שני פתרונות: האחד הברור והפשוט והאחד שאני אוהב יותר.
למדת כיצד לצלוף באויביך בדייקנות באמצעות אנרגיה קסומה. אתה זוכה ליתרונות הבאים:
- כאשר אתה מטיל לחש שדורש גלגול התקפה, הטווח של הלחש מוכפל.
- לחשים שלך שדורשחם גלגול התקפה מתעלמים ממחסה של חצי ושלושה רבעים.
- בחר אשף, דרואיד, כוהן, כושף, או מכשף. אתה לומד לחש בדרג 1 שדורש גלגול התקפה מרשימת הלחשים של מקצוע זה. אתה יכול להטיל אותו בדרג הנמוך ביותר שלו בלי לנצל יחידת לחש. לאחר שהטלת אותו באופן זה, אתה לא יכול להטיל אותו שוב עד שתשלים מנוחה ארוכה. תכונות הטלת הלחשים שלך למטרות לחש זה נקבעת על פי המקצוע שבחרת: תבונה בשביל אשף, חוכמה בשביל דרואיד וכוהן, וכריזמה בשביל כושף ומכשף.
זה מרגיש כמו הפיתרון ה"נכון" פה. השיקול בין שני לחשונים לבין היתרונות האלה הוא כבר שיקול יותר אמיתי. כן, אתה כנראה תבחר בMagic Initiate בכל מקרה, ועדיין. זה בהחלט עדיף על הגרסא הקודמת. ההסרה של הדרישה ליכולת הטלת לחשים גם עוזרת, כי זו דרישה שתמיד נראתה לי מיותרת בהתחשב בזה שהכישרון מלמד אותך לחש.
דרישות: היכולת להטיל לפחות לחש אחד
- כאשר אתה מטיל לחש שדורש גלגול התקפה, הטווח של הלחש מוכפל.
- לחשים שלך שדורשחם גלגול התקפה מתעלמים ממחסה של חצי ושלושה רבעים.
- כאשר אתה מגלגל התקפת לחש, אתה יכול להסיר את תוסף ההתמחות מגלגול ההתקפה. אם אתה עושה כן, אתה מוסיף אותו פעמיים לנזק מההתקפה.
למי שמזהה, זה הופך את הכישרון למאוד דומה לSharpshooter, המקבילה של זה בהתקפות נשק בטווח. למעשה, זה כמעט אותו דבר, אלא שהיכולת נזק תוקנה כדי לעשות סקייל עם הדרגות, על מנת להיות פחות שבורה בדרגות נמוכות. אני מרגיש שזה יותר תופס את הפלייבור של "אני משתמש במומחיות שלי כדי לכוון לנקודה רגישה במקום להשתמש בה כדי לוודא פגיעה". אישית, אני ממליץ לשה"מים להשתמש בנוסח המתוקן הזה גם בשביל Sharpshooter ובשביל Great Weapon Master.
מסתער
When you use your action to Dash, you can use a bonus action to make one melee weapon attack or to shove a creature. If you move at least 10 feet in a straight line immediately before taking this bonus action, you either gain a +5 bonus to the attack’s damage roll (if you chose to make a melee attack and hit) or push the target up to 10 feet away from you (if you chose to shove and you succeed).
אז אני מאוד אוהב את הכישרון הזה. אני חושב שהוא כיפי, מגניב ומלא בפלייבור. אבל הבעיה שלי איתו היא שהוא עושה סקייל ממש רע עם המשחק.
אתם מבינים, בדרגות נמוכות, זה כישרון ממש טוב. הוא בעיקרון פשוט נותן לעשות קצת תנועה ולוותר על פעולת הבונוס בשביל התקפה חזקה יותר. אבל כשמגיעים לדרגות גבוהות יותר, רוב המקצועות מקבלים התקפה נוספת. וההתקפה הנוספת הזו שווה הרבה יותר מאשר מה שהכישרון נותן לך. אז אתה פשוט אף פעם לא משתמש בכישרון הזה בשביל כלום. אני רוצה לתקן את זה. יש לי שתי הצעות, שאני בהתלבטות אמיתית ביניהן, כי שתיהן טובות בדרך שלהן.
כשאתה משתמש בפעולה שלך כדי לבצע מאוץ, אתה יכול להשתמש בפעולת בונוס כדי לבצע התקפת נשק בקפא"פ או לבצע דחיפה. אם אתה זז 10 רגל לפחות בקו ישר לפני פעולת הבונוס הזו, אתה מקבל תוסף 5+ לנזק, ועוד 5+ על כל התקפה נוספת שיש לך (אם בחרת בהתקפה ופגעת), או דוחף את המטרה 10 רגל לאחור, ועוד 5 רגל על כל התקפה נוספת שיש לך (אם בחרת בדחיפה והצלחת).
זה סקייל אפ פשוט יחסית שמגדיל את התועלת מהכישרון בהתאם לכמות ההתקפות הנוספות שאתה מוותר עליהן. אני חושב שזה מעניין. עדיין טיפה חלש, אבל לפחות נותן איזשהו מניע להשתמש בכישרון בדרגות גבוהות יותר.
אתה יכול להשתמש בפעולת בונוס כדי לנוע עד כדי חצי ממהירותך בקו ישר. אם אתה עושה כן, אתה מקבל את היתרונות הבאים עד סוף התור או עד שאתה זז:
- כאשר אתה פוגע בהתקפת נשק בקפא"פ בפעם הראשונה בתור, אתה מקבל תוסף 5+ לנזק.
- כאשר אתה משתמש בפעולת הדחיפה ומצליח, אתה דוחף את המטרה 10 רגל לאחור.
זה פתרון יותר טוב לדעתי, שהופך את הכישרון לשימושי באמת בדרגות גבוהות יותר, שומר על הפלייבור, ועדיין לא נהיה שבור מדי.
מה אתם אומרים? יש לכם רעיון טוב יותר לאיך לתקן את הכשרונות האלה? אולי אני טועה והם לא צריכים תיקון? אשמח לשמוע.
עריכה: שכחתי לשאול, אבל אם למישהו יש עוד כדרונות שהוא חושב שהם גרועים וצריכים תיקון, אני אשמח לשמוע.
עריכה אחרונה: