• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 2 פאת'פיינדר מאיפה להתחיל

היי
אני רוצה להיכנס לעולם הרחב ואחרי שחיפשתי נואשות על מהדורה 4 משהוא הציע לי את פאת'פיינדר.
אז קודם כל משהו יכול לתת לי או להמליץ לי על אתר שיש בוא את כל הספרים?(עדיף בעברית אם אפשר)
ויש הרבה ספרים של פאת'פיינדר אז מאיפה להתחיל?
זה באמת כל כך דומה למבוכים ודרקונים 5?
צריך לקרוא את כל הספרים כדי להבין?
כי במהדורה 4 של מו"ד היה צריך לקרוא רק את המדריך לשחקן 1 (ואם רוצים להיות המדריך אז גם לשה"ם).
אבל בשביל לשחק צריך את מגדיר המפלצות 1 ו-2,המדריך לשליט המבוך והמדריך לשחקן 1 ו-2.
אני בן 13 אז אם יש משהו שמבין אפשר לפתוח קבוצת שחקני לילדים!
אני בטוח שזה לא יעזור רק לי
תודה רבה

עריכה:
לגבי איך להתחיל - נאמר על זה המון בפורום (ממליץ לחפש את הדיונים), אז עניתי בעיקר לשאלות הפרטניות. רק אציין, שבשביל להתחיל לשחק מספיקה קבוצה שלמישהו בה יש את הספרים - אז אתה יכול למצוא קבוצה כזו, במקום ישר לקנות את הספרים.

עכשיו כשאתה נותן הקשר לחיפוש - אני חושב שבאמת אין סיבה לחפש את מהדורה 4, שקשה להשגה בימינו.

אתר שיש בוא את כל הספרים?
אם אתה מתכוון למאגר פיראטי של כל הספרים (ונראה לי שלזה אתה מתכוון), אז אי אפשר להמליץ לך, כי זה עובר על חוקי הפורום.
הדבר הכי קרוב החוקי הוא האתר הזה, שמכיל בתוכו את כל החוקים, באנגלית, אבל בערבוביה יחסית.

מבחינת אתרים לרכוש בהם את הספרים, יש את החנות של ההוצאה לאור - לרכישה של הספרים באנגלית, גם כקובץ דיגיטלי וגם בעותקים פיזיים. עותקים פיזיים אפשר גם להזמין מכל אתר גדול שמוכר ספרים (אמזון, בוקדיפוזיטורי וכד')

לעברית תורגמו מעט מאוד ספרים (שני ספרי הבסיס והרפתקה אחת, למיטב ידיעתי) ולמרות שגם אותם הפסיקו להוציא, יותר סביר למצוא אותם מאשר את אלו של מהדורה 4. הייתי מחפש בחנויות מתמחות (פריק, הממלכה, אני מניח שאחרים יוכלו להוסיף) או ברשתות הספרים הגדולות.

צריך לקרוא את כל הספרים כדי להבין?
שחקן צריך רק את "ספר החוקים הבסיסי" (בפאת'פיינדר שילבו את ספר המנחה לתוכו, למיטב ידיעתי) ומנחה יצטרך גם את ספר המפלצות - אלו תורגמו לעברית.

זאת שאלה טריקית - יש דמיון בזה ששתיהן וריאציות של מבוכים ודרקונים (פאת'פיינדר בלי המותג) שמבוססות על גלגולי ק20. אבל, אם אתה שואל אם הן תואמות, אז לא - אלו שיטות נפרדות.

אגב שיטות נפרדות - שמתי לב שתייגת את הנושא ב-"פאת'פיינדר 2", אז שים לב שיש שתי מהדורות של פאת'פיינדר, והן לא תואמות זו לזו. התשובה לגבי עברית מתייחסת לפאת'פיינדר 1, כי את 2 לא תירגמו.

עריכה אחרונה:
לי יש את פאת'פיינדר 1. הם משלבים שם את הספר לשחקן ולשה"ם בכמעט 600 עמודים. לא חייבים לקרוא את כולם. אני עצמי, שמשחק בגרסה כבר כמה שנים, לא קראתי הכל. כמובן שאת כל הגזעים והמקצועות קראתי בעיון, אבל בינתיים אין לי סיבה לקרוא על לחשים מדרג 8 או 9, כי כל ההרפתקנים שלי בדרגה 9 לכל היותר. מה שחייבים לקרוא לא עובר את האורך של 300 עמודים.

לא. שתי מהדורות שונות של מו"ד.
כמה הבדלים שאני מסוגל לשלוף בקלות: ב5e יש גזע דם דרקון, יש תוסף שליטה, יש הצלה לכל תכונה.

אז קודם כל משהו יכול לתת לי או להמליץ לי על אתר שיש בוא את כל הספרים?(עדיף בעברית אם אפשר)
יש בפריק ובממלכה כנראה, וסביר להניח שגם באמזון או איביי. זה עולה כמעט בכל מקום 200 ש"ח לספר החוקים ולמפלצות (כמובן שיש קומבינה של שניהם)

אני בן 13 אז אם יש משהו שמבין אפשר לפתוח קבוצת שחקני לילדים!
אפשר לפרסם ב"חיפוש מנחים, שחקנים וקבוצות"

אהלן וברוך הבא לתחביב הטוב בעולם!

פאת'פיינדר היא שיטת משחקי תפקידים כמו מבוכים ודרקונים, אבל מחברה אחרת. גם לה, כמו למבוכים ודרקונים, יש מספר מהדורות. המהדורה הראשונה של פאת'פיינדר תורגמה לעברית (ליתר דיוק, תורגמו 2 ספרי הבסיס, הרפתקה, ויצאו עוד 2 הרפתקאות מקוריות בעברית), המהדורה שנייה לא תורגמה לעברית- אבל הרבה יותר פשוטה מקודמתה. אם אין לך בעיה עם אנגלית, ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2 מומלצת.
יתרון של פאת'פיינדר הוא שכמו שרדקלוק אמר, רוב החוקים שלה נמצאים באינטרנט באתר הזה, כולל נתונים למפלצות ואפשרויות לשחקן. ככה שאתה לא חייב לקנות ספרי הרחבה. הזכרת קודם שכדי לשחק במו"ד 4 היית צריך 6 ספרים, אבל זה לא נכון. היית צריך רק שניים- את הספר לשחקן ואת ספר המפלצות (אם כי הספר למנחה היה מומלץ מאוד גם כן) השאר הם ספרי הרחבה, והם לא חיוניים ונועדו רק להעשיר את המשחק באפשרויות נוספות. בפאת'פיינדר, האפשרויות האלה נמצאות גם באינטרנט (מה שמכונה SRD) באופן חינמי וחוקי.

פאת'פיינדר דומה למהדורה ה5 של מו"ד בכמה דברים, אבל לא בהרבה- שתיהן בנויות על אותו בסיס של גלגול ק20, הוספת תוספים, והשוואה למספר המטרה. כמו כן, שתיהן משחקי פנטזיה ימי ביניימית עם גזעים כמו אלפים, גמדים, בני מחצית (הוביטים) וכדומה. עם זאת, הן שתי שיטות שונות מאוד ועובדות בצורות שונות לחלוטין, גם המהדורה הראשונה של פאת'פיינדר וגם השנייה.

אתה יכול להוריד את חוקי הבסיס של מהדורה 5 בעברית כאן באתר הפונדק. זו המהדורה הפשוטה ביותר להבנה של מבוכים ודרקונים, ופשוטה יותר גם משתי המהדורות של פאת'פיינדר.
אם אתה עדיין מעדיף את פאת'פיינדר, זה סבבה לגמרי! אתה יכול למצוא את הספרים בפריק בדיזינגוף סנטר, בממלכה בהוד השרון, ולפעמים בצומת ספרים או בסטימצקי. יש גם עוד כמה חנויות, כמו 20 טבעי בגבעתיים (אם כי אני לא בטוח כמה הקורונה השפיעה עליהם).

זה לא שאני אוהב יותר את פאת'פיינדר.
אני רק רוצה לשחק משחק תפקידים כלשהו.
התאהבתי בדרקוניקון ומסיפורים של חברים במשחקי תפקידים.
אבל אין לי העדפות.
בספריה העירונית יש לי את כל הספרים שהצגתי בהודע הראשונה של מהדורה 4 ולחן התחלתי בחיפוס אחרי הספר היחיד שהיה חסר שליט המבוך.
קראתי את הספרים ועדיין היה לי חורים באמצע בתור משהו שקרא רק את אלה.
אז קיויתי ששליט המבוך יוכל לסתום אותם ויעזור לי להבין לשחק ולהעביר את המשחק(כשליט).
ואז משהו המליץ לי על פאת'פיינדר ואמר לי שיש את החוקים בחינם באינטרנט ושעדיף לי את זה.
ועכשיו אתם אומרים לי ללכת על 5?
של מבוכים ודרקונים?
אני ממש מבולבל.
בתור מתחיל.
שרוצה משחק תפקידים פשוט ומשם להתרחב ולחקור לעוד.:geek:
במה להתחיל?
איזה הכי מומלץ?
אפשר רשימת ספרים כדי שאוכל לחשוב מה בערך יעזור לי להבין.
תודה רבה מאוד מעריך את זה.

כל המשחקים טובים.
פשוט תקנה מה שזמין - ובעברית זה פאת׳פיינדר. אם זה באנגלית אז עדיף חמש או פאת׳פיינדר 2, פשוט כי פאת׳פיינדר 1 כבר אוזלת מהמלאי.

בתור התחלה, פחות חשוב איזה מהדורה בדיוק, רק לזכור שזה בסדר גמור לנסות כמה שיטות בהמשך הדרך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה