• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה פוגש את מבוכים ודרקונים

הנה הכרזה מעניינת על קרוס-אובר, מוצר שמכיל הרפתקה ומקצוע של ערפד ששייך ל Vampire Dark Ages שיוצא לאור ב D&D Beyond לשימוש עם מבוכים ודרקונים 5.5
בכנות קשה לי לראות מי קהל היעד לדבר כזה - זה לא מוצר שלם אלא טעימה מחד ולא רואה שחקני עולם האפלה מחליפים שיטה למה' 5.5.
הנה פרטים והלו"ז המלא של מוצרי צד ג' ב D&D Beyond

זו לא הפעם הראשונה שדבר כזה נעשה. הנה הניסיון הקודם מ-2006:

e2687719027795.5603f82488224.webp

ההבדל הוא שבניסיון של מונטה קוק מדובר היה עדיין בעולם האפלה פרופר, ובניסיון החדש זה "מקצוע ערפד" שבפירוש נועד להשתלב עם המקצועות האחרים של מבוכים ודרקונים במעין מיש-מש בין הממלכות הנשכחית ובין עולם האפלה.

נקווה שזה יהיה פחות בדיחה משזה היה במהדורה ארבע
דווקא יש לי תחושה שזה יהיה יותר בדיחה, כי יהיה צורך לרבע את המעגל ולדחוף את הפלאפ של עולם האפלה למשחקיות של מו"ד 5.5 של ממש כולל מוסכמות היסוד שלו.

לדחוף את הפלאפ של עולם האפלה למשחקיות של מו"ד 5.5 של ממש כולל מוסכמות היסוד שלו
היה היה קין.
הוא עירפד כל מיני אנשים שנהיו הערפדים הראשונים, כל אחד מהם עירפד אנשים בצלמו ובאופיו וכן הלאה.

זה לגמרי עובר בתור מיתולוגיה לעולם מו"ד גנרי. אני אפילו רואה את הארכיטיפ של מכשף ערפדי שהפטרון שלו הוא "ערפד מהדור שלפני המבול". ברייבנלופט היו דברים מוזרים לא פחות כמו קנדר ערפד.

1781863618378.webp

פנטזיה אורבנית של שנות ה-90.

מכיוון שהערפדים של עולם האפלה אמורים להיות בסביבה פחות או יותר מאז תקופת התנ"ך (יש דור שלם שנקרא "אלה שמלפני המבול") אז משחק שכולל ערפדים לא בהכרח מדבר על שנות התשעים של המאה העשרים.

למעשה, היו גם מערכות של ומאפאייר בימי הביניים, כולל ספר הרחבה לירושלים הצלבנית והערפדית:

1781884451405.webp

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה