• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צמחונות

סטטוס
נעול לתגובות.

דרקון המוות

פונדקאי ותיק
אחרי לבטים רבים והתחבטויות רבות לא פחות, החלטתי להפוך לצמחוני. זה קרה אחרי שאחד העופות בתבנית הביט אלי במבט כל כך... אנושי. זה היה הקש ששבר את גב הגמל, ומהיום אני אוכל בהרפתקאות d&d ירקות ומזון מיובש ולא בשר. ברצינות, אני באמת צמחוני. למישהו יש טיפים שיכולים לעזור להתגבר על הרעב/ למצוא מקורות אוכל חלופיים?

ישר כוח U_U
אל תדאג, תוך כמה חודשים, חצי שנה גג, אם תעמוד בזה, לא תרגיש רעב לבשר בכלל.
תדאג לעשות רק יותר ספורט, אנחנו לא רוצים אותך מקלון.

אין לי ממש עצות, אתה פשוט צריך הרבה כוח רצון.

בהצלחה.

אני לא צמחוני, אבל אני כן מקפיד על מה שאני מכניס לפה, אז הנה המעט שאני מכיר.
מסורתית, מדברים על שתי בעיות שנפוצות בצמחונים - מחסור בחלבונים ומחסור בברזל.
על המחסור בחלבון אפשר להתגבר ע"י אכילת קטניות, דגנים מלאים (אאל"ט) ואגוזים למינהם.
המחסור בברזל נובע משני מקורות - מחסור נטו בברזל (שאפשר להתגבר עליו באמצעות אכילת קטניות, הגם שברזל שאינו מהחי נספג בגוף בפחות קלות מאשר ברזל מהחי) ומחסור ב-B12 הקשור לתהליך ספיגת הברזל בגוף.

בקצרה - אם אתה עושה שינוי כזה דרסטי בתזונה שלך, לא יזיק לתפוס שיחה עם תזונאי ולוודא שאתה לא פוגע בעצמך בטעות.

הנה אתר טוב לצמחונים \ טבעוניים שיש בו הרבה מאוד מידע.
http://www.veganhealth.org/

אני חושב שזה חשוב להתייעץ עם רופא. אני עושה בדיקת דם כל שנה כדי לבדוק שהכל תקין.

בהצלחה.

שיחה עם תזונאי/ת לדעתי הכרחית, משתי סיבות:

א) אתה חייב לדעת מה ההשלכות של הבחירה שלך.
ב) אתה דווקא תתעודד לדעת שלא חייבים לאכול כל כך הרבה בשר.. מספיקה חתיכת בשר די דקה פעם אחת ביום. כך שאני מניח שלהחליף את זה במקורות מזון אחרים לא יהיה כזה קשה, אפילו שבשר בהחלט מהווה מקור מצוין לברזל ול- B12.

בהצלחה.. ותתרחק מארגנטינה בעתיד הקרוב...

אני נסיתי פעם להיות צמחוני. הצליח לי שבוע, ואז נזכרתי שאני ארגנטינאי.

טוב, שיהיה בהצלחה. אם אתה עוד לא סגור על זה, תלך לפאפאגיו ותבקש לחי חמור מדיום-רייר. אחר כך תהיה בטוח.

במקרה שעוף הסתכל עליך מתוך תבנית... אני הייתי ממליץ לך ללכת לפסיכולוג :wink:
ברצינות, בהצלחה. נראה איך תשרוד. בטח השבועות הראשונים יהיו בשבילך גהנום, עם איך שאני מכיר את האחים שלך ואיך שהם יכולים לפתות אותך...

אני צמחוני כבר כמה חודשים, ואני חייב להגיד שזה הרבה יותר קל לשמור ממה שחשבתי שיהיה. שום גיהנום או משהו בסגנון, לא משנה כמה ניסו לגרות אותי (דארקאלף! חח סתם). אף פעם לא הייתי ממש "רעב לבשר", והייתי אוכל בשר די הרבה לפני.
אני מסכים עם מי שאמר שכדאי ללכת לתזונאי. אתה צריך לדעת אם להפסיק לאכול בשר יפגע בך איכשהו.

כל הכבוד על היוזמה! בהצלחה :)

משתתף בצערכם.

סטייק פילה טריפל רולד, הנה אני בא!

אני הולך להטביע את יגוני בבשר.

באופן אישי, אף פעם לא הבנתי אנשים שיכולים לחיות בלי בשר.
אני לא אומר שאין אוכל טעים אחר, אבל אני חושב שלא קיימת אף צורת מזון שלא טעימה יותר עם איזה משהו שהיה פעם חי בתוכה.
אפילו בסלטים יש מידי פעם איזה רצועות חזה עוף.

אבל, To each his own, ואני רק מקווה בשבילך שתתמיד בזה אם זה חשוב לך

היא מתה הרבה לפני שהיא הגיע לפה שלך (אלא אם כן אתה שוחט אותה ישירות).
חוץ מזה, בעיני התרנגולת אין חשיבות למשפחה...הדבר היחיד שמעניין אותה זה ביצים D:

אתה יודע מה, תהיה צמחוני, תחטוף אנמיה, ואז תפתח עץ של "כבר לא צמחוני".

זה קרה ל7 אנשים שאני מכיר, לא כולל אותי. כל צמחוני מגלה בנקודה מסוימת בחיים שהוא אנמי/חולה על בשר.

אישית, לתרנגולת לא הייתה משפחה, ולא היו לה ילדים. זה יצור רובוטי למדי שמעבר לסיפוק ביצים לא מבין יותר מדי.

ואם כבר, תפסיק לאכול צמחים. מחקרים גילו שהם מגיבים בפרצי אנרגיה עזים כאשר מנסים "לשחוט אותם". פרצי האנרגיה האלה מזוהים עם פרצי רגשות עזים. כך שאתה רוצח גם אם אתה שוחט זית.

קצח זה רצח.

זאוס השני אמר/ה:
היא מתה הרבה לפני שהיא הגיע לפה שלך (אלא אם כן אתה שוחט אותה ישירות).
חוץ מזה, בעיני התרנגולת אין חשיבות למשפחה...הדבר היחיד שמעניין אותה זה ביצים D:

זה שאתה אוכל אותה מעלה את הצורך של המוצר [תרנגולת, במקרה הזה..], מה שמביא לשחיטת יותר תרנגולות [המספר של תרנגולות ששחטו קודם+0.00001 על כל תרנגולת שאתה אוכל [ואחרים אוכלים], בערך].
התירוץ של "במילא כבר הרגו אותה" פשוט לא רלוונטי.

לא שאני חושב שהייתה לה משפחה וכאלה, אבל עצם הרעיון של לאכול משהו שפעם חשב, מחליא אותי.

אתה יודע מה, תהיה צמחוני, תחטוף אנמיה, ואז תפתח עץ של "כבר לא צמחוני".

תתפלא, אני צמחוני כבר 6 וחצי שנים, ויש לי בדיקות דם מצויניות. אני לא אנמי ולא כלום. להפך, אני בריא יותר מרוב האנשים שאני מכיר.
חוץ מזה, לדעתי, צמחוני שמפסיק להיות צמחוני כי זה לא בריא לו, לא באמת צמחוני. אני לא מאשים אותו או משהו, אני יכול להבין למה הוא לא רוצה לא לאכול בשר אם זה לא בריא בשבילו, אבל הוא פשוט אף פעם לא היה באמת צמחוני.

6 שנים? יש לי ידידה שהייתה 7, והפסיקה. זה יכול לקרות גם לך.
והיו לה בדיקות דם מצוינות.

אם אתם באמת רוצים להכנס לדיון הזה, כדאי שתחשבו על מה בדיוק המשמעות של "לחשוב", של "יצור תבוני", ולמה בכלל למישהו, אדם או חיה, אמורה או לא אמורה להיות זכות לחיים.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה