• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? ספטמבר 2023

מריץ בדיסקורד שני משחקי ארס מאגיקה - אחד בעברית למתחילים, בשלבים ראשוניים של יצירת דמויות וקריאת הספר, השני באנגלית עם רוב של שחקנים וותיקים, בשלבים מתקדמים של יצירת דמויות.
פנים-אל-פנים משחק פפעו''פ עם חברים - הם הולכים לשבור קללה עתיקה על הטירה של המלך, ועד עכשיו לא הולך להם טוב מדי - סשן 3 כבר מישהו מת (סיפור ארוך, אבל basically הוא הרג בטעות את עצמו).

השחקן שעבורו דחינו שוב ושוב פגישות בקמפיין קת'ולהו תקופת העוצרות הכריז רשמית שהוא לא יכול לשחק לעתיד הנראה לעין, אז עכשיו נותרנו אני, שחקנית נוספת, ובעל הסוד
\השה"מ\המנחה. אז סביר להניח שיהיו לנו לפחות שני מפגשים החודש בהם נמשיך ולחקור את המתרחש בעיירה הקטנה כיום מזרחה מלונדון בה אבן פיות לכאורה התפוצצה וגרמה לחצי מגופו של איכר מסכן להתייבש. האם אלה באמת אבני פיות, או שאכן מדובר באבני סימן סקסוניות, או משהו אחר? והלא מוזר שהכומר המקומי כל-כך מחשיב את התרבויות הטרום-נוצריות של האיים הבריטיים? יש להיות לא פוריטן, אבל זה בכל זאת קצת מוגזם!

משחק:
  • מו"ד 5 מקוון בתור שחקן, סגנון Beer & Pretzels הירואי בממלכות נשכחות. משחק פלאדין דם-דרקון, דרגה 10 עכשיו.
  • מו"ד 5 פנים אל פנים בתור שחקן בעולם של Critical Role, סגנון רציני יותר, גם כאן פלאדין דם-דרקון, דרגה 1 - התחלנו השבוע את הקמפיין עצמו.
  • מו"ד קופסאות\Rules Cyclopedia מקוון בתור שחקן, סגנון דיי רציני בעולם של רומח הדרקון. משחק כוהן אנושי (עכשיו דרגה 6) שגילה את האלים לראשונה כשהם חזרו לעולם.
מתכנן להריץ בקרוב:
  • "האי האימה" הקלאסי ממו"ד קופסאות. מתלבט בין האק של הרפתקנים חסרי כבוד ל-Shadowdark ולחרבות וכשפים הישראלי. או אולי Black Hack או EZD6. מקוון.
  • מגה-מבוך Stonehell, עולמות פראיים פאת'פיינדר. זקוק לעבודת המרה.
  • משהו במנוע קפאוס (שיטת מד"ב שכתבתי לה גרסה). עוד לא החלטתי בדיוק מה אבל מזמן לא הרצתי בחוקים שלי. כנראה פנים אל פנים.
כותב:
שיטת מד"ב חדשה בשם הטנטטיבי Hyperspace Nomad שמבוססת על מנוע קוואנטום שלי (הבסיס של שיטת Barbaric! שהוצאתי לאחרונה). שיטה קלילה יחסית אך מפורטת יותר משיטות קוואנטום קודמות שלי כדי לאפשר קמפיינים ארוכים יותר.

עריכה אחרונה:
אני וחבורתי חזרנו ללימודים (ועוד לכיתה י"א עמוסת הבגרויות...)אז אני מקווה בכל ליבי שהמשחק לא יתמוסס לי מול העיניים, אבל אני מתכנן להתחיל קמפיין Twilight 2000 4e שבו אשוב לכסאי בתור המנחה הנצחי (לא שאני מתלונן).

בנוסף אני מתכנן להריץ הרפתקת פנטזיה גנרית אחד על אחד עם אחותי הקטנה, כהמשך לניסיון, המוצלח ביותר עד כה, להכניס אותה לתחביב. שאלתי כאן בפונדק על שיטות לאחד על אחד אבל אני עדיין מתלבט על השיטה.

אז מה יש לנו בצלחת החודש?

הנחייה:
* אני מנחה את המיני קמפיין "כשלפידים כבים" בשיטת Shadowdark, לקחתי פניה חדה בקמפיין לכיוון הRP (קודם היה דגש חזק על זחילת מבוך וחקירה) שזה מצד אחד יותר מורכב ודורש עבודה, אבל מצד שני יותר מתגמל ומזכיר לי שShadowdark לא חייבת להיות רק מבוכים וקרבות, אלא הרבה יותר מזה...

כשחקן:
* משחק בקמפיין המדהים (קת'ולהו) של "Horror on the Orient Express", בקרוב אעלה סיכום נוסף, תקשיבו זה קמפיין מטורף, רכבת הרים של רגשות ורולפליי, הליכה בין עולם החלום לעולם המציאותי, חקירות, תופעות מוזרות, חיפושים אחר חפצים עתיקים ווירטואוזיות של המנחה.
אני באמת מרגיש בר מזל לשחק בכזו קבוצה איכותית! (אגב זה לא יאמן אבל עדיין יש לנו מקום פנוי לשחקן/ית).

* בפורום ממשיך בביתו של קורביט (קת'ולהו).

* עכשיו גם BG3 במחשב התחיל לתפוס לי נתח מהזמן וזה נהדר ונורא בו זמנית 😅

בתכנון:
* ממשיך לקרוא ולסכם לעצמי בטפטופים את הלור והסטינג של Darksun לקראת (מקווה) מיני קמפיין בעולם המופלא הזה (אחליט על שיטה בהמשך).

קראפטינג וצביעה:
* המון מיניאטורות שאני צריך לסיים (ועוד יותר המון שכלל לא התחלתי) אבל מאד רוצה להתקדם עם הדרקון האדום כשיהיה לי זמן.
* רוצה להכין לפיד בגודל אמיתי למשחקי SD שלי.
* UDT שכבר מזמן תכננתי, אולי אצליח להתחיל...
* גולם אבן ענק מאפס, יש לי כבר תוכנית בראש שמחכה לזמן.

עד כאן תכנונים שאיכשהו יכולים להיות ריאלים, תמיד יש עוד אבל...

עריכה אחרונה:
כמנחה:
הקבוצה הביתית שלי (אולי) תמשיך את עונה 2 של הקמפיין שלנו במשחקי הכס, אם כי אני טוען כך בכל חודש משלושת החודשים האחרונים. נראה.
שני המיני-קמפיינים שתכננתי להריץ בחופש נחלו כישלון חרוץ, עם סשן בודד כל אחד; בדיעבד הייתי צריך להיות הרבה יותר עם יד על הדופק.
יש איזשהו דיבור על זה שפריק יקיימו אירועי משחקי תפקידים בכל שבוע או משהו כזה בהמשך ואני אמור להיות אחד המנחים שלהם, אבל עדיין לא קיבלתי פרטים מדוייקים. נראה לאן זה ילך.
כשחקן:
אני עדיין השה"מ הנצחי. אין משחקים כשחקן.
אחר:
חוזר סוף סוף לכתיבה על הרפתקאותיו של רגולוס האכזר, הפרק הבא אמור לעלות מחר ונשארו עוד 4-5 פרקים לסיום הספר. מרגש!
משתעשע ברעיוןן לחזור לפאנפיק הישן שלי על הארי פוטר. נראה אם זה יצא לפועל.
אני ואחיות שלי 'כותבים' הרחבה ביתית לדומיניון. נראה אם יצא מזה משהו בכלל בסוף.
ממשיך לשחק מג'יק, בהנאה מרובה. מעודד מאוד מניצחון בנוק-אאוט בדראפט בשבוע שעבר (היינו רק ארבעה, אבל סיימתי במקום ראשון עם שתי תוצאות של שתיים-אפס!). עובד על דק קומנדר של גלדריאל, אבל בינתיים אין לי מספיק the ring temtes you בצבעים הרלבנטיים, אז זה לא שחיק. נראה לאיפה זה יתקדם.

שלום כיתה א'! (וגם שלום לבליצקריג הגרמני על פולין בשנת 1939...)

כשחקן:

1. הקבוצה של ימי שני, בהנחיית H Hugh , ממשיכה את מבוך-העל "מצודת השני", ובשיטה של עודרגה. אנחנו עדיין בקומה הראשונה של המבוך, שומעים שמועות על כוחות הזדון השוכנים בה, ומדי פעם מחלצים אזרחים חפים מפשע שנפלו בשבי.

יש לנו חבורת דמי-דרקון מתפקדת, כאשר כל אחד בצבע אחר. אני בתפקיד ה-black ranger, דם-דרקון שחור קשקשים, נער רחוב משכונות אזור התעשייה, אנדרדוג נצחי, לוחם גיבור בשם Zackedstyx Tayloriark. גו גו פאואר דרגון!

2. שלושת המשחקים שעדיין קפואים ב- on-hold, שבכולם מדובר פשוט באותה קבוצה שעושה ג'אנגלינג והמנחה כרגע לא זמין אז הם בהפוגה: "עידנים מוזרים" (Strange Aeons) של פ"פ 1, עולמות פראיים: ארצות המוות ו"אגרוף הרודן" (The Tyrant's Fist) של פ"פ 1

כמנחה:

1. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי!
עוד לא נקבעו מועדי המשחק להחודש, אבל יש דיבור על השבת שלפני יום כיפור.
החבורה קרובה לסיים את החלק השני של "נקמה בוערת", ובדיוק נתתי להם התקדמות בסוף המפגש הקודם לקראת החלק השלישי של ההרפתקה, זה שבו נבל נבלולי מבקר בעיירה כדי לתת בראש להם ולדב"ש שהם מחבבים.

2. עדיין זומם להריץ מתישהו את "סוחרי הדם נגד הפיראטים של כוכב Q" – משחק חד"פ באמת מבריק של The Time The Time בשיטה Scum and Villiany.

פרויקטים:
1. היה כנס דרקוניקון מוצלח (ומעל ומעבר בהתחשב בכך שהיו קשיים עם איתור מתחם כנס בהתראה קצרה וכתוצאה כל לו"ז העבודה נדחה ונדחס). מסקנות הועברו לביצוע לשנה הבא, ואם יש לכם ביקורות לשיפור ולשימור – אנא ספרו לנו כאן בקישור או בכתובת הדוא"ל [email protected].

2. ממשיכים את העבודה על יעדי ההרחבה של יותר פאת'פיינדר, יותר פראי! בפרויקט הראשון יעדי ההרחבה נעשו ברובם בידי Redcloak Redcloak המסורה. והפעם בידי Nextorl Nextorl המסור לא פחות.
קלפי כוחות שימושיים להפליא מחכים לגרפיקאית, וכך גם קלפי דמויות מגניבים עם מקצועות ויתרונות יוקרה של המדריך המתקדם לשחקן.

כשחקן:
אני משחק בקמפיין ואנור את ז'תרוק "ז'ת" אגדי, מכשף הדם, סוחר העתיקות ורוקח השיקויים, ויונה, השדה מאזטלמין שהוא בטעות כבל לגוף של יונת רחוב תמימה- בשליטה נארטיבית ביני לבין המנחה שאני לא זוכר את שם המשתמש שלו פה. ז'ת מנצל את התחמנות שלו, הידע הרב שלו, והכסף שבא איתו, כדי לקבל את הפרס בטורניר שקיסר העולם יצר- לחש "משאלה".

אני גם משחק בקמפיין מו"ד 5 פיזי את רס"ר יחזקאל "חזי" סטונארם, כוהן הדמדומים (Twillight) מהIron Citadel, עיר שהיא בסיס צבאי ענק. גיבור מלחמה לשעבר שכמעט מת בקרב לאחר שהוביל את היחידה שלו לעבר מארב של שדים, התבוסס בדם שלו, של אויביו וחבריו, כאשר הירח היה הדבר האחרון שהוא רואה. לאחר שנים של פיזיותרפיה, התמודדות עם פחד מהחושך ופוסט טראומה, משפט צבאי כואב שהפך אותו מגנרל מעוטר לרס"ר שמלמד את הטירונים טקסים דתיים, הוא חזר לעצמו, הרבה יותר מנוסה. הוא הצטרף למסדר הכהונה של קסאנדר, שומר הלילה, אל המלחמה וההגנה של האור מן החושך. שאר השחקנים מכירים אותו כרס"ר העליז, בעל הכרס, חוש ההומור והחיבה למאכלים רבי-כולסטרול, שמדי פעם הופך לרציני כשהחרבות נשלפות.

וכמובן שבקמפיין של Nextorl, אני משחק את ספייק, איש-העכבר נהג המרוצים, חובב האקשן והכובעים. הוא ברח מעבר אפל בעולם הבית שלו, אבל מי יודע אם החיים כשכיר-חרב עם חבריו למשימה לא יפגישו אותו שוב עם המשפחה שממנה הוא בורח?

כמנחה: כרגע יותר מדי עמוס עם צבא, עבודה וחיים אישיים מכדי להנחות.

עריכה אחרונה:
אני משחק בקמפיין ואנור את ז'תרוק "ז'ת" אגדי, מכשף הדם, סוחר העתיקות ורוקח השיקויים, ויונה, השדה מאזטלמין שהוא בטעות כבל לגוף של יונת רחוב תמימה-
אני מאשר את סיפור הרקע הזה. 10/10.

אני מאשר את סיפור הרקע הזה. 10/10.
יונה מחלקת את הזמן שלה בין לנסות להרעיל את המתמודדים האחרים או לגנוב את הסודות שלהם, ללעזור לזת' במזימות ומשימות הרבות שלו (אחת מהן: להבין אם קיירי, המאור נושאת הניצוץ היא הבת הממזרה של המכשף), ולהתנהג כמו יונה מפונקת מאוד. היא חולה על חלווה, מסאזים, יין מבעבע והנשמות של החפים מפשע.

זת' מספק לה מספיק חלווה ויין כדי לא לגרום לTPK.

החודש הזה אני מסיים להריץ שני קמפיינים:

קודם כל, הקבוצה של הפודקאסט כבר נפגשה בשבת האחרונה, ותפגש שוב ב-30.9, ואז כנראה נקליט את הפרקים האחרונים שסוגרים את כל העלילה של עונה 2 של "אחרי ההתנפצות" - אולי עם ברירה מעניינת מאד שתעמוד בפני דמויות השחקן.

בשבת הזו, ה-9.9, אני מריץ את הרפתקת הסיום של הקמפיין 'עסקי דרקונים'.

מלבד זאת, שתי קבוצות הטסט-פלי של ההרפתקה לרמות 1-2 - 'צווחת סרטני הנהר'. נפגשות החודש אצלי, לפחות לפגישה אחת, בתקווה לגמור את הרצת המבחן ולעבור להרצה של ההרפתקה היותר כבדה לרמה 3 - 'הצללים של תל קארדין'.

1) מנחה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4). הגיבורים התפצלו לשתי קבוצות שחוקרות את הארץ העתיקה בה הם נמצאים: קבוצה אחת חוקרת את האפלה המאיימת על אחת משומרות הארץ, והאחרת בוחנת אירוע מסתורי שמשפיע על חיי המסחר בהתיישבות הגדולה ביותר באזור.

2) מנחה את "סוכני משמר-הקצה" (Agents of Edgewatch), בו הקבוצה משחקת במחלקה לא מתפקדת שמצויה בעיר גדולה. החבורה פרצה לקזינו הגדול באבשלום וגנבה בהצלחה פריט שחשוב לה, אך נתקלה במבוי סתום אחר. כעת היא מתכוננת לעימות עם התוכנית של אויביהם, בתקווה שיצליחו להפתיע אותו ולחשוף את מעשיו בטרם יוביל לאסון.

3) מתכנן להריץ את הלארפ ״טרויה״ שכתבתי ל-26 (!) שחקנים בחודש הבא, ההכנות כבר החלו. מתחיל בקרוב לחלק את הדמויות ומתרגש מאוד, חיכיתי לזה כבר שנה ולצערי בדרקוניקון הנוכחי לא היה לזה מקום.

חודש קצת רגוע בשבילי אחרי דרקוניקון

כמנחה
- להתניע מחדש את הקבוצה של הילדים
- רוצה להריץ משחק של הדרקון הראשון שלי עם עולמות פראיים. צריך קצת שקט לעבוד על ההתאמה.
- קבוצת מבוגרים, עדיין משחקים ברימסטון

כשחקן
לצערי אין לי קבוצה שאני בה כשחקן 😿

פרויקטים
דרקוניקון תם ונשלם, גם התרגום של כל יותר פאת׳פיינדר, יותר פראי!
עכשיו צריך לדאוג להשלמת העימוד והדפסה שזה גם עבודה, וכמובן גם לדחוף את המוצרים הקיימים

כמנחה:
מתחילת הקיץ הקבוצה הביתית לא זזה, על אף שיש הרפתקה מוכנה.
אקווה שנתחיל להתאושש מתחילת שנת הלימודים, ונוכל להכניס סשנים.

אחר:
ממשיך לצבוע את המיניאטורות שלי!

תשחקו קמפיין בפולין, שבדיה או זירה אלטרנטיבית?
למען האמת עוד לא סיימתי לקרוא את החוברות, אבל אני נוטה לכיוון פולין.

אגב, בעניין השפה בתוך המשחק: מצוין שכולם יודעים לפחות קצת אנגלית, אבל זה ברמה שצריך להתחשב בזה כשאני מגלם דב"שים (שאפשר להניח שהרבה מהם לא מדברים אנגלית טוב)?

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה