• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הטבעת האחת סשן הכרות ראשון עם "הטבעת האחת" - The one ring

אז סיימנו הרגע סשן ראשון במסגרת ההכרות עם השיטה "הטבעת האחת" - ערכת ההתחלה.
אדם סייר, גמד ובן מחצית יצאו מפונדק הפוני הדוהר, בעקבות סיפורים על רוע עתיק שנמצא בגבעות... (שוקל אם ליצור לזה רשומות).
ההרפתקה היא Over hill and Under hill שמגיעה עם ערכת ההתחלה השניה של הטבעת האחת.
תודה לשחקנים שלי שהתנסתי עליהם בשיטה שלמדתי במהירות הבזק ובכלום זמן השבוע ותודה ל the Nerubian the Nerubian ול- נמרוד ינאי נמרוד ינאי שהצליחו לעמוד בפרץ השאלות הבלתי פוסקות שלי בימים האחרונים.
השתדלתי להכניס את כולם לאווירה באמצעות תאורים, מוסיקה ותחושות, בסך הכל אני חושב שהיה מצויין!, עדיין לא הגענו לקרב של ממש, אבל הרגשנו עד כמה שלב המסע חשוב בשיטה וגם שלא כזה פשוט להגיע למספר מטרה, גם כשמגלגלים הרבה קוביות.

1761252901503.webp
1761252918966.webp
1761252933464.webp

נראה כמו סטאפ מהמם! שמח שנהנתם! זאת אחלה שיטה למי שאוהב את טולקין!
אם אתה רוצה, יש לי עוד כל מיני טיפים לתת לך שאני משתמש בהם במשחק שלי, אבל הם כנראה רלוונטיים יותר למשחק מלא מאשר לערכת ההתחלה.

נראה כמו סטאפ מהמם! שמח שנהנתם! זאת אחלה שיטה למי שאוהב את טולקין!
תודה! אני מניח שנראה מה אנחנו מרגישים בסוף ההרפתקה, למרות שקמפיין שלם בטבעת האחת לא בתוכניות שלי כרגע :)

אגב אווירה, למהדורה הראשונה היה סאונדטרק רשמי – אולי תרצה לנגן אותו ברקע ;-)
תודה! חיפשתי כזה 👍🏻

איזה מהמם!
ממש מדגדג לי לקנות ולהריץ גם
תודה רבה!
היה לי שבוע מאד לחוץ כדי ללמוד בזמן קצר את השיטה, אבל לפחות הייתה לי מטרה ומחוייבות אל מול הקבוצה, אחרת אולי הייתי מתעצל ללמוד אותה כשאין דד ליין של משחק באופק.

עריכה אחרונה:
אגב אווירה, למהדורה הראשונה היה סאונדטרק רשמי – אולי תרצה לנגן אותו ברקע ;-)

תודה! אבדוק את זה. אני משתמש בעיקר בפסקול מהסרטים והסדרה כרגע (למרות שהשיטה היא מהספרים, לא מהסרטים).
איזה מהמם!
ממש מדגדג לי לקנות ולהריץ גם (מסתכל על המדף העמוס בספרים שלא שיחקתי בהם 😢)
תעשה מה שאני עשיתי - תקים קבוצה רק למשחקי one shot בשיטות שונות כדי שתוכלו ללמוד מלא שיטות.
עד עכשיו שיחקנו כבר 4-5 שיטות!

לאור הביקוש לסאונדטרק מוצלח למשחק התפקידים של שר הטבעות, כדאי לדעת – מי שהכין את הסאונדרטרק למהדורה הראשונה של הטבעת האחת היה ג'ון הודג'סון, והוא המשיך והכין סאונדטרק גם למשחק Beowulf Age of Heroes. גם הסאונדרטרק הזה מתאים מאוד לארץ התיכונה, למעט הקטעים עם קולות ים או שחפים.

לצערי אי אפשר להשיג את הסאונדרטרק המלא במקום אחד – יש "חבילות הרחבה דיגיטליות" שחלקן הגדול כולל 3-4 קטעי מוזיקה.

אני אחד השחקנים וממש נהנתי.
השיטה מעניינת ומומלצת.
קניתי באסן את המפות ואת ספר החוקים של One Ring.
אחרי שאסיים את קמפיין ShadowDark Temple of Elemental Evil אני אנסה לעשות הרצה של MERP עם החוקים האלו.
אולי אני אנסה להתאים אותם לתקופה אחרת, של העידן ה2 - בין יצירת טבעות הכוח לבין המלחמה של איסילדור וגיל גאלאד עם סאורון. גם אז היתה תקופה מתוחה שדי מזכירה את התקופה הזאת בעידן ה3.

מסוקרן לשמוע במה אתה מתכוון בהרצה של MERP עם החוקים של הטבעת האחת - לקחת הרפתקה מהתקופה ההיא?
כן, יש לי כל מיני רעיונות. אולי לקחת הרפתקאה של MERP ולהשתמש בחוקים של The One Ring.
אהבתי את ה flow של החוקים - Journey, adventure, fellowship time בצירוף Hope and Shadow בעולם.
אולי אפילו לעשות איזה MIX עם חלק מחוקי ShadowDark. כבר השתעשעתי ביחד עם סבא GPT על שילובים מעניינים.
אולי אני אנסה לעשות איזה Oneshot כדי לבדוק את זה בדרקוניקון 2026.
אני בתקופה הקרובה אשב על הספר ואחשוב מה לעשות.

זו שיטה מאוד מעניינת. היא לא נראטיבית, לא בדיוק simulationist אבל מכילה אלמנטים כאלו, די אלגנטית ולא כבדה מדי אבל עם מספיק מה ללעוס (במיוחד כשקרבות אמורים להיות נדירים). גם הפוקוס על קמפיין ארוך יחסית כחלק מהdesign מסקרן אותי.

זוכר שקראתי את החוקים וראיתי איך מה שPbtA נתן לו שם מבוטא בעקרונות למנחה, גם אם לא באמירה מפורשת. זה היה די מגניב.

אם הקב' שלי לא היתה שבעה מפנטזיה, כנראה היה ב short list למה נשחק אחרי סוף הקמפיין הנוכחי.

אני אמנם כרגע מריץ "רק" את הרפתקת ההכרות, אבל ההרצה הזו די נתנה לי רעיונות לאן אפשר לקחת קמפיין נניח בינוני עם השיטה.
אומר בהסתייגות מסויימת כי לא קראתי את החוקים המלאים (core), שמתאר לעצמי אפילו רק יחזקו יותר את התשתית לקמפיינים ארוכים.
מה שכן, למרות שאנחנו נהנים, אצלי לפחות זה לא ברשימת הפרוייקטים שאני רוצה להריץ באופק הקרוב.

המע' בנויה כך שבהתחלה דמויות לא הולכות להצליח עקבית out of the box יותר מדי, כי מחסרים attributes מ20. יש התייחסות בעמ' 18 לכך שעבור קמפיינים קצרים וחד"פים עדיף לחסר מ18.

אבל המבנה שלא מאפשר החלמה מכל התנאים בשטח ומעביר זמן מהר יותר ב phases שאינם הרפתקאות סוג של כופה את זה. גם קצת הprogression מרגיש די צנוע ובד"כ צריך לבחור בין אופ' במקום לקבל את כולן. בגדול, זה מרגיש כמו אפקט דומה לגירסאות מוקדמות של DnD מבחינה הזו, לא יהיה כאן ספרינט או קמפיין שנגמר בשבועיים- שלושה מבחינת הזמן בעולם המשחק.

אבל עדיין לא שיחקתי, אז הכל רק רשמים מקריאה...

בסשן השני המסע המשיך, החבורה נכנסה לאיזורים האפלים של ממלכת ראהודאר והתנסנו בקרב.
באופן טבעי בהתחלה זה קצת קרטע, עד שהבנו את כל מצבי הקרב Stances, הגריד האסטרטגי, את הפעולות האפשריות ואת המורכבות הטקטית שמאפשרת המון אפשרויות שמשליכות על שאר חברי הקבוצה והאויבים כמובן.
החבורה גברה על כנופיית גובלינים, מונהגת בידי אורק.

1762933996992.webp 1762934016121.webp

ממש מפה מצוינת - יצא לי לשחק בטבעת האחת ואני זוכר שהיו קלפים שלא היו ממש נוחים.
עם המפה זה ממש ויזואלי וקל להבין באיזה מצב כל דמות נמצאת.

כן, לא ידעתי שזה משהו ייחודי לערכת ההתחלה הזו (כי לא הכרתי את האחרת עם הקלפים), אבל זה באמת מקל על העניינים בקרב.
בסוף השבוע הבא נחתום את הרפתקת ההכרות, בסשן שלישי ואחרון.

ממש לא אהבתי את המפה הזו (נדמה לי שהציגו אותה לראשונה בהרחבה של Moria).
הבעיה העיקרית שלי איתה היא שהיא נותנת תחושה מוטעית שה-stances קשורים למיקום הפיזי של הדמות. הבעיה היא שזה נכון רק לגבי rearward stance. הרעיון של stances הוא צורת הלחימה - התקפית יותר, הגנתית יותר או פתוחה. זה לא קשור למיקום על המפה. דמות ב-stance ״הגנתי״ עדיין תהיה בשורה הראשונה מול הגובלינים, לא מאחורה.
אני משתמש במפה אחרת שמישהו הכין שבו האויבים באמצע ובצד, וה-stances מסביבם חוץ מהקשת שמאחורה. ככה ברור שכולם בקרב בלי קשר ל-stance שלהם.

ממש לא אהבתי את המפה הזו (נדמה לי שהציגו אותה לראשונה בהרחבה של Moria).
הבעיה העיקרית שלי איתה היא שהיא נותנת תחושה מוטעית שה-stances קשורים למיקום הפיזי של הדמות. הבעיה היא שזה נכון רק לגבי rearward stance. הרעיון של stances הוא צורת הלחימה - התקפית יותר, הגנתית יותר או פתוחה. זה לא קשור למיקום על המפה. דמות ב-stance ״הגנתי״ עדיין תהיה בשורה הראשונה מול הגובלינים, לא מאחורה.
אני משתמש במפה אחרת שמישהו הכין שבו האויבים באמצע ובצד, וה-stances מסביבם חוץ מהקשת שמאחורה. ככה ברור שכולם בקרב בלי קשר ל-stance שלהם.
תשלח קישור למפה הזאת או תצלם אותה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה