• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 ספר המערכה Ravenloft: The Horrors Within בהזמנה מוקדמת

ספר ההרחבה החדש של מבוכים ודרקונים 5 לעולם המערכה של רייבנלופט, Ravenloft: The Horrors Within, יוצא לאור בעוד כחודשיים, וזמין היום להזמנה מוקדמת בעותק פיזי ודיגיטלי (וגם בערכה מהודרת) מהאתר של D&D Beyond
הספר כולל:
  • 16 Domains of Dread, including the new cosmic horror domain Innsmouth.
  • 17 Darklords for your party to face or flee from, equipped with challenging stat blocks.
  • 7 subclasses (including the new Reanimator and Hollow Warden), 4 species, 4 backgrounds, 2 Origin feats, and 9 Dark Gifts for building tortured protagonists.
  • 10 genres of horror from gothic to dark fantasy.
  • A bestiary of 41 monstrosities and 10 domain denizens for your party to encounter.
  • 47 maps and 28 digital quickplay maps for Maps VTT.
הקריצה לקתולהו ממש לא מפתיעה, אבל מה שמאכזב שזה נראה שזה כמו גרסה "שונה" של Van Richten Guide to Ravenloft - ספר שרכשתי ואני אישית אהבתי, אם כי סוחרי הקליקים של יוטיוב משער שפחות (כמו כל דבר שמניב להם צפיות).
אבל בכנות, לראות כמה שנים ספורות אחרי חזרה על 60-70 אחוז מהתוכן בעטיפה החדשה פשוט מבאס, בייחוד שזה מוצג כמו ספר חדש. אפשר למצוא השוואות בין התוכן של הספרים השונים במרשתת, אבל זה פחות מעניין (אותי).
1776406451057.webp

הקריצה לקתולהו ממש לא מפתיעה, אבל מה שמאכזב שזה נראה שזה כמו גרסה "שונה" של Van Richten Guide to Ravenloft - ספר שרכשתי ואני אישית אהבתי, אם כי סוחרי השנאה והקליקים של יוטיוב משער שפחות (כמו כל דבר שמניב להם צפיות).
אבל בכנות, לראות כמה שנים ספורות אחרי חזרה על 60-70 אחוז מהתוכן בעטיפה החדשה פשוט מבאס, בייחוד שזה מוצג כמו ספר חדש. אפשר למצוא השוואות בין התוכן של הספרים השונים במרשתת, אבל זה פחות מעניין (אותי).
בדיוק מה שעבר לי בראש, אותו ואן ריכטן בשינוי אדרת...
אבל אני מוכרח להודות שהארט נראה ממש טוב!

cosmic horror domain Innsmouth
תוהה עד כמה ה"שידוך" הזה יעבוד.

אמנם "שניהם אימה" אבל רייבנלופט בגדול ניסה לשחזר את האסתטיקה והעלילות של "אימה גותית" בגרסתה ההוליוודית ובהתאמה למו"ד, בעוד ש"אימה קוסמית" זה משהו אחר לגמרי, עם הגיון, אופי ותכנים אחרים.

מודה שאני מתחיל להתעייף מהחוסר מקוריות של WOTC, אבל כל עוד זה עובד להם עסקית אני מניח שזה ימשך.
לא מצפה לשידוך מוצלח עם Cthulhu אבל זה נראה יותר שם בשביל להראות שיש כל מיני סוגים של אימה שאפשר לשחק - מהצצה בסטטבלוק של Cthulhu שמוצג כאן באתר של הגרסה של בידל אנד גרים זה די לא מרשים.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה