• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מורק/פיראט בורג, אז מה כל הדרמה?

עיצוב מגניב, יש
אבל איך המשחק?

בעקבות הכרזה על ערכת התחלה של Pirate Borg, זה ממש סיקרן אותי

יש לי את cy_borg, גרסאת הסייברפאנק של המשחק. העיצוב מאוד מגניב, יש כמה רעיונות מעולים בפנים (הטבלה לייצור משימות רנדומליות נהדרת), המנוע עצמו.. סתמי? לא הרגשתי צורך לשחק דווקא במשחק הזה על פני כל מנוע אחר

שיטת CY_BORG, לפחות בגרסה שקיבלתי בהתחלה מהקיקטארטר, סבלה מבעיית עיצוב פיזית גדולה: לפעמים הפונטים היו מסוגננים מידי עד שלא היו קריאים; היה עמוד שלדם של פונט ורוד קטן על רקע תכלת, וכן הלאה דברים שקשה פיזית לקרוא. אכזב אותי מאוד כי השיטה סיקרנה אותי, פשוט התקשיתי לקרוא את ה-PDF...

מירק בורג (קוראים את זה "מירק בורג" ופירוש השם בשוודית הוא "מצודה אפלה") שיחקתי בחד"פ פעם. הם הלכו בכל הכוח ל-Grimdark ול-Mudcore. היה כיף לשחק אבל. שיטת OSR דיי קלילה ואפלה באופן מוגזם.

ממה שראיתי בדוגמית התוכן של מורק בורג ומסקירות של פיראט בורג, יש להם עיצוב יפייפה, טבלאות אקראיות די גאוניות, ומעבר לזה... לא מכאניקה ואוו. אם אני רוצה לשחק פיראטים אז יש כמה שיטות שיעמדו לפני כן בתור ואם אני רוצה פנטזיה אפלה אז יש לפחות 5 שיטות טובות יותר *של אותו מו"ל*.

מחזק את מה שכתב golan2072 golan2072 מדובר בשיטת OSR אפלה וקודרת מאד, מכניקה פשטנית אבל חביב מאד.
אני לא ממש מבין למה משחק כזה צריך ערכת התחלה? הרי השיטה יחסית קצרה ופשוטה...
כנראה שזה בגלל המפות, הטוקנים והקוביות - כל הדברים שמביאים אנשים חדשים לשחק ישר מהקופסה.

אגב השיטה הורצה גם באחד מהדרקוניקונים על ידי חבר לתחביב והיה ממש כיף (ואפל-עצוב) 😅

רוב תודות, OSR זה לא כוס התה שלי במיוחד שנשמע שזה לא אחד מוצלח במיוחד.
חסכתם לי את ההתלבטות האם להזמין - נמתין לערכת ההתחלה של הים השביעי שתמלא את החסך בפיראטים!

אם אני רוצה לשחק פיראטים אז יש כמה שיטות שיעמדו לפני כן בתור
אני אשמח לשמוע באילו שיטות נניח היית משחק פיראטים?

והאם לדעתכם "הים השביעי" מועמדת טבעית לכך?

לא יודע עד כמה Pirate Borg טובה על פני השאר בת'מת הפיראטים, אבל היתרון הגדול שלה היא שהיא מאד פשוטה למשחק ולהכנסת שחקנים חדשים עד כמה שאני יודע.

כמי שפתח את הנושא, פחות מעניין כמה קל להכניס שחקנים חדשים - הרי בפועל אין כמעט שחקנים חדשים שלא שיחקו שום דבר מעולם, ורובם הגדול בלאו הכי מתחיל מנגזרת של מבוכים ודרקונים.
הרי בכל שיטת פנטזיה בין אם זה מו"ד, פאת'פיינדר, עולמות פראיים אין בעיה להריץ משחק פיראטים - ע"ע Ghosts of Saltmarsh או Skull & Shackles.

אם השיטה טובה לזה במיוחד, כמו הים השביעי, זה בהחלט מעניין.
אבל לקחת שיטה בינונית עם ת'מה של פיראטים במקום שיטה טובה שיכולה להריץ גם פיראטים, נשמע לי כמו מאמץ מיותר.

בענייני פיראטים פנטסטיים\ריאליסטיים - אני מכיר את 50 Fathoms של עו"פ שעובד יופי. בענייני פיראטי חלל - יש מגה-קמפיין של שיטת הנוסע בהיקף עצום של חומרים שנקרא Pirates of Drinax.

אני אשמח לשמוע באילו שיטות נניח היית משחק פיראטים?

והאם לדעתכם "הים השביעי" מועמדת טבעית לכך?

לא יודע עד כמה Pirate Borg טובה על פני השאר בת'מת הפיראטים, אבל היתרון הגדול שלה היא שהיא מאד פשוטה למשחק ולהכנסת שחקנים חדשים עד כמה שאני יודע.
פיראט בורג היא מאוד מאוד מופרעת בפיראטים עם קסם פיראטים, ברמה שיש "מקצוע" לתוכי של הספינה. יש שיטה מבוססת מנוע אפוקליפסה עם פלייטסט של 3 שנים שיצאה לאחרונה בגרסה סופית וגן בה תמצאו את אותה אווירה ועם אומנות מופרעת –

בשביל משחק פיראטים יותר סטנדרטי בסגנון "שודדי הקאריביים" שכל הגיבורים הם בערך בני אדם והספינה שלהם, אז אכן יש את עולם המערכה "50 פאתום" של עולמות פראיים, שזו שיטה גם עם אקשן וגם עם רובים (וגם מודולרית אם אתה רוצה שם קסם או לא אם כן אז ריזה סוג של קסם). ננסק ננסק הריץ קמפיין, אז בטח יש לו הארות.

את הים השביעי אני לא מכיר טוב מספיק כדי להתייחס.

במו"ד אפשר בהחלט להריץ משחק "עם פיראטים" אבל זה כנראה לא יהיה משחק פיראטים אקשן מטפסים על התורן תוך כדי לחימה!!! מו"ד מבוססת מאוד על קרב וניהול משאבים, והקרב הזה די סטטי באופן שלו (מלבד מהדורה 4 שיש בה יולר דגש על לזוז ולהזיז אחרים).

אין לי ניסיון עם Mork Borg אבל הרצתי קמפיין קצר של Pirate Borg (שהתחיל מההרפתקה בספר) ואת ה-Oneshot של CY_BORG שגם כן מגיע עם הספר. מאוד התרשמתי לטובה. ממש לא הפריע לי העיצוב ה"מוגזם" בספרים - השיטות לא עמוסות מבחינת חוקים ולא הרגשתי צורך להסתכל בספר בזמן המשחק בשביל חוקים. תוכן ההרפתקות פחות עמוס בעיניים בהשוואה לשאר הספר ומסודר באופן מאוד נוח להרצה. למשל בפירוט של כל חדר דברים חושבים מודגשים וכל היציאות מסומנות עם כיוונים אבסולוטים - ראה תמונה)
בשתי השיטות העולם שמצטייר מהתוכן בספרים (הרקע, הטבלאות ליצירת תוכן, הציוד המעניין) סיפק בדיוק את מה שאני מחפש בספר כזה כדי להכניס את כולם לראש הנכון.
מבחינת חוקים גם כן אין תלונות, אני אוהב שאין רשימות סקילים. מניסון שלי רשימות כאלה נוטות לגרום לשחקנים לפעול בחוסר יצירתיות, ובמקום לחשוב אורגני מה הם רוצים לעשות הם בוחרים סקיל מתאים ומתארים משהו משעמם שבסופו של דבר מסתכם ב"אני רוצה לגלגל פה Survival" (או אפילו יותר גרוע, פשוט אומרים את זה - "אני יכול לגלגל על זה Perception?").
יש לדמויות d2 (לפעמים יותר, תלוי ב-class) של metacurrency שמאפשר להם לגלגל קוביות מחדש, למנוע נזק, לבטל fumble כו' ולכן כל עוד יש נקודות הדמויות די "בטוחות". זה מבטיח שאפילו שבאופן כללי הדמויות פגיעות (כצפוי מ-OSR) הן לא ימותו באופן לא מספק בקרב הראשון אלא בחלק יותר סינמטי בהרפתקה.

הייתי אומר ש-Pirate Borg היא השיטה האהובה עלי, אפילו יותר מ-DCC, אפילו אם כל מה שהייתי לוקח ממנה הוא ה-setting של ה-Dark Caribbean.

קבצים מצורפים

• Pirate Borg Example.webp
    Pirate Borg Example.webp
    36.2 KB · צפיות: 6
הכוונה 1d2 (כלומר לרוב הדמויות יש 1-2 אבל יש כמה קלאסים עם יותר), זה מתחדש אחרי מנוחה של 6 שעות רק אם יש לדמות 0.

פירוט על ההרפתקאות בלי ספויילרים:
ב-one shot ב-CY_BORG מישהו שוכר את ה-PCs לפרוץ (פיזית) לקזינו ולהשמיד מאגר נתונים עם החובות שלו. מה שאהבתי פה זה שהם לא יודעים מראש איפה זה ממוקם וגם שההרפתקה שונה אם הם מנסים לעשות את זה בזמן שעות הפעילות או לא - בכל חדר מפורט מה יש או מה יש סיכוי שיהיה כתלות בשעה וגם כל מיני אירועים אקראיים מתאימים.

ב-pirate borg ה-PCs מוצאים את עצמם בלי ספינה באי שכוח אל עם עיירה קטנה ובגדול מדובר ב-sandbox מרשים עם הרבה NPCs מעניינים. מאוד אהבתי שפירטו לי מה קורה אם ה-PCs לא עושים כלום והעולם ממשיך בלעדיהם. יש הרבה מקומות לחקור באי ומה יקרה תלוי במוטיבציות שלהם בנוסף למוטיבציה הכללית שהיא כנראה להשיג ספינה ולצאת מהאי.

בנוסף, אמנם עוד לא יצא לי להריץ, אבל בהרחבה שיצאה לא מזמן ל-pirate borg שנקראת "down among the dead" יש הרפתקה מאוד מעניינת שעוסקת בכך שה-pcs מנסים לברוח מ-Davy Jones' locker ולחזור לעולם החיים (כמו בשודדי הקריביים 3). אפשר להריץ אותה בתור התחלת campaign או במקרה של TPK.

תודה על השיתוף Ris'hary Ris'hary , הצלחת לסקרן :)

יש לי כמה שאלות:
1. ההרפתקאות של Pirate Borg שציינת, הן חלק מספר הבסיס?
2. האם חלק מההרפתקאות שם מתאימות לסשן חד פעמי של 3 שעות נניח?
3. לגבי Pirate Borg, היא עומדת בפני עצמה נכון? כלומר אני לא צריך את Mork Borg בשביל לשחק אותה?

עריכה אחרונה:
1. כן היא בספר הבסיס, היא נקראת "The Curse of Skeleton Point"
2. לדעתי כן, אם לוקחים מה-sandbox השלם רק אתר מעניין/קו עלילה אחד ומכוונים את ה-one shot ככה שיסבוב סביבו אפשר לסיים בסשן אחד.
3. נכון, כל מה שאתה צריך נמצא בספר.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה