• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה רשמי קריאה: ROOT Roleplaying Game - הרחבות ועזרים

• טבלת אופי אקראי לדב"שים
  • רשימת שמות ורשימת זנים כדי לסייע לאלתר כשהמנחה ממציאה משהו. נראה שימושי לאללה.
פשוט מדהים, נראה כמו דבר שחובה שיהיה בכל מסך מנחה.

השילוב עם משחק הלוח נשמע לי מעניין. אני חושב שהטריטוריה בין משחקי לוח למשחקי תפקידים יכולה לקבל עוד הרבה מאוד פיתוחים.
אני מסכים, אם כי לא נראה לי שזה המוצר שפורץ דרך בתחום השילוב בין סוגי המשחקים.

יש כלים איך לשחק משחק לוח ואז לבנות ממנו את המצב ההתחלתי במערכה – זה דומה ללשחק מיקרוסקופ או קינגדום בתור בניית עולם משותפת למערכה, אבל לא מרגיש לי כמו קפיצת מדרגה מיוחדת אלא יותר כגימיק חמוד ולא מזיק לטובת חובבי משחק הלוח... מה גם שיש חוק חלופי אחר שמצייר מפה התחלתית אקראית בצורה שמדמה את משחק הלוח בלי להזדקק אליו.

יש כלים איך להשתמש במרכיבים של משחק הלוח לצורך מעקב מצב הסיעות ומיקום החבורה במפת המערכה, אבל זה פשוט שימוש בחלקים הפיזיים של המשחק במקום לצייר מפה כמו בעולם המבוך או במערכת ווסט מארצש למשל, ושוב – זה מרגיש כמו אופציה חמודה לטובת מי שכבר יש לו את משחק הלוח בבית, אבל לא חובה וגם דורש טיפול מיוחד (לדוגמה איך שומרים את המפה בין מפגשים... מצלמים את הלוח? משאירים את המשחק פתוח על שולחן המשחק בחדר מקדש המ"ת שיש לג'ו מנגנלו אבל אין לאף אחד מהשחקנים "הרגילים"?).

זה גם בא לטובה, כן? משחק התפקידים לא דורש את משחק הלוח – שהוא באמת משחק מצוין, אבל גם קצת כבד ולא בהכרח מתאים לכל שחקן תפקידים. 😄
דווקא מצא חן בעיניי להציע שימוש אפשרי במשחק הלוח. אני חושב שלפעמים אנחנו מתייחסים למשחק תפקידים יחיד כאילו הוא אמור להכיל כל דבר שיקרה במשחק, ואילו הניסיון שלי מלמד שלכלול יותר ממשחק אחד בקמפיין או בסיפור זה בד"כ רווח נקי, ובא לי משחקים שעושים את זה במודע (ויש כבר כמה וכמה כאלה).

פשוט מדהים, נראה כמו דבר שחובה שיהיה בכל מסך מנחה.
אבל, רשימת שמות אקראיים של דמויות ושל יישובים זה משהו שאפשר להדפיס ברגע מהאינטרנט. מהניסיון שלי זה גם יותר נוח שזה על נייר מודפס - אפשר לכתוב על הנייר באיזה מהשמות כבר השתמשת ומי היא הדמות (מיקי הוא המלצר בפאב, שירי היא בעלת חנות הנשק)

אפשר להדפיס כל דבר ברגע מהאינטרנט, גם סיכומי חוקים- אבל הרבה יותר נוח כשהכל נמצא במקום אחד, על מסך למנחה, במקום לחפש בין ערימות דפים. אישית, אני גם מעדיף לא לרשום את ההערות שלי על דף כזה, אלא במקום נפרד להערות.

טיב החומר
לא התכוונתי לכתוב את החלק הזה, אבל המשלוח הפיזי הגיע והנה אנחנו כאן. הביקורת הזו מתייחסת למוצרי ההרחבה שעליהם כתבתי בדיון הזה, וכן לספר הבסיס שעליו כתבתי בדיון הקודם.

20220329_203142.jpg

• הספרים שניהם בכריכה קשה, דפי כרום, ובמידות של ספר קריאה.
  • חוברת היישובים בכריכה רכה.
  • מסך המנחה מגיע במארז ביחד עם עשרות עותקים של "רשומון מערכה" שאפשר לכתוב בו מידע מרוכז על המצב של יישובים ביער. המסך עצמו נמוך יחסית – הוא בערך שני שליש מהגובה של מסכי המנחה של מו"ד או של הטבעת האחת. רמת ההפקה לא נופלת מהמסכים של השיטות האלו.
  • השק האפור בצד הוא "שק הנשיאה של הנווד" – זה תיק בד עם הלוגו של Root ואיורי נציגים של ארבע הסיעות ממשחק הלוח. הבד איכותי מאוד, אבל החיסרון הוא שאין אבזם להתאים את אורך הרצועה... הגודל בהחלט מספיק כדי להכניס את כל הציוד של המשחק בדרך להרפתקה!
  • סט קוביות – 14ק6, מעט יותר גדולות מהסטנדט, כל זוג קוביות בצבע של סיעה (אבל אין קוביות בצבע של המנודים).
  • יש גם מארז קטן של ארבע מפות יער עם חלקות ומקום פנוי לכתוב את שמות היישובים. המפות האלו קשיחות, והן במידה של כ- 15×20 ס"מ להערכתי (לפי העין, לא שלפתי סרגל).
  • כל פריט ופריט הגיע עטוף בניילון, כולל כל אחד מהספרים. רק שק הבד לא עטוף.

הארגז נראה מלא בכל טוב 🤩
הרעיון של שק הנשיאה הוא אחלה, האמריקאים מתים על זה - אני קיבלתי שקי נשיאה (Tote Bags) ביחד עם הקמפיינים של Dwarven forge, למרות ששם הם בהחלט קטנים מדי למטלה.
איזה גודל זה "גודל של ספרי קריאה"?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה