• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים מכבים ⚔️יוונים: בניית עולם מכנית עבור הרפתקה לכנס פראי בסנטר

כוננות / פחד:
שני מדדים שאני מתכוון להשתמש בהם במשחק. פעולות שיעשו השחקנים יעלו את מדד הפחד או יורידו את מדד הכוננות (או גם וגם). העלאה של מדד הפחד מעבר לסף מסויים תגרום לכניעה של הכוחות היוונים. הורדה של הכוננות לאפס תאפשר כיבוש קל של המבצר, ולכן הצבא יספוג אבדות קלות בלבד.
פעולות כמו לשרוף עמדת שמירה, לחסל סיורים, ולהרוג מפקדים יגרמו להורדת רמת הכוננות היוונית. פעולות כמו שריפה של מקומות מרכזיים (מקדש, חדר אוכל, חדר מפות וכדומה), השארת גופות במקומות אסטרטגיים ומלכודות במבצר יגרמו להעלאת רמת הפחד של היוונים.
מה דעתכם על הרעיון?
זה נראה לי מכניקה די מגניבה שתאפשר למדוד את ההשפעה של כל פעולה של השחקנים על המערכה כולה, ותהפוך את מטרת ההרפתקה ממשהו ערטילאי כמו "לגרום לנפילת המבצר" למשהו מאוד ברור ומוגדר.

(בשביל לחשי ריפוי, בעיקר)
אבל לא חייבים לחשי ריפוי, מיומנות ריפוי גם היא מסירה פציעות ועם היתרון של ״עוסקי תורתך״ אתה גם מרכך קצת את שעת הזהב.

אם אתה מתכוון להשתמש במכניקה של קרבות המוניים אתה פשוט יכול לבוע שפעולות השחקנים יעניקו מתאמים חיוביים לגלגול תורת הקרב במקום להמציא מכניקות חדשות.

אבל לא חייבים לחשי ריפוי, מיומנות ריפוי גם היא מסירה פציעות ועם היתרון של ״עוסקי תורתך״ אתה גם מרכך קצת את שעת הזהב.
צודק. אוריד את האופציה לכוהנים, זה גם יהפוך את המשחק להרבה יותר ידידותי למתחילים - קסם הוא (גם בעו"פ) הרבה יותר מורכב מסתם לחימה.
אם אתה מתכוון להשתמש במכניקה של קרבות המוניים אתה פשוט יכול לבוע שפעולות השחקנים יעניקו מתאמים חיוביים לגלגול תורת הקרב במקום להמציא מכניקות חדשות.
אני לא, כי הדמויות כנראה לא יהיו על החומות בזמן הפריצה פנימה...

אני רוצה גיוון באפשרויות של הדמויות, וכפועל יוצא - שלכל אחת יהיה יותר מיתרון מיוחד אחד. בנוסף, לא חוסמים יצירתיות בגלל שטויות כמו חוסר צורך!
ורק כדי להוכיח את זה, קבלו עוד יתרון חשמונאי (שחשבתי עליו לפני שראיתי בכלל את התגובה הקודמת, אבל מה זה משנה):
תמות נפשי עם יוונים
אתה מוסיף את מספר הפציעות שלך לגלגולי נזק כנגד לוחמים יוונים.

ראשית, כל הכבוד! הרעיון נראה מגניב ביותר.

שנית, קצת קטנוניות על ההתחלה - אתה מתכוון לעולמות פראיים או לפת׳פנדר בעולמות פראיים?

שלישית, לא סתם התקטננתי מקודם - בספר ״הרגיל״ של עו״פ (באנגלית) יש כמה עמודים על הסבה לסגנונות משחק, וגם אם לא תסתמך עליהם אחד לאחד הם יכולים לתת רעיונות וכיוון.
וכאן אני מגיע לעיקר - מצוין שרשמת לקראת הסוף מה אתה מתכנן שהדמויות תעשנה כי זה בפירוש העיקר. אין טעם להתעסק בהסבות לפה ולשם אם לא יודעים ״יחסינו לאן״.

רביעית, אני לא בטוח שאקלע בדיוק למה שיש לך בראש, אבל בעיני צריך שהמטרה והתכלית יהיו קשורים ישירות לקדושה, טיהור, מרד וכד׳.
למשל: אצלי בראש אני מדמיין שהניסים הם בעצם ״כוחות קסם״, אך כדי לעשות אופי של נס ולא לחש יש להשתמש בחוק האפשרי שכוחות עולים פז. אבל שוב - אני לא ממש יודע למה אתה מכוון..

ואחרון חביב - אישית חסרה לי אווירה של ניסים. הייתי שוקל אפילו אופציה לניסים גדולים אם כל דמות תורמת פז אחת למאמץ כך שסה״כ נס יעלה 3-4 פז. אפשר לחשוב על מנגנונים אחרים, רק שתהיה אופציה נדירה כזו.

נ.ב - בחד״פ, בטח במשחק עם סגנון מובנה, בהחלט מומלץ להביא מראש דמויות מוכנות. זה פותר המון בעיות מראש וממילא אתה גם מכניס לדמויות בדיוק את היכולות שבנית במיוחד ולא דואג שמא אף אחת חא תיקח את היכולות המיוחדות של המכבים.

נ.ב - בחד״פ, בטח במשחק עם סגנון מובנה, בהחלט מומלץ להביא מראש דמויות מוכנות. זה פותר המון בעיות מראש וממילא אתה גם מכניס לדמויות בדיוק את היכולות שבנית במיוחד ולא דואג שמא אף אחת חא תיקח את היכולות המיוחדות של המכבים
זו אפילו חובה. בניית דמות לוקחת הרבה זמן והשחקנים לא תמיד יודעים מה הם רוצים. אפילו כשנתתי להם דף עם הרבה אפשרויות להרכבה זה לקח מלא זמן. מה שכן עובד זה שנותנים להם דף מוכן עם מעט אפשרויות בחירה (הנשק הוא גרזן או חרב, הלחש הוא כדור חומצה או חנית קרח).

זו אפילו חובה. בניית דמות לוקחת הרבה זמן והשחקנים לא תמיד יודעים מה הם רוצים. אפילו כשנתתי להם דף עם הרבה אפשרויות להרכבה זה לקח מלא זמן. מה שכן עובד זה שנותנים להם דף מוכן עם מעט אפשרויות בחירה (הנשק הוא גרזן או חרב, הלחש הוא כדור חומצה או חנית קרח).
בדיוק בשביל זה אני יצרתי מנגנון שאת הלחשים בונים לבד. זה היה מו''ד 5, אבל אפשר להתאים לעו''פ.
(הכוונה היא שכשמשתמשים בלחש, בוחרים דרג, האם רוצים נזק/ריפוי קל/בינוני/כבד, ולפי זה כמה חמורה ההשפעה הנוספת, ומקבלים לחש. סוג נזק בוחרים. היו הרבה הברקות מעניינות במשחק ההוא)
בנוסף לזה היו לכל דמות כמה דוגמאות בדף שמסביר איך וגם שלושה ''לחשים מיוחדים'' - הדרגים 1 ו3 יש לחשים שמטילים פעם אחת בחינם וכל השאר יח' לחש, ובדרג 5 היה לחש שמטילים פעם אחת בלבד, ביח' לחש של דרג 3. כלומר, קרב הבוס היה בכוונה ממש קשה, אבל היו שישה לחשים סופר-חזקים שהותאמו על ידי אישית לקרב הזה.
אולי תוכל לנסות משהו כזה - עם יתרונות (אבל אז צריך לבחור בתחילת המשחק למשך כולו) או כוחות - אם תרצה דמויות מוכנות אבל לא לגמרי.

שנית, קצת קטנוניות על ההתחלה - אתה מתכוון לעולמות פראיים או לפת׳פנדר בעולמות פראיים?
עולמות פראיים. פאת'פיינדר בעולמות פראיים זה עולם מערכה ספציפי - גולריון - של השיטה, ואני לא ממש מתכוון לשחק בו בחד"פ הזה.
שלישית, לא סתם התקטננתי מקודם - בספר ״הרגיל״ של עו״פ (באנגלית) יש כמה עמודים על הסבה לסגנונות משחק, וגם אם לא תסתמך עליהם אחד לאחד הם יכולים לתת רעיונות וכיוון.
אין לי את הספר, ואני לא ממש קורא אנגלית - מה שאומר שאין לי גישה אליהם.
למשל: אצלי בראש אני מדמיין שהניסים הם בעצם ״כוחות קסם״, אך כדי לעשות אופי של נס ולא לחש יש להשתמש בחוק האפשרי שכוחות עולים פז. אבל שוב - אני לא ממש יודע למה אתה מכוון..
כרגע לא נראה שיהיה דמויות עם כוחות, אז זה לא ממש רלבנטי...
ואחרון חביב - אישית חסרה לי אווירה של ניסים. הייתי שוקל אפילו אופציה לניסים גדולים אם כל דמות תורמת פז אחת למאמץ כך שסה״כ נס יעלה 3-4 פז. אפשר לחשוב על מנגנונים אחרים, רק שתהיה אופציה נדירה כזו.
ישועת ה' כהרף עין: דמויות שחקן, וגם דמויות ראשיות של המנחה שמאמינות בה' א-לוהי ישראל, יכולים להשתמש בהזדמנות פז כדי להצליח אוטומטית בגלגול אחד. הם יכולים לעשות זאת גם אחרי שהגלגול נכשל, אבל לפני שהמנחה מתאר את ההשפעה.
זה לא נראה לך עושה את זה?
נ.ב - בחד״פ, בטח במשחק עם סגנון מובנה, בהחלט מומלץ להביא מראש דמויות מוכנות. זה פותר המון בעיות מראש וממילא אתה גם מכניס לדמויות בדיוק את היכולות שבנית במיוחד ולא דואג שמא אף אחת חא תיקח את היכולות המיוחדות של המכבים.
בוודאי, אני עובד עכשיו על בניית הדמויות.
אולי תוכל לנסות משהו כזה - עם יתרונות (אבל אז צריך לבחור בתחילת המשחק למשך כולו) או כוחות - אם תרצה דמויות מוכנות אבל לא לגמרי.
אני לא בטוח שהצלחתי להבין בדיוק את המנגנון.
כמו כן, אתה צריך לשים לב שזו עומדת להיות סוג של הרפתקת ארגז חול, אני לא בטוח שיהיה בה קרב בוס...

סליחה על השיהוי, אני כל הזמן אומר לעצמי שאסתכל בספר לאחר העבודה ואכתוב כאן כל מיני אדפטציות של עו״פ שמופיעות בספר באנגלית ושוכח..

אני יכול לתת לך טיפ שחוזר על עצמו:
בחד״פ אין מקום לברבורים - המטרה של ההרפתקה צריכה להיות ברורה ומוסללת לגמרי. אין בעיה לתת אפשרויות בחירה במהלך הדרך, אבל עצתי היא להימנע מארגזי חול. הסללה היא לא מילה גסה בחד״פ, היא לרוב אפילו המילה הראשונה בלקסיקון…

לגבי דמויות מוכנות - אם השיטה והסגנון פחות מוכרים (ובטח אם לא מדובר בקבוצת הבית שלך שבה השחקנים מכירים אותך) אז בהחלט כדאי להכין דמויות מוכנות, והטיפ שלי - תקצין.
תעשה אותן מיוחדות, שונות ומהנות למשחק. בעו״פ זה אומר לתת עדיפות לקשיים מאג׳וריים, למשל, ולעשות הכל ״מובחן״ יותר - תימנע מתכונות ק6, ק6, ק6, תן ק10 לצד ק4. תעניק אישיות ברורה, סוג של טייפקאסט - הנביא המאמין הוא לא ״סתם״ מאמין, הוא מאמין אדוק שרואה בכל דבר סימן אלוהי. הלוחם/ברברי/אביר קודש (סתם דוגמאות למקצועות אפשריים) סטייל בר כוכבא ספג כל כך עלבונות ומכות מצד יריביו שהוא רואה במרד כולל האפשרות היחידה האפשרית, וכו׳.
אני פחות דואג לדברים בסגנון ״איך הדמויות תסדרנה ביניהן״ בחד״פ. אומנם צריך להיות מכנה משותף (מוסלל, לדעתי) אבל ממש לא צריך לדאוג לקונפליקטים בין דמויות, כל עוד הם לא שחור ולבן מנוגדים ומובהקים. להיפך - תעשה את זה מעניין!

לגבי דמויות מוכנות - אם השיטה והסגנון פחות מוכרים (ובטח אם לא מדובר בקבוצת הבית שלך שבה השחקנים מכירים אותך) אז בהחלט כדאי להכין דמויות מוכנות, והטיפ שלי - תקצין.
הניסיון שלי מדמויות שמוקצנות לכיוון אחד הוא ששחקנים משתעממים מהם מהר מאוד. היה לי אפילו מקרה של שחקן שהיה צריך לצאת לשיחה, ושאלתי אותו אם לעצור והוא אמר "תמשיכו, אני פשוט עושה חרב ארוכה בכל מקרה".
בחד״פ אין מקום לברבורים - המטרה של ההרפתקה צריכה להיות ברורה ומוסללת לגמרי. אין בעיה לתת אפשרויות בחירה במהלך הדרך, אבל עצתי היא להימנע מארגזי חול. הסללה היא לא מילה גסה בחד״פ, היא לרוב אפילו המילה הראשונה בלקסיקון…
תודה על העצה. עכשיו גם הגעתי למסקנה שבניגוד למה שחשבתי בתחילה, אין מספיק "בשר" כדי לספק 3.5 שעות של משחק רק בהורדת רמות כוננות ופחד של מבצר, אז אני חושב שכן אכניס מציאה של פך השמן המוסתר להרפתקה. עדיין שוקל איך בדיוק לעשות את זה.
תעשה אותן מיוחדות, שונות ומהנות למשחק. בעו״פ זה אומר לתת עדיפות לקשיים מאג׳וריים, למשל, ולעשות הכל ״מובחן״ יותר - תימנע מתכונות ק6, ק6, ק6, תן ק10 לצד ק4. תעניק אישיות ברורה, סוג של טייפקאסט - הנביא המאמין הוא לא ״סתם״ מאמין, הוא מאמין אדוק שרואה בכל דבר סימן אלוהי. הלוחם/ברברי/אביר קודש (סתם דוגמאות למקצועות אפשריים) סטייל בר כוכבא ספג כל כך עלבונות ומכות מצד יריביו שהוא רואה במרד כולל האפשרות היחידה האפשרית, וכו׳.
אני פחות דואג לדברים בסגנון ״איך הדמויות תסדרנה ביניהן״ בחד״פ. אומנם צריך להיות מכנה משותף (מוסלל, לדעתי) אבל ממש לא צריך לדאוג לקונפליקטים בין דמויות, כל עוד הם לא שחור ולבן מנוגדים ומובהקים. להיפך - תעשה את זה מעניין!
האמת שאני חשבתי בהתחלה הפוך - לעשות אותם עם מכניקה ולא לתת כמעט סיפור, כדי לתת לשחקנים חופש פעולה. אתה חושב שעדיף להקצין את האישיות של הדמויות?

מהניסיון שלי - תכווין בדיוק את האישיות של הדמות, עם הרקע והכל. אם אתה כן רוצה לתת לשחקן אפשרויות בחירה בשלב יצירת הדמות הן ממש צריכות להיות פשוטות ולא משמעותיות.
אבל, וזה אבל גדול, אני אומר את זה על סמך הניסיון שלי, ואצלי לא הייתה בעיה לשחקנים לקחת דמות מוכנה ״ולהשתלב״ לתוכה. אם יש לשחקן כלשהו קושי עם זה ברור שאפשר לחרוג.

ורק הערה - הכוונה בלהקצין לא הייתה להפוך דמויות למוזרות או משהו בסגנון.. הכוונה הקצנה בהתנהגות ובאישיות. אם יש טיפוס כעסן הוא לא ״קצת״ כעסן, אלא עצבני עצבני. הוא עדיין לא חייב להיות קריקטורה מהלכת סטייל ״הכל בראש״, אבל שיהיה ברור לצופה מהצד שזה הטיפוס העצבני.
אם יש טיפוס שסבור שצריך למרוד ביוונים אז זה למרוד בכל הכוח, עכשיו, ולשכנע את כולם, ולא ״נעשה מהפכה בקטנה לאט לאט…״.

ועם כל זה - keep it simple. זה עדיין חד״פ. אל תיתן המון תיאורים, רקע ואישיות - תן את הדברים המרכזיים וזהו.

מהניסיון שלי - תכווין בדיוק את האישיות של הדמות, עם הרקע והכל. אם אתה כן רוצה לתת לשחקן אפשרויות בחירה בשלב יצירת הדמות הן ממש צריכות להיות פשוטות ולא משמעותיות.
אבל, וזה אבל גדול, אני אומר את זה על סמך הניסיון שלי, ואצלי לא הייתה בעיה לשחקנים לקחת דמות מוכנה ״ולהשתלב״ לתוכה. אם יש לשחקן כלשהו קושי עם זה ברור שאפשר לחרוג.
סבבה, אני אבנה דמויות עם אופי מאוד ברור ואגיד לשחקנים שהאופי הוא המלצה בלבד - הם יכולים לשחק את הדמות ככה או להתאים לה אישיות משלהם.
ורק הערה - הכוונה בלהקצין לא הייתה להפוך דמויות למוזרות או משהו בסגנון.. הכוונה הקצנה בהתנהגות ובאישיות. אם יש טיפוס כעסן הוא לא ״קצת״ כעסן, אלא עצבני עצבני. הוא עדיין לא חייב להיות קריקטורה מהלכת סטייל ״הכל בראש״, אבל שיהיה ברור לצופה מהצד שזה הטיפוס העצבני.
אם יש טיפוס שסבור שצריך למרוד ביוונים אז זה למרוד בכל הכוח, עכשיו, ולשכנע את כולם, ולא ״נעשה מהפכה בקטנה לאט לאט…״.
הגיוני.
ועם כל זה - keep it simple. זה עדיין חד״פ. אל תיתן המון תיאורים, רקע ואישיות - תן את הדברים המרכזיים וזהו.
"אל תבקש עצת עלפים, כי יאמרו הן ולאו בנשימה אחת" בילבו באגינס, מצטט פתגם ידוע
אני מתחיל לחשוד שאתה עלף!

ורך דין = עלף במסווה
עוד לא ראיתי עלף רודף אחרי ניידות ואמבולנסים.

בחד״פ אין מקום לברבורים - המטרה של ההרפתקה צריכה להיות ברורה ומוסללת לגמרי.
זאת ועוד. חד"פ הוא משהו קצר וחד פעמי לקהל שלא בהכרח מכיר את התחום מספיק ויש לו סבלנות אליו. אין בחד"פ זמן ומקום לבנייה איטית - הוא צריך להיות בהילוך גבוה ולהיות קצת כמו מופע מכירות - להכיל את הדברים הכי מגניבים שאתה יכול להכניס למשחק בלי לסבך אותו יותר מידי.

זרוק את הדמויות ישר לאקשן. התכנסתם בבית של שמנמנאל להכשיר את הבית שלו לפסח ולראות את ההגדה היפה שהוא קנה מסופר הסת"ם אפוציאל ופתאום היוונים תוקפים אתכם תוך שהם רוכבים על חזירים, זורקים פסלי אלילים ונקניקי חזיר ומציירים תמונות גסות של זאוס על הקירות. הם גם רוצים לגנוב את ההגדה היפה ולצייר לכולם שם שפמים ופינים ולכתוב קללות. בום, ישר אקשן ובלגן וכל מיני יכולות מגניבות, קפיצות טרזן מהקומה השנייה ופיצוצים.

זאת ועוד. חד"פ הוא משהו קצר וחד פעמי לקהל שלא בהכרח מכיר את התחום מספיק ויש לו סבלנות אליו. אין בחד"פ זמן ומקום לבנייה איטית - הוא צריך להיות בהילוך גבוה ולהיות קצת כמו מופע מכירות - להכיל את הדברים הכי מגניבים שאתה יכול להכניס למשחק בלי לסבך אותו יותר מידי.

זרוק את הדמויות ישר לאקשן. התכנסתם בבית של שמנמנאל להכשיר את הבית שלו לפסח ולראות את ההגדה היפה שהוא קנה מסופר הסת"ם אפוציאל ופתאום היוונים תוקפים אתכם תוך שהם רוכבים על חזירים, זורקים פסלי אלילים ונקניקי חזיר ומציירים תמונות גסות של זאוס על הקירות. הם גם רוצים לגנוב את ההגדה היפה ולצייר לכולם שם שפמים ופינים ולכתוב קללות. בום, ישר אקשן ובלגן וכל מיני יכולות מגניבות, קפיצות טרזן מהקומה השנייה ופיצוצים.
אקח זאת לתשומת ליבי, תודה על העצות!
עוד לא ראיתי עלף רודף אחרי ניידות ואמבולנסים.
זה בגלל היכולת הידועה של העלפים להיעלם ברקע...

טוב, אז מסתבר שבמבצר החקרא כנראה אין מספיק בשר (של חזיר או של פרה, זה לא משנה) אז ההרפתקה משנה את פניה:
הדמויות יכנסו לבית בעיר העליונה, שבמרתף שלו יש פכי שמן טהורים - אלא שביש מזל מיוחד גורם לכך שבדיוק בבית הזה החליטו בכירי הקצינים היוונים להתבצר, והדמויות יצטרכו להילחם את דרכם אל השמן והחוצה. רעיונות לתוספות יתקבלו בברכה.
The oldman The oldman, איך אני עורך טיזר של הרפתקה בכנס? הכותרת של ההרפתקה יכולה להישאר זהה, אבל הטיזר עצמו יצטרך להיות שונה כמובן.

ספויילרים להרפתקה!

אז הרעיון הנוכחי (שמפאת קוצר הזמן כנראה לא יוחלף) הוא שבבית שבו נמצא השמן יהיה קומת קרקע, מרתף, קומה שנייה ונספח שיוסיף קומת מרתף כפול - במקרה ששלושת הקומות לא יספיקו למלא חד-פעמי שלם, השמן יהיה במקום זאת במרתף הכפול, מה שמוסיף לי עוד כמה היתקלויות.
בקומה השנייה יהיה אולם ענק שאליו יהיו מדרגות מכל חדר בקומה השנייה, ובגדול מדובר במקום המפלט של היוונים - כל השאריות מכל ההיתקלויות שהשחקנים ינצחו יתכנסו כאן, ואולי יצאו להתקפת נגד באיזשהו שלב בהרפתקה. מכאן יהיו גם מדרגות לגג, אם הדמויות רוצות לברוח ולא יכולות לעשות את זה דרך הדלת מסיבה כלשהי (מתחיל ומסתיים בי').
בקומה הראשונה יהיו ארבעה חדרים, בשלישי יהיה את המדרגות למרתף אבל לשחקנים יהיה פיתוי חזק להיכנס לרביעי - קצין יווני שיורה קליעים מרוחים בשומן חזיר ומקלל את א-לוהי ישראל יברח לשם מהחדר השלישי כאשר הם יגיעו.
במרתף יהיה חדר עם מלכודת: סיר שומן חזיר רותח שיגרום לדמויות לכוויות שיוסיפו +3 לנזק שהאוייבים גורמים להם בהמשך ההרפתקה. אחר כך יהיה את החדר שבו יהיה או את ההיתקלות הסופית (פירוט בהודעה הבאה בערב) או ירידה למרתף הכפול וקצת פיצ'יפקס של יוונים. כתבתי כבר את האוייבים הרגילים, ואת האוייבים להיתקלות הסופית אכתוב בערב. מקווה שההרפתקה כולה תהיה מוכנה לגמרי בשבוע הבא.
אם יש לכם רעיונות מגניבים, הערות, הארות ועוד - מוזמנים לכתוב כאן.

רק כדי לוודא - זה חד"פ שלוקח בערך 3 שעות, כן? במשחק שכזה לא סביר שיהיו לך יותר מהתקלות וחצי, אולי שתיים.
רק שתיים???
אני רגיל שהיתקלויות הן הרבה יותר מהירות... גם ב"מחווה אחרונה למת" שהנחתי בדרקוניקון היה שלוש או ארבע היתקלויות, ואותו סיימתי בפחות מ3 שעות.
וזה חד"פ של שלוש וחצי שעות.
בכל אופן, יש לי כמה וכמה מקומות שאפשר לקצץ בהם בהרפתקה כדי להפחית את מספר ההיתקלויות למינימום, אוסיף לעצמי נספח שמאפשר להוריד היתקלויות במקרה הצורך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה