- טווח גילאים
- 35 ומעלה.
- מיקום בארץ / פלטפורמה
- גוש דן. (מרבית המפגשים יתרחשו בבת ים)
- בתשלום?
- לא
שלום לכולם!
אנו קבוצת משחק בגילאים בוגרים (בין 35-45 רובינו) המורכבת מ2 שחקנים ותיקים, ו2 שחקניות חדשות למשחק. אנו מתכננים להתחיל בקרוב משחק פאת'פיינדר פראי/ Savage Pathfinder, בעולם מערכה בשם Broken Lands, בחבל ארץ הנקרא The Elsir Vale. הותיקים ייתכן ויזהו את המפה מהרפתקאה מפורסמת ממהדורות ישנות יותר של מו"ד, ואמנם אשתמש בחלק מהתוכן מאותה הרפתקאה, אך אני מכניס לא מעט שינויים ומרבית התוכן יהיה שלי. המפה משמשת בעיקר כמפת איזור המשח-.
אנו מתכננים להתחיל בקרוב, אך נשמח לשחקן נוסף (או שניים). אני יכול לשלוח את המידע הרלוונטי על העולם וליצירת הדמות, במידה וימצא שחקן/נים מתאימים.
למרות שהשחקניות והשחקנים כבר מכירים, ייתכן ונפגש ל"מפגש 0", לשם הסבר מעט יותר מלא על העולם, הכנת דמויות יחדיו, ותיאום ציפיות ספציפי למשחק.
ואם כבר מדברים על תיאום ציפיות, אז במה מדובר, ואיזה שחקנים אנו מחפשים?
דרישות טכניות:
- מספר שחקנים: כרגע אנו 3 שחקנים (2 שחקניות חדשות, שחקן אחד ותיק) ואני המנחה. אנו מחפשים עוד 1-2 שחקנים או שחקניות.
- גילאים: 35 ומעלה. כולנו עם ילדים ועבודה, והקצב בהתאם...
- איזור גאוגרפי: מרכז/ גוש דן. מרבית המפגשים יתרחשו בבת ים (3 מאיתנו גרים כאן). בדר"כ ניפגש במרפסת גג מאווררת ומקסימה של אחת השחקניות.
- תדירות וזמני מפגשים: פעם בשבועיים, במוצ"ש, בין 19:00-23:00. ייתכן שמדי פעם נצטרך לדחות לפעם ב3 שבועות, אך אלו המקרים החריגים. נדרשת יכולת להתחייב לכך במרבית הזמן. אנו מעדיפים מפגשים פרונטליים. ייתכן שאנו מיושנים, אך זו העדפתינו.
- מועד מפגש ההכנה/ Session 0: עוד לא ברור אם אכן יהיה מפגש 0. זה תלוי בהעדפת השחקנים. בכל מקרה אני אשמח לסייע לשחקנים חדשים להכיר את העולם ולבנות דמות במידת הצורך, גם בשיחת זום או מפגש 1-על-1.
- בתשלום? לא. אני לא מכניס כסף בין חברים.
- ידע נדרש? כלום! אין כל צורך בנסיון במשחקי תפקידים (שתי השחקניות שלנו יחסית חדשות, ושיחקו פחות מ 10 מפגשים עד כה). כן נדרשת יכולת ללמוד הדרגתית, ולהיות מעורב. אנו נדריך באופן הדרגתי, והחבורה מאוד חמה ומקבלת מכל רמת נסיון. אם יש לכם נסיון- מה טוב!
- ספרים וציוד נדרש? הספר הבסיסי למשחק הוא "פאת'פיינדר פראי" והוא מספיק לחלוטין למשחק. לשחקנים מתחילים שלא יודעים אם ירצו לקנות את הספר, אין חובה לרכוש אותו. אנו יכולים לסייע ולעזור בכל החומר להתחלה. לשחקנים ותיקים יותר, או שכבר מכירים את שיטת המשחק ורוצים יותר אופציות- מרבית התוכן של "המדריך המתקדם לשחקן" אפשרי במשחק. (לא כולו- חלק לא מתאים למשחק, אך בהחלט רובו). אני מדגיש שספר הבסיס מספיק לחלוטין, וניתן לשחק את כל המשחק עימו. הספר הנוסף הוא תוכן אופציונלי.
- אופי השחקנים והמשחק: . זוהי למעשה הדרישה הכי חשובה- הדבר הכי חשוב לנו הוא אופי השחקן, והדינמיקה הקבוצתית. אנו מחפשים אנשים בוגרים, עם יכולת תקשורת טובה, משתפי פעולה, המחפשים משחק כיפי וזורם. הדמויות משרתות את הסיפור, וזה בסדר אם הן לא מצליחות, או קוראים להם דברים בלתי צפויים- קבלו זאת בהומור ובהבנה. ללא אגו, ללא עימותים, ללא דרמות בין השחקנים. בין הדמויות- בוודאי ומעולה! (כל עוד זה משרת את הכיף של כולם). בין השחקנים? בשום אופן. אנו מחפשים שחקן שמדבר, מתקשר, מתפשר ומוצא פתרון מקובל אם יש אי הסכמה. באים לשחק, לא לקונפליקט חברתי. המפגשים שלנו, למרות שהם ממוקדים במשחק, הינם באווירה חברתית, עם לא מעט הומור, שיחה בין השחקנים, ואווירה קלילה.
- אם מעניין אתכם להכיר קצת את השחקנים ואופי הקבוצה- אפשר למצוא סיכום של הרפתקאת ההכרות שלנו לפאת'פיינדר פראי בלינק הזה. זה ממש לא חובה, רק אם מעניין אתכם. (אזהרה- זה ארוך). מתוך אותה קבוצה שניים משחקים אצלנו- אלון (ששיחק את הגמד הארסק), וקטיה (ששיחקה את האשף אזרן). הצטרפה אלינו שחקנית נוספת (שחקן אחר עבר לחו"ל, ושחקן נוסף עסוק מדי ולא יכול להתחייב...

)
קצת על עולם המערכה, והת'מות המרכזיות:
עולם "ארצות שבורות/ Broken Lands" הוא עולם פנטזייה די "קלאסי", השואב השראה מעבודות פנטזייה מוקדמות, כולל מיתולוגיות מאיזור הים התיכון ואירופה, עולם הארץ-התיכונה של טולקין ("שר הטבעות", "ההוביט"), ועוד יצירות פנטזייה יחסית מוקדמות לתחביב. זהו עולם בו האלים עיצבו והינם חלק מהעולם, ובו יש כוחות גדולים ומוכרים יחסית של "טוב" ו"רע", וחלק גדול מההסטורייה עוצב ע"י המאבקים הקודמים, והדים של אותם מאבקים מתרחשים גם כיום. זהו עולם בו הממלכות הגדולות קשרו בשל לחצים מבפנים ומלחמות מבחוץ, וכעת לא נותרו כוחות מרכזיים או מדינות, ומרבית היישובים מנסים לשרוד, להשתקם ולפרוח מול האיומים בחוץ.
אם זה נשמע לכם מוכר, וייתכן מעט קלישאתי, יש לכך סיבה טובה- זו הכוונה! עולם המערכה לא מנסה "להמציא את הגלגל" או לחדש ת'מות, אלא מסתמך על מוסכמות ותיאורים של המשחקים והעולמות שהיוו השראה למשחק זה. המשחק מתקד במחק פנטזייה "קלאסי" (אם ניתן בכלל להגדיר זאת?), והמטה אינה לחדש, אלא לקחת אלמנטים מוכרים, לנער אותם מעט, להרכיב ולהשתמש בהם בצורה טובה וכיפית. אם בא לכם לחוות משחק בת'מה כזו, אתם מוזמנים!
בנוסף- המשחק מנסה להתמקד באיזור גיאוגרפי יחסית ברור, בו הדמויות יפתחו קשרים והתקשרויות, וישפיעו על עתידו של חבל הארץ. לשם כך המפה מעלה- זהו איזור תיחום של המשחק (למכירים את פאת'פינר פראי, הצפי למשחק הוא עד לכ 2-3 התפחויות לאחר רמת ותק- פרק זמן לא קצר. ייתכןשנמשיך מעבר לכך עם יתאים לחבורה
לגבי המפה... מה אם אתם מכירים אותה, ואת ההרפתקאה ממנה הגיעה?
ההעדפה היא כמובן שלא תכירו את ההרפתקאה. אם אם מכירים רק ממוניטין כללי, אך לא לעומק, זה בסדר (אם כי חלק מהרעיונות שם כן יהיו במשחק). אם אתם כן מכירים לעומק (מקריאה, או ממשחק) המשחק כנראה לא יתאים לכם. מצטער על כך!
פרטי קשר:
מי שמעוניין, שישלח לי הודעה דרך האתר (הודעות פרטיות).
נא להסביר קצת עליכם ועל הרקע (ראו מעלה), ודרכי יצירת קשר עמכם (טלפון או מייל בלבד בבקשה, וזמני יצירת קשר נוחים אם צריך). אני אנסה לחזור בהקדם (שוב- יחסית עמוס, אז ייתכן עיכוב).
אנו קצת קפדנים לגבי מי שאנו בוחרים, שכן מבחינתינו זה השלב הכי חשוב להבטיח את הכיף וההמשכיות המשחק לאורך זמן. זה בעיקר תלוי דינמיקה קבוצתית, אז אנא קבלו בהבנה אם נחליט שאנו נעדיף שחקן/נית אחרים.
בתקווה למשחק כיפי ומהנה,
מאיר.
עריכה אחרונה: