הגיעה העת לסכם את 2024, שהייתה שנה נוראית לא פחות מאשר 2023, אבל משחקי התפקידים זה מפלט גם בזמנים כאלו.
(יש גם עץ מקביל על משחקי לוח, כאן!)
השנה היה לנו חגיגות 50 השנה למבוכים ודרקונים - אבל בפועל, פחות הרגשתי את זה. למרות שקניתי את הבולים במהדורה המוגבלת, שהיו חמודים, וגם החידוש של מהדורה 5 בספרים החדשים - שבאופן ממש מוזר מגדיר המפלצות לא יוצא השנה. מצד שני, לא באמת היו ארועים מגניבים או דרמטיים בתחביב השנה, לא בארץ ולא בחו"ל. ובארץ זה מובן כי מלחמה וחטופים שנמקים בעזה, גם בחו"ל אני חושב שזה היה Underwhelming.
מצד שני, אישית היה לי די טוב בהיבט התחביב. קודם כל חבורה חדשה ומגניבה שאיתה אני משחק את עליית שרי הרונות בפאת'פיינדר בעולמות פראיים, שאלמלא בעיות תזמון זה בכלל היה נהדר. אסופת ההרפתקאות, שזה בין המוצרים הכי טובים לדעתי המשוחדים שיצאו לאור בעברית, יצא למימון המון, סיים תרגום והדפסה ועכשיו בדרך לישראל. אנחנו גם ממשיכים לעבוד על מוצרים חדשים - סיכום רשמי של הפונדק, ממש בקרוב
דרקוניקון לא התקיים ובמקומו היה דרקומיני, ממש מקווה שהמלחמה תסתיים ונוכל לחזור לבתי המלון השונים. למצוא מקום עם שטח רחב-ידיים לעשרות רבות של שולחנות משחק במחיר שפוי זה משימה כמעט בלתי-אפשרית.
עוד עזר מגניב שרכשתי השנה זה ה Fantasy Pawns של עולמות פראיים. אם בעבר הייתי משתמש במיניאטורות היום אין לי הרבה זמן ויותר קל פשוט לשלוף את המפלצת קרטון ולשים על השולחן.
בגזרת הנוסטלגיה, מצאתי עותק במצב מצוין של ספר החוקים לשחקן של מוד"מ בעברית. לא אשחק בזה, אבל עדיין נוסטלגיה. גם רכשתי עותק בהזדמנות של אוגדן המפלצות 2 של מבוכים ודרקונים 4, וזה הזכיר לי כמה השיטה הזו הייתה מצוינת בפן המשחקי/טקטי אבל מבחינת פלאף היה בה חוסרים משמעותיים.
עוד בעברית, שתי ההרפתקאות ש
Envinyatar הוציא בדפוס של מלסטרה: צווחת סרטני הנהר וגם צללים בת'אר קארדן נחתו אצלי וגם כתבתי עליהם את הרשמים שלי. כיף לראות עוד מוצרים מקוריים בעברית.
באנגלית רכשתי פחות, כי אני מתמקד במה שאני משחק בפועל. אז הרשימה יחסית מצומצמת וכוללת את Player Handbook ו Dungeon Master Guide המחודשים של 2024 וגם האוסף של Planescape בגרסת הכריכה המיוחדת. אפילו שאני לא משחק בחמש, נהנתי לקרוא את כל הספרים.
המשחק החדש היחיד שרכשתי ב-2024 הוא משחק התפקידים של Marvel Multiverse Core ביחד עם ההרפתקה Cataclysm of Kang, כדי שיהיה לי מה להריץ...
מכרתי גם את המשחק של הפוני הקטן שלי, Tales of Equestria. זה משחק מצוין לילדים, ושיחקנו בו - אבל חלקם גדלו והקטנה לא אוהבת את הפוני הקטן שלי.
אוסף נוסף שנפרדתי ממנו לשלום היה של ספרי Star Wars Saga Edition שלי, החלטתי להישאר עם המשחק של FFG לטובת הזמן שבו ארצה לשחק במלחמת הכוכבים, כי זו שיטה יותר נרטיבית וכיפית לדעתי. אפילו שבמובנים מסוימים Star Wars Saga Edition זה מכאניקת מבוכים ודרקונים סופר-מוצלחת.
ואחרון-אחרון חביב, ערכת ההתחלה של Warhammer Fantasy. שיחקתי בזה סופסוף, לא באמת נהנתי, שיטה יותר מדי קראנצ'ית לטעמי. מקווה שבבית החדש של הערכה יהנו מהמשחק יותר.
בנוסף, שיחקתי גם במרד נזיר האפר, ההרפתקה של אגדת הר הרפאים של עולמות פראיים שתרגמנו לעברית - הרפתקה מצוינת ומאוד נהנו.
אני גם רוצה להריץ את דו-קרב עם השטן ואת עידן הדאיקאיג'ו, אולי השנה
בנוסף, שיחקנו בוורהאמר פנטזי.
בסך הכל שיחקתי לא מעט, לצערי (ועוד יותר לצערי כרגיל) פחות עם הילדים. כמובן שבעיות הלו"ז לא נהיות פשוטות יותר.
בקרוב נפרסם סיכום רשמי של הפונדק הוצאה לאור של 2024 ועל התוכניות שלנו ל-2025. שמח לספר שיש למה לצפות
וכפי ששמתם לב, סופסוף מיזגנו את האתר עם הפורומים. זה אולי לא הביא לפריחה מטורפת בתוכן, אבל זה בהחלט מפשט את התחזוקה של הפונדק לשנים הבאות.
אז איך הייתה 2024 שלכם?
ולמי שרוצה להיזכר, זו היתה 2023: סיכום שנה של משחקי תפקידים - 2023
(יש גם עץ מקביל על משחקי לוח, כאן!)
השנה היה לנו חגיגות 50 השנה למבוכים ודרקונים - אבל בפועל, פחות הרגשתי את זה. למרות שקניתי את הבולים במהדורה המוגבלת, שהיו חמודים, וגם החידוש של מהדורה 5 בספרים החדשים - שבאופן ממש מוזר מגדיר המפלצות לא יוצא השנה. מצד שני, לא באמת היו ארועים מגניבים או דרמטיים בתחביב השנה, לא בארץ ולא בחו"ל. ובארץ זה מובן כי מלחמה וחטופים שנמקים בעזה, גם בחו"ל אני חושב שזה היה Underwhelming.
מצד שני, אישית היה לי די טוב בהיבט התחביב. קודם כל חבורה חדשה ומגניבה שאיתה אני משחק את עליית שרי הרונות בפאת'פיינדר בעולמות פראיים, שאלמלא בעיות תזמון זה בכלל היה נהדר. אסופת ההרפתקאות, שזה בין המוצרים הכי טובים לדעתי המשוחדים שיצאו לאור בעברית, יצא למימון המון, סיים תרגום והדפסה ועכשיו בדרך לישראל. אנחנו גם ממשיכים לעבוד על מוצרים חדשים - סיכום רשמי של הפונדק, ממש בקרוב
דרקוניקון לא התקיים ובמקומו היה דרקומיני, ממש מקווה שהמלחמה תסתיים ונוכל לחזור לבתי המלון השונים. למצוא מקום עם שטח רחב-ידיים לעשרות רבות של שולחנות משחק במחיר שפוי זה משימה כמעט בלתי-אפשרית.
אז במה התחדשתי השנה וממה נפרדתי לשלום
בעברית, אמנם בשלהי 2023 אז כמובן הספרים החדשים של פאת'פיינדר בעולמות פראיים - המדריך המתקדם לשחקן שהוא מצוין ונקמה בוערת שאותה אני מריץ ממש עכשיו. השנה אני משתמש בהם במשחק שלי של שרי הרונות.עוד עזר מגניב שרכשתי השנה זה ה Fantasy Pawns של עולמות פראיים. אם בעבר הייתי משתמש במיניאטורות היום אין לי הרבה זמן ויותר קל פשוט לשלוף את המפלצת קרטון ולשים על השולחן.
בגזרת הנוסטלגיה, מצאתי עותק במצב מצוין של ספר החוקים לשחקן של מוד"מ בעברית. לא אשחק בזה, אבל עדיין נוסטלגיה. גם רכשתי עותק בהזדמנות של אוגדן המפלצות 2 של מבוכים ודרקונים 4, וזה הזכיר לי כמה השיטה הזו הייתה מצוינת בפן המשחקי/טקטי אבל מבחינת פלאף היה בה חוסרים משמעותיים.
עוד בעברית, שתי ההרפתקאות ש
באנגלית רכשתי פחות, כי אני מתמקד במה שאני משחק בפועל. אז הרשימה יחסית מצומצמת וכוללת את Player Handbook ו Dungeon Master Guide המחודשים של 2024 וגם האוסף של Planescape בגרסת הכריכה המיוחדת. אפילו שאני לא משחק בחמש, נהנתי לקרוא את כל הספרים.
המשחק החדש היחיד שרכשתי ב-2024 הוא משחק התפקידים של Marvel Multiverse Core ביחד עם ההרפתקה Cataclysm of Kang, כדי שיהיה לי מה להריץ...
מאילו משחקים נפרדתי לשלום
מכרתי לא מעט משחקים, בדגש על האוסף שלי של ספרי מבוכים ודרקונים 4, שהשלמתי את המכירה של כלל הספרים שהיו לי - זו שיטה שאני עדיין אוהב ואשמח לשחק בה, אבל פחות להנחות אותה. יש לי רק את ספר החוקים לשחקן בעברית, ואת אוגדן המפלצות 2 שרכשתי השנה.מכרתי גם את המשחק של הפוני הקטן שלי, Tales of Equestria. זה משחק מצוין לילדים, ושיחקנו בו - אבל חלקם גדלו והקטנה לא אוהבת את הפוני הקטן שלי.
אוסף נוסף שנפרדתי ממנו לשלום היה של ספרי Star Wars Saga Edition שלי, החלטתי להישאר עם המשחק של FFG לטובת הזמן שבו ארצה לשחק במלחמת הכוכבים, כי זו שיטה יותר נרטיבית וכיפית לדעתי. אפילו שבמובנים מסוימים Star Wars Saga Edition זה מכאניקת מבוכים ודרקונים סופר-מוצלחת.
ואחרון-אחרון חביב, ערכת ההתחלה של Warhammer Fantasy. שיחקתי בזה סופסוף, לא באמת נהנתי, שיטה יותר מדי קראנצ'ית לטעמי. מקווה שבבית החדש של הערכה יהנו מהמשחק יותר.
במה שיחקתי
כמו שכתבתי, ההילייט שלי השנה הוא הקמפיין החדש של עליית שרי הרונות.בנוסף, שיחקתי גם במרד נזיר האפר, ההרפתקה של אגדת הר הרפאים של עולמות פראיים שתרגמנו לעברית - הרפתקה מצוינת ומאוד נהנו.
אני גם רוצה להריץ את דו-קרב עם השטן ואת עידן הדאיקאיג'ו, אולי השנה
בנוסף, שיחקנו בוורהאמר פנטזי.
בסך הכל שיחקתי לא מעט, לצערי (ועוד יותר לצערי כרגיל) פחות עם הילדים. כמובן שבעיות הלו"ז לא נהיות פשוטות יותר.
פרויקטים ועוד
אני עדיין עוסק במרץ בתרגום של עולמות פראיים ואפילו יצא לי לכתוב תוכן חדש לאיי הסערה, לשימוש החבורה שלי בשלב זה.בקרוב נפרסם סיכום רשמי של הפונדק הוצאה לאור של 2024 ועל התוכניות שלנו ל-2025. שמח לספר שיש למה לצפות
וכפי ששמתם לב, סופסוף מיזגנו את האתר עם הפורומים. זה אולי לא הביא לפריחה מטורפת בתוכן, אבל זה בהחלט מפשט את התחזוקה של הפונדק לשנים הבאות.
אז איך הייתה 2024 שלכם?
ולמי שרוצה להיזכר, זו היתה 2023: סיכום שנה של משחקי תפקידים - 2023
העריכה האחרונה התבצעה על-ידי משגיח: