• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה פוגש את מבוכים ודרקונים

הנה הכרזה מעניינת על קרוס-אובר, מוצר שמכיל הרפתקה ומקצוע של ערפד ששייך ל Vampire Dark Ages שיוצא לאור ב D&D Beyond לשימוש עם מבוכים ודרקונים 5.5
בכנות קשה לי לראות מי קהל היעד לדבר כזה - זה לא מוצר שלם אלא טעימה מחד ולא רואה שחקני עולם האפלה מחליפים שיטה למה' 5.5.
הנה פרטים והלו"ז המלא של מוצרי צד ג' ב D&D Beyond

זו לא הפעם הראשונה שדבר כזה נעשה. הנה הניסיון הקודם מ-2006:

e2687719027795.5603f82488224.webp

ההבדל הוא שבניסיון של מונטה קוק מדובר היה עדיין בעולם האפלה פרופר, ובניסיון החדש זה "מקצוע ערפד" שבפירוש נועד להשתלב עם המקצועות האחרים של מבוכים ודרקונים במעין מיש-מש בין הממלכות הנשכחית ובין עולם האפלה.

נקווה שזה יהיה פחות בדיחה משזה היה במהדורה ארבע
דווקא יש לי תחושה שזה יהיה יותר בדיחה, כי יהיה צורך לרבע את המעגל ולדחוף את הפלאפ של עולם האפלה למשחקיות של מו"ד 5.5 של ממש כולל מוסכמות היסוד שלו.

לדחוף את הפלאפ של עולם האפלה למשחקיות של מו"ד 5.5 של ממש כולל מוסכמות היסוד שלו
היה היה קין.
הוא עירפד כל מיני אנשים שנהיו הערפדים הראשונים, כל אחד מהם עירפד אנשים בצלמו ובאופיו וכן הלאה.

זה לגמרי עובר בתור מיתולוגיה לעולם מו"ד גנרי. אני אפילו רואה את הארכיטיפ של מכשף ערפדי שהפטרון שלו הוא "ערפד מהדור שלפני המבול". ברייבנלופט היו דברים מוזרים לא פחות כמו קנדר ערפד.

1781863618378.webp

פנטזיה אורבנית של שנות ה-90.

מכיוון שהערפדים של עולם האפלה אמורים להיות בסביבה פחות או יותר מאז תקופת התנ"ך (יש דור שלם שנקרא "אלה שמלפני המבול") אז משחק שכולל ערפדים לא בהכרח מדבר על שנות התשעים של המאה העשרים.

למעשה, היו גם מערכות של ומאפאייר בימי הביניים, כולל ספר הרחבה לירושלים הצלבנית והערפדית:

1781884451405.webp

אכן היו לו כמה עדכונים (שלא לדבר על nWoD/CofD), אבל עדיין הווייב הבסיסי הוא מאוד שנות-90-י - MtAs עדיין מתעסק עם הTraditions והטכנוקרטיה והפצצות פרוטון הרוחניות שלהם, אנשי-זאב עדיין נלחמים בפנטקס, וכולי.

מקצוע ערפד הא? מעניין איפה ראיתי את זה קודם…

נקווה שזה יהיה פחות בדיחה משזה היה במהדורה ארבע
במו"ד 3 הייתה הרחבה (Lords of Madness אאל"ט) עם חוקים למשחק מצליף מוחות! בתור דמות שחקן!

במו"ד 3 הייתה הרחבה (Lords of Madness אאל"ט) עם חוקים למשחק מצליף מוחות! בתור דמות שחקן!
זה היה הספר Savage Species, שהציע לשחק מפלצות כ"מקצוע" מוגבל שמספר הדרגות שלו שווה למספר הקב"פ של המפלצת+מתאם דרגה.

דווקא יש לי תחושה שזה יהיה יותר בדיחה, כי יהיה צורך לרבע את המעגל ולדחוף את הפלאפ של עולם האפלה למשחקיות של מו"ד 5.5 של ממש כולל מוסכמות היסוד שלו.
כולם יודעים ששחקני מו"ד לא מתייחסים לפלאף גם ככה. השאלה היא פשוט אם המכאניקה תהיה טובה או לא.

במה' 4 הערפד מכאנית כל כך גרוע שזה עצוב

דווקא זכור לי מהספר הזה. אחד הספרים המגניבים לדעתי.צפייה בקובץ מצורף 13178
אותו יש לי; הוא לא מציע חוקים לשחק מפלצות :-)

כולם יודעים ששחקני מו"ד לא מתייחסים לפלאף גם ככה. השאלה היא פשוט אם המכאניקה תהיה טובה או לא.
אז אתה מסכים שככל הנראה אין ערך להצמדת המותג "עולם האפלה" על גבי הספר המתוכנן.

אותו יש לי; הוא לא מציע חוקים לשחק מפלצות :-)
מעניין למה זכרתי דווקא אותו. אבל השורה התחתונה היא שהיו חוקים למצליף מוחות כדמות שחקן באחד הספרים! לא זוכר כמה הם היו מאוזנים, אבל...

בענייני ערפדים, יצרתי (ואני חושב ששלחתי למגזין) אלמת כדמות שחקן לחו"כ, שהוא "רוח נוקמת" (Revenant). לא בהכרח מרושע (אם כי מקברי וקריפי מאוד), פשוט מישהו שנעשה לו עוול נורא עד כדי כך שנשמתו נותרת בגופו אחרי מותו כדי לנקום. צריך לצרוך בשר חי ו\או דם כדי להתרפא, עלול להיות מגורש בידי כוהנים, וכן הלאה.

אז אתה מסכים שככל הנראה אין ערך להצמדת המותג "עולם האפלה" על גבי הספר המתוכנן.
זה נטו brand recognition. בשביל שדייב יוכל להגיד "מה, רציתם לשחק עולם האפלה, לא? אז הנה עולם האפלה" כשלחבר שלו נמאס ממו"ד.

זה נטו brand recognition. בשביל שדייב יוכל להגיד "מה, רציתם לשחק עולם האפלה, לא? אז הנה עולם האפלה" כשלחבר שלו נמאס ממו"ד.
אבל הרושם שמותג כזה יעשה על שחקנים זה ש"ניסינו לשחק עולם האפלה בקמפיין שלנו ב-5e והערפד שלהם כתוב די גרוע".

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה