• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים עליית שרי הרונות ומבט על עולמות פראיים בעברית

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
לפני שבוע הכרזנו על תרגום עליית שרי הרונות, נתיב הרפתקאות אגדי שיצא לאור במקור עבור מבוכים ודרקונים מה' 3 ולאחר מכן גם לפאת'פיינדר בעולמות פראיים. הדבר הנוסף שאנחנו עובדים עליו זו ההדפסה השנייה של ספר הבסיס ושל אוגדן המפלצות. במימון ההמון תוכלו לבצע הזמנה מוקדמת ולקבל הנחות משמעותיות.

זה זמן טוב להסתכל על כל הדברים שעשינו עד היום עם עולמות פראיים. ספר הבסיס ואוגדן המפלצות של פאת'פיינדר בעולמות פראיים יצאו לאור באוגוסט 2022, לפני כשלוש שנים וחצי – נצר לשושלת ארוכה ומפוארת של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים בעברית.

מאז שספר הבסיס ואוגדן המפלצות ראו אור, תרגמנו כעשרים מוצרים של פאת'פיינדר בעולמות פראיים ושל עולמות פראיים – כולל עולמות מערכה נוספים: אדמות המוות, אגדת הר הרפאים ועידן הדאיקאיג'ו, שיצאו ביחד באסופת ההרפתקאות.

המשיכו לקרוא וגלו מה היה לנו, מה התוכניות ל-2026 וגם מה צופנות השנים לאחר מכן.
facebook banners-5.webp

מדוע בחרנו בעולמות פראיים​

הסיבה שבחרנו לתרגם את פאת'פיינדר בעולמות פראיים לעברית נבעה משילוב מנצח של המשחק:
עולמות פראיים היא שיטה נהדרת וכיפית, שמציעה משהו שלא היה קיים מעולם בעברית: שיטת משחק דוהרת וסוערת שניתן להשתמש בה במגוון עולמות מערכה, ולא רק בעולמות של מבוכים ודרקונים. למעשה, ערן אבירם שתרגם את השיטה יצר את עולם המערכה לב הקריסטל, שאת ההתחלה המהירה שלה תרגמנו לעברית ממש עכשיו, והקומיקס שלה יצא לאור בדפוס מבית Dark Horse.

לאחר הפסקת התרגום של מבוכים ודרקונים ושל פאת'פיינדר בידי מאנקי טיים החלטנו שנמשיך את המסורת המפוארת ושנתרגם משחק ממשפחת מבוכים ודרקונים. התלבטנו אם לתרגם את פאת'פיינדר בעולמות פראיים, מבוכים ודרקונים 5 או פאת'פיינדר מה' 2 - ובחרנו בפאת'פיינדר בעולמות פראיים! השיטה משלבת פנטזיה אפית בסגנון מבוכים ודרקונים ביחד עם סגנון המשחק הדוהר וסוער של עולמות פראיים.

כיום אנחנו יכולים להגיד שזו הייתה החלטה מצוינת – מכרנו אלפי ספרים בעברית, ועולמות פראיים היא אחת מהשיטות הפופולריות והמצליחות בישראל. השיטה מצליחה גם בקרב בני נוער ומבוגרים שרק מתחילים לשחק, וגם בקרב מבוגרים שמשחקים כבר שנים רבות.

שלוש וחצי שנים חלפו, עם יותר ספרים ויותר מוצרים​

בזמן שחלף המשכנו לתרגם עוד ועוד ספרים, הרבה בזכות מימוני ההמון שאתם תמכתם בהם. כבר במימון ההמון הראשון הוצאנו לאור גם את הערכה למנחה שמכילה מסך למנחה, הראשון שיצא לאור בעברית בשלושים השנה האחרונות, ואת ההרפתקה נגע הברקת השחורה. בנוסף גם תרגמנו שלל מוצרים דיגיטליים. אחד הדברים שאנחנו גאים בו זה שלכל ספר פיזי יש גם ספר דיגיטלי, ומי שמזמין באתר שלנו או תומך במימון המון מקבל עותק דיגיטלי במתנה.

במימון ההמון השני שלנו תרגמנו עוד שני ספרים חדשים. הראשון הוא המדריך המתקדם לשחקן, עם עוד מגוון רחב של אפשרויות שמוסיפות הרבה לשיטה: גזעים, מקצועות, יתרונות, קשיים, כוחות, חפצי קסם ועוד. השני היה ההרפתקה נקמה בוערת, החלק הראשון בעליית שרי הרונות – ומה שעורר בנו את הרצון להמשיך ולתרגם את כל נתיב ההרפתקאות.

לאחר ההצלחה ושיחות עם שחקניות ושחקנים בכנסים, ב-2024 החלטנו להציע משהו חדש בעברית – טעימה של עולמות פראיים בדמות אסופת ההרפתקאות שמכילה שלוש הרפתקאות בעולמות מערכה שונים, עם כל החוקים והדמויות המוכנות שצריך כדי להתחיל לשחק בהן. זה היה הימור שהצליח ונוטע בנו תקווה למוצרים נוספים בעתיד של עולמות פראיים מלבד פאת'פיינדר פראי.
אחד העקרונות המנחים שלנו תמיד היה להציע בעברית את המגוון הכמעט מלא של ספרי החוקים שקיימים באנגלית – כך, כאשר יצא לאור באנגלית אוגדן המפלצות 2, תרגמנו אותו לעברית והוא יצא בארץ כמעט באותו הזמן שהוא יצא בחו"ל.

מעבר לספרים, עזרי משחק הם דבר שמעשיר את החוויה של המנחות והשחקנים. בתחילת הדרך תרגמנו והדפסנו שני סטים של קלפי דמות, שהם בעצם דמויות מוכנות משחק על קלף, בגודל של קלף טארוט - עזר נהדר לשחקנים מתחילים ולכנסים. המוצר המשלים שלו הם קלפי הכוחות, שהדפסנו לאחרונה בעברית. בנוסף אליהם, באתר שלנו תמצאו גם גרסאות דיגיטליות לעוד מגוון עזרי משחק: קלפי סטטוס, קלפי דמות נוספים, קלפי מפלצות ועוד.

עוד מוצר מעניין שתרגמנו לאחרונה הוא ערכת מפלצות ודמויות פנטזיה – שמציעה כ-160 מיניאטורות קרטון איכותיות, שניתן להשתמש בהן למעשה בכל משחק. אנחנו מאוד סקרנים לראות את ההצלחה של המוצר, כי מהניסיון שלנו מיניאטורות זה דבר שיכול להוסיף המון.

עתיד פראי ואגדי יותר בעברית​

במהלך חגי תשרי בכל שנה, בין דרקוניקון לאייקון, אנחנו מתכננים את השנה הבאה – להוציא ספר חדש זה תהליך ארוך שכולל תרגום, עריכה, עימוד והדפסה. זה לוקח לרוב בין 8 ל-12 חודשים, כשהשונות העיקרית היא זמן ההדפסה. אם אנחנו מדפיסים בישראל או באירופה אז התהליך לוקח מספר שבועות. בהדפסה בסין, כולל הזמן במפעל והמשלוח לישראל, מדובר במספר חודשים.

אם אתם שואלים מדוע להדפיס בסין, אז התשובה פשוטה: יש להם יכולות הדפסה שפשוט אין במקומות אחרים, בדגש על עזרי משחק כגון המסך למנחה, קלפים או ערכות. בנוסף, בישראל מחירי ההדפסה רק הולכים ומאמירים משנה לשנה, בעוד שבחו"ל מחירי ההדפסה יציבים ותחרותיים.

אז מה התוכניות הקרובות שלנו?​

העותקים האחרונים של ספר הבסיס ושל אוגדן המפלצות אוזלים מהמחסן שלנו כך שכעת אנו מדפיסים אותם מחדש. ההדפסה השניה תהיה זהה לראשונה, עם התיקונים לחוקים שמופיעים באתר ויעודכנו גם בגרסה הדיגיטלית.
הספרים שכבר יש לכם הם מצוינים ולא יהיו הבדלים משמעותיים, לכן תוכלו להמשיך לשחק עמם עוד שנים. אבל למי שרוצה, מימון ההמון הוא בזדמנות טובה לתמוך בנו ולהתפנק בעותק חדש לעצמכם, למשפחה או לחברים.

בנוסף להדפסות החוזרות, כפי שכבר חשפנו המוצר הבא בקנה הוא המשך התרגום של עליית שרי הרונות בעברית. נקמה בוערת זוכה להצלחה בכנסים ובהזמנות מהאתר, אבל הפורמט של חוברת דקה הוא בעייתי עבור חנויות הספרים. לכן החלטנו להדפיס את הנתיב בערכה, כפי שמודפס באנגלית – אך לפצל לשתי ערכות, כל אחת עם שלוש הרפתקאות, מכיוון שערכה אחת במחיר של 99 דולר (בחו"ל – בישראל זה יהיה לפחות 400 ₪) היא יקרה מאוד ולא תצליח בחנויות. מימון ההמון הקרוב הוא עבור הערכה הראשונה, שתכיל את ההרפתקאות נקמה בוערת, רוצח הרונות והמצודה בהר קרס – מי שכבר יש לו את נקמה בוערת מהמימון הקודם, יוכל לתמוך בסכום נמוך יותר ולקבל ערכה רק עם ההרפתקאות הנוספות.

זה כמובן לא המוצרים האחרונים שנתרגם. עוד לא החלטנו מה צופן העתיד, אבל יש כמה מוצרים נהדרים שאנו שוקלים:
  • ספרי חוקים נוספים של פאת'פיינדר פראי: כמו שכתבתי מעלה, אנחנו עושים עבודה טובה בתרגום כל הספרים שיוצאים לאור באנגלית, גם בעברית. כרגע יש רק שני ספרים שלא תרגמנו: המדריך המתקדם לשחקן 2 והמדריך לגולריון.
  • החלק השני של עליית שרי הרונות: אנחנו בטוחים שתאהבו את החלק הראשון, ולאחר שנסיים עמו, נמשיך בעתיד עם תרגום יתר ההרפתקאות והשלמת הנתיב בעברית.
  • מהדורת ההרפתקה של עולמות פראיים: בתור מעריצים של השיטה, תרגום של מהדורת ההרפתקה וספרים נוספים זו אופציה מפתה מאוד – אבל לא ברור לנו כמה ספר כזה יצליח בישראל. מצד אחד בזכות פאת'פיינדר פראי הפכנו את עולמות פראיים למותג מצליח, מאידך משחק תפקידים שאינו פנטזיה אפית זו משוכה לא קטנה – הקנרית במכרה שלנו היא אסופת ההרפתקאות והיא די מצליחה – לפני החלטה על תרגום, נצטרך לבחון לעמוק האם יש למהדורת ההרפתקה קהל בעברית.
  • ספרים חדשים של איי הסערה: עולם המערכה הראשון שיצא לאור בעברית, ושזה שבזכותו הקמתי את הפונדק הוצאה לאור. אני חושב על כתיבה של ספר מערכה של איי הסערה שמותאם לשימוש עם עולמות פראיים (ואולי גם עם שיטות נוספות). זה דבר שאני עובד עליו בהילוך נמוך ובשאיפה אמצא בעתיד את הזמן כדי להוציא אותו לאור.

שיווק זה שם המשחק​

אחת מהאמיתות שנכונות בהוצאה לאור של משחקי תפקידים, בכל שפה, היא שהכתיבה וההוצאה לאור זה החלק הקל (והכיפי). מה שקשה זה למכור את המשחק.

זה דבר שנכון גם עבורנו, ואנחנו ממשיכים להשקיע בו. אחד מהדברים החשובים שאנחנו שמים עליו דגש זה משחקי עולמות פראיים בארועים ובכנסים, בין אם זה בדרקוניקון ומשחקי הדגמה באייקון ובין אם זה באירועים ייעודים כמו פראי בסנטר. תמיד נשמח לעוד מנחים ומנחות, צרו עמנו קשר או הצטרפו לקבוצת הווצאפ שלנו.
אנחנו גם מגיעים לכל הכנסים הגדולים בישראל עם דוכן של הפונדק הוצאה לאור, כולל לשבוע הספר – חוויה אחרת מאשר כנסי משחקים. באייקון האחרון הגדלנו את הדוכן וערכנו משחקי שער שמטרתם להציג את התחביב ואת השיטה לשחקנים חדשים. אחת מהחוויות בכנסים הללו זה גם לדבר איתכם, מי שמשחק בעולמות פראיים ולשמוע מה אתם אוהבים ורוצים לראות.

יוזמה נוספת מהזמן האחרון היא מתן חסות לתוכנית משחקי התפקידים מורה מבוכים מבית דונקי. זהו משחק Actual Play לקהל הרחב, בהנחייתו של איתמר קרביאן. תוכלו למצוא את החסות שלנו בשלושת הפרקים הראשונים ולצפות בתוכנית בערוץ דונקי.

לבסוף אנחנו משקיעים גם בערוצי המדיה החברתית: יש לנו ערוץ ווצאפ של עולמות פראיים שנשמח שתצטרפו אלינו, אנחנו עובדים על ערוץ אינסטגרם ועל יוזמות נוספות. זה נוף שמשתנה כל הזמן, כשאם לפני 3-4 שנים פייסבוק היתה פלטפורמה מובילה היום נדמה שיש דעיכה, בעיקר בקרב הדור הצעיר, של שימוש בפלטפורמה – מה שמוביל לפרגמנטציה של הקהל בין כמה וכמה ערוצים. דבר זה דורש מאיתנו יותר מאמץ.

אם יש לכם רעיונות לשיתופי פעולה, ארועים או כל דבר אחר, נשמח לשמוע

לסיכום​

כשיצאנו למסע לפני מספר שנים, לא שיערתי כמה אני אהנה ממנו וכמה זמן אשקיע בו. אני רוצה להגיד תודה לאורין, השותף שלי לדרך וגם לחגי, ערן, רועי, איתמר ועוד אנשים טובים שתרגמו, ערכו, קראו ותיקנו דברים בספרים שהוצאנו לאור. והכי חשוב, להגיד תודה לכם ולכן – המנחות והשחקנים שמשחקים בעולמות פראיים בעברית. כל המסע הזה שווה את הדרך בזכותכם, אז תודה!

המסע שלנו ממשיך עם עליית שרי הרונות וההדפסה השנייה של ספר הבסיס ושל אוגדן המפלצות, בד בבד עם קידום התחביב בעברית. משחקי תפקידים זה רק תחביב, אבל זה תחביב יצירתי, שמעודד את הדמיון ומביא אופטימיות ושמחה גם בתקופות קשות – ואני שמח שיש לנו את הזכות לשמח אנשים גם בשנים הקשות הללו.

אני חושבת שכדאי לכם להצמיד לפאת'פיינדר פראי. מספר המוצרים הלא מתורגמים לעברית הוא גדול ומשמעותי. כאשר שקלתי באיזה שיטה להתמקד בעסק לחוגי ילדים עולמות פראיים מאוד קרץ לי. השיטה בעברית, הרבה יותר קלילה להרצה ושחק בה והיא נשענת על עולם עמוק וותיק של פאת'פיינדר. אם זאת החיסרון הכי גדול שאין מספיק הרפתקאות מתורגמות. נכון שאני יכולה לבנות את הסיפור שלי בעולם של גלוריון אבל אני מעדיפה להסתמך על משהו מוכן.
בסוף בחרתי בפאת'פיינדר פראי כי היא בענייני האופציה הכי טובה בעברית, ועדיין ההפרש בין הדברים הקיימים לשיטה באנגלית לבין המתורגמים מפריעה לי. אני כל כך שמחה לשמוע שהביחרה שעשיתי השתלמה, והפרויקט מצליח ויש תוכנית לעתיד. כל מה שאני מבקשת זה עוד: עוד הרפתקאות, עוד העזרים לשה''מים עוד פאת'פיינדר פראי.

איזה כיף לשמוע!
התכנון שלנו הוא בהחלט להמשיך עם פאת׳פיינדר פראי וגם עם עוד הרפתקאות - כמו הקמפיין הקרוב.

אנחנו מציצים גם למהדורת ההרפתקה כי אנחנו אוהבים את השיטה וכי היא עומדת בפני עצמה. ההרחבות זה יותר עולמות מערכה ואפשרויות חדשות ולא נדרש למשחק עצמו.

אני לגמרי אבל מבין את הרצון שהכל יהיה זמין בעברית ולשם אנחנו שואפים.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה