• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מרוצללים

doctor wang אמר/ה:
Ferenheit אמר/ה:
הו, יש הרבה רעיונות מגניבים. אני אישית פשוט לא אוהב את הגובליניזציה. יכול להיות שבנסיבות אחרות הרעיון הכללי (אנשים הופכים למפלצות זה מגניב) היה מוצא חן בעיני, אבל במכלול הקיים... לא..

או... לא אוהב את הגובליניזציה הא? חכה חכה שננסק וגילגם ישמעו על זה בוגד

תהליך הגובליניזציה הוא מאוד מכאיב, כולל התנפחות והורקה של האשכים וגם מיקמוק של כח הרצון כולו. בוסף אנחנו גם דוחפים לך *פנורד* במקומות שאביסלים מפחדים מהם. למזלי, אני רק נשא - אבל אל תדאגו, בסדנאת המחלות אהמ של התעשיה הגובלינית כולכם תזכו להנות מהורקת אשכים רבתי וגם אתם תוכלו ללבוש את החולצה: הוריקו לי האשכים וכל מה שקיבלתי זה החולצה המגעילה הזאת (ועוד שילמתי 20 ש"ח לחתיכה).

גם וואנג וגם דימון האנטר יזכו בגובליניזציה חינם בסדנה הבאה של התעשיה ויוכלו לספק לכם תמונות בזמן אמת בלייב פיד און ליין מולטימדי משהו בן-זונה של הורקת אשכים בפעולה.

הגובליניזציה היא באמת לא אחת ההברקות הגדולות של תאגית פאסא.
אבל זה נותן קצת גיוון בקשר לאיך נוצרים מטה אנוש.
אחת הסיבות הראשיות שבגללן הם הכניסו את המטא אנוש היא כדי
לעסוק בכל העניין של הגזענות (סייבר-פאנק צריך להציג חברה מנוונת,
מושחתת ופושעת. אחרת פיליפ ק דיק יעלה מקברו - אם הוא מת - ויירדוף את מסרדי פאסא לעד)

Ogmios אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
אפשר גם בלי הגזעים...
ואם מה אתה נשאר? עולם סייברפאנק סוג ב' ושיטה מעפנה?

דיברתי על גזענות בסייברפאנק בכלליות, בוודאי לא להוריד את הגזעים במרוצללים.

אבל גזענות עדיין קיימת היום!
החברה בסייבר פאנק היא משל לחברה שלנו כיום רק הרבה יותר קיצונית. עדיין יש אנשים שלא מתקבלים לעבודה או שמכים אותם ברחוב, רק משום שיש להם גוון עור שונה.

ומרוצללים אמור להיות סייבר-פאנק משנות השמונים ואם כיום עדיין יש גזענות אז וודאי שהייתה אז. ולו רק מהסיבה שהאנשים העלובים ברחוב מחפסים סיבה לסנוא כל אדם אחר

doctor wang אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
אפשר גם בלי הגזעים...
ואם מה אתה נשאר? עולם סייברפאנק סוג ב' ושיטה מעפנה?

דיברתי על גזענות בסייברפאנק בכלליות, בוודאי לא להוריד את הגזעים במרוצללים.
גזענות היא לאו דווקא אחד מהמוטיבים העיקריים של הסייברפאנק.
אם כבר האפלייה בסייברפאנק היא לרוב על רקע מעמדי.

הבעיה העיקרית בעולם המערכה של מרוצללים היא שכל דבר אפשרי נדחס לשם במן מישמש משונה. גם דרקונים וגם מאטריקס (מקלעת) ומוטאציות וערפדים וגזענות וחרקים ענקיים בשיקאגו ורק אלוהים יודע מה עוד. הבעיה השניה היא ההתמקדות על סיאטל כמייקרו קוסמוס. כדי לדעת על שאר העולם תצתרכו עוד ספרים. אני גם לא מת על איך שכל כמה שנים דוחפים שם אנשים למחנות ריכוז...

דבר אחד אפשר להגיד בלב שלם, אין עוד משחק כזה.

מי אמר שחייבים לשחק את מרוצללים רק בעולם שבספר? אתם כולכם מתלוננים על כל מיני דברים כמו הגובליניזציה, אז מה הבעיה שלכם? תמציאו עולם שבו יש את היצורים האלה בלי המחלה הטיפשית הזאת, כנ"ל על כל דבר שאפשר להתלונן עליו בעלילה של מרוצללים...

אני לא מבין את התלונות על גובליניזציה. לדעתי זהו דווקא פלוט דיוויס חשוב, ומכמה סיבות.

דבר ראשון, זה מדגיש מאוד את הרעיון של גלי הקסם, שקיים ב-ED וב-SHD - הגובליניזציה קרתה אחרי שהקסם גאה מספיק בשביל "להדליק" מחדש את האורקים והטרולים של העולם (ולא רק אותם, אנשים שוכחים שגובליניזציה קרתה גם לחיות), ששכבו רדומים עד אז ממחסור בקסם. חוץ מזה, מבחינת רקע, זה הסבר מצוין לכך שאורקים וטרולים נוטים להיות אלימים באופן כללי - הבעיות הפסיכולוגיות הקשות שבהפיכה לגזע אחר (גמדים ואלפים נולדו כבר כך, בעולם של מירוצללים (מה שבטח לא מצא חן בעיני אבא ואמא, לעומת זאת)), וההפרעה הקשה לקצב החיים התקין דירדרו הרבה מהם לשכבות הנמוכות של החברה, ואם לא אותם, אז את הילדים שלהם - ולאורקים יש הרבה ילדים.
בקיצור, הגובלינזציה מתאימה לי בראיית העולם של מרוצללים, והיא גם כלי טוב להפיכת ה-"הווה" של המשחק למעט יותר דומה לפנטזיה קלאסית, עם המוני אורקים זועמים ומשתוללים.

Grok אמר/ה:
מי אמר שחייבים לשחק את מרוצללים רק בעולם שבספר?
כי בלעדיו באמת שאין לשיטה הזו מה למכור. אפילו המצדדים הכי גדולה שלה לא מתלהבים מהמכינקה שלה - במקום להתעקש על Shadowrun בלי העולם שלה, קח שיטת סייברפאנק יותר רצינית ותתרים לצרכיך.

אני בטוח שאמרתי את זה איפשהו,
אבל רוב האנשים מגיעים למירוצללים לא בגלל שזה סייברפאנק.
להפך, רוב האנשים מגיעים לסייברפאנק בגלל שזה קשור למרוצללים. לא שזה דבר טוב או רע. אבל לא חושב שזה רלוונטי להשוות את מרוצללים לשיטות סייברפאנק אמיתיות. כמו שזה לא ממש רלוונטי להשוות את מו"ד לrolemaster או להירו.

היו פה בעץ הזה המון שתרמו הצעות של "למה לקנות מרוצללים? הרי יש גם את ******* שהוא בסיגנון, והוא הרבה יותר טוב!" אז הינה למה: הספר בעיברית!
וזו הסיבה היחידה שבגללה הזמנתי אותו ולא שום ספר אחר.

The oldman אמר/ה:
להפך, רוב האנשים מגיעים לסייברפאנק בגלל שזה קשור למרוצללים. לא שזה דבר טוב או רע. אבל לא חושב שזה רלוונטי להשוות את מרוצללים לשיטות סייברפאנק אמיתיות. כמו שזה לא ממש רלוונטי להשוות את מו"ד לrolemaster או להירו.

מה?

Ferenheit אמר/ה:
The oldman אמר/ה:

מה?
כמו שהוא אמר - מה?

זה

The oldman אמר/ה:

תגובה לזה

Ogmios אמר/ה:
Grok אמר/ה:
מי אמר שחייבים לשחק את מרוצללים רק בעולם שבספר?
כי בלעדיו באמת שאין לשיטה הזו מה למכור. אפילו המצדדים הכי גדולה שלה לא מתלהבים מהמכינקה שלה - במקום להתעקש על Shadowrun בלי העולם שלה, קח שיטת סייברפאנק יותר רצינית ותתרים לצרכיך.

ואני אחזור שוב :)
חלק/רוב האנשים שמתעניינים במרוצללים לא מתעניינים בסייברפאנק הרדקור. אלא בסייברפאנק כמו של מרוצללים - עירבוב של קסם והשתלות, דרקונים והאקרים. לכן השוואה לשיטות כמו cp2020 לא תמיד תקפה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה