• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קו הזמן עודכן

קו הזמן הוא הארכיון שלנו לכל מוצרי משחקי התפקידים שיצאו בעברית - החל במבוכים ודרקונים הבסיסי וכלה במבוכים ודרקונים 4 (הוא כולל כמובן גם את הנשגבים, מרוץ צללים ושחר האדמה).
אני שמח להודיע שהצלחנו לשים את ידנו על עוד שבע תמונות כריכה של מוצרים מתחילת שנות התשעים. אז אתם מוזמנים לבקר בקו הזמן המעודכן (כולל גם שדרוג של חלק מהתמונות הקיימות) ולהתרשם מההיסטוריה של התחביב שלנו בשפת הקודש. כמובן שאם יש לכם מוצרים שחסרה לנו תמונת הכריכה שלכם - נשמח לקבל את התמונה.
בהזדמנות זו אני גם רוצה לקרוא לכם לשלוח לנו כתבות על משחקי-תפקידים, תכן מכאני חדש, סקירות או הורדות חדשות. כל מה שצריך לעשות הוא לפתוח משתמש חדש באתר ולהתחיל לכתוב :)
עדכון: תודות ל Uncletas מהפורום שראה את ההודעות שלנו, הוספנו עוד 2 תמונות כריכה לקו הזמן :-).

העריכה האחרונה התבצעה על-ידי משגיח:
אולדמן, יש לנו את אימה על הגיבעה! זה היה של אח שלי.
האמת, הספרים שלו הם מה שהכניס אותי למו"ד, הבעיה שלא היה לו את הספר לשחקן. יש לנו את החוברת לשה"מ, החוברת למתקדם ואימה על הגיבעה. לתת תמונה?

רסטלס, מה שאתה שיחקת, ואני שיחקתי עם אורי יותר ממך, זה חופשיטה. פשוט חופשיטה. ההבדלים היחידים:
נשקים
כשרונות (לא משתמשים בכלל)
שמות של מקצועות
טיפטיפונת יכולות של מקצועות (סייר נלחם בלי מחסרים עם חרבות מעוקלות, לדוגמה)
ואם משחקים בעולם של רומח הדרקון, כמו שהוא כל הזמן טוען, איך דריזט הגיע לשם????

דון - אכן חלק מהצילומים הם של הדברים החדשים שהגיעו לספריה :)
קרבטק הוא לא ממש משחק תפקידים אלא יותר יותר משחק לוח של רובוטים ענקיים שמפוצצים אחד לשני את הצורה. עדיין קיים ונקרא בלעז BattleTech - אחלה משחק ד"א.
וגארל, אשמח אם תוכל לשלוח לי סריקה/צילום במייל.

אולדמן, חשבת פעם להכניס ספרי קריאה רשמיים של משחקי תפקידים לקו זמן?
אני חושב שבהחלט יש מקום לציין את הספרים של הנשגבים ושל מרוץללים שיצאו בזמנו בעברית.

להתחיל עם ספרי קריאה זה עבודה קשה, וזה לא ממש בתחום הליבה של הפורטל...
יש המון ספרים של ממלכות נשכחות, רייבלופט, רומח הדרקון וכיו"ב.

פלאפי אמר/ה:
מה זה לעזאזל קרבטק' ?
גם אני שאלתי את זה ואני בעד להוסיף לינק, על השם של המשחק, זה כבר מוגזם שכל הזמן שואלים את זה.
בנוגע לשאלה של אולדמן, אני יודע על אנשים שמשחקים שחר האדמה (הגרסה הישנה בעברית) ואני מתחיל ממש בקרוב להריץ מרוצללים (מהדורה שניה, גם היא בעברית שקניתי לא מזמן)

A
שלום, יש לי 2 שאלות על המוצרים ב"קו הזמן"

1.אוגדן הכללים מכיל את כל הערכות גם יחד 1-4 גם שחקן וגם שליט המבוך ?

2. מהי הערכה הבסיסית ?

שלום אורח,

בעיקרון, אתה אמור לפתוח עץ חדש אם עבר כל כך הרבה זמן מאז שהגיבו בפעם האחרונה בעץ הזה.
אבל בכל זאת, שאלת כבר- אז נענה באופן חד פעמי:

1) כמובן. אוגדן הכללים מכיל הן את החוקים לשחקן והן הן את החוקים לשליט המבון (לרבות מפלצות) מכל 4 הערכות. בנוסף, הוא גם מכיל פה ושם כל מיני שטויות קטנות שלא נכללו באף אחת מהערכות, אבל באמת שמדובר בדברים קטנים ולא חשובים במיוחד.

2) הערכה הבסיסית היא ערכה מיוחדת שיצאה מאוחר יותר והיא מיועדת לדרגות 1-5. היא אמורה להיות "מיוחדת" במובן הזה שהיא מלמדת כיצד לשחק במשחק באופן פשוט יותר וקל יותר מהערכה למתחיל. כך, למשל, היא מכילה את כרטיסי הדרקון שאמורים ללמד אותך להכיר את המשחק יותר בקלות. אולם בלי קשר- היא לא מכילה מידע מעבר למה שקיים בערכות הרגילות של מו"ד.

זהו.
טיפ קטן- כדאי שפשוט תתחבר ותיצור שם משתמש. ככה יהיה קל יותר להכיר אותך בפעמים הבאות.

יום טוב,
בארני

ותוסף למה שבארני כתב
למעשה אוגדן הכללים והקופסה השחורה הם המהדורה החמישית של מו"ד בסיסי, מהדורה מעודכנת מעט של מו"ד קופסאות. כך שזה לא בדיוק אותו משחק.
לכן נכון להגיד מה' 4: מו"ד קופסאות 1-5 (רק 1-4 תורגמו)
ומה' 5: קופסה שחורה (ערכה למתחיל בעצם) ואוגדן הכללים.

אוגדן הכללים ד"א נחשב לספר ה"אולטימטיבי" של מו"ד בסיסי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה