• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ממלכות נשכחות, עדיין לא אוהב את העולם

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הקדשתי את היום לקרוא יותר לעומק את שני הספרים של ממלכות נשכחות למהדורה חמש - ספר המערכה האחרון שקראתי היה זה של מהדורה שלוש.
הוא נחשב למצוין, אבל לי הוא היה כבד.

הספרים החדשים הרבה יותר נגישים, אפילו שמבחינתי היה אפשר לארגן טוב יותר. הרשומון בספר הגיבורים ביחד עם חמשת האזורים הממוקדים בהרפתקאות נותנים הקדמה טובה לעולם.
הפספוס העיקרי זה כל ההרפתקאות של העמוד הבודד, שפשוט לא עובדות כי אין מספיק תוכן ב 300-500 מילה לכל הרפתקה. היה עדיף להעיף או לצמצם בחצי את מספרן ולתת לכל הרפתקה פי שתיים יותר תוכן.

בכל מקרה לאחר קריאה - יש דברים מגניבים בממלכות נשכחות, יש דברים פחות טובים בעולם מערכה.

יש לי שתי בעיות איתו:
א) הוא פשוט לא מרגיש כמו עולם מערכה אלא כאוסף שלא קשור אחד לשני.
ב) כמות השינויים בעולם מרגישה too much - זה ממש בולט שכל הזמן הוסיפו ושינו דברים בעולם והקפיצו את קו הזמן קדימה, כך שאין בסיס אחד.

בשני הדברים הללו, התחושה שלי שגולריון מוצלח יותר כעולם מערכה עצום כמו ממלכות נשכחות (לא משווה לעולמות כמו איי הסערה או רומח הדרקון שהם קומפקטיים)

מודה שלא הייתי בפארון תקופה, אבל זה כן היה עולם המערכה האוהוב עלי בזמנו, מסכים שהוא קצת עמוס ויש בו קצת (הרבה) מהכל, אבל איפשהו מבחינתי זה היה חלק מהקטע, אתה לא בדיוק אמור לצאת למסע מסביב לעולם בקמפיין אלא לעשות דברים נקודתיים באיזור שלך (ו99% זה חוף החרב). מצד שני אולי זה סתם ראייה נוסטלגית בהינתן שהכניסה שלי לספרות פנטזיה עברה דרך הספרים של ממלכות נשכחות.

תכלס אני לא חושב שיש לי מושג מה קורה בממלכות נשכחות כרגע.

מודה שלא משנה כמה ניסתי גולריון תמיד הרגיש לי מסובך מידי, אבל אולי זה כי נכנסתי אליו מאוחר יחסית ובשלב שלא באמת היה לי רצון לשבת וללמוד על העולם.

בעיניי ההבדל המהותי בין ממלכות נשכחות לבין גולריון מתבטא במה שרשמת - בממלכות נשכחות העולם אמנם עצום, אבל ההנחה היא שאתה לגמרי בתוך האזור שלך, ויתר האזורים גדולים עד כדי כך שבלתי אפשרי ממש לשלב אותם.
גולריון הוא גם עולם גדול ועצום, אבל הוא מרגיש יותר קוהרנטי ובעיקר שיותר קל לשלב בין אזורים, אפילו שגם בו רוב נתיבי ההרפתקאות מתמקדים באזור ספציפי.

וכן, בממלכות נשכחות יש אזורים נוספים מעבר לפארון, כמו אל קאדים או מצטיקה (אם אני זוכר נכון) שהן יבשות נוספות ולגמרי שונות.

דרך-אגב, גם אני קראתי ויש לי לא מעט מספרי הקריאה של העולם, ולכן זה נחמד לקרוא את ספר המערכה ואז להבין שאני מכיר את המקום, כולל גם רפרנסים מממשחקי מחשב, כמו עיר בשם Hillsfar.

כשחזרתי להנחות בשיטות מודרניות, מודה שהיה לי קשה לעכל את "הממלכות הנשכחות" כל כך הרבה לור, לוקיישנים, שכבות של זמן...
אז באמת כמו שנאמר כאן, הדרך היא להתרכז באיזור קטן ספציפי וללמוד אותו ועם השנים - ספרות, יוטיובים ומשחקים, עזרו לי להכיר יותר ויותר את העולם.

באמת הייתי סקרן לגבי הספרים החדשים - מה הם בחרו להציג? כמה מהעולם מכסים? כמה זה נגיש למנחים חדשים? אילו שינויים נעשו.
אני רוצה יום אחד לבדוק בעצמי, אבל כרגע אני יודע שאני לא אצליח להגיע לזה :)

עוד לא מכיר את גולאריון כדי לחוות דעה או לעשות השוואה.

כבר הרבה זמן לא קראתי שום דבר משניהם. אני כן זוכר שבזמנו גולוריאן נראה לי המוצלח מבינהם.
מה שכן בממלכות נשכחות נגעו הרבה מאד כותבים שונים, במיוחד בשנים האחרונות אז באופן טבעי הוא יהיה פחות עקבי.

על רגל אחת, יש שני ספרים:
הספר לגיבורים, שמכיל בילדים למקצועות, חפצים וכך הלאה, אבל רשומון כללי של יבשת פיירון שהוא אחלה - קצת יותר מפורט מזה של גרייניק בספר לשה״ם. יש בו גם פרק נרחב על האלים וגם על שמונה ארגונים בולטים בעולם.

ספר ההרפתקאות שרוב הבשר בו זה צלילת עומק לחמישה אזורים - איי מונשי, באלדור גייט, בקעת רוח-כפור, Dalelands וקלימשן.
זה אחלה קונספט, רק חבל שלא הוסיפו עוד אזור במקום הרבה ״מיני הרפתקאות״ של עמוד אחד שלא ממש עובדות לטעמי.
חלק המפלצות שלו גם מוצלח לטעמי.

בעיני, הסיבה העיקרית לכך שיש שני עולמות fantasy kitchen sink שנכתבו עבור מבוכים ודרקונים רק שאחד מהם עובד ואחד מהם לא עובד, היא שגולריון נכתב מלכתחילה כעולם קצת גונזו עם כל התכנים של מהדורה 3.5 ועל ידי כותבים מנוסים, ואילו הממלכות הנשכחות התחילו כפיסת עולם קטנה וספציפית, שהלכה והתרחבה בהדרגה כאשר כותבים שונים תפרו לתוכה ארצות נוספות לפי הצורך ולא תמיד תוך היכרות עם מה שכבר יש בה.

הדוגמה החביבה עליי היא שיש בממלכות הנשכחות שלוש ארצות שונות בסגנון "אלף לילה ולילה" (אנארוך, קאלימשאן ואל-קדים). אל-קדים נכתבה כעולם מערכה עצמאי ואז הודבקה בגסות לפינה של ממלכות נשכחות, אז היא בכלל דוגמה ברורה, אבל גם השתיים האחרות הן בכלל לא שכנות זו של זו – כל אחת מהן היא משום מה מדינה מדברית שמוקפות ממלכות בעלות אופי אירופאי מיוער וקריר מכל הכיוונים; אין ביניהן שום קשר תרבותי ישיר; הן ממש בפירוש "ארצות של הרעים"; והן גם לא מתחברות בצורה ברורה למה שקורה סביבן. בקאלימשאן יש סחר פורה בעבדים, לדוגמה, רק שלא ברור מאיפה מגיעים העבדים ולאן הם הולכים, כי חשבו רק על כך שצריך ממלכה ערבית עם עבדים כי "ככה זה" ואין מחשבה מעבר על האופן שבו ממלכה כזו משפיעה על העולם סביבה או מושפעת מהעולם סביבה.
דרך אגב, המרחק של כל ממלכה מחוף החרב הוא עדות ישירה למועד בו כתבו אותה לעולם, כי המפה התרחבה מחוף החרב ובכל פעם שמישהו כתב ארץ חדשה הוא הדביק אותה בדיוק מעבר למפה הקיימת.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה