• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? אוגוסט 2024

אז נשארו לך 9 נקודות עוצמה, ואחרי שעה אתה חוזר כמעט למקסימום. אם היית מטיל לחשים אחר היו נשארות לך 4 נקודות עוצמה, וגם זה הגיוני.
כן, אתה צריך לבחור איך לנצל את הפז שלך ואיך לנהל סיכונים.
25 במפגש ללא מנוחה וזה המון: 4 קליעים, 2 אשליה, 2 חיזוק, 1 ראיית חושך (עד כאן בלי פז), 2 פיצוץ, 1 הילת נזק. סה"כ 9/12 לחשים, בערך כמו מניין הלחשים היומי של קוסם בדרגה 7 במו"ד.

לא בטוח מה התרגום, יש לי
Blast (3)
summon ally (2)
confusion(2)
illusion(3)
boost/ lower trait(3),
elemental manipulation(1)

יכול להטיל כל לחש פעם אחת (ומניפולציית יסודות פעמיים) ללא פז, ללא הוספת modifiers או שינוי של הtrapping.
לא מעט, אבל בסיטואציות של RP או קשיים סביבתיים כבר יצא לי להטיל את B/L trait יותר מפעם אחת על יותר מדמות אחת- זה "זולל" לא מעט נק' לפני קרבות (9 נק' ב2 הטלות ביום קודם).
כיוון שרוב ההרפתקאות הן המרה מPF1, הגיוני להעריך שממוצע הקרבות היומי יהיה דומה, לא?
זה מה שגרם לי לחשוב בכיוון.
עוד לא יצא לנו לנוח בשטח, נמתין ונראה :)

בכ"א מרגיש שהשרשור המקורי קצת נחטף, אפתח נושא חדש אחרי שנעבור לפחות 5 סשנים ואקבל תחושה טובה יותר.

כיוון שרוב ההרפתקאות הן המרה מPF1, הגיוני להעריך שממוצע הקרבות היומי יהיה דומה, לא?
זה מה שגרם לי לחשוב בכיוון.
חד משמעית לא. בפאת'פיינדר פראי יש הרבה פחות מיקוד על ניהול משאבים, ויש משמעותית פחות קרבות ממו"ד או פאת'פיינדר.

חד משמעית לא. בפאת'פיינדר פראי יש הרבה פחות מיקוד על ניהול משאבים, ויש משמעותית פחות קרבות ממו"ד או פאת'פיינדר.
שאלה על זה.
אם משתמשים בנתיב הרפתקאות, אז התוכן אמור להיות דומה ולכן גם אותן קרבות, לא?

אם לא, זו פשוט בחירה של הקבוצה(והמנחה בפרט) כמה הקרבות נפוצים במשחק.

שאלה על זה.
אם משתמשים בנתיב הרפתקאות, אז התוכן אמור להיות דומה ולכן גם אותן קרבות, לא?
בעקרון אתה צודק – הרפתקאות בנתיב ההרפתקה הן המרה די נאמנה של ההרפתקאות המקוריות ומספר ההתקלויות הקרביות בהתאם, אבל:

1. חלק מההרפתקאות נצמדות פחות לגרסה המקורית וזה בדיוק אחד השינויים הבולטים (לדוגמה: בהרפתקה נגע הברקת השחורה ביטלו מלא גלגולי מסע והתקלויות משוטטות משעממות לטובת אירועים נבחרים בסדר מתוסרט).

2. יש קרבות שאוחדו מכמה התקלויות להתקלות אחת עם היריבים של שתיהן יחד (לדוגמה: הקרב עם הגובלינים אוחזי הלפידים בפתיחה של "שרי הרונות", שבמקור היה שני קרבות זה אחר זה).

3. מצופה מהמנחה להוריד קרבות או להחליף בהתקלות מהירה אם נראה לה שהמשחק נגרר מדי – בהרפתקה הרביעית של "שרי הרונות", שגרסת המקור שלה נחשבת לעמוסה ביותר בנתיב, גם סימנו במפורש כמה קרבות פחות חשובים מבחינה סיפורית.

4. הקרבות לגמרי קצרים יותר, אם כי אני מניח שמשחק vtt הוא איטי יותר ממשחק פנים אל פנים (לפחות ככה זה אצלי!) ועל אחת כמה וכמה אם לא כולם שולטים בשיטה – מה שיכול להסביר את הבדל בחוויה של SandChicken SandChicken לעומת החוויה של ת תוהה .

לא בדיוק.
יש קצת פחות קרבות, וגם את הקרבות שיש מצפים שתחליף לפעמים בהתקלויות מהירות במקום קרבות, או תוריד קרבות לגמרי.

מעבר לזה, גם אם ההרפתקאות המוכנות הן המרה יחסית "נאמנה" של ההרפתקאות של פאת'פיינדר, השיטה עצמה בנויה בשביל לתת דגש אחר בקרבות- וזו בעיה בהרפתקאות שלא מתאימות לזה לפעמים.

מה ש- Nextorl Nextorl , ומוסיף: אם אתה מכין הרפתקה חדשה של עו"פ או של פ"פ פראי, לא משנה מי מהן, לגמרי מצופה שיהיו פחות קרבות ושתשמור רק על הקרבות הכי חשובים מבחינה סיפורית או שהם הכי "בהגזמה" מבחינת רמת הסיכון והאקשן.
נתיבי ההרפתקה זה מקרה קצה כי פאיזו מאשרים רק שינויים קטנים ביחס לנתיב המקורי, אבל הנחת המוצא היא שאםהקרבות נגררים לכם, אתם מקצצים אותם. ממילא הם לא מדפיעים עלהתקדמות הדמויותכמו בנתיב המקורי.

שלושה גובלינים ששומרים על חדר במבוך? עדיף לוותר על הקרב לגמרי ולסגור את זה בגלגול אחד אפילו בלי קלפי יוזמה.
שלושה גובלינים שמנסים למנוע ממך לתקן את המנוע של ספינת האוויר לפני שכולכם תתרסקו אל צלע ההר בתאוצה של g s/m²? כנראה מוצדק לשמור.

עריכה אחרונה:
כמות הקרבות זה לא מה שחשוב אלא התפקיד שלהם.
במבוכים ודרקונים קרבות הם לעתים קרובות Speed bumps, ומשאבים מתחדשים בקצב פחות מהיר (לכן גם יש תופעות של מנוחה ארוכה אחרי שלושה חדרים במבוך)
בעולמות פראיים המשאבים מתחדשים יותר מהר (נקודות עוצמה חוזרות כל שעה, אין נק״פ, אין מגבלה על יכולות מגניבות של הדמות) ולכן אין סיבה לקרבות בסגנון מבוכים ודרקונים שהתפקיד שלהם הוא ״לשתות״ משאבים.

התוצאה של זה היא שזחילת מבוך בשיטה יותר שמה דגש על תכנון המבוך, מלכודות, וחקירה - וכמובן קרב אפי. חדר עם שלושה גובלינים ניצבים יקח סיבוב אחד בדרך כלל ולכן לרוב עדיף לשחק כהיתקלות מהירה. אבל גם אם לא, זה קרב מהיר.

לכן גם אם בנתיב הרפתקאות שהומר לשיטה שמרו על חלק ניכר מהקרבות, הקרבות הקטנים ירוצו מהר - כי אין לשחקנים סיבה לא להשתמש ביכולות שלהם, וניצבים מנוטרלים בפציעה אחת.

ת תוהה אתה יכול להטיל שמונה פעמים פרץ, לדוגמא. אין סיבה להטיל כל לחש פעם אחת. למשל אשליה או בלבול זה לחשים נסיבתיים. אתה יכול גם להשתמש בריבוי פעולות כדי להטיל שני לחשי buff בסיבוב. המחסר 2- לא נורא בהינתן שיש לך מיומנות עוצמה עם ק8 ומעלה.
בקשר לכמות נקודות העוצמה, פז הוא חברך הטוב. וצריך לזכור שכולם מקבלים פז אם יש קלף ג׳וקר ביוזמה לאחד מהשחקנים.

ת תוהה אתה יכול להטיל שמונה פעמים פרץ, לדוגמא. אין סיבה להטיל כל לחש פעם אחת. למשל אשליה או בלבול זה לחשים נסיבתיים. אתה יכול גם להשתמש בריבוי פעולות כדי להטיל שני לחשי buff בסיבוב. המחסר 2- לא נורא בהינתן שיש לך מיומנות עוצמה עם ק8 ומעלה.
בקשר לכמות נקודות העוצמה, פז הוא חברך הטוב. וצריך לזכור שכולם מקבלים פז אם יש קלף ג׳וקר ביוזמה לאחד מהשחקנים.
ברור, זה היה בתגובה להודעה קודמת, כדרך להשוות PP למכשף במו"ד.

זה בדיוק מה שאמרתי הרושם הראשוני שלי- שהרגשתי שהוייב יהיה תלוי מאוד בכמה פז "זורם" בסשן ואם הוא לא, הטלת לחשים יכולה להפוך לנדירה משמעותית (בתלות בדחיסות הסשנים)

אם לחזור לנושא העץ...

כשחקן:
השבוע רץ סשן ראשון בשיטת לב-להב (daggerheart)! כיף מאוד. בסשן אפס הקבוצה כולה תכננה יחדיו את קווי המתאר של עולם המערכה, חוויה מעניינת בפני עצמה. סשן המשחק עצמו זרם היטב, הדמויות כיפיות וצבעוניות כבר בדרגה 1. על פניו, זו נראית כמו שיטה מוצלחת שמאזנת פלאף וקראנץ׳ בטוב טעם. אנסה לגבש רושם מקיף יותר עם התקדמות הקמפיין והדרגות.

ככותב:
סוף סוף סיימתי לקרוא את ה-SRD של 2ק20. זו יכולה להיות שיטה מקיפה בהרבה מהרושם שקיבלתי מגרסת Dishonored, בעיקר כי יש לה הרבה וריאנטים ומכאניקות שונות בהן ניתן להשתמש לפי צורך, אם כי רובן ככולן בעלות הבסיס המשותף של momentum ו-traits. עכשיו כבר אין לי תירוץ וצריך להתחיל להריץ בה :)
אני חושב להתחיל לעבוד על גרסה מותאמת לעולם המערכה הביתי. אולי לכתוב איתה תוכן לחד"פ או כמה דו"נים יהיה תרגיל טוב.

מה באוגוסט? שתי פעילויות:
1- משחק חדש!
טוב, אז נסיון המשחק ב Savage Worlds 50 Fathoms היה נחמד, אך בסוף כשל...
שחקן אחד עוזב לטיול של שנה+ לחו"ל עם משפחתו, שחקן אחר החליט שהקבוצה לא מתאימה לסגנון שלו (הוא הרבה יותר ממוקד משחק, והקבוצה שלנו יותר קלילה וחברתית לטעמו), ו... השינויים בקבוצה מסמסו את המשחק לצערי... עזיבת שני השחקנים "הוציאה את הרוח" מהמפרשים... בעייה נוספת היא שהרצת המשחק דרשה התאמות חוזרות בין מספר קבצים- של SWADE, של המשחק המקומי (שהיה עולמות פראיים, אך קדם ל SWADE), של קובץ ההתאמה, וקבצי עזר נוספים... זה היה מתיש. היה כיף, ואני עדיין מאוד אוהב את המכניקה וה"רוח, של עולמות פראיים, אבל החלטתי שננסה משהוא יותר פשוט לארגון, יותר מוכר לי, ויותר פשוט להרצה.

אז מה החודש? אנו מנסים להתחיל משחק חדש (אני מנחה, ויש עוד 2 שחקניות ושחקן אחד מהקבוצה הקודמת), הפעם בז'אנר פנטזייה קלאסית, עם פאת'פיינדר פראי כספר אחד שמספיק להכל (אם שחקנים ירצו תוכן מהספר המתקדם- גם אפשרי, אף זה אופציונלי, לא נדרש). אני משתמש באלמנטים מסויימים מהרפתקאות ישנות במהדורות קודמות, עך עם הרבה שינויים, התאמות, וגם תוכן משלי. המשחק מתוכנן להתחיל ברמת התחלה, ולהגיע ל 2-3 התקדמויות לאחר רמת ותק. (לאחר מכן נשקול, זה מספיק חומר).
.
אנו צריכים שחקנים נוספים, אז אני אפרסם כאן לינק להודעת הגיוס, למי שמעוניין! :)
.
מקווה להתחיל לקראת סוף החודש!
.
2- משהוא ספונטני ומפתיע!
לפני מספר ימים, כעת כשאין קייטנה, הבן הגדול שלי לפתע פנה אלי: "אבא, אני רוצה שנשחק במשחק שאתה משחק עם החבורה שלך. עם הלוחמים, המפלצות וההרפתקאות!" לפני כשנה ניסיתי לארגן לו ולחבריו קבוצת משחק (ניסינו אז בואנור) אך זה נכשל (מסיבות שונות). הפעם ישבתי עימו, בנינו דמות (בפאת'פיינדר פראי- חצי אורק לוחם, מאוד מכוער, מחטט באף, אך גם מאוד סקרן ומפתיע באדיבותו), והתחלנו משחק יחסית ספונטני ומאולתר. היו עד כה שני מפגשים בלבד, והם יחסית קצרים (שעה-שעה וחצי), אך מאוד כיפיים והצלחה גדולה! הוא ממש מתלהב, ואנו מנסים לשחק אחת למספר ימים. אם זה יעבוד טוב- ייתכן ונרכיב חבורה של חבריו למשחק בהמשך. במידת האפשר- אנסה לכתוב על כך רשומה בסיסית ונחמדה, בעיקר על הנסיון של להריץ משחק יחיד לילד.
.
שיהיו לכולנו ימים קלים יותר, טובים יותר, ומלאי משחק, צחוק והנאה! :D🙏

שחקן אחר החליט שהקבוצה לא מתאימה לסגנון שלו (הוא הרבה יותר ממוקד משחק, והקבוצה שלנו יותר קלילה וחברתית לטעמו),
אני מצטער בשבילך שהדברים הללו מסמסו את הקבוצה... אבל אני אוהב לראות את הגיוון האנושי בתחביב, כלומר יש אנשים שנהנים מקבוצה קלילה וחברית ויש שרוצים לשקוע עמוק יותר במשחק.

חוץ מזה כיף לקרוא על ההתחלות החדשות - בהצלחה!

הבן הגדול שלי לפתע פנה אלי: "אבא, אני רוצה שנשחק במשחק שאתה משחק עם החבורה שלך. עם הלוחמים, המפלצות וההרפתקאות!" לפני כשנה ניסיתי לארגן לו ולחבריו קבוצת משחק
איזה כיף לך!
לצערי אצלי עם הילדים זה בא והולך ולא מצליח להדביק אותם בג׳וק

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה