• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

סקר: איזה סוג עדכונים תרצו לראות בשיטה לגנזך אורות הסער?

אני חייב רק להעיר משהו שעלה בתחילת העץ:
כשיוצרים שיטה כותבים גם מה הדמויות אמורות לעשות בעולם המשחק, ומה השחקנים והמנחה אמורים לעשות. זה ״קל״ כשמדובר במו״ד או שיטה דמויית מו״ד, אבל זה יכול להשתנות מאוד כשאתה מצמיד לשיטה עולם ספציפי - ועוד עולם שמתבסס על ספרים קיימים.

קח את השיטה של שיר של אש ושל קרח (שו״ש, בקיצור), כדוגמה:

איך אצלך נסיך ומשרת הולכים יחד להרפתקאות? מאיפה החיבור נוצר? יכול להיות שהם מאוזנים מכאנית, אבל איך בפועל המשרת עושה מה שבא לו כשהבוס שלו נמצא לידו? איך משחקים בצורה כזו?
ועכשיו תסתכל על שו״ש - על פי הגדרת השיטה השחקנים משחקים דמויות מאותו בית אצולה, וההבדלים, גם אם קיימים, אינם כה גדולים.

עכשיו נמשיך: יצרנו אצלך דמויות - מה עושים עכשיו? מה הדמויות עושות אצלך בעולם? בספרים יש עלילה, אבל פה אין - מה עליהן לעשות?
אם התשובה היא: ״צא לציד שגרתי ותראה מה יקרה..״ אז זה סגנון משחק שצריך להיות מתואר בשיטה, חלק יתחברו אליו וחלק לא. אם ההגדרה היא שהשחקנים אומרים דברים שגרתיים והמניה צריך ליצוק עלילה - אז זה חלק מהותי מהשיטה!
תזכור: התבססת פה על מו״ד, אבל למו״ד יש הנחות מאוד ברורות כשיטה: יש מפלצות, יש רוע, יש אוצרות = לכן צריך אתכם ההרפתקנים האמיצים!
זה ה- drive לצאת להרפתקה, זה המניע, זה ״מה הדמויות עושות בעולם״.
בשו״ש, שמבוססת ספרים, יש הגדרה שונה: ניהול בתי אצולה, תככים, מניפולציות, צבירת עושר ותהילה או לחילופין הישרדות מפני השתלטות עוינת.
תחשוב על זה, כל זה חייב להיות מוגדר בשיטה. אל תניח שהכל אפשרי - תגיד פוזיטיבית מה הדמויות צריכות לעשות.

ואחרון חביב: אי אפשר להגיד כשיטה ״שחק מה שבא לך״, כאשר בפועל היא 90% מו״ד. בהקשר הזה צריך הלימה בין הספרים לשיטה.
מה יש לנו בשו״ש? גמד שמסוגל לנהל ממלכה שלמה - אז השיטה תומכת בקרב חברתי, שיכול להיות חשוב יותר מפיסי;
קרבות פיסיים הם ברוטאליים וקטלניים - אז השיטה מתארת קרב מהיר, עם החלמות איטיות ואיתות ברור לשחקנים להיזהר מלהיכנס לקרבות;
ילדה שמניעה את העלילה קדימה - אז המשחק נותן לך אופציה מכאנית לעשות כן במכוון. ולא, הילדה לא תצטרף להרפתקאות כדי לחסל מפלצות - היא חלק מבית האצולה, ותיקשר כך לעלילה.

לסיכום: החלטת כבר שאתה שחלק מהדברים בעולם נמצאים וחלק לא; אז לך עוד צעד קדימה ותגיד מה עושים מכאן. מה דמות צריכה לעשות? לחפש הרפתקאות? צרות? לשרוד את איתנו הטבע? לחקור אזורים עתיקים שלא נחקרו? למרוד בשלטון בשל עריצותו?
אל תוותר על הדברים הללו - תרשום במפורש מה כן לעשות. זה לא תמיד כזה פשוט כמו שזה נשמע, בטח כשאתה מחפש לעניין את השחקנים.

ממש צר לי, אבל אני לא מכיר את הספרים בכלל.. אז אני לא יודע מה האווירה, מה עושים שם, מה העולם, מי הדמוית וכו׳. קשה לי להכווין כשאני לא מכיר את הנושא.
אני כן יכול להפנות אותך לשיטות אחרות שמבוססות על ספרים כדי לקבל משם השראה.

ממש צר לי, אבל אני לא מכיר את הספרים בכלל.. אז אני לא יודע מה האווירה, מה עושים שם, מה העולם, מי הדמוית וכו׳. קשה לי להכווין כשאני לא מכיר את הנושא.
אני כן יכול להפנות אותך לשיטות אחרות שמבוססות על ספרים כדי לקבל משם השראה.
אז תוכל להכווין אותי לשיטות אחרות שמבוססות על ספרים, בעברית?

אין שיטות בעברית המבוססות על ספרים, מהסיבה הפשוטה שאין להן מספיק קהל- קהילת שחקני התפקידים בארץ קטנה מדי. חפש עכשיו את החפיפה בין הקהילה הזו לקהילה של חובבי ספר אחד ספציפי או סדרת ספרים ספציפית, ותגלה שוק אפילו קטן יותר.

אתה תאלץ ללמוד אנגלית, במיוחד אם אתה רוצה להתעסק בדברים כמו יצירת שיטות שאין מספיק דוגמאות בעברית ללמוד מהן.

אין שיטות בעברית המבוססות על ספרים, מהסיבה הפשוטה שאין להן מספיק קהל- קהילת שחקני התפקידים בארץ קטנה מדי. חפש עכשיו את החפיפה בין הקהילה הזו לקהילה של חובבי ספר אחד ספציפי או סדרת ספרים ספציפית, ותגלה שוק אפילו קטן יותר.
תודה.
אתה תאלץ ללמוד אנגלית, במיוחד אם אתה רוצה להתעסק בדברים כמו יצירת שיטות שאין מספיק דוגמאות בעברית ללמוד מהן.
אני לומד אנגלית, זה פשוט לוקח זמן משמעותי... "אנגלית שפה קשה".

מסכים, זה באמת מצריך לימוד אנגלית.

אבל תתעודד - אני זוכר (אזהרת נוסטלגיה) שבכיתה ח׳ חבר שחזר מארה״ב הביא איתו המון ספרי הרחבה של מוד״מ, ובייחוד אסופות מפלצות מפה ועד הודעה חדשה. זה עד היום זכור לי כדבר שממש הקפיץ לי את האנגלית, וזו עוד בתקופה שהיית צריך להשתמש במילון צמוד (עט מילון ותוכנת בבילון בקושי יצאו אז…). זה הוביל כמובן למצבים משעשעים בהם התהדרתי בבי״ס במילים כמו resurrection, rejuvenation וכו׳… שכמובן משמשים אותך בכל שיחה בטלה…

מה שאני רוצה להגיד - אל תתבאס, קח לך איזה ספר מפלצות באנגלית שאפשר לקרוא עמוד אחד בכל פעם ורוץ עליו, אתה תגלה שזה ממש עוזר.

עריכה אחרונה:
הפתיח טוב.
אבל, וסליחה שאני שוב מתקטנן - יש הבדל בין מה השחקנים עושים לבין מה הדמויות עושות, צריך לתקן בפתיח חלק מהדברים שייחסת לשחקנים ולייחס אותם לדמויות.

ודבר אחרון - נתת כאופציה מכאנית לשחקן לבחור את המעמד שלו, ושים לב: זו החלטה עם השפעה מכאנית לחלוטין, שכל שחקן (אני מניח) יכול לבחור כרצונו. כיצד זה מתיישב, למשל, עם לשחק עבדים בלבד? או להנהיג צבאות?
אם המשחק הוא להנהיג צבאות ואני ממעמד נמוך די הלך לי המשחק… זה כמו לשחק פונדקאי במו״ד: לא יעיל פרט למקרה שתרצה להשתכר.

לדעתי - לך על משהו מוגדר יותר וקונקרטי יותר. אני אומר את זה דווקא כי אתה יוצר חדש יחסית. למשל: כולם משחקים אצילים/ מנהיגים/ אנשים שקשורים בהנהגת צבאות. או כולם קשורים איכשהו לנושאי רסיס (זו דוגמה, אין לי מושג כמה זה נדיר בספרים).
ככה תעשה משהו שונה וייחודי יותר, וזה ייתן לך את היכולת להתמקצע ביצירת שיטות.
לאחר מכן תרחיב עוד את המשחק.

אחת השיטות הראשונות שיצרתי בצעירותי הייתה משחק שבו משחקים בובות שננטשו במזבלה וצריכות לחזור לבתיהן (רעיון שעלה מהסרט צעצוע של סיפור הראשון כשהוא יצא), כשהם מתמודדים בעיקר מול ילדים קטנים וחתולים (היריבים הכי נוראיים). זה לא היה משחק מדהים, ובוודאי שלא הורצו בו קמפיינים מטורפים, אבל הוא מאוד מוגדר וברור: זה הת׳מה, אלו הדמויות, זו המטרה. הכל מאוד קל להבנה.
תתחיל מקטן, תגדל לאט ותלמד מהר.

הפתיח טוב.
אבל, וסליחה שאני שוב מתקטנן - יש הבדל בין מה השחקנים עושים לבין מה הדמויות עושות, צריך לתקן בפתיח חלק מהדברים שייחסת לשחקנים ולייחס אותם לדמויות.

ודבר אחרון - נתת כאופציה מכאנית לשחקן לבחור את המעמד שלו, ושים לב: זו החלטה עם השפעה מכאנית לחלוטין, שכל שחקן (אני מניח) יכול לבחור כרצונו. כיצד זה מתיישב, למשל, עם לשחק עבדים בלבד? או להנהיג צבאות?
אם המשחק הוא להנהיג צבאות ואני ממעמד נמוך די הלך לי המשחק… זה כמו לשחק פונדקאי במו״ד: לא יעיל פרט למקרה שתרצה להשתכר.

לדעתי - לך על משהו מוגדר יותר וקונקרטי יותר. אני אומר את זה דווקא כי אתה יוצר חדש יחסית. למשל: כולם משחקים אצילים/ מנהיגים/ אנשים שקשורים בהנהגת צבאות. או כולם קשורים איכשהו לנושאי רסיס (זו דוגמה, אין לי מושג כמה זה נדיר בספרים).
ככה תעשה משהו שונה וייחודי יותר, וזה ייתן לך את היכולת להתמקצע ביצירת שיטות.
לאחר מכן תרחיב עוד את המשחק.

אחת השיטות הראשונות שיצרתי בצעירותי הייתה משחק שבו משחקים בובות שננטשו במזבלה וצריכות לחזור לבתיהן (רעיון שעלה מהסרט צעצוע של סיפור הראשון כשהוא יצא), כשהם מתמודדים בעיקר מול ילדים קטנים וחתולים (היריבים הכי נוראיים). זה לא היה משחק מדהים, ובוודאי שלא הורצו בו קמפיינים מטורפים, אבל הוא מאוד מוגדר וברור: זה הת׳מה, אלו הדמויות, זו המטרה. הכל מאוד קל להבנה.
תתחיל מקטן, תגדל לאט ותלמד מהר.
תודה על התגובה.
אני אנסה לערוך את השיוכים.
אני חושב שהבנת לא נכון את כוונתי. הכוונה היא שכל הדמויות ישחקו מנהיגי צבאות, או שכל הדמויות ישחקו עבדים, או שכל הדמויות ישחקו נושאי רסיס (או דברים בגזרה) וכן על זו הדרך.
ז"א, יש לך הרבה אופציות משחק שנתמכות בשיטה, אבל הם לא ישתלבו כ"כ טוב ביחד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה