• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? דצמבר 2025

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
דצמבר כאן והקור מתחיל להיכנס אפילו אל הפונדק החמים שלנו.
זמן מצוין להתמקם ליד השולחן ולהחליט: מה משחקים החודש?
קמפיין שמתקדם?, וואן שוט חורפי?, שיטה חדשה שבא לכם לנסות?, או כל פרויקט מהתחביב שאתם יוצרים - מיניאטורות, כתיבה, בנייה?.

מה על השולחן שלכם בדצמבר?

בתור שה"ם:
החודש תהיה הרצה כמעט לכל אחת מהקבוצות שאני מריץ להן:
- אחרי הקליימקס הגדול בהקלטה האחרונה של 'אחרי ההתנפצות' - חוזרים לקצת יותר רולפלי וקצת איטי יותר של פתיחת חלק חדש בעונה הרביעית של הפודקסט.
- לקראת סוף החודש, עוד הרפתקה ב'שירה של אנפיריאל' - והפעם כנראה החבורה תסיים את המבוך הקטלני שהיא מפלסת בו דרך כבר שתי פגישות. הבוס הראשי, איך שקוראים לזה, נפל בקרב אפי כבר בפגישה הקודמת, אבל יש איזור של גנזך מוגן בקסמים שהחבורה, למרות כל הפגיעות וההתשה, רוצה לחקור.
- החודש מחדשים סוף-סוף את הפגישות של הקבוצה 'לילה וערפל', אחרי ששני שחקנים עזבו ושני שחקנים אחרים נכנסו במקומם.
- בתקווה תהיה גם הרצה של קל'ריס וראנ'סיל. גם כאן כנראה קצת האטה של הקצב וחזרה לרולפלי והתרחשויות שקטות יותר אחרי כל הקרבות הקטלניים של הפגישות שעברו.

מקווה גם לארגן עוד הרצה ב'פריק' - אולי הפעם של הרפתקה חדשה שלא קשורה לסדרה של 'צווחת סרטני הנהר' ו'הצללים של תאר קארדין'.

אני גם משתעשע ברעיון לארגן קבוצה זמנית שדווקא כן תריץ את סדרת המודלים - מ"צווחת סרטני הנהר" ועד "הרוחות של קארוג", מה שאומר הרבה יותר מחד"פ. נראה אם יהיה ביקוש ואיך יתקדם.

בתור שחקן:
עדיין כלום. הייתי ממש רוצה לחזור לשחק בקבוצה של 'הטבעת האחת' - אבל נראה שאין כאלו בסביבה שלי, אחרי שהקודמת התרסקה :-/

פרוייקטים:
  • אני ממשיך לעבוד על העריכה והעימוד של המדריך לשליט המבוך + אוגדן המפלצות של מלסטרה, במטרה להתקדם בו כמה שיותר החודש, ולסיים אותו לכל המאוחר בסוף ינואר.
  • תתכן החודש גם סדרת תיקונים בספר עולם המערכה (בקעת קיירן) - העותקים ממילא כמעט אזלו אחרי המכירות בדרקוניקון ואייקון, אז זה בדיוק זמן להוציא גרסה חדשה עם תיקונים של כמה שגיאות מציקות וכ"ו.
  • אני בהתחלה של מיני פרויקט לעבור באופן מדוקדק על ספר החוקים של 'הטבעת האחת' ולתרגם תמצית שלו לעברית כדי לעזור לי ללמוד את השיטה יותר לעומק.

כמנחה:
* קמפיין הדגל שלי "קללתו של סטראהד - האור שנבלע", ממשיכים בהרפתקאות בלב בארוביה, החבורה מסתובבת עם כרכרה שבתוכה נמר שנחרב ומגיעה אל מחנה הויסטאני בחיפוש אחר ריקטאביו ומציאת צרות אחרות - עלה סשן חדש לרשומות!

* לאחר 3 סשנים סיימנו את הרפתקת ההכרות "Over hill and Underhill" שמגיעה עם ערכת ההתחלה של "הטבעת האחת".
חלק מדעתי לגבי השיטה וסיכומון בנפרד בקישור.

כשחקן
* לאחר הפסקה של כמעט חודשיים פלוס, חוזרים בקרוב לקמפיין "קריאתו של קת'ולהו" - "אימה על האוריינט אקספרס" שם נמשיך לחפש צרות (או שהצרות יחפשו אותנו...) בבולגריה.

* בפורום משחק את: "הלקחנים", "הצד האפל של הירח", "החלילן מהחלל האינסופי" ותודה לכל המנחים שם!

פרוייקטים:
* לאחרונה אני מאד מתעניין בשיטה "Heart" וקורא את הספר מכריכה לכריכה, מתכוון לגמרי להריץ מיני קמפיין בשיטה כשאתפנה לכך (אבל זה לא נראה באופק הקרוב כי אני מעל הראש בשני קמפיינים ארוכי טווח) וכבר קיבלתי בקשות שמתעניינות בכך אם אריץ בשיטה (לא בטוח שאני זוכר את כולן 😅).

* הזנחתי את צביעת המיניאטורות מחוסר זמן, מאד רוצה לחזור וגם נחת אצלי דרקון ירוק בוגר שצמא לצבע.

* עצרתי וצריך להמשיך, בפרוייקט שאני רוצה לבדוק והרים לקראת דרקוניקון הבא (כן זה רחוק מאד, אבל הרעיון מורכב).

* יש עוד המון כיוונים ורעיונות, אבל לא אזכיר כי זה יהיה לא ריאלי מבחינת הזמן שיש לי :)

עריכה אחרונה:
כמנחה:
עדיין מריץ מייג'. החבורה עדיין עסוקה בלנסות להבין למה האשימו את אחת מהדמויות בגניבה של ספר קסמים שהיא לא גנבה. בילינו את רוב הסשן אתמול בבירורים - מה המצב הפוליטי של החבורה שהאשימה את הדמות בגניבה, מה אפשר לראות במצלמות האבטחה העירוניות שמשקיפות על המקלט של החבורה הזו, מה אפשר לברר על המצב הפוליטי במסדרים שונים... היה איטי אבל כיף.

פרוייקטים:
אחרי ששיחה אקראית פתרה לי את הבעיה הכי מציקה ברעיון הזה, אני בשלבים מוקדמים של לכתוב חד"פ למייג'. הכוונה היא להריץ כמה משחקי ניסיון אונליין ואז לעבור להריץ את זה בכנסים.

שחקן:
- משחק ב-Strength of Thousands, נתיב ההרפתקאות של פאיזו שמתרחש באקדמיה קסומה. אני משחק את Celmoran, לשי דרואיד שנוצר כדי להגן על הכפר שלו ממגפת חרקים, ובמקביל בעיקר סקרן ללמוד עוד על העולם. עד כה הוא היה ילדותי מאוד, אך החל להתפתח בעדינות בעקבות חיזיון שקיבל וכישלונות אקדמיים. אנחנו בעיצומו של הספר השני ומנסים למצוא ראשת ארגון פשע כדי לשים לה סוף, בשעה שהדמות שלי מתחילה להתחבר לצד הזועם והפחות ילדותי בה.

- ממשיכים בקמפיין Ars Magica של ג גאלאן בו אני משחק לצד העוג הברברי העוג הברברי. אנחנו בעיצומו של מסע הצלב האלביגנזי, ואני משחק שתי דמויות: Florianus, מג לבית Jerbiton האומנותי שנמצא במשימה בלתי נגמרת להקים רשת שתבריח ותציל חפצי תרבות ונוי מהצלבנים; ואת Pons lo Taciturn (פונס "השקט"), אלמן קתארי ואיש דת לשעבר שאיבד את אשתו ההריונית במסע הצלב, וכעת עסוק בלנסות ולשקם את חייו.

סיימנו את אביב 1220, העונה השנייה למשחק, ובמהלכה האחווה שלנו ניסתה לברר יותר על המתרחש במסע הצלב. זה היה כישלון מפואר למדי, וכל שגילינו הוא שהאחווה השנייה, הסמוכה אלינו, לוטשת עיניים אל המשאבים שלנו והציבה בפנינו אולטימטום להסתלק מהאזור או להסתכן בחרון אפם.

עכשיו קיץ 1220. בשעה שאחד המאגוסים נותר באחווה לטפל בעניינים עם השכנים האגרסיביים שלנו, פלוריאנוס המאגוס הקים צוות הסתננות לעיר נצורה במטרה להציל את חפצי התרבות שנותרו בה. מדובר במשימה מסוכנת מאוד, שכן קסמים בשיטה עובדים הרבה פחות טוב בערים מיושבות. בינתיים חצי מהקבוצה גורשה מהעיר לאחר שנחשדה כמרגלים, בשעה שפלוריאנוס והמלווה שלו הצליחו לזכות במעט זמן ולהציל קצת דברים, ומתכננים כיצד לשכנע את הכומר המקומי לתת בידו את החפצים והספרים שנותרו אצלו. בגדול התחושה היא די של Mission Impossible, כולל סצנת התגנבות מותחת בכנסייה ותחילת היפנוזה של חלק מאנשי העיר, וכל זאת כשפלוריאנוס בקושי מסוגל להטיל לחשים.

משחק
  • מגה-מבוך Caves of Archaia מהיוצר של Barrowmaze. התחלנו בשיטת Cairn, הרגישה לנו קלילה מידי, חזרנו לעולמות פראיים. לא פראיפיינדר, אלא Adventure Edition שכולם בחבורה וכן המנחה מכירים היטב. אני משחק את ארלו "הסכין", גמד עבריין (בגרסה הזו בניגוד לפראיפיינדר אין "מקצועות" מכאניים, יש מקצועות בעולם המשחק). הוא יודע מאוד טוב להתגנב ולגנוב, וכן לתקוע סכינים בגב של כל מיני אויבים (יהיה כנראה שימוש רב במכניקת The Drop ובהפתעה). טיפוס מחוספס, מפוקפק, לועס טבק בפה פתוח. אבל גם טיפוס עם כבוד: מילה של גמד זו מילה! ואוי ואבוי למי שיפגע בכבודו הגמדי והעברייני (כאן הסכין נכנס לפעולה...). משחק פנים אל פנים.​
  • מרוצללים 5. ישראל 2070! משחק את קטב מרירי, קוסם מדופלם וכימאי במקצועו הלא-קסום. כרגע מסובך בחקר פרשת רצח משונה שקשורה לסם שהוא פיתח כשעוד היה עובד תאגיד. משחק ב-Roll20 ו-Teams.​
מריץ
  • פראיפיינדר (בעברית). מתחיל השבוע את המערכה "ממליך המלכים". חבורה שנוטה אל הצד הקסום יותר של הדברים. מתכוונים לשחק ב-Discord בלבד, בלי VTT (בגישת Theater of the Mind).
  • בקרוב אתחיל פלייטסטס של זוחל קדמון! ב-Zoom (גם כן בגישת Theater of the Mind). יש לי שני שחקנים ותיקים בחבורה.
מכין
  • לטווח הארוך מאוד: עולמות פראיים, בעולם של Northern Marches (הגרסה המורחבת מאוד של הביצה השחורה, כרגע גרסת בטא של הקיקסטארטר שעד שהקמפיין יתחיל בטח תצא סופית). זה מה שיבוא כשיסתיים הקמפיין של Caves of Archaia, רק שהפעם אני יהיה המנחה. כולל המגה-מבוך Stonehell.

כמנחה
ממשיך עם עליית שרי הרונות. לצערי נובמבר לא יצא לנו לשחק, ואחד השחקנים הודיע על פרישה בגלל שנולד ילד ועומס כללי - מקווה שנחזור בסערה בדצמבר עם שחקן חדש (או חדש-ישן).
לא כלכך יצא לי להריץ לילדים, אבל הם כרגע מתחילים להריץ לבד לחברים שלהם! אני מקווה שזה יצליח ויימשך, כי זה לגמרי מגניב.

כשחקן
ממשיכים עם Daggerheart, כמו שכנראה אפשר להבין אני לא מתלהב מהשיטה עד כה - אבל המשחק מגניב!

פרויקטים
יש לי כלכך הרבה פרויקטים בחיים (שיפוץ דירה!) כך שאני שמח שאין לי ממש עומס של פרויקטים של משחקי תפקידים :)

כשחקן

1. בחודש שעבר, כנופיית פושטי ים הנחש שלנו חזרה אל בירת הפושטים, על רקע נבואה של אסון גדול. החודש ננסה להסתדר באינטריגות והתככים שבין מנהיגי השבטים, לצוד בוגדים האורבים בינינו, למנוע את האסון הנחזה או לצמצם את השלכותיו.

2. ממשיכים לשחק את ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2.
בתחילת החודש הגענו לחדר האחרון של הקומה הראשונה, והחודש כנראה נמשיך למטה – אחרי מנוחה קצרה הנדרשת מאוד.

שחקנית בלבד:
ברין (סיירת, מו"ד 5) וחבריה למדו כל מני דברים מעניינים שקשורים לקמפיין ומעבירים את הזמן עד שתצא הספינה שתחזיר אותם לעמק בכל מני משימות משנה. החבורה בדיוק סיימה לחקור רציחות מסתוריות בכפר, שהסתבר שבוצעו על ידי אל-מת מסוג רבננט. היות ולחבורה אין את האמצעים לסלק יצור כזה באופן סופי חיטטנו מסביב, הבנו מי באמת היה אחראי לעוול שאותו הרבננט מנסה לנקום ושלחנו את הרבננט לחפש אותו במקום לתקוף מטרות שהיו קשורות לעניין רק בעקיפין אם בכלל. מסתבר שהיה מדובר בנכבד הכפר שעשה (בעזרתו של חוטב עצים רברבן) עיסקה עם נקרומנסרים שלוש שנים קודם לכן. כשהוא הבין שהוא בצרות הוא הסתלק. על הדרך חיסלנו את חוטב העצים כשזה ניסה להימלט. עכשיו יש לנו עדיין לא מעט זמן אז ננסה לברר לאן נעלמו כמה שיקויים יקרי ערך.

ר'נסיל (גנבת, מלסטרה) ו"חברתה" קלריס המשיכו לחקור את הגנזך מתחת למגדל שורץ הסליימים. הן הצליחו להביא עליהן את רוב מה שנשאר מהמבוך כבר על ההתחלה והתחילו לנקות את מה שנשאר. אחרי שכמה גילגולים לא מוצלחים ועוד החלטה מפוקפקת משהו של קל'ריס הביאו את ר'נסיל למצב של התשה שלישית ר'נסיל נשארה פסיבית למה שנשאר מהמבוך (חוץ ממנעול אחד שהיא פרצה בקושי רב) והחליטה להשאיר את התיבה האחרונה לחברים שלה. עכשיו הדמויות צריכות לסיים את הסידורים שלהן בעיר, ללמוד איפה אפשר למצוא מישהו שמבין בעסקאות עם שדים כדי לנסות לעזור למל'מירסה ואז להתחיל במסע דרומה. אולי ר'נסיל תזכה לבקר בעיירה בה בילתה את ילדותה.

אצלי ממשיכים קמפיינים קיימים.

שחקנית
אני משחקת בנתיב ההרפתקאות Abomination Vaults של פאת'פיינדר 2 את ווינד ת'אנדרדאנס, אורקית קוסמת קדושה שאוהבת לרקוד ואת המרחבים הפתוחים - היא די סובלת מכל זחילת המבוכים הזו, אבל חברה וותיקה שבה מהמתים בשביל לקרוא לנו לחלץ את החבורה הקודמת, אז מי היא שתתנגד.

כמו כן אני משחקת בהרפתקה No Room for a Wallflower של שיטה ה-mechs שנקראת Lancer, את מארה, הטייסת הגאוותנית של מכ זריזה ואגרסיבית. היא לאחרונה גילתה שחלק מהחבורה הן למעשה זוועות מעבר לתפיסה אנושית, אז היא קצת במשבר מזה.

מנחה
אני מנחה את נתיב ההרפתקאות Seven Dooms for Sandpoint לבערך אותה קבוצה של Abomination Vaults. החבורה בדיוק חילצה את עצמותיה של נואליה (הנבלית של "נקמה בוערת") מחבורת הגועלים שחטפו אותן, אבל הן עומדות להתחיל לגלות מזימות רחבות יותר!

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה