• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

שיטה לגנזך אורות הסער בכתיבתי - גרסה 2.2 + הרחבה: לשחק את אבירי האור

ובעדכון של היום, החלק הראשון של ההרחבה הראשונה לשיטה:
הרקע של החורבנות, כוחות האויב, כוחות הפרצים, אורית'ירו והסודות שבה, סודות המבשרים וחרבות הכבוד.

אזהרה: כל המידע בהרחבה מיועד למנחים. שחקנים שידעו אותו יצטרכו להפריד ידע דמות שחקן.
אזהרת ספוילרים: ההרחבה מכילה ספוילרים לסדרה גנזך אורות הסער.

אם יש אנשים שלא קראו את הסדרה (ולא מתכננים לעשות את זה) אני אשמח מאוד אם תקראו ותגיבו, כי ייתכן מאוד שיש לא מעט מידע חסר בהרחבה שתפסתי כמובן מאליו (אולי בגלל שקראתי את הסדרה יותר מ6 פעמים...).

קישור להרחבה החדשה:
ההרחבה החדשה - לשחק את אבירי האור (חלק א)
קישור לשיטה:
שיטת גנזך - ספר החוקים הבסיסי

כל שחקן צריך להפריד ידע דמות-שחקן... כמו שבתור מי שקרא את הסל''ש במו''ד 5 אני יודע להפריד מתי מכשף עובד פטרון רשע ומתי לא, אבל אם אני לא מכשף בעצמי או שהדמות שלי מקדישה מזמינה ללמוד על פטרונים קסומים, אני לא יכול לזהות והוא יוכל לרמות אותי בקלות.

כל שחקן צריך להפריד ידע דמות-שחקן... כמו שבתור מי שקרא את הסל''ש במו''ד 5 אני יודע להפריד מתי מכשף עובד פטרון רשע ומתי לא, אבל אם אני לא מכשף בעצמי או שהדמות שלי מקדישה מזמינה ללמוד על פטרונים קסומים, אני לא יכול לזהות והוא יוכל לרמות אותי בקלות.
השאלה באיזה רמה.
אם השחקנים מחפשים בנרות מידע על הבלתי עשויים (סוג של מגה מפלצות של האויב) ואתה כבר קראת אותו בספר, זה קצת שונה מלדעת מה כתוב בסל"ש...

ובעדכון (שאולי הוא יומי, לפי הקצב הנוכחי) חוקים חלופיים עבור סערת אימים שהופכים אותה לדומה הרבה יותר לקרב, והרבה יותר מאתגרת!
האם לדעתכם זה עדיף מאשר החוקים הקודמים?
קישור לחוקים החלופיים
אישית הם נראים לי טובים יותר, אני שוקל לשים אותם בספר עצמו בתור החוקים הרגילים בעוד החוקים הקודמים יהפכו לאלטרנטיבה.

ובהמשך לעדכונים הקודמים בתוך החוברת, הנזק של חרב רסיס שונה והוא נקבע לפי בדיקת אתלטיקה של הנפגע (פחות מ10 הוא מת, 10 עד 15 מאבד שתי גפיים, 15 ומעלה מאבד גף אחת).
ספר החוקים הבסיסי
אף אחד לא טרח לקרוא את החוקים החלופיים לסערת אימים מהעדכון הקודם?

ובעדכון קטן אבל רב משמעות שאני חושב עליו כבר הרבה זמן:
כל גלגול עמידות שמבוצע גורם למחסר -1 מצטבר לגלגולי העמידות הבאים של אותו היצור.
פציעה כלשהי מאפסת את המחסר.

החוק הזה הופך את הקרב להרבה יותר קטלני, ולדבר שמסוכן להאריך בו, וגורם גם לכלי נשק קטן להיות מסוגל לחסל לוחמים גדולים עם גלגולי עמידות בבונוסים גבוהים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה