• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שמות של מקומות אמיתיים שנשמעים כמו משהו מפנטזיה גנרית

כחלק מהעיצוב של עולמות פנטזיה גנריים רבים, נעשה שימוש רב בשמות שאינם שגורים בשפה היומיומית כדי להציג אנשים, ארגונים ובין היתר - גם מקומות.

פנטזיה ככלל, מנסה לתאר לנו עולם אחר ומה מרגיש יותר עולם אחר משם מוזר ולא ברור עם כל מיני עיצורים, פסיקים או סתם תחושה של זרות ?

אבל אם נפתח כל מפה עולמית, נמצא שמות של מקומות שפשוט מסתדרים בראש כמו משהו מעולם פנטזיה גנרי יותר ופחות, אפילו אם הם מתארים מקומות שגרתיים לגמרי.

הקרפטים למשל. במציאות מדובר ברכס הרים במרכז-מזרח אירופה, עם שם שפירושו כנראה "אבן" בדיוק כמו הרי הרוקי (הסלעים) בארה"ב - אבל לי תמיד הייתה תחושה שזה לא שם של מקום אמיתי, אלא של איזה אזור מסתורי עם תהומות ומרתפים ואנשי זאב שמציצים מעבר לפינה. אולי יש שם אזורים שדומים לזה, אבל לא הייתי בהרים האלה אף פעם.

או באליש. זה בעצם "באלי"ש" - בסיס האימונים ליחידות שדה, שמו הישן-מאוד של מחנה האימונים בבסיס צאלים. שם דווקא הייתי יותר מידי פעמים, אבל מאז ששמעתי את השם הזה הוא תמיד נשמע לי כמו שם של עיר באתאס - והמיקום של באליש באמצע מדבר שממה רק חיזק את התחושה הזו.

איזה שמות של מקומות אמיתיים גרמו לכם לחשוב שהמקום הזה לא באמת קיים אלא הומצא לצורך עלילה של משחק או ספר פנטזיה?

שמות שנשמעים אחרת/גס/מצחיק בשפה שונה משפת המקור זה עולם שלם.

1780673590307.webp

אבל לי יצא פה ושם לחשוב על מקומות שהשם שלהם נשמע כמו ג'יבריש-פנטזיה וגרם לי לחשוב איך מקום שנקרא ככה יראה במשחק, בלי הרבה קשר למקום המקורי.

יש למשל אזור איים בריבונות הודית שנקראים "איי ניקובר". השתמשתי בשם ניקובר פעמיים במשחקים ובצורה שבכלל לא קשורה לאיים או להודים. פעם אחת זה היה שם של טירה באווירה ויקינגית ובפעם אחרת זה דווקא היה שמו של דב"ש - גמד קוסם שנהג להתקיל את הדמויות בכל מיני שאלות כמו "מהי האבן שבוערת?" כדי לראות אם הם מבינים בקסמים כמוהו (התשובה הנכונה לחידה הזו מבחינתו הייתה גופרית, דרך אגב).

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה