• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? ספטמבר 2022

בקושי נרגענו מדרקוניקון, הילדים/התלמידים מבינינו חזרו כבר ללמוד וספטמבר הגיע.
מה תשחקו/תריצו החודש? (אם זה קמפיין קבוע אתם מוזמנים לספר בקצרה על ההתקדמות בו).
מיועד לכל שיטות משחקי התפקידים, מה שבא לכם, תרגישו חופשי לשתף.
כותבים משהו? מכינים משהו? עובדים על פרוייקט בתחום? - גם אפשר.
האם נראה אתכם בדרקוניקון? מה בא לכם לחוות בכנס?
נשמח לשמוע!

סוף סוף, ספטמבר. וגם הטמרפטורה בחוץ התחילה לרדת.

כשחקן:

1. יש לי 3 משחקים on-hold, שבכולם מדובר פשוט באותה קבוצה שעושה ג'אנגלינג והמנחה כרגע לא זמין אז הם בהפוגה: "עידנים מוזרים" (Strange Aeons) של פ"פ 1, עולמות פראיים: ארצות המוות ו"אגרוף הרודן" (The Tyrant's Fist) של פ"פ 1
במצב רגיל הייתי דואג שהם חדלו, אבל אני מאמין שהמשחקים ימשיכו במהלך החגים.

2. ממשיכים מערכה חדשה מסביב לאנתולוגיית ההרפתקאות של Ghosts of Saltmarsh. ב-31.08 עצרנו תחת התקפה של... או קראקן או תמנון עצום... הספינה ממשיכה עכשיו רק בכיוון אחד ובמהלך החודש ננסה לא להמשיך איתה בכיוון הזה.

3. חבר שמכיר את העולם של גולריון ממשחקי המחשב (Kingmaker, Wrath of the Righteous) התלהב מאוד מהספרים של פאת'פיינדר פראי והחליט להריץ הרפתקה קצרה שכתב לכמה חברים. יש קבוצת וואטסאפ, שלושה אנשים כבר אישרו שישחקו, קיבלנו קדימון. עוד צריך לראות אם מכינים דמויות או משחקים בדמויות מוכנות. יהיו שדים מפצע העולם, יהיה כיף.

כמנחה:

1. עברתי דירה, יש איזה עניין מעכב עם הקבלן של בעל הדירה שעוד לא סיים לגמרי עם אחד החדרים ועכשיו גם מנסה לסנן אותנו ואותו בטלפון. אז הסלון עוד מכיל יותר רהיטים משאמור להכיל. בינתיים נמשיך עם ערבי משחקי לוח ועדיין לא אירוח של משחקי תפקידים, אבל אני רוצה כבר כמה חודשים להתניע מערכה במפגש פיזי ויש חשודים:
הטבעת האחת מהדורה 2 – לשחק את ההרפתקאות הרשמיות של מהדורה 1 ולשלב דברים משלי.
פאת'פיינדר בעולמות פראיים – לא ממש אכפת לי אם להנחות או לשחק, אבל ממש מתאים לי מערכה בשיטה.
משחק התפקידים של ROOT – זה חמוד. זה לא לא אמור להיות ארוך מאוד.

ממשיך את הקמפיין של גרסה 5 (dnd) בתור הdm
אני ממש רוצה איכשהו לשלב בזה אלמנטים מהנשגבים (לא טכניים אלא יותר כאלו שנראים לעין) אבל כנראה שלא כי אחרי הכל חוקים וזה וכבר ככה אני קצת התעסקתי בגבולות שלהם יותר מדי

ממשיך את הקמפיין של גרסה 5 (dnd) בתור הdm
אני ממש רוצה איכשהו לשלב בזה אלמנטים מהנשגבים (לא טכניים אלא יותר כאלו שנראים לעין) אבל כנראה שלא כי אחרי הכל חוקים וזה וכבר ככה אני קצת התעסקתי בגבולות שלהם יותר מדי
אגב התקדמות בקמפיין:
למי שמכיר את העולם של hellboy מהקומיקסים אז זה בגדול הבסיס של הקמפיין. הדמויות נהיות חברות בארגון הbprd ויוצאות למשימות מטעם הארגון.
העולם מחולק (בגדול אבל יש עוד המון יקומים) לשלושה יקומים: העולם הראשי, ת׳רוס (הרחבה של מג׳יק) ורבניקה (עוד הרחבה של מג׳יק).
חוץ מזה יש עוד כמה דמויות מסדרות או משחקים אחרים שהכנסתי פה ושם כחברות בארגון או כאויבים. (למשל זניאטה מאוברווץ׳ בתור חבר בארגון).

עריכה אחרונה:
אני אנסה לקצר:

1. היה לי כשחקן חד"פ מצויין של "עיר בערפל" City of Mist, שנתן לי טעימה מהמשחק ומחשבות על הרצות בעתיד - כרגיל אם יהיה לי זמן טיפה להתעמק בזה יותר.

2. כמנחה, אני שוקד על אי האימה, הרפתקה קלאסית שאני חוזר אליה אחרי 30 שנה, אני מרחיב, מוסיף, מעמיק, משפץ והופך אותה למעניינת ומורגבת יותר.
אני אריץ אותה כמיני - קמפיין, סוף סוף בצורה פרונטלית ואולי אצליח גם להשמיש את פרוייקט השולחן החכם שלי שנגנז בגלל הקורונה.

3. כקראפטר - יש לי המון המון דברים לצבוע ולא מעט רעיונות לבניה, אני חושב שאני אתמקד בבניית משטח שידמה ספינה, משהו פשוט אבל שימושי.

זהו בגדול :)

תיכף חוזר לקמפיין בהנחיית אורי ב20 טבעי, לא בטוח אם זה קמפיין רשמי ומה השם שלו.
כמנחה...
1. פפעו''פ לכמה חברים, עוד אין הרפתקה.
2. הדרקון מצוק הקרח, תכננו לעבור לפפעו''פ אבל וויתרנו.
3. Crazy Dead, מנחה את ''ליל המתים בניו-יורק'', מוזמנים להצטרף - עוד אוספים שחקנים.
בצביעת מיניאטורות (מבין שהוספנו את זה?), יש לי שני אלפים, לסיים גמד, למצוא דבק טוב ולצבוע את אסררק, ויש לי עוד הזמנה שבדרך. אה וכמובן, המיניאטורה מדרקוניקון.

לא! אתה לא מנחה גרסה של שום דבר ובטח שלא dnd כי הם מונחים של מכשירים אלקטרוניים. יכול להיות, שאתה מנחה D&D מהדורה 5.

כמנחה...
יצא לי לשחק בכנס דרקוניקון עם שני שחקנים ממש נחמדים של אורי (לא יודע אם מדובר באותו קמפיין אבל זה 5E).
לא רוצה להזכיר פה את השמות שלהם, אבל הם מתחרזים :LOL:

יצא לי לשחק בכנס דרקוניקון עם שני שחקנים ממש נחמדים של אורי (לא יודע אם מדובר באותו קמפיין אבל זה 5E).
לא רוצה להזכיר פה את השמות שלהם, אבל הם מתחרזים :LOL:
לא סביר שהם מהקבוצה שלי, אנחנו כולנו 12-14 והמשחקים שלך היו ל18+. אם הם לא התחזו ממש טוב, אז...
וגם, אין אצלנו שמות מתחרזים.

לא סביר שהם מהקבוצה שלי, אנחנו כולנו 12-14 והמשחקים שלך היו ל18+. אם הם לא התחזו ממש טוב, אז...
וגם, אין אצלנו שמות מתחרזים.
אה וואו, סליחה, אני כל הזמן שוכח שמות וגילאים פה :)
נכון, לא סביר...
אבל בכל מקרה מקווה שתהנו!

אורי הוא מנחה מצוין ואדם נהדר, למד שנתיים מעלי בתיכון ותמיד כיף לדבר איתו על מו"ד. בהחלט מקנא בך!

לא! אתה לא מנחה גרסה של שום דבר ובטח שלא dnd כי הם מונחים של מכשירים אלקטרוניים. יכול להיות, שאתה מנחה D&D מהדורה 5.
אין צורך להיות פדנטי.

בכל מקרה, לנושא:

כשחקן, אני משחק בשני משחקים כרגע- הראשון הוא משחק ביתי בהנחיית מירטוקן מירטוקן - ההרפתקה הרשמית Madness at Gardmore Abbey של מהדורה 4. לאחר שמצאנו את חנית הדמים העוצמתית, הדמות שלי החליטה שלא להכנע לפיתוי ולנסות לטהר אותה, להפוך אותה מנשק שדים לנשק של כוחות האור. הבעיה היא שזה דורש קצת משאבים שאין לנו, הרבה כוהנים בדרגה גבוהה ומיקום קדוש. החלטנו לנסות לרתום את הכוהנים של הדרקון מקאלת', אבל מתגלה שהוא שונא את בהאמות' וחושב את עצמו אל. הדמות שלי משתגעת מחוסר ההבנה הבסיסית בקוסמלוגיה של העולם, לטעון שבהאמות' הוא לא אל, והדרקון הזה כן, זה כמו לטעון שכדור הארץ שטוח!

השני הוא דמעות האלים, כאן בפורום, בהנחייתו של המגדל הבודד. גילינו שהמחתרת נתפסה, כולל מי שהיה אמור להביא לנו את המשימה שלנו. וכרגע אנחנו מנסים להבין איך לחלץ אותם, או לפחות להבין מה המידע שנחשף.

כמנחה, לא היה לי זמן להתקדם בשלושת קמפייני היחיד שאני מריץ בדיסקורד עקב ההכנות לדרקוניקון. אבל יש סיכוי שאריץ בקרוב משחק של אווטאר כשאחת הקבוצות הפיזיות שלי תחזור מהפסקה. אם זה לא יקרה, אז נשחק משהו אחר- היה דיבור על משחק בשם the well, אבל מי יודע.

כמנחה:
התחלתי הרפתקה... מיני-קמפיין... מערכה... בקיצור, התחלתי משהו שאני עדיין לא יודע לאיפה יתפתח. השיטה - פאת'פיינדר בעולמות פראיים; מנחה לשני חברים שלי שמעדיפים משחק על בסיס אלתור בלבד (כלומר, לאף אחד מאיתנו אין מושג ירוק לאן כל זה הולך). הם נמצאים בתת-מישור שנקרא הטירה האפלה, שבו יש אדון אופל ששולט על הכל אבל מסתבר שיש בטירה עשרות קומות, וכל אחת מהן מחולקת לעשרות מפלסים; בקיצור, כרגע אחד מהם בסטטוס של חבר של מלך עליון שהוא גם דרקון צעיר על ממלכה בשם ארבור, אבל לא זאת שאתם חושבים עליה; מדובר בממלכת לטאים מכל הסוגים (מלבד דרקונים. דמי דרקון, קובולדים, טרוגלודיטים ועוד נמצאים שם כולם) בזמן שהשני שיחק יותר מדי בקזינו, וחייב חוב עצום לבעל המקום - הוא נכלא למשך הנצח (הוא אלף, ואלפים חיים לנצח; לפחות ככה אני משחק) או עד שהחבר שלו ישחרר אותו. מה שיקרה קודם. אם זה נשמע לכם מופרע לחלוטין אולי יש לזה קשר מסוים לעובדה שהתחלנו את המשחק באזור 22:00 בערב וסיימנו את הסשן הראשון באזור 3:00 לפנות בוקר. הסשן הבא - כנראה בשבוע הבא, בשעות דומות...

מנחה גם הרפתקה קצת פחות מופרעת, פרי עטי בעולם המערכה והשיטה מלסטרה (פרי עטו של גדעון אורבך, האיש והאגדה). שתי הדמויות - פלדינית שלא בטוחה מה לעשות עם עצמה וסייפת שכרתה בטעות את היד של בעלה המיועד, בליווי אורגת ערפל קוסמת שחצנית במיוחד - נכנסו אל מכרה שממנו היו אמורות להוציא אבני לילה עבור אצילה כלשהי, ולאחר היתקלות ראשונית גילו שלפחות בשער המכרה עומדים למשמר אנשים שמתוך עורם צומח שריון קשקשים. הסשן הבא - כנראה בשישי הבא בצהריים.

ואיך אפשר בלי להזכיר את הקמפיין שלי בנפילת הממלכות, שבו הדמות של גרגויל גרגויל הפכה לאיש הקשר בין בת אלמוות בשם פאדרה שגם מחזיקה - במידה רבה בזכות עזרתה של הדמות - בטבעת אבן הדם, חפץ קסם רב עוצמה, לבין מלך מיטיקה. בנוסף לזה הוא עבר תחקור קשה בידי הנסיכה ובן אלמוות שמייעץ לה, והוטל עליו קסם שמגן עליו ממוות; במרכז הדיונים עומדת טבעת עם אבן אחלמה וכל החיילים של קראשיה על אדמת לימרוס, מכיוון שמסתבר שהאימפריה - או לפחות שני הנסיכים שלה, שגורשו מאוראנוס, מנסים לכבוש את לימרוס.

כשחקן - בינתיים שום דבר, אבל מקווה למצוא מישהו שיוכל להנחות לי פאת'פיינדר בעולמות פראיים בקרוב.

מנחה גם הרפתקה קצת פחות מופרעת, פרי עטי בעולם המערכה והשיטה מלסטרה (פרי עטו של גדעון אורבך, האיש והאגדה). שתי הדמויות - פלדינית שלא בטוחה מה לעשות עם עצמה וסייפת שכרתה בטעות את היד של בעלה המיועד, בליווי אורגת ערפל קוסמת שחצנית במיוחד - נכנסו אל מכרה שממנו היו אמורות להוציא אבני לילה עבור אצילה כלשהי, ולאחר היתקלות ראשונית גילו שלפחות בשער המכרה עומדים למשמר אנשים שמתוך עורם צומח שריון קשקשים. הסשן הבא - כנראה בשישי הבא בצהריים.
כן ידעתי ששחכתי משהו ב''כשחקן''...
אני הסייפת.

אחרי שנגמר הטירוף של דרקוניקון וגם נרגענו קצת עם פאת׳פיינדר פראי, אני מקווה לסיים את ההרפתקאות של ערכת ההתחלה של ההוביט.
אחרי זה בתכנון קמפיין של פאת׳פיינדר פראי, אבל לא סביר בספטמבר.

במקביל, עשיתי קבוצה חדשה לילדים, כמובן בפאת׳פיינדר פראי עם שני הגדולים שלי ועוד ילדים של חבר.

מה שכן, אני ממש אשמח אם הם יתחילו להנחות בצורה סדירה. זה כיף להנחות לילדים, אבל קשה לעשות את זה בצורה סדירה.

בקבוצה הביתית אנחנו מתקשים להיפגש בהרכב מלא בתקופה האחרונה (חופש, ילדים, קליטה במסגרות חינוך) מה שמסכל את הרצון שלנו בפינאלה מרגש למיני־קמפיין "לה רוסה קרידה" ששיחקנו ב"תשוקת התשוקות", בינתיים, זה הביא אותי להציע משחק ב־Firebrands, משחק ללא מנחה בו משחקים טייסות וטייסי מכא, שנמצאים בצדדיה השונים של מלחמה, ועושים את כל הבחירות הלא נכונות. כן, זה גם קצת טלנובלה. אני משחק את זוהר רקיע, טייס נועז בתאגיד לבטחון בנטרל, החברה בע"מ שאחראית לכיבוש הפלנטה עליה נלחמים מהכוחות המקומיים. 😎
המשחק עובד ממש לא רע בהרכבים המשתנים שלנו, הוא ללא מנחה, ודורש אפס הכנות, אז בינתיים – הצלחה.

לאחר הפינאלה של "לה רוסה קרידה", הכוונה שלי היא לפתוח בקמפיין לטווח בינוני (נניח, עד 20 סשנים) של Heart: The City Beneath, אבל אני לא חושב שזה יהיה בספטמבר.

מקווה להמשיך החודש בקמפיין "מגמת הפלאים" של קבוצת הנערות..ים שאני מנחה, שיצא לפגרת קיץ באוגוסט. שם בדיוק התחלנו ללמוד את מורכבות העולם, שבו מותר להפעיל את כוחות רק בפיקוח וברישיון, ומצד אחד יש פלאים כוכבי על ומצד שני לרוב הפלאים מותר להשתמש בכוחות שלהם רק בצורה מאוד מוגבלת. הצוות הכיר קצת את עולם הפשע, את הסוגים השונים של תנועות המרד (הסוג שרוצה לעשות מסיבות יער של שימוש משחקי בכוחות. הסוג שרוצה להילחם באלימות נגד ההגבלות של השלטון), וחלק מהגישות הממסדיות כנגד המרד. נראה מה ירצו הגיבורים הצעירים, תלמידי מגמת הפלאים הנחשבת, לעשות.

כמה דברים שרציתי להוסיף ולשתף:
1. המיני קמפיין שלי "אי האימה" נדחה בלפחות חודש בגלל חגים וחלק מהשחקנים שבגיחות לחו"ל.
2. אני עובד כרגע על צביעה של Phoenix מגניב ובוער במיוחד.

1) מנחה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4). לאחר שהגיעו לחזית המלחמתית של הממלכה והחלו לחקור קנונייה חובקת ידיים, נפלו הגיבורים קורבן לקסם משונה אשר הפריד אותם האחד מן השני. כעת, כשהחבורה התפצלה, עליהם לשרוד את הסכנות החדשות ולמצוא דרך להתאחד ולהבין מה אירע להם.

2) מנחה את "מסעו של מירטוקן" לשחקן מירטוקן מירטוקן, משחק יחיד הגולל את סיפורו של נזיר ממסדר חרב שנמצא במרדף אחרי יריבו המושבע, תלמיד שפנה לצד האפל. מירטוקן נכנס למגדלו של מכשף אותו ביקש למצוא זמן רב, אך גילה שבמקום מתקיים נשף ענק ושהמכשף לא נמצא. לאחר שחברתו נפלה קורבן לקסם תודעה חזק, הוא חובר לפלאדין קסום ומסתורי במטרה לגלות את סודותיו של המגדל.

3) משחק בנתיב ההרפתקאות "כספות התועבה". הדמות שלי היא אשף ארכיאולוג שיצא מהכוך הנעים והאקדמי באבשלום כדי להשלים את התזה שלו באמצעות שורת סיורי שטח במגדלור המסתורי, אך הוא נמשך לשם גם בשל סיבות אחרות, הקשורות לפיצול מסתורי בנשמתו. סיימנו את הקומה השמינית וכבר ברור לכל שאף על פי הכתוב לעיל, הדמות שלי היא השפויה ביותר בחבורה. עוד נותר לראות אם נצליח לשרוד את הקומה התשיעית והגדולה ביותר בכל ההרפתקה.

4) משחק בנתיב ההרפתקאות "המסע ללהבה הקפואה". הדמות שלי היא סייר מתבודד ושתקן שצד עם חברו הטוב ביותר, שועל שלג - שהוא במקרה או שלא גלגול של אחד מאבותיו. את ההרפתקה הראשונה סיימנו שהשבט שלנו ניצל בעור שיניו מאויבים עתיקים והגיע למקום בטוח יחסית, אבל חייב להמשיך כעת במצוד אחרי דרקונית. הקמפיין כרגע בהפסקה של חודש בשל אחד השחקנים, ומשכך - מצאתי את עצמי מנחה דבר הרפתקת ביניים (מס' 5).

5) מנחה את "נפילתה של אבן-מגפה", הרפתקה של פת'פיינדר 2, לאחר שינויי עלילה וקראנץ' מצידי. ההרפתקנים הגיעו לעיירה שכוחת אל בעלת עבר אפל של רדיפה דתית, ונמצאים כעת בעיצומה של חקירת רצח - כשהם החשודים העיקריים.

5) מנחה את "נפילתה של אבן-מגפה", הרפתקה של פת'פיינדר 2, לאחר שינויי עלילה וקראנץ' מצידי. ההרפתקנים הגיעו לעיירה שכוחת אל בעלת עבר אפל של רדיפה דתית, ונמצאים כעת בעיצומה של חקירת רצח - כשהם החשודים העיקריים.
היא בהחלט דורשת תיקונים גם בסיפור וגם בקראנץ'.
מה שינית בה?

3. חבר שמכיר את העולם של גולריון ממשחקי המחשב (Kingmaker, Wrath of the Righteous) התלהב מאוד מהספרים של פאת'פיינדר פראי והחליט להריץ הרפתקה קצרה שכתב לכמה חברים. יש קבוצת וואטסאפ, שלושה אנשים כבר אישרו שישחקו, קיבלנו קדימון. עוד צריך לראות אם מכינים דמויות או משחקים בדמויות מוכנות. יהיו שדים מפצע העולם, יהיה כיף.
מכינים דמויות :-)
אבל אני עצלן, אז במקום להכין דמות מאפס, לקחתי את חצי האורק הרופא, וטרינר, מיילד, קברן וכוהן של פארזמה, פאפא חקק, שאותו אני משחק במערכת "אגרוף הרודן" (The Tyrant's Fist) של פ"פ 1.

היא בהחלט דורשת תיקונים גם בסיפור וגם בקראנץ'.
מה שינית בה?
קראנץ׳ - צמצמתי קרבות, שכתבתי בוסים ואני מתכנן לאפשר להימנע מחלק מהקרבות עם מחשבה יצירתית או בדיקות מתאימות.

סיפורית - הרחבתי בהרבה את חקירת הרצח (כרגע יש בערך 6 חשודים שונים ועוד 10 דב״שים אחרים. השחקנים שוחים בזה) ושיניתי את הסיפור כדי שידגיש בצורה הרבה יותר ניכרת את המאבק האמיתי של העיירה, בראייתי: האחד שהתחולל לפני 20 שנה בין אלכימאית הכפר לבין הכוהן הראשי. בין השאר, אני מתכנן לתת לשחקנים בחירה מוסרית בסוף (שאפרט בחודש הבא, כי אחד מהם בפורום).

כמנחה...
3. Crazy Dead, מנחה את ''ליל המתים בניו-יורק'', מוזמנים להצטרף - עוד אוספים שחקנים.
בצביעת מיניאטורות (מבין שהוספנו את זה?), יש לי שני אלפים, לסיים גמד, למצוא דבק טוב ולצבוע את אסררק, ויש לי עוד הזמנה שבדרך. אה וכמובן, המיניאטורה מדרקוניקון.

מה

כמנחה...

אה אתה מתחכם פלצן שרוצה להגיד D&D ולא dnd

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה