• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? נובמבר 2025

נובמבר הגיע, הימים מתקצרים ורוחות הצפון מרעידות את דלת הפונדק (טוב אולי פחות בארץ).
מוזמנים לתפוס מקום ליד האח הבוערת ולשתף - מה תשחקו החודש?
קמפיין , וואן שוט , או אולי שיטה חדשה שבא לכם לנסות?
כולל פרוייקטים הקשורים לתחביב, נשמח לשמוע!

עדיין קוראים לקתולהו. שרדנו את בית קורביט, בקושי. חופשת חורף 83-84 חלפה, וחזרנו ללימודים, ולעוד מסתורין. מה גרם לאמן הדביל וסטלן לגנוב מסמכים ישנים על ציד המכשפות בארקהם ואז להתחרפן? אף אחד מאיתנו לא היה בטוח שהוא בכלל יודע לקרוא! והאין זה מוזר שהפרופסור שהוא לכאורה גנב ממנו נפטר מהתקף לב יום לאחר שאותו אמן נעצר, הועבר למכון פסיכיאטרי, ואז ברח ממנו? מזל שאחת מאיתנו היא רופאה מתמחה במחלקה לפתולוגיה בה מאמתים את סיבת המוות שלו. הדמות שלי, איש מנהלה באגב האודיו-וידאו שלא מצפה לקידום קרוב אחרי שהוא חרבש לחלוטין את צילום השיעור התמים בבית הישן בסמסטר הקודם, חופר בינתיים בארכיוני בית המשפט, ולאט לאט מרכיב מפה של הקונספירציה שנמצאת בבסיס כל העניין, ובמוקד שלה האגודה ההיסטורית של ארקהאם.

כשחקן, אני מתחיל בימים אלו שתי מערכות חדשות:

בחלאות ונבלים, נשחק חבורת ציידי ראשים בתחילת דרכה, בסקטור גלקטי רווי ארגונים ואינטרסים. אני משחק תעשיין לשעבר, אשר נאלץ לנטוש את חייו הקודמים ולהנמיך פרופיל כדי להסתתר מהמאפיה איתה הסתבך. זו פעם ראשונה שלי במשחק מחושל בעלטה, די מתרגש!

ב-outgunned (איך נקרא לזה בעברית?) סיימנו את הרפתקאת ההיכרות ובמפגש הקרוב ניצור דמויות. הולכים לשחק בהרחבה world of killers, בהשראת סרטים כמו ג׳ון וויק וקיל ביל.

קבוצת ההרפתקנים בלב-להב נכנסה למשכן נוסף, ותנסה לעורר אלה/בינה/ישות עתיקה כדי לשקם אותו. בדרך הם נלחמים באוטומטונים קטלניים ותותחי לייזר טכנומאגיים, ומנסים מאוד לא ליפול לאף פס ייצור במפעל הקמאי-אך-משוכלל אליו נקלעו.

כמנחה, הקבוצה הביתית מזדחלת בגלל קשיי תיאום מפגשים. זה, יחד עם סיום עבודה על שיטת 2ק20 שלי, מותיר קצת מקום למחשבה על המשחק הבא שאריץ. מדגדג לי לעשות משהו בסגנון SCP בישראל איפשהו במאה שעברה, ובינתיים אני חוקר על אש קטנה שיטות שיכולות להתאים.

שחקנית בלבד. היום ברין (סיירת, מו"ד 5) תמשיך את הרפתקאותיה בעיר האקדמיה ביראזאן אחרי שמכרה את המעילים שהכינה והחבורה הצליחה להשיג עסקה בין המקדש של אל המוות לבין גילדת הסוחרים (אם כי המקדש מאוד לא מרוצה ממה שקרה וכנראה ירדוף את שכירי החרב הבוגדניים). עכשיו הדמויות צריכות להמשיך לאקדמיה עצמה בתקווה למכור מגילות שהכינו בזמן המסע, לגלות איפה נמצאת האחות של אד ולראות מה העיר המשונה הזו עם האיים המרחפים (ברין לא ממש מבינה איך אפשר לחיות ככה במנותק מהקרקע והטבע) יכולה להציע לדמויות לפני שימצאו ספינה שתיקח אותם חזרה לעמק, בתקווה לפני הסערות של הקיץ.

בשבוע הבא צפויות להתחדש הרפתקאותיה של ר'נסיל (גנבת, מלסטרה) שסיימה את המפגש הקודם מתייפחת מעל הגופה של החברה לשעבר שלא הצליחה להציל (היא נפצעה קשה כשניסתה להגן על הקוסמת ריינ'ואורין אחרי שקל'ריס שותפתה החליטה, בצעד שנוי במחלוקת לרדוף אחרי קשת ולקח לה זמן להחלים) צפוי מבוך מלא סליימים ומי יודע איזה עוד תפלצות, אבל אולי נשארו שם גם כמה אוצרות שאפשר להציל.

כמנחה
ממשיך להריץ את המצודה בהר קרס. בשאיפה להגיע להמשיך עם שני מפגשים כל חודש. בקיץ ובחגים היה לנו מפגש אחד בחודש וזה היה איטי.
בנוסף קבעתי להריץ לקטנה ולחברים שלה משחק בבית. אמורים להתחיל בשישי הקרוב, כשהכיוון הוא עולמות פראיים מפושט ולתת להם ליצור אזור משלהם באיי הסערה.
לבסוף אני מתלהב מ Dragonbane וחשבתי להריץ לילדים עם חוקי הסולו/קבוצות קטנות.

כשחקן
ממשיך לשחק בלב-להב, כמו שכתבתי הקמפיין עצמו סבבה אבל השיטה לא לטעמי.

פרויקטים
בשעה טובה קלפי הכוחות ומפלצות ודמויות בדרך לתומכים ולחנויות. מה שנותר, זה ההתחלה המהירה של לב הקריסטל שגם מגיע לסיום בזמן הקרוב.
אחרי זה תגיע ההחלטה מה הפרויקט הבא 🙂

שחקן:
- משחק ב-Strength of Thousands, נתיב ההרפתקאות של פאיזו שמתרחש באקדמיה קסומה. אני משחק את Celmoran, לשי דרואיד שנוצר כדי להגן על הכפר שלו ממגפת חרקים, ובמקביל בעיקר סקרן ללמוד עוד על העולם. עד כה הוא היה ילדותי מאוד, אך החל להתפתח בעדינות בעקבות חיזיון שקיבל ופגישה עם דמות אחרת שאותה הציל מבריונות. התחלנו לאחרונה את הספר השני ושוב פעם הוכחתי שהכנה של לחשים מעניינים שאינם ריפוי (למרות שאני טכנית המרפא הקבוצתי...) יעילה בהרבה מאשר עוד cure wounds.

- התחלנו סוף סוף את הקמפיין Ars Magica החדש של ג גאלאן בו אני משחק לצד העוג הברברי העוג הברברי, לרגל יציאת ה-Defenitive Edition. אנחנו משחקים ב-Provencal Tribunal בזמן מסע הצלב האלביגנזי, ואני משחק שתי דמויות: Florianus, מג לבית Jerbiton האומנותי שנמצא במשימה בלתי נגמרת להקים רשת שתבריח ותציל חפצי תרבות ונוי מהצלבנים; ואת Pons lo Taciturn (פונס "השקט"), אלמן קתארי ואיש דת לשעבר שאיבד את אשתו ההריונית במסע הצלב, וכעת עסוק בלנסות ולשקם את חייו.

סיימנו את חורף 1220, העונה הראשונה למשחק, ובמהלכה פונס נאלץ להתמודד עם זאב על-טבעי שניסה לטרוף את הכבשים שלו, ונגרר למצוא רופא יהודי (יקרן במעט) כדי להציל צלבן לשעבר שהוא לא סבל. אביב 1220 החל, ופונס נדרש כעת לשדל את המאגוסים באחווה לחשוב כיצד הם יגרמו לבישוף שאחראי עליהם שלא לגייס אותם למסע הצלב המתנהל.

חודש של התחלות חדשות מבחינתי!

כשחקן
סשן ראשון של חלאות ונבלים (כן כן, עם Adran Adran ) עבר בהצלחה! אני משחק את דוקטור איכבוד גור, רופא מפוקפק שמתעסק בהנדסה גנטית והיה צריך לעזוב את מקום העבודה הקודם שלו לאחר שהם גילו שהוא גנב מהם ציוד למעבדה שלו. המטרה שלו היא להבין את הקשר הגנטי אל הדרך (הקסם הפסיוני של העולם), וכיצד ליצור כך משתמשי דרך באופן מלאכותי. רציתי לשחק "מדען מטורף" כבר תקופה, ואני שמח שסוף סוף יש לי את ההזדמנות!

כמנחה
סשן 0 של הולכי האבן עבר בהצלחה! הקמפיין הרשמי של משחק התפקידים של הקוסמיר שסוגר קצת חורים בסיפור. הדיבור הוא על לסיים את הקמפיין הזה (שהוא עד דרגה 7) ולאחר מכן להמשיך להרפתקאות חוצות-קוסמיר. הקבוצה שלנו מעניינת וכוללת ממזרה של סדיאס ששם משפחתה רודף אותה, שומר פשוט המרותק מהתרבות השינית ומעריץ את אדולין קולין, מאזין שרוצה להפוך לארטיפבריאן הטוב ברושאר, ומדלג עולמות מסקדריאל שמחפש את אחיו.
יהיה מעניין, ואני מחכה למשחק!

לא התחלנו החודש, אבל עדיין התחלה. משחק הפורום שלי - בנפול דממה - הגיע לקרב הראשון שלו! אבן דרך לכל הדעות. חבורה של הרפתקנים מדופלמים נקראו לעזור למסדר הזכוכית להציל את העולם מאיום קרב, 40 שנה לאחר שהאלים נעלמו. הם הגיעו אל היער האדום, יער עתיק שבו אמור להיות העתק שהם מחפשים, למדו טיפה היסטוריה וכעת נלחמים כדי להציל אותו מפלישה של צמחי-מתכת משונים.
אני מאוד נהנה להריץ את המשחק, וכבר תקופה שלא היה לי פורקן יצירתי כמו זה. אחד היתרונות בלהריץ בפורום זה שאפשר לכתוב תיאורים סיפוריים וציוריים בצורה שפחות מסתדרת לי כשאני משחק ועם אימרסיה לדמות.

פרויקטים
לא לגמרי קשור לתחביב, אבל הכרזנו על התאריך לכנס מדלגי העולמות של קהילת קוראי סנדרסון הישראלית! בתקווה יצליח ושנה הבאה נתרחב גם לרצועת משחקי תפקידים :)
מוזמנים לעקוב בפייסבוק או באינסטגרם אם זה מעניין אותכם :dragon:

כשחקן
  • מרוצללים מהדורה 5: עברתי לשחק קוסם הרמטי "מלא" ולא רק אלכימאי. זו דמות מאוד, מאוד שימושית! אני מצליח להשתתף במשחק הרבה יותר ולכן נהנה מאוד. וזימון רוחות (במהדורה הזו יסודנים נחשבים אף הם לרוחות) זה כיף! כולל כוח של רוח שיכול לכפות כישלון קריטי על גלגול של יריבים (למשל גלגול נהיגה של נהג רכב שרודף אחרינו).
  • Cairn: בקרוב מתחיל לשחק, במגה-מבוך Forbidden Caverns of Archaia. עברתי על השיטה, נחמדה מאוד, בסגון NSR (כלומר דמוי-OSR אבל עם יותר חופש יצירתי לכותב), עם רקעים וללא מקצועות. החוקים עצמם דיי מינימליסטיים אבל הספרים ארוכים יחסית לשיטה כזו, בין השאר כי הרקעים (שנותנים גם ציוד, אירועים מעבר הדמות, ותכונות מיוחדות) תופסים נפח בספר לשחקן ועצות לשה"מ בספר לשה"מ. שוקל לשחק צייד מכשפות אנושי או בעל מלאכה גמדי (בניגוד למקצועות במו"ד זו רק נקודת ההתחלה של הדמות, שמתפתחת ללא קשר ישיר לרקע).
כמנחה
  • מתכונן לקמפיין של פראיפיינדר במערכה "ממליך המלכים". שלושה שחקנים (שתי שחקניות ושחקן), צפי להרבה רולפליי ודרמה. השיטה עצמה צפויה לזרום הרבה יותר ממו"ד עם השחקנים האלה ברגע שהקונספטים הבסיסיים שלה "יקליקו".
כיוצר
  • עובד על העימוד של 3 ספרים ששותפים שלי כתבו: הרחבה ל-Cepheus Deluxe בשם Space Patrol שעוסק בשיטור בחלל הבין-כוכבי; יקום מערכה בשם Retro Rockets שמתרחש במערכת השמש שלנו כפי שדמיינו אותה בשנות ה-30 עד ה-50 של המאה שעברה; ומערכת קסם אלמנטלי לשיטת The Sword of Cepheus. בקרוב ייצאו.

כשחקן
* כרגע בפסק זמן של כמה שבועות מהקמפיין "אימה על האוריינט אקספרס" (קריאתו של קת'ולהו) לטובת 2-3 סשנים של הטבעת האחת שאני מריץ כמנחה לאותה קבוצה פחות או יותר.

כמנחה
* כאמור מנחה את הרפתקת ההכרות "Over hill and Underhill" עם השיטה "הטבעת האחת, בסך הכל סשן ראשון היה כיף ומרענן וצפוי לפחות עוד סשן או שניים כדי לסיים את ההרפתקה.

* האימה בבארוביה לא נגמרת, ממשיכים בקמפיין "קללתו של סטראהד, האור שנבלע" (D&D 5.5), בסשן סינמטי ומותח, החבורה מצליחה לגנוב אוצר חשוב מהמכשפה ולהתקדם לנקודת ציון קריטית בקמפיין.

בתכנון
* קיבלתי את ספר השיטה "Heart" שאני מאד נלהב לגביה ומקווה להריץ כשיתאפשר מבחינת הזמן (זה כנראה יקח עוד המון זמן...).
* יש לי עוד המון תוכניות מעניינות, אבל לא רוצה להעמיס פה מלל סתם, כי מבחינת זמן סביר להניח שהן ידחו.

* קיבלתי את ספר השיטה "Heart" שאני מאד נלהב לגביה ומקווה להריץ כשיתאפשר מבחינת הזמן (זה כנראה יקח עוד המון זמן...).
מזכיר לי שקניתי לאחרונה את הספר של Spire, ושוקל להריץ בו משהו :) אבל אני חושש שהמשחק יהיה טריגרי מדי בארץ.

כשחקן

1. בחודש שעבר, נלחמה הכנופייה האכזרית של פושטי ים הנחש בכנופייה יריבה של ויקינג שקפצו מעל הפופיק, ואז שתי הקבוצות נלחמו בענקים אוכלי-אדם שרצו לאכול את שני הצדדים הנצים. מסתבר שכאשר שניים רבים, השלישי לא תמיד לוקח (לפעמים הוא מאחד את השניים נגדו). כעת חזרו הימאים גיבורי התהילה אל עיר הספינות הצפה של יורדי הים, ובשורות אפלות בפיהם. הנבואה חזתה אסון גדול, ואנחנו ננסה לצמצם את הנזקים.

2. ממשיכים לשחק (שוב) את ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2, עם שינויים שהמנחה זרק פנימה, אבל הפעם עם דיבור להמשיך ממנה ל-Seven Dooms for Sandpoint. מאחר שאני מכיר את ערכת ההתחלה אני לוקח מושב אחורי ונותן לאחרים ליזום, אבל כל הדמויות חמודות ולחצי חבורה יש קשר ישיר עם אב הקתדרלה אבסטלר זנטוס מהעיירה חוף חולות! (אתם יכולים לקרוא עליו בעברית בהרפתקה "נקמה בוערת"!) אני משחק את קמילו, תאומטורג מפוקפק אך טוב לב, שבגד בכנופיית סקזרני.
בחודש שעבר פתרנו (כלומר השחקנים האחרים פתרו) את החידות של המבוך, ובדרך פגשנו גם בכמה משוכני המעמקים. העכביש הענק המפיץ הילה קסומה, שאימצנו לפני חודשיים, עדיין איתנו – והדעות עודן חלוקות האם זהו עכביש שאכל חפץ מכושף או כלב שכושף לדמות עכביש.

השחקנית פלאים בתור היורשת קירה רעם בדיוק האח התאום במשחק איבד זרוע בעקבות תקלה בעלת אנרגיות כוח כבידה מה שגרם לאחד המנהלים להבלע לחור שחור

צנחנים משחק דמוי וואנור/dnd בעולם של פיות ואלפים בשם בקמפיין מלודי סיטי

כשה"ם
אני מחדש את הפעילות אחרי חופשה לרגל החגים, הכנסים וקצת הרבה שחיקה מכתיבה לארבע קבוצות במקביל.

החודש אמור להפתח בחמישי הקרוב בערב עם הרצת סיום 'השיא של אמצע הקמפיין' בקמפיין 'הנבל של אנפיריאל' - הדמויות סיימו בפעם שעברה ממש לפני הקרב הסופי, או משה שנראה להן כקרב הסופי, ויש להן עוד איזור אחד במבוך שהן רוצות מאד וגם צריכות לבדוק. עכשיו עוד לא ברור אם הפגישה תתקיים בסוף, בגלל בלת"ם של אחד השחקנים ואפשרות לבלת"ם של שחקן נוסף - השחקנים דנים בזה ממש עכשיו בקבוצת הוואטסאפ של הקמפיין.

בשבת אחר-כך אני מריץ הרפתקה מאתגרת מאד בקמפיין 'אבות אכלו בוסר' של הגנבת ראנסיל והלוחמת קל'ריס. גם שם זה סוג סיום שלב/אמצע הקמפיין, עם האגף הכי מסוכן במבוך שהדמויות הגיעו אליו סוף-סוף, מה גם שנסיגה ליומיים אחרי פשיטה ראשונה לא מוצלחת גרמה שינויים - רובן לרעת הדמויות - במבוך.

בהמשך החודש צפויה עוד הקלטה של הפודקסט - גם כאן למעשה 'השיא של אמצע העונה'.

אז נראה שכל ההרצות שנקבעו, בשלושה קמפיינים שונים, הם למעשה סוג של 'השיא של אמצע העונה/קמפיין'...

בקבוצה הרביעית גייסתי שני שחקנים חדשים במקום שניים שפרשו בגלל בעיות זמן - הם כרגע עובדים על הדמויות שלהן והרקע של הדמויות, וכאשר יגמרו הקבוצה תחדש את הפגישות.

פרוייקטים
הפרויקט הגדול של מלסטרה כעת - השילוב בין ספר עזר לשליט המבוך לאוגדן מפלצות, נמצא בעיצומה של כתיבת הפרקים האחרונים של האוגדן. בתקווה לגמור את כל הכתיבה עד סוף השנה האזרחית, ואז לעבור לתיקונים/עריכה ואז הדפסה.

מנחה​

כפי ש- Adran Adran ציין, ממשיכים בקבוצת אאוטגאנד (Outgunned) עם הכנות להרפתקה עם חוקי ההרחבה World of Killers- משחקים במיני קמפיין המוכן "Family Business".
קבוצת מתנקשים בעולם בהשראת ג'ון וויק, קיל ביל ושאר סרטי מתנקשים מקצוענים שהשם שלהם בכותרת.
הפעם אנסה לשלב יותר מהחוקים המלאים של המשחק ולשים דגש יותר על סצנות חברתיות

שחקן​

כפי ש Nextorl Nextorl פירט, אני הולך להתחיל לשחק בקמפיין "הולכי האבן" ואני אהיה הלוחם שמעריץ את המבשרים ואת הנסיך אדולין כמעט באותה מידה.

קבצים מצורפים

• Cover_WOK.webp
    Cover_WOK.webp
    142.2 KB · צפיות: 1
הנחייה
ממשיך את הצד האפל של הירח - השחקנים נתקלו בפולש חמוש בחללית, וכעת הם מתגנבים אלי קרב (אולי).
בחנוכה אדריך בקייטנה, ואני מתכנן להם הרפתקה בסגנון הנסיכה הקסומה: הם מוצאים את זקן השבט דקור למוות בבקתתו, והרמזים היחידים הם דמות אפלה שנמלטה מבעד לשערי הכפר, הסכין המעוצבת שתקועה בחזהו של ראש הכפר, וכפפה בודדת, בעלת שש אצבעות, שאחוזה בידו של הקורבן...
פרויקטים
סוף סוף התחלתי להדפיס דברים במדפסת תלת המימד שרכשתי, ובקרוב אנסה להדפיס מיניאטורות שעיצבתי ב- hero forge.

Envinyatar Envinyatar להנחות לארבע קבוצות זה ממש, אבל ממש מרשים!
איך אתה מחזיק מעמד?

זה בהחלט לא קל, ולפעמים אני חוזר לעבודה אחרי סופ"ש שבו עבדתי יותר קשה ויותר ברצף מאשר באמצע השבוע. בעיקר אם גם הבטחתי לקבוצה בישולים ביתיים בנוסף להרצה.
אבל נראה שהנסיון בכתיבה קצת מקל על ההכנה, וגם העובדה שמאחר ורוב מוחלט של השחקנים / שחקניות שלי הם בגילאים מאוחרים יחסית וממילא לא יכולים להפגש פעם בשבוע או אפילו שבועיים, מאפשר לי מרווח מספיק כדי לכתוב את הכל.

סוף סוף התחלתי להדפיס דברים במדפסת תלת המימד שרכשתי, ובקרוב אנסה להדפיס מיניאטורות שעיצבתי ב- hero forge.
תתחדש! מצפה לפוסטים ממך ב"עולם המיניאטורות" :)

התחלנו סוף סוף את הקמפיין Ars Magica
תודה על מה ששיתפת בהקשר הזה! אם אתם כותבים ומפרסמים תיעוד - אשמח לראות ואם לא אשמח שתמשיך לעדכן בשאלה החודשית :)
שיטה שמאד מעניינת אותי, אבל אני יודע שאין לי מספיק זמן, גם לא באופק להכנס אליה ועוד עם שחקנים שיוכוונו אליה לטווח ארוך.

אחרי זה תגיע ההחלטה מה הפרויקט הבא 🙂
סתם מסקרנות ואם אתה בכלל יכול לומר, הפרוייקט הבא יהיה באיזור של פאת'פיינדר פראי או לאו דווקא? :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה