• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאמאן (פת׳פינדר)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא 2MUCH
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
קיימים הרבה מאד ניסיונות ליצור שאמאן טוב לגרסא שלוש. כמה שידוע לי, אף אחד לא מוצלח. כל הניסיונות הם או יוצרים את השאמאן בצורה לא משחקית וחלקן יוצרות אותו בצורה משחקית אך לא מבטאת טוב את רוח השאמניזם.
אני ניסיתי כמה פעמים ואני רוצה חוות דעת על הניסיון החדש שלי.

הרעיון הוא כזה:
דרואיד של פת׳פינדר ומחליפים את צורת הפרא בhex מwitch מפת׳פינדר.
ואז מתאימים את זה מבחינה פלאפית למערכה ולרוח השאמניזם. לחשים והקסים קצרים מוסברים כדיבוק וארוכים כמסע שאמאני.

בכדי ליצור שאמן 'טוב' אתה קודם צריך להגדיר מהו שאמן. ההגדרה הויקיפדית לשאמאניזם היא, ואני מצטט:

שמאניזם הוא מכלול של שיטות אקסטטיות ותרפויתיות המבקשות להשיג קשר עם היקום המקביל והבלתי נראה של הרוחות, על מנת להשיג את תמיכתן בניהול עניינם של בני האדם. שמאניזם, על סוגיו השונים, היה נפוץ בכל היבשות וברוב התרבויות.

או, במילים אחרות ובתרגום למו"דית- שאמן הוא דמות אשר מסוגל באמצעות דרכים שאינן רגילות ליצור קשר עם יישויות רבות עוצמה שאינן חלק ממהות החיים הרגילה, על מנת להשיג את תמיכתן.

מכאן והלאה, השאלה היא לאן אתה רוצה לקחת את זה:
-ישנו שאמן הדרקונים מהסל"ש 2, שכפי שניתן להבין משמו, הוא סוגד לדרקונים, מתקשר איתם ושואף לזכות בעוצמה שלהם. לדעתי אחד המקצועות הכי טובים שנעשו במה' 3.5, בעיקר בגלל שהוא עושה את מה שהטרובדור היה אמור לעשות- פשוט טוב יותר. שאמן הדרקונים יכול 'להנחות את חבריו בעזרת רוח הדרקון', לנשוף אנרגיה, לגדל קשקשים, להתייעץ עם רוחות הדרקונים ואף לזכות בכמה יכולות 'דרקוניות', כגון חסינות לשינה או היכולת לנשום מתחת למים (עבור דרקוני מים, למשל).
וריאנט שאני מאוד אוהב הוא להתאים את שאמן הדרקונים לכל יישות עוצמתית אחרת- החל באלים, דרך מפלצות אגדתיות ועד וכולל כוחות טבעיים כגון סופה או דובים. כל שעליך לעשות, הוא להתאים את הנתונים של שאמן הדרקונים ליישות שאליה הוא סוגד, והנה לך שאמן מן המניין. והנה דוגמא אשר אני משתמש בה בעולם המערכה שאני בונה עכשיו, 'סקוג':
באריק הוא שאמן שגדל בהרים הצפוניים, ובשבטו הכל סגדו ללוויתן, אל המים והמלחמה. בדרגה ראשונה, באריק מקבל כמיומנויות מקצוע את המיומנויות הטיפוסיות של לוויתן- שחייה, הישרדות וזיהוי (כאשר שאמן של דרקון אדום היה מקבל את מיומנויות הקפיצה, התרמית ואיסוף המידע). בדרגה רביעית, באריק מסוגל להתיז מטח של מים קפואים על אויביו (שאמן של דרקון אדום היה יכול לנשוף אש). בדרגה 19, באריק מפתח יכולות שחייה מרשימות (כאשר שאמן של דרקון אדום היה זוכה בכנפיים).

השאלה היחידה היא למה אתה רוצה שהשאמנים בעולמך יסגדו- לאלים? לרוחות קדמוניות? למושגים מופשטים? כל מה שנשאר לך לעשות הוא להתאים את המאפיינים של שאמן הדרקונים (מיומנויות מקצוע, נשק נשיפה, קשקשים, כנפיים וכו') לאלו של היישויות הנסגדות.

אמת מהו השמאן? זה משהו שצריך להגדיר אותו.
אני רואה את השמאן כמישהו שמיצר קשר עם עולם הטבע וכן עולם הרוחות.
ולכן דרואיד כבסיס עם תחום שליטה של טבע כמו חיות יכול להיות טוב,
HEX לא מתאים
יותר מתאים זה (mystery(Ancestor של ה oracle זה נותן את הקשר לעולם הרוחות

במערכה שלי שאמנים הם כוהני הדת הנפוצה- אנימיזם, הם מתקשרים עם רוחות וישויות(סוג של ישויות רוחניות).
מטרתם היא בדר״כ להגן על הקהילה.
בעולם האמיתי שאמאנים היו אנשים שהאמינו שהם בעלי סגולה מיוחדת לקשר בין העם שלהם לרוחות.
מבחינתי שאמאן הוא מטיל לחשי קדושה עם קשר לרוחות ולטבע ולא מישהוא שמקבל מאפייני רוח או מאפיינים טבעיים.
בחרתי בהקסים כי חלקם הם יכולות שיוחסו לשאמאנים.
אני אבדוק את הדבר ההוא של האורקל.
פנג, המקצועות שיצרתה חסרים קשר לרוחות.

דרואיד עם כשפי מכשפה נשמע כמו רעיון ממש טוב, למען האמת. חשבת באיזו תדירות הוא יקבל אותם? כי נשמע לי שעדיף שהתדירות לא תהיה גבוהה כמו של מכשפות אמתיות. חוץ מזה, למה בעצם לצאת מדרואיד ולא פשוט להמציא למכשפה כמה כשפים שמתאימים לשמאן? רשימת הלחשים שלה די מתאימה, אם אני זוכר נכון.

ואגב, יש לי על המחשב קובץ שהורדתי ממש מזמן מאני-לא-ממש-זוכר-מאיפה (אני חושב שהוא של התעשייה הגובלינית) שמכיל מקצוע שמאן די מדהים. הוא גדול מידי בשביל להעלות להודעה בפורום, אז צירפתי במקום העתק של המקצוע הזה לקובץ וורד, שנראה ממש רע. אם אתה רוצה, אני אשמח לשלוח לך את הקובץ האמיתי במייל או משהו.

אגב, ראית את שמאן הרוחות מהשלם לקדושה? הוא די מוצלח בעיני.

קבצים מצורפים

כן, השמאן שהזמן העלה הוא מקצוע מאת רן ניומן (שפעם היה חבר די פעיל בפורום) ופורסם בתעשייה הגובלינית בתור הזהב שלה.

לגבי שאמאן הדרקונים: אחד המקצועות המוצלחים. שים לב להילת הריפוי שלו 8-)

טענתי כבר שהוא מקצוע מדהים.

MFNF: שים לב טוב- הכל תלוי באופיה של הרוח שלך. אם מדובר ברוח לוחמנית, פראית, ברברית ומסוכנת, היא יכולה להשרות מתכונות אלו על המאמינים שלה:
-בדרגה ראשונה השאמן שלה יזכה במיומנויות איום, הישרדות וקפיצה כמיומנויות מקצוע.
-ההילות שהוא יבחר יהיו (באופן טבעי ולא כחובה) הילות קרביות כגון נזק, חושים, מהירות או הגנה.
-בדרגה שלישית, השאמן ייהנה מתוסף +5 לבדיקות איום ויהיה מסוגל לייאש יריב כפעולת תנועה במקום כפעולה רגילה. החל מדרגה 13, כל בני בריתו ייהנו מיכולת זו.
-בדרגה רביעית, השאמן יהיה מסוגל להכות בארץ בעוצמה מטאורית כל כך, עד שהיא תפגע בכל מי שעומד בחרוט מולו.

וכו' וכו'. הכל תלוי בסגנון ובאופי של הרוח.

אם אתה מדבר על שאמן כמטיל לחשים, שימוש בדרואיד עם רשימת הלחשים של המכשפה יכול להיות רעיון טוב. כמו כן, הייתי מציע לך להוסיף כמה מיומנויות ידע (כגון דת, היסטוריה או מישורים) לרשימת המיומנויות שלו, על חשבון מיומנויות פיזיות כגון שחייה או רכיבה. בנוסף, ייתכן והלחשים שלו יושפעו מכריזמה ולא מחוכמה.

פנג הדרואיד אמר/ה:
אם אתה מדבר על שאמן כמטיל לחשים, שימוש בדרואיד עם רשימת הלחשים של המכשפה יכול להיות רעיון טוב. כמו כן, הייתי מציע לך להוסיף כמה מיומנויות ידע (כגון דת, היסטוריה או מישורים) לרשימת המיומנויות שלו, על חשבון מיומנויות פיזיות כגון שחייה או רכיבה. בנוסף, ייתכן והלחשים שלו יושפעו מכריזמה ולא מחוכמה.
למעשה, מה שהוא הציע זה בדיוק הפוך - שימוש ברשימת הלחשים של דרואיד עם רשימת יכולות של מכשפה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה