IN
"צעד פזיז יהיה הדבר הטוב ביותר שנעשה ללנטרוק, אפילו יותר מלתמוך בו. לנטרוק הוא לא הבעיה פה, לפחות לא כרגע. וריטקט חשוב, אבל הוא עצמו לא ינצח לנו את הקרב הפוליטי. כשהצבא יבוא אפילו דנדליון ועין אור לא יתנגדו לדנדליון בגלוי, אחרת ראשם יערף. אנחנו צריכים למצוא דרך לתקשר עם מישהו אחר... ומהר" וינסטון אומר. "אבל הבנתי, כעבור שיטוט מהיר, שנגנזה מאיתנו כל אפשרות לתקשורת חוצית. אני רואה שברסאיוס לקח בחשבון כל דבר..."
"הוא לא לקח בחשבון את דאנור" אוליביה אומרת. ווינסטון עוצר לרגע. "דאנור? זה לא היה נשר המחמד של אחי?" הוא אומר בפקפוק. "הוא עדיין חי?"
"ברור שהוא עדיין חי! נשר ותיק אמנם, אבל חזק! הוא אהב ללכת ולצוד איתו..." היא אומרת בזיכרון מתוק וכואב כאחד. "כן. גם כילד הוא אהב לעשות זאת, אוליביה. אני יותר טיפוס של חתולים. אפילו יש לי אחד משלי בביתי באנדלי" הוא מחייך. "אבל את חושבת שהוא יספיק להגיע למקום כלשהו? לאן כבר נוכל לשלוח בקשה לעזרה?" הוא שואל.
איווניס נכנס לחדר. הוא נראה מותש מריצה ושרווליו קרועים. "יש מקום אחד... אבל נזדקק לאסאדאר. אנחנו הולכים לקרוא לריקן ופארגוס" אומר איווניס. הוא נראה מעט חושש.
"למה שהוא יאמין לנו? כן, משפחת גריאון הייתה אהובה מאוד על ריימונד, אבל זאת לא סיבה מספיק חזקה" אומר ווינסטון.
"ובכן... יש לי משהו להתוו-" הוא נקטע על ידי רוגל המתנשף.
"אה-הא!" הוא צורח עליו בכעס. "שקרן! אתה לא יותר משקרן! אני חיפשתי קצת מידע יחד עם העלמה פה" הוא מחווה לגלוריה שנכנסה לבית, "ויחד עם האדון פרילוס עצמו" הוא מחווה לפרילוס שנכנס לבית.
"כבר מהקרב נגד פאראנגאר זה נראה לי מוזר שידעת להילחם בצורה כזאת, איווניס" אומר פרילוס בכנות. "וידעת את כל הדרכים החוצה ופנימה, לא בדיוק עונה לתיאור של אדם שחי חיים פשוטים של רב משרתים" אומרת גלוריה במבט מבין.
"זה כי אתה לא רב משרתים, איווניס יקירי... יש לך אפילו חבר פה, לא? מוכר חביב שמכר לידידינו" הוא מצביע אל שורלאוודוס ואל הטלסקופ שלו. "אם הוא לא היה מתעקש ללכת אל הבחור הזה בחיים לא הייתי מגלה! עבודה מעולה חבר" הוא מחייך אל שורלאוודוס.
"אתה לא רק רב משרתים..." ווינסטון אומר בחשש מסויים. "אז מה עשית סתם ככה במפקדה? איך התגייסת למסע הזה בכלל? מי שולח רב משרתים למסע?" ווינסטון קם בכעס.
איווניס מחוויר. הוא נסוג אחורה. "באמת שרציתי לומר, אבל אני מנוע מלדבר על זה. כולל עם אנשים קרובים. הוראות ישירות" הוא נראה מתבייש מעט.
"מישהו מוכן לומר לי מה הוא כבר, בשם קמרהאן?" מתפרצת אודיליה. "אז רוגל ואלאמוריק עשו עבודת ריגול על אלאמוריק? פשוט דברו!" היא אומרת בכעס וסקרנות.
"מצחיק שבחרת דווקא את צמד המילים הזה" מחייך רוגל.
(בגלל ששורלאוודוס מבוסס בכבדות על שרלוק הולמס, אני אתן לו הזדמנות
לפצח את המקרה ולהתערב בשיחה. הטמעתי הרבה רמזים בשיחה למה באמת איווניס. עוד משהו שאני רוצה להדגיש - בלי החקירה הגדולה שלך על הטלסקופ [עשיתי הסכם עם עצמי שהדב"ש המוכר הראשון יהיה מקושר אל איווניס] ובגלל שדיברת איתו בנחמדות יש לכם הזדמנות לגלות פרט שלא חשבתי שתגלו בכלל בכל הקמפיין.
אז בראבו, שורלאוודוס

)