אין לי ניסיון עם Mork Borg אבל הרצתי קמפיין קצר של Pirate Borg (שהתחיל מההרפתקה בספר) ואת ה-Oneshot של CY_BORG שגם כן מגיע עם הספר. מאוד התרשמתי לטובה. ממש לא הפריע לי העיצוב ה"מוגזם" בספרים - השיטות לא עמוסות מבחינת חוקים ולא הרגשתי צורך להסתכל בספר בזמן המשחק בשביל חוקים. תוכן ההרפתקות פחות עמוס בעיניים בהשוואה לשאר הספר ומסודר באופן מאוד נוח להרצה. למשל בפירוט של כל חדר דברים חושבים מודגשים וכל היציאות מסומנות עם כיוונים אבסולוטים - ראה תמונה)
בשתי השיטות העולם שמצטייר מהתוכן בספרים (הרקע, הטבלאות ליצירת תוכן, הציוד המעניין) סיפק בדיוק את מה שאני מחפש בספר כזה כדי להכניס את כולם לראש הנכון.
מבחינת חוקים גם כן אין תלונות, אני אוהב שאין רשימות סקילים. מניסון שלי רשימות כאלה נוטות לגרום לשחקנים לפעול בחוסר יצירתיות, ובמקום לחשוב אורגני מה הם רוצים לעשות הם בוחרים סקיל מתאים ומתארים משהו משעמם שבסופו של דבר מסתכם ב"אני רוצה לגלגל פה Survival" (או אפילו יותר גרוע, פשוט אומרים את זה - "אני יכול לגלגל על זה Perception?").
יש לדמויות d2 (לפעמים יותר, תלוי ב-class) של metacurrency שמאפשר להם לגלגל קוביות מחדש, למנוע נזק, לבטל fumble כו' ולכן כל עוד יש נקודות הדמויות די "בטוחות". זה מבטיח שאפילו שבאופן כללי הדמויות פגיעות (כצפוי מ-OSR) הן לא ימותו באופן לא מספק בקרב הראשון אלא בחלק יותר סינמטי בהרפתקה.
הייתי אומר ש-Pirate Borg היא השיטה האהובה עלי, אפילו יותר מ-DCC, אפילו אם כל מה שהייתי לוקח ממנה הוא ה-setting של ה-Dark Caribbean.