• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סיכום שנה של משחקי תפקידים - 2024

הגיעה העת לסכם את 2024, שהייתה שנה נוראית לא פחות מאשר 2023, אבל משחקי התפקידים זה מפלט גם בזמנים כאלו.

(יש גם עץ מקביל על משחקי לוח, כאן!)

השנה היה לנו חגיגות 50 השנה למבוכים ודרקונים - אבל בפועל, פחות הרגשתי את זה. למרות שקניתי את הבולים במהדורה המוגבלת, שהיו חמודים, וגם החידוש של מהדורה 5 בספרים החדשים - שבאופן ממש מוזר מגדיר המפלצות לא יוצא השנה. מצד שני, לא באמת היו ארועים מגניבים או דרמטיים בתחביב השנה, לא בארץ ולא בחו"ל. ובארץ זה מובן כי מלחמה וחטופים שנמקים בעזה, גם בחו"ל אני חושב שזה היה Underwhelming.

מצד שני, אישית היה לי די טוב בהיבט התחביב. קודם כל חבורה חדשה ומגניבה שאיתה אני משחק את עליית שרי הרונות בפאת'פיינדר בעולמות פראיים, שאלמלא בעיות תזמון זה בכלל היה נהדר. אסופת ההרפתקאות, שזה בין המוצרים הכי טובים לדעתי המשוחדים שיצאו לאור בעברית, יצא למימון המון, סיים תרגום והדפסה ועכשיו בדרך לישראל. אנחנו גם ממשיכים לעבוד על מוצרים חדשים - סיכום רשמי של הפונדק, ממש בקרוב :)
דרקוניקון לא התקיים ובמקומו היה דרקומיני, ממש מקווה שהמלחמה תסתיים ונוכל לחזור לבתי המלון השונים. למצוא מקום עם שטח רחב-ידיים לעשרות רבות של שולחנות משחק במחיר שפוי זה משימה כמעט בלתי-אפשרית.

אז במה התחדשתי השנה וממה נפרדתי לשלום​

בעברית, אמנם בשלהי 2023 אז כמובן הספרים החדשים של פאת'פיינדר בעולמות פראיים - המדריך המתקדם לשחקן שהוא מצוין ונקמה בוערת שאותה אני מריץ ממש עכשיו. השנה אני משתמש בהם במשחק שלי של שרי הרונות.
עוד עזר מגניב שרכשתי השנה זה ה Fantasy Pawns של עולמות פראיים. אם בעבר הייתי משתמש במיניאטורות היום אין לי הרבה זמן ויותר קל פשוט לשלוף את המפלצת קרטון ולשים על השולחן.

בגזרת הנוסטלגיה, מצאתי עותק במצב מצוין של ספר החוקים לשחקן של מוד"מ בעברית. לא אשחק בזה, אבל עדיין נוסטלגיה. גם רכשתי עותק בהזדמנות של אוגדן המפלצות 2 של מבוכים ודרקונים 4, וזה הזכיר לי כמה השיטה הזו הייתה מצוינת בפן המשחקי/טקטי אבל מבחינת פלאף היה בה חוסרים משמעותיים.
עוד בעברית, שתי ההרפתקאות ש Envinyatar Envinyatar הוציא בדפוס של מלסטרה: צווחת סרטני הנהר וגם צללים בת'אר קארדן נחתו אצלי וגם כתבתי עליהם את הרשמים שלי. כיף לראות עוד מוצרים מקוריים בעברית.

באנגלית רכשתי פחות, כי אני מתמקד במה שאני משחק בפועל. אז הרשימה יחסית מצומצמת וכוללת את Player Handbook ו Dungeon Master Guide המחודשים של 2024 וגם האוסף של Planescape בגרסת הכריכה המיוחדת. אפילו שאני לא משחק בחמש, נהנתי לקרוא את כל הספרים.

המשחק החדש היחיד שרכשתי ב-2024 הוא משחק התפקידים של Marvel Multiverse Core ביחד עם ההרפתקה Cataclysm of Kang, כדי שיהיה לי מה להריץ...

מאילו משחקים נפרדתי לשלום​

מכרתי לא מעט משחקים, בדגש על האוסף שלי של ספרי מבוכים ודרקונים 4, שהשלמתי את המכירה של כלל הספרים שהיו לי - זו שיטה שאני עדיין אוהב ואשמח לשחק בה, אבל פחות להנחות אותה. יש לי רק את ספר החוקים לשחקן בעברית, ואת אוגדן המפלצות 2 שרכשתי השנה.
מכרתי גם את המשחק של הפוני הקטן שלי, Tales of Equestria. זה משחק מצוין לילדים, ושיחקנו בו - אבל חלקם גדלו והקטנה לא אוהבת את הפוני הקטן שלי.
אוסף נוסף שנפרדתי ממנו לשלום היה של ספרי Star Wars Saga Edition שלי, החלטתי להישאר עם המשחק של FFG לטובת הזמן שבו ארצה לשחק במלחמת הכוכבים, כי זו שיטה יותר נרטיבית וכיפית לדעתי. אפילו שבמובנים מסוימים Star Wars Saga Edition זה מכאניקת מבוכים ודרקונים סופר-מוצלחת.
ואחרון-אחרון חביב, ערכת ההתחלה של Warhammer Fantasy. שיחקתי בזה סופסוף, לא באמת נהנתי, שיטה יותר מדי קראנצ'ית לטעמי. מקווה שבבית החדש של הערכה יהנו מהמשחק יותר.

במה שיחקתי​

כמו שכתבתי, ההילייט שלי השנה הוא הקמפיין החדש של עליית שרי הרונות.
בנוסף, שיחקתי גם במרד נזיר האפר, ההרפתקה של אגדת הר הרפאים של עולמות פראיים שתרגמנו לעברית - הרפתקה מצוינת ומאוד נהנו.
אני גם רוצה להריץ את דו-קרב עם השטן ואת עידן הדאיקאיג'ו, אולי השנה :)
בנוסף, שיחקנו בוורהאמר פנטזי.
בסך הכל שיחקתי לא מעט, לצערי (ועוד יותר לצערי כרגיל) פחות עם הילדים. כמובן שבעיות הלו"ז לא נהיות פשוטות יותר.

פרויקטים ועוד​

אני עדיין עוסק במרץ בתרגום של עולמות פראיים ואפילו יצא לי לכתוב תוכן חדש לאיי הסערה, לשימוש החבורה שלי בשלב זה.
בקרוב נפרסם סיכום רשמי של הפונדק הוצאה לאור של 2024 ועל התוכניות שלנו ל-2025. שמח לספר שיש למה לצפות :)
וכפי ששמתם לב, סופסוף מיזגנו את האתר עם הפורומים. זה אולי לא הביא לפריחה מטורפת בתוכן, אבל זה בהחלט מפשט את התחזוקה של הפונדק לשנים הבאות.

אז איך הייתה 2024 שלכם?
ולמי שרוצה להיזכר, זו היתה 2023: סיכום שנה של משחקי תפקידים - 2023

העריכה האחרונה התבצעה על-ידי משגיח:
איזו שנה קוטלת שמחות וקוטלת משחקים הייתה זו...
השנה היה לנו חגיגות 50 השנה למבוכים ודרקונים - אבל בפועל, פחות הרגשתי את זה. למרות שקניתי את הבולים במהדורה המוגבלת, שהיו חמודים, וגם החידוש של מהדורה 5 בספרים החדשים - שבאופן ממש מוזר מגדיר המפלצות לא יוצא השנה. מצד שני, לא באמת היו ארועים מגניבים או דרמטיים בתחביב השנה, לא בארץ ולא בחו"ל. ובארץ זה מובן כי מלחמה וחטופים שנמקים בעזה, גם בחו"ל אני חושב שזה היה Underwhelming.
זה גם הרושם שלי. מצד אחד ניהול המשבר של מכשפי החוף והעובדה שכל כך הרבה מיוצרי התוכן בעולם כבר מושקעים בהם ממילא, גרמה לסאגת ה-ogl להיראות במבט לאחורה כמו באמפר קטן בכביש. מצד שני גם ספרי המהדורה וחצי החדשה נראה שלא התקבלו בתשואות ורכישה אדירה, אלא בערך כמו עוד ספר הרחבה שיוצא למשחק הנמכר בתחביב. גם שיטות אחרות מצליחות לא רע ואפילו מדווחות על עלייה במכירות, או שהתחילו להשיק ספרים ללא מימון המון.

אגב מימוני המון, השיא של התחביב נשבר שוב, ושוב על ידי מותג עם מעריצים נאמנים – אווטאר: כשף האוויר האחרון נדחף מראש הטבלה על ידי ברנדון סנדרסון עם משחק תפקידים חדש של "הקוסמיר".

אז במה התחדשתי השנה?
רק בשתי שיטות:
שיטה אחת למשול בכולן! גם מוריה: דרך דלתות דורין וגם ממלכות שלוש הטבעות של "הטבעת האחת" – שניהם ב-pdf, ומוריה גם בעותק קשיח.

שיטה שניה פראית וסוערת! מאז שיש לי עם מי לשחק עולמות פראיים (תודה ל- The oldman The oldman שבחר לתרגם את פאת'פיינדר פראי ואז את אסופת ההרפתקאות, ועוד להכניס אותי לצוות!) טרחתי לרכוש גרסאות דיגיטליות של עוד כמה מוצרים מלבד ספר הבסיס ועולם המערכה של "לב הקריסטל" – רובם אגב קטנים של יוצרים צד ג', כמו Sprawlrunner, אבל גם המדריך המתקדם לשחקן 2 ואוגדן המפלצות 2 של פאת'פיינדר פראי, וערכת האביזרים של עולמות פראיים, מה שמוביל אותנו לשאלה מה שיחקתי השנה...

(אגב עדכונים מהשנה ואם כבר הזכרתי את לב הקריסטל, הקומיקס המעולה של ננסק ננסק ואביב אור הסתיים השנה והוא זמין כולו בחינם באינטרנטים וגם ילמד אתכם לשחק עולמות פראיים)

במה שיחקתי?
לצערי, בעיקר במשחקים מקוונים, אבל לא מעט מהם!
יש קבוצה שבועית של מו"ד 5 מקוון שכבר סיימה קמפיין אחד השנה והתחילה קמפיין שני, ובנוסף היו כמה קצרצרים נחמדים כולל משחק של 3 מפגשים בו הרצתי את הטבעת האחת, עם "כלבם של בני בסקרוויל-טוק".
במשחקים פנים אל פנים השנה שלי הייתה לגמרי פראית, וזה אומר שלא זכיתי לשחק פיזית באף שיטה מלבד עולמות פראיים, אבל לפחות היה כיף איתה מאוד, גם במשחקי כנס בדרקומיני וגם עם "עליית שרי הרונות".

עוד דברים?
בעקרון זו הייתה עבורי השנה של "אסופת ההרפתקאות", שסיימתי את החלק שלי בעבודה עליה איפשהו באזור פברואר האחרון, והיא צריכה לחצות את מיצרי גיברלטר מתישהו ביומיים הקרובים ולהכנס סוף סוף לים התיכון, אז אני מקווה לקבל לידי עותק לפני פברואר הקרוב. הבה נחזיק אצבעות, כי אני רוצה שמישהו יריץ לי קצת!

על הפרויקט הבא של האיש הזקן זה לא סוד שאני מקליד, אבל שווה להמתין להודעה המסודרת שלו. ;)

לא קניתי הרבה משחקי תפקידים חדשים השנה, אבל זה כי תמכתי בקיקסטארטרים, ככה ששנה הבאה בתקווה יהיו לי חדשות בנושא.
הדבר היחיד שקיבלתי הוא ספר החוקים הפיזי של Demigods, שיטת מנוע האפוקליפסה שעושה בערך פרסי ג'קסון. כבר כתבתי לה מפלצת לאתגר דו"נ - דרקונים ונתונים - מנוע האפוקליפסה - [דו"נ 183][Demigods] נקרושיאן
ואני מחבב אותה. היא אחלה שיטת מנועפוק.

בקיקסטארטרים, תמכתי כמובן במשחק התפקידים של הקוסמיר, אבל גם בילדים עם גלימות שמבוסס על ילדים על אופניים. בכנות? ילדים עם גלימות מעניין אותי יותר. אני ממש רוצה להריץ במנוע הזה מתישהו, ואין מספיק שיטות גיבורי על טובות.

בקבוצה הביתית שיחקנו כמה קמפיינים קצרים, בין השאר בעו"פ. וגיליתי שאני מעדיף לשחק על פני להנחות בשיטה הזו.
כמו כן, התחלנו קמפיין חדש של העידן ה13 מה' 2. אני נהנה ממנה וממנו מאוד.

השנה שלי במשחקי תפקידים הייתה בסימן יערות דולמן, שהתחלתי לסכם - הסיכומים של הקמפיין במשחקי תפקידים ורשומות. התחלתי בתחילת השנה והקמפיין ממש הצליח - היה לי כיף גדול כל שבוע שני פחות או יותר לאסוף אנשים ולצאת להרפתקאות ביער מכושף מלא בפיות וכשפים ודברים שונים ומשונים. בין ההיילייטים אפשר למנות את זה שהחבורה חיסלה את אחד הקוסמים הכי מסוכנים ביער ברמה שתיים בערך בעזרת שימוש חכם במשאבים שלהם ומזל ופסיכולוגיה זדונית. חוץ מזה הם גם התחילו מרד איכרים ונטשו אותו באמצע, ביקרו בשוק הגובלינים ומכרו חלקים מהגוף והנשמה שלהם בשביל טרומבון. היה כיף גדול.
(הסיפור הזה כנראה בעיקרון נגמר כי נולדה לי בת שזה מאוד משמח אבל אני לא רואה כל כך איך להמשיך להריץ משחקים כל שבוע)

באופן מפתיע זה די כל מה שעשיתי בעולמות משחקי תפקידים השנה- קמפיין אחד די מתמשך די מצליח. עשיתי עוד כמה ניסויים קטנים יותר כזה one שוטים טושוטים שכאלה (השמועות נכונות - slugblaster באמת ממש טוב!) אבל זה בקטנה - השנה הייתה בעיקר דולמנווד - שכל מי שמתעניין במשחקי אולד סקול או חרבות וכשפים מאוד מאוד ממליץ לנסות - הסנדבוקס הכי מופרע ואיכותי שיצא לי להריץ. כיף גדול.

The Time The Time ממש הסתקרנתי לגבי יערות דולמן, אבל המכאניקה של OSE (ובאופן כללי אולד סקול) זה משהו שלא מושך אותי.
אז גם אשמח לקרוא סקירה אם בא לך לכתוב וגם האם לדעתך אפשר לשחק את הקמפיין בשיטות שאינן אולד סקול?

אני יכול לנסות לכתוב סקירה אם יש בזה עניין. אני חושב שלא מעט ממה שיש לי לומר התחלתי כבר לכתוב ברשומות, אבל אני יכול לסדר את זה למאמר באתר.
בנוגע לשיטת המשחק - זאת שאלה מאוד מעניינת. אני לא משתמש בשיטה שהספר בא איתו (OSE) כי היא לא מדהימה בעיני (בלי להעליב את הנשמות הטובות שעובדים על חרבות וכשפים, זה פשוט באמת קצת מיושן גם ביחס לאפשרויות שיש היום למשחק Old School) אבל מה שאני משתמש בו הוא כן באזור של OSR, פשוט שילוב בין knave e2, המקצועות והגזעים של דולמנווד, וחומרים אקראיים שנראו לי מעניינים מבלוגים באינטרנט. המשחק מאוד בנוי כארגז חול סימולטיבי. כלומר, יש הרבה דברים מגניבים ביער, והציפייה היא שהדמויות ישוטטו בו ויתקלו באנשים מעניינים ומסוכנים, יתחבבו על חלקם ויהרגו אחרים, יעשו בלאגן ויתעשרו. כלומר, זה תפור ל-OSR. כן יש הרבה חומר שיהיה שימושי גם לשיטות עם הנחות אחרות, אבל ידרשו התאמות מסויימות
במבוכים ודרקונים חמש לדעתי דמויות יתחילו לשבור את היער די מוקדם. הסטאטים המינימליים לא בנויים בשביל לאתגר את גיבורי העל של רמות 5+ במהדורה חמש, ותידרש לא מעט עבודה של המנחה להפוך את ההיתקלויות ביער לאתגר טקטי שיתאים לשיטה, לפחות בלי חוקי בית gritty יותר שיכריחו את השחקנים לדאוג במקום להתלהב כשלהקת עורבים אל מתים שמדביקים במחלה קטלנית יצללו לכיוונם ממגדל הפעמון או מכשף אפל עם כמה משרתים עציים יאיים עליהם לצאת מיערות הדרון.
שיטה כמו עולם המבוך לדעתי תעבוד בסדר as is - המרת סטטים לא תדרוש המון עבודה, וסט המהלכים הרגיל של המנחה יעשה עבודה טובה בלהפוך את היער למעניין ומאיים. כן צריך לחשוב קצת על איך להחליף את ההיתקלויות האקראיות במשהו שהוא מתאים לאופי של השיטה בלי לוותר על כל המשאבים שהספר נותן לך שקשורים אליהן (ההיתקלויות האקראיות של דולמנווד פאקינג מדהימות).
לעולמות פראיים תהיה בעיה דומה לזו של מהדורה 5 - גם דמויות ברמת התחלה קצת יותר מידי גיבורות בשביל ההנחות הבסיסיות של העולם, אבל הבעיה כאן פחות חמורה - כי גם דמויות בדרגה גבוהה בעולמות פראיים לא ממש קורעות את העולם לגזרים, הפנטזיה היא בין נמוכה לבינונית בדרך כלל וגם בדרגות גבוהות 3ק6 שודדים יכולים לאיים על החבורה אם כמה מהקוביות מתפוצצות. לדעתי עם עיגול למעלה של חלק מהמספרים בהיתקלויות, תוספת נדיבה של דמויות ראשיות להרבה מהמשושים, וניצול מקסימלי של ה-set pieces של העולם (נהרות שוצפים עם מפלים, שני מקווי מים בלתי תלויים מלאים בנשמות מעונות, מגדל אינסופי, סלעי ענק קסומים ואסורים) בשביל סצנות אקשן מלהיבות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה