• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 שאלה בתור מתחיל גמור

היי כולם. אני עידו לפידוס ואני מעוניין להיכנס לסצנה של מו"ד.
כשהייתי קטן קניתי את שלושת הספרים של מהדורה 3 וניסיתי להריץ משחק עם חברים שלי. בלי ניסיון, בלי הנחיה, בלי מודעות לאתר הנפלא הזה. סתם חבורת ילדים עם הרבה דימיון ואהבה ופנטזיה. בנינו דמויות, חיפשנו קמפיין ואז מצאנו תחביב חדש וזנחנו את הפרוייקט מאחור. אבל ההתפעמות שלי מהעולם הזה אף פעם לא כבתה לחלוטין. לאחרונה החלטתי לצלול פנימה שוב והתאהבתי במהדורה החמישית ובממלכות האבודות (סליחה אם אני לא מדייק בשמות, כל המידע שמצאתי היה באנגלית) ואני כבר בגיל שתחומי עיניין חדשים מלהיבים אותי יותר כאפשרות לקריירה. הייתי רוצה להיות שליט מבוך באיזה חוג לילדים במתנ"ס המקומי אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל.
יש מדריכים עם כריכה קשה בעברית?
איפה מוכרים אותם?
האם כל הקבצים שאני מוצא באינטרנט הם למהדורה 5?
במה כדאי לי להתמקד? ממה כדאי לי להתחיל?
איך קובולדים מגיעים לעולם?
אני חייב לקנות גם מיניאטורות והכל או שיש אפשרות לשחק בלי?
הדבר היחיד שיש לי עכשיו זה הרבה כריזמה ומחשב נייד 1ק10 חודר. מה הייתם מציעים בתור השלב הבא?
תודה מראש לכל העונים
your friendly neighborhood noob

אם אתה רוצה להיות שליט מבוך באיזה חוג, ויש לך רקע בהדרכה כדאי לך ליצוא קשר עם אחת מחברות החוגים (למשל Log in or sign up to view).
אם אין לך רקע בהנחיה וגם לא בהדרכה, אז כדאי שתתחיל לשחק קצת במו"ד 5 ואז תתקדם עם זה.

אם אתה רוצה להיות שליט מבוך באיזה חוג, ויש לך רקע בהדרכה כדאי לך ליצוא קשר עם אחת מחברות החוגים (למשל Log in or sign up to view).
אם אין לך רקע בהנחיה וגם לא בהדרכה, אז כדאי שתתחיל לשחק קצת במו"ד 5 ואז תתקדם עם זה.
יש לי רקע בהדרכה, אבל אני לא יודע דבר וחצי דבר על החוקים של מו"ד, כדאי שאני אתחיל מללמוד את המשחק או מליצור איתם קשר?

צור איתם קשר, לפעמים זה מספיק. יש גם עוד חברות חוץ מבקבוצה שאליה קישרתי.
כדאי גם כמובן ללמוד את המשחק, זה גם יעזור להנחיה וזה גם כיף גדול.
איפה אני יכול ללמוד את החוקים של מהדורה 5?

לא הבנתי איך התאהבת במהדורה החמישית אם אתה לא מכיר את החוקים.
החוקים הבסיסיים נמצאים פה: Basic Rules for Dungeons & Dragons | Dungeons & Dragons
אח"כ כבר אפשר לרכוש את ספרי הבסיס.
אין עברית ולא יהיה.
האלטרנטיבה העברית תהיה בקרוב: הפונדק הוצאה לאור
נדלקתי על המהדורה החמישית דרך יוטיוברים כמו MrRhexx או AJ Pickett. גם The Exploring Series הוא ממש טוב

משפט שאני אומר הרבה: שם (רק שהפעם אני לא יכול להצביע לשני הכיוונים בו זמנית. רגע! <>). אמאזון, איביי, אולי פריק והממלכה, חנויות וירטואליות אחרות, ואם מעדיף או מוכן להתפשר על קובץ ממוחשב, D&D Beyond או Roll20.

אוי, אני אוהב את הפוסט הזה. נענה על השאלות אחת אחת:

יש מדריכים עם כריכה קשה בעברית?
איפה מוכרים אותם?

לצערי לא. הספרים של מהדורה 5 לא תורגמו לעברית.

האם כל הקבצים שאני מוצא באינטרנט הם למהדורה 5?

רובם כן. בדרך כלל יהיה כתוב.

במה כדאי לי להתמקד? ממה כדאי לי להתחיל?

ההמלצה שלי היא למצוא קבוצה של שחקנים מנוסים וללמוד מהם. זו הדרך הכי קלה וטובה להתחיל.

איך קובולדים מגיעים לעולם?

בביצים, אני מניח

אני חייב לקנות גם מיניאטורות והכל או שיש אפשרות לשחק בלי?

אני משחק כמעט 15 שנה ולא קניתי מיניאטורות אף פעם. הן בהחלט לא חובה.

בהצלחה בכניסה לתחביב, ותזכור שתמיד אפשר לשאול כאן שאלות!

דבר ראשון ולפני הכל, תמצא קבוצת משחק להצטרף אליה.
כל השאר תוכל לשאול פה.
אולי גם פוסט שכתבתי פעם יוכל לסייע:

איזו תגובה מושקעת, אני מעריך את זה.. :)
איפה אפשר למצוא קבוצה כזאת?

למזלך, יש תת פורום שלם שנועד בדיוק לזה:

אתה יכול לפרסם מודעה בעצמך או לענות למודעה של מישהו אחר.

למה אתה רוצה להיות שליט מבוך בחוגים?
אם זה בשביל הכנסה, אז כל חברת חוגים שמכבדת את עצמה מספקת למנחים / מדריכים שלו את החומר שנדרש, לחלקם גם יש עולם משלהם והרפתקאות ייעודיות שאפשר להריץ - זה גם נוח אם אחד מהמדריכים לא מגיע שבוע, מדריך אחר יכול להמשיך באותה הרפתקה.
אם זה בשביל יותר לחנך, אז יש אנשים שהם עושים חוגים פרטיים ולא במסגרת חברה, אתה צריך ללמוד להנחות. הדרך הכי טובה היא פשוט להנחות ולשחק עם אנשים אחרים. לזה קיבלת מספיק קישורים.

בנוגע למה משחקים בחוגים, שזה שונה לגמרי ממה שאנשים משחקים בבית, זה ערבוב של מבוכים ודרקונים עם פאת'פיינדר עם חוקי בית. יש חוגים שעוד משחקים עם גרסה כלשהיא של מה' 3, יש כאלו עם מה' 4 או 5 וגם כאלו עם פאת'פיינדר או איזה בן-כלאיים של כל העיל.

אם אתה מדבר על משחקים ביתיים, אז הכי פופולארי זה אכן מהדורה חמש, אבל יש עוד מגוון שיטות - כמו שהוזכר לעיל, אנחנו מתרגמים כעת את פאת'פיינדר בעולמות פראיים לעברית :) מוזמן ללמוד עוד ולתמוך במשחק בקישור:

למה אתה רוצה להיות שליט מבוך בחוגים?
אם זה בשביל הכנסה, אז כל חברת חוגים שמכבדת את עצמה מספקת למנחים / מדריכים שלו את החומר שנדרש, לחלקם גם יש עולם משלהם והרפתקאות ייעודיות שאפשר להריץ - זה גם נוח אם אחד מהמדריכים לא מגיע שבוע, מדריך אחר יכול להמשיך באותה הרפתקה.
אם זה בשביל יותר לחנך, אז יש אנשים שהם עושים חוגים פרטיים ולא במסגרת חברה, אתה צריך ללמוד להנחות. הדרך הכי טובה היא פשוט להנחות ולשחק עם אנשים אחרים. לזה קיבלת מספיק קישורים.

בנוגע למה משחקים בחוגים, שזה שונה לגמרי ממה שאנשים משחקים בבית, זה ערבוב של מבוכים ודרקונים עם פאת'פיינדר עם חוקי בית. יש חוגים שעוד משחקים עם גרסה כלשהיא של מה' 3, יש כאלו עם מה' 4 או 5 וגם כאלו עם פאת'פיינדר או איזה בן-כלאיים של כל העיל.

אם אתה מדבר על משחקים ביתיים, אז הכי פופולארי זה אכן מהדורה חמש, אבל יש עוד מגוון שיטות - כמו שהוזכר לעיל, אנחנו מתרגמים כעת את פאת'פיינדר בעולמות פראיים לעברית :) מוזמן ללמוד עוד ולתמוך במשחק בקישור:
אבל אם אני מנחה חוג אני לא יכול להחליט שאני משתמש רק בחוקים של מה' 5?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה