• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
"שיחה מתואמת בין שני מאפיונרים היא כזו רק אם כשאנשים אחרים מתערבים, שני המשתתפים מגמגמים"

כשלאמאסו מדבר עם לאמאסו אחר, הוא לא מתבלבל כשלאמאסו שלישי מתערב בשיחה. סמוך עליי. אני לאמאסו, אני יודע.

- אני חושב שהצגתי את כול הסיבות בהודעות הקודמות, אין לי עוד רעיונות

- לא, אני עונה לפייטן על זה שהוא דרש הסברים למה לא זה נראה מתואם. כי תכל'ס- זה באמת נראה ככה

- המשך לקודם- גם הסברתי לו איך אפשר שזה לא יראה ככה- אם עוד יתערבו בשיחה, לא הכנתי את הקרקע לזה, די ביקשתי שזה יקרה

King Revange אמר/ה:
"שיחה מתואמת בין שני מאפיונרים היא כזו רק אם כשאנשים אחרים מתערבים, שני המשתתפים מגמגמים"

כשלאמאסו מדבר עם לאמאסו אחר, הוא לא מתבלבל כשלאמאסו שלישי מתערב בשיחה. סמוך עליי. אני לאמאסו, אני יודע.
אבל אם יש להם שיחה מתואמת, הם ימשכו את השיחה, יעבירו אותה לאן שהם תיאמו- בניגוד למה שהיה קורה בדיון רגיל בו מתייחסים לכול המשתתפים פחות או יותר בצורה שווה

צודק- לא הובלתי התקפות, בגלל זה גם כרגע אין לי הרבה חשדות, אבל שמוצאים משהו מחשיד, זה נותן לי סוג של התחלה לחשד- ואני בודק, ואם החשד מוצדק אחרי הבדיקה- אני מצביע לאותו שחקן. כן- זו די היגררות, אבל שים לב ש"מוצאים" זה לא רק מדבר על השחקנים האחרים, אלא גם עליי, ואם אני אמצא משהו מחשיד אני אבדוק גם אותו.

- אשמח לתמצות עיקרי הסיבות בהודעה אחת נקייה וברורה. ואם ההסבר מסובך, אז לעשות אותו קריא.

- גם לי זה נראה מתואם, אם אני מביט בזה מהצד. התגובה שלך פשוט גרמה לי לחשוב שוב. האם אני עונה לשואל ואומר "כן, זה באמת נראה מתואם"? לא. כי אני לא רוצה להגיד אפילו ברמז שיש סיכוי שזה מתואם. אין לי למה לרמוז. כי זה לא מתואם. מה שעשית היה לרמוז לכך שאולי מדובר בדיון מתואם, ואולי לא, ובעצם זה נראה מאוד דומה. אני מכיר רק תפקיד אחד שרוצה לרמוז למשהו. הם הרי היו קופצים עליי ולא עלייך. זה אחד. שתיים, מעבר לתגובה הבעייתית משהו [וכבר תפסתי אותך בשתיים-שלוש כאלו], כשאתה מולי אתה נהיה פושר מאוד. אין קופצנות ואין תוקפנות כמו בהודעות מול דארק סית' או דארקמו. מה קרה?

-
העוג הברברי אמר/ה:
- המשך לקודם- גם הסברתי לו איך אפשר שזה לא יראה ככה- אם עוד יתערבו בשיחה, לא הכנתי את הקרקע לזה, די ביקשתי שזה יקרה
"אני לא מאפיונר - וכדי להוכיח את זה, תתקפו אותי ותראו שאני לא מגמגם"

-
העוג הברברי אמר/ה:
אבל אם יש להם שיחה מתואמת, הם ימשכו את השיחה, יעבירו אותה לאן שהם תיאמו- בניגוד למה שהיה קורה בדיון רגיל בו מתייחסים לכול המשתתפים פחות או יותר בצורה שווה
אתה מדבר מניסיון?

-
העוג הברברי אמר/ה:
צודק- לא הובלתי התקפות, בגלל זה גם כרגע אין לי הרבה חשדות, אבל שמוצאים משהו מחשיד, זה נותן לי סוג של התחלה לחשד- ואני בודק, ואם החשד מוצדק אחרי הבדיקה- אני מצביע לאותו שחקן. כן- זו די היגררות, אבל שים לב ש"מוצאים" זה לא רק מדבר על השחקנים האחרים, אלא גם עליי, ואם אני אמצא משהו מחשיד אני אבדוק גם אותו.
"כן, זה נכון. אני לא יוזם שום דבר מעצמי. אבל מה רע? כולם עושים את זה, והיי, מצאת מאפיונר על היום הראשון. אולי ללכת אחרייך זה רעיון טוב"

היי, עוג, הסתבכת.

אם לסכם, אני חושב שאתה מתחמק מליזום דברים בעצמך בטענות די מביכות. הסרת הצבעה מדארקמו משום שלטענתך הוא "הגיב טוב" וגרם לך "לחשוד בקינג יותר", ואז החזרת את ההצבעה מיד כשראית שכולם ממשיכים לזרום עם זה. רמזת לתיאום הודעות בינינו. תקפת רק אחרי שהשחקן עצמו היה "גמור", או שלא תקפת בכלל. מדי פעם אתה עושה טעויות - FOSing, מספר איך המאפיונרים מתנהגים, מגן על מישהו בטעות. לורקר פעיל מאוד.

וזה לעוג. נראה איך עמית יסתדר, ואז איך נקסטורל יסתדר. אח"כ החלטות.

אענה אחד אחד בהודעות נפרדות, בשביל לא לבלבל בין הטענות- וגם עוד שנייה נכנסת שבת, אז שאספיק כמה שיותר
1.
העוג הברברי אמר/ה:
למאפיונרים יש מזל מטורף, אבל אני חושב שהם פשוט הימרו על טומאץ׳ והצליחו, כנ״ל לגבי גאלאן. דבר אחר יכול להיות שבגלל שטומאץ׳ יצא כנגד הלורקרים הוא נרצח- ואחד מהמאפיונרים הוא לורקר!
העוג הברברי אמר/ה:
הפייטן מסולאס, נכון- אני חשוד, יצאתי כנגד האדם הלא נכון בהתקפה, והוא לא טרח בהודעתו הלפני האחרונה לענות על כול הטענות שלי ולנסות להציל את עצמו ולעזור לעיירה, זו בעיה שלו שהוא שיחק ככה ובמקום לענות על הטענות שלח הודעה שבשביל להיות בטוחים בזה שהיא נכונה חייבים להרוג אותו. זו הייתה החלטה שלו. אני לא מעביר את החשד אל הלורקרים, אבל כן- הם (וגם אתה בניהם) חשודים, כי הרג שלכם לא ייתן מידע לאף צד, טומאץ' יצא בעיקר כנגד הלורקרים והמאפיונרים חיסלו אותו. יכול להיות שהמאפיונרים גאונים וגילו שהוא החובש, אבל יותר סיכוי שהם ראו בו איום שהוא יצא נגד הלורקרים- אולי יש מאפיונר בין הלורקרים?

זו השערה, סבירה, תקרא לזה הסטת חשד או איך שאתה רוצה, אבל אני לא חושב שהמאפיונרים זורקים קוביה וככה בוחרים מי ימות, אני די בטוח שהם יותר מתוחכמים מזה.
שים לב שאני אומר שיכול להיות שהם מהמרים, אבל זה נראה לי פחות הגיוני

King Revange אמר/ה:
- גם לי זה נראה מתואם, אם אני מביט בזה מהצד. התגובה שלך פשוט גרמה לי לחשוב שוב. האם אני עונה לשואל ואומר "כן, זה באמת נראה מתואם"? לא. כי אני לא רוצה להגיד אפילו ברמז שיש סיכוי שזה מתואם. אין לי למה לרמוז. כי זה לא מתואם. מה שעשית היה לרמוז לכך שאולי מדובר בדיון מתואם, ואולי לא, ובעצם זה נראה מאוד דומה. אני מכיר רק תפקיד אחד שרוצה לרמוז למשהו. הם הרי היו קופצים עליי ולא עלייך. זה אחד. שתיים, מעבר לתגובה הבעייתית משהו [וכבר תפסתי אותך בשתיים-שלוש כאלו], כשאתה מולי אתה נהיה פושר מאוד. אין קופצנות ואין תוקפנות כמו בהודעות מול דארק סית' או דארקמו. מה קרה?
2. איך היית רוצה שאני אגיב לו- "שקרן! שקרן! זה לא מתואם" או משהו כזה? לא, במבט לאחר גם לי זה נראה ככה, והסברתי למה זה *נראה* ככה

שאני מולך אני נהיה פושר מאוד- כנראה בגלל שאני לא רואה שום דבר חשוד אצלך, וגם אולי בגלל שהפכתי מחוקר לנחקר, לא יודע, אולי אתה שם לב לזה- אני לא רואה את זה

King Revange אמר/ה:
-
העוג הברברי אמר/ה:
"אני לא מאפיונר - וכדי להוכיח את זה, תתקפו אותי ותראו שאני לא מגמגם"

-
העוג הברברי אמר/ה:
אתה מדבר מניסיון?
3+4. לא, אני לא מדבר מניסיון, אני מדבר מניחוש. ובנוגע לזה שעוד יצטרפו- אמרתי את זה בכללי, לא רק עליי, אם עוד יצטרפו לשיחה, לאף אחד לא יראה שזה "מתואם", כי זה כמו שאמרתי- זה נראה מתואם רק כי היינו מקודם ב"שאלה-תשובה"

לקינג

1. זה נראה מתואם אבל זה לא בטוח שזה מתואם. אפשר להגיד גם זה נראה כאילו סית' מאפיונר אבל זה לא בטוח. ואני לא מוצא בעיה במשפט הזה. עצם הניסיון ההרחקה שלך מהמשפט אפילו במשפט קצת מעליב לדעתי מחשידה.

2. במקום להגן על עצמך אתה נותן בעוג עוד חשדות שעוג "נסחף" אחריך וזה בכלל לא רלוונטי לעניין.

לעוג

3. אתה בעצמך אמרת שהלורקרים חשודים וכנראה ההתנהגות שלך היא סוג של לורקרית אז אפשר להוסיף אותך לרשימת לורקרים שעשית מה אתה אומר?

וזה לא סוד שאני חושד בשתכם למרות הריב שאני חושד שהוא ניסיון להראות שאתם אולי לא משתפי פעולה ואחרי שיגלו שאחד מכם מאפיונר לא יטרחו להאשים את השני. אבל לך תדע אם אני פארנואיד? :D

ומזה הלאמאסו הזה?

King Revange אמר/ה:
-
העוג הברברי אמר/ה:
"כן, זה נכון. אני לא יוזם שום דבר מעצמי. אבל מה רע? כולם עושים את זה, והיי, מצאת מאפיונר על היום הראשון. אולי ללכת אחרייך זה רעיון טוב"
אני אענה על זה במוצ"ש, כי עכשיו אני מכבה את המחשב ולא סיימתי עוד את התשובה שלי

King Revange אמר/ה:
"אני חושב שהם הימרו"
"אני לא חושב שהמאפיונרים זורקים קוביה וככה בוחרים מי ימות"

התקבלה סתירה.
שים לב למשפט שהוספתי מיד אחרי שני הציטוטים

2. הייתי רוצה שתגיד "לא, אנחנו לא מתואמים כי א' ב' ג' בלה בלה בלה". ההודעה שלך היא "כן, זה באמת נראה מתואם. אין לי הסבר טוב לזה, אבל תתקוף אותי ותראה שזה לא מתואם".

"הפכתי מחוקר לנחקר". מתי היית חוקר?

3+4. בהודעות המקוריות לא היו הסתייגויות. מה שאתה עושה כרגע זה לתרץ.

הפייטן מסולאס אמר/ה:
לקינג

1. זה נראה מתואם אבל זה לא בטוח שזה מתואם. אפשר להגיד גם זה נראה כאילו סית' מאפיונר אבל זה לא בטוח. ואני לא מוצא בעיה במשפט הזה. עצם הניסיון ההרחקה שלך מהמשפט אפילו במשפט קצת מעליב לדעתי מחשידה.

2. במקום להגן על עצמך אתה נותן בעוג עוד חשדות שעוג "נסחף" אחריך וזה בכלל לא רלוונטי לעניין.
1. סית' באמת נראה מאפיונר. יש לך בעיה עם מה שאמרתי?

2. הגנתי על עצמי טוב מאוד - אני חושד בעוג, אני היחיד שיוזם דברים בעצמו. זה לא נראה כאילו אני יוזם תקיפה על עוג, אני באמת יוזם תקיפה על עוג.

King Revange אמר/ה:
2. הייתי רוצה שתגיד "לא, אנחנו לא מתואמים כי א' ב' ג' בלה בלה בלה". ההודעה שלך היא "כן, זה באמת נראה מתואם. אין לי הסבר טוב לזה, אבל תתקוף אותי ותראה שזה לא מתואם".

"הפכתי מחוקר לנחקר". מתי היית חוקר?

3+4. בהודעות המקוריות לא היו הסתייגויות. מה שאתה עושה כרגע זה לתרץ.
לkr

הפייטן מסולאס אמר/ה:
לקינג

1. סית' באמת נראה מאפיונר. יש לך בעיה עם מה שאמרתי?

2. הגנתי על עצמי טוב מאוד - אני חושד בעוג, אני היחיד שיוזם דברים בעצמו. זה לא נראה כאילו אני יוזם תקיפה על עוג, אני באמת יוזם תקיפה על עוג.

1. התכוונתי לזה שעוג אמר שזה נראה מתואם זה לא משפט נורא. יכול להיות שלא הבנת את הפואנטה.

2. בהצלחה בהתקפה אבל אתה חושב שתצליח לגייס עוד אנשים בכך שאתה מפנה רובה לעוד 5 אנשים שונים? זה יגרום להם לפחות חשק לעזור לך...
גם בלי קשר אם הם מאפיונרים או לא, ככה זה האדם.

בגלל שאתה ועוג שומרי שבת נראה לי שאני יפסיק את האשמות נגדכם עד צאת השבת שתוכלו להתגונן.

אני לא מנסה לגרור אף אחד להאשים את עוג. אני מאשים אותו בעצמי. רוצה לזרום עם זה? החלטה שלך. עד שאני לא מסמן הצבעה זה אפילו לא אומר שאני מנסה להגיע אליו.

תאשים בלי קשר לשבת. נשלים אחר כך.

King Revange אמר/ה:
*מנהלית*
רוי, המשחק קשה מדי עבור העיירה בגלל הדדליינים, וקל מדי עבור העיירה בגלל הדדליינים. דארקמו היה יכול להינצל מהלינץ' שפתחתי עליו. הוא היה צריך קצת זמן וקצת תמימות של השחקנים האחרים. בגלל הדדליין התמזל מזלנו והוא עף. ביום השני קרה ההיפך - יכול להיות שסית' היה ניצל מלינץ', אבל בגלל חוסר המיקוד של השאר והאקסטרה-מיקוד שלי, הוא עף. נקודה לרעת הטובים.

אני יודע, אבל אחרי פסח אין מצב שירצו להמשיך לשחק (בעיקר כי לא יהיה זמן) ולכן צריך לגמור את זה עד פסח והסופ"ש שלו גג. אני עוד לא שם דדליין פה, אבל מחרתיים אני אשקול זאת.

טוב, אני בסופשבוע בחיפה אז לא אגיב הרבה מאוד עכשיו. אנסה כמה שיותר.
קינג
King Revange אמר/ה:
השלושה שהכי חשודים אצלי הם עמית, נקסטורל ועוג. עוג, כי הוא המגיב הכי פעיל שנשאר כאן חוץ ממני. נקסטורל - מזבל בהודעות. מזבל בהודעות? אתה מתכוון לומר לי שכיוון שאין הרבה מה לומר אחרי שכולם אומרים הכל אני "מזבל" כמו שאתה קורא לזה?

5. נקסטורל רביעי, עם סיבה לא פחות קוף-אחרי-בן-אדם. "אם כבר דדליין, אז לבחור את הכי חשוד". מי אמר שהוא הכי חשוד? גם אם זה כתוב בחוקים, למה לזרום עם זה ולדפוק את העיירה? הסיבות שלו שוב מבוססות על מספר דברים מצומצם שכתבתי, ועל סיבה אחת בעיקר ["אני אני מאפיונר"]. אני אמרתי שהכי חשוד, בשבילי, אם יש לי חשדות על מישהו ויש דדליין אני אצביע אליו. וצדקתי לא? אין מה לעשות שאתם מוצאים את כל הסיבות ומשאירים אותי בלי מילים, זו אשמתי שאתם מוצאים חשדות שגורמים לי לחשוד גם? יש לי רצון חלש? אני הולך עם העדר? ככה זה?

7. דארקמו מצביע, בטעות או שלא בטעות, על הקשר שכביכול קיים בין עוג לנקסטורל. עמית מצדיק את הקשר בין עוג לנקסטורל ["מה הבעיה שא' מגן על ב'?"]. נקסטורל מודה לעמית ומבטיח תגובה רצינית על הבוקר. התגובה פשוט לא רלוונטית - דארקמו עף, כבר הוכח שהוא מאפיונר. "למה כתבת את זה?". "בשביל כל מי שחשבו כמוהו". מי חושב כמו מאפיונר, או לפחות ממשיך לחשוב כמו שחקן שהתגלה שהוא מאפיונר? אף אחד. אף אחד? באמת? אז מה עם המאפיונרים? מה עם אלה שדארקמו הצליח לשכנע? אני הייתי צריך לללכת אז אמרתי שאכתוב יותר מאוחר. כי לא יכולתי לכתוב. ידעתי שיש דדליין אבל יש 12 אנשים ולכל אחד חשדות משלו, אבל רוב החשדות משותפים לקבוצות אנשים שמתאגדים יחד. אז כל מי שהיה בקבוצה של דארקמו קיבל תשובה לשאלות של מנהיגו.

וקינג, בינתיים אני חושד דווקא בך ובעוג/פייטן. אחד מכן מאפיונר אני מוכן להתערב.

אני דווקא מסכים עם פייטן על ההשתלה, זה מרגיש כאילו אתה ועוג החלטתם מה לעשות ואז כשהוא עלה עליכם עברתם ל"ריב". אבל גם אתה ופייטן נראה קצת מושתל, פחות ממך ועוג אבל עדיין.

אחרי ההתנקשות ב-2MUCH רציתי להגיב תגובה על האנשים שחשודים עליי, אבל לא היה לי זמן, לכן אגיב עכשיו. הניחוש הכי טוב שלי על סמך הדחת 2 שחקנים כמו 2MUCH וגאלאן הוא שהמאפיונרים מדיחים שחקנים חזקים ופעילים.
המאפיונרים הדיחו ראשון את גאלאן בגלל שהוא הווה בשבילם סיכון - הוא שחקן מאפייה ותיק, הוא שאל שאלות והיה מעורה בעניינים. השחקן הנוסף שענה על הקריטריונים האלה הוא King Revange. לדעתי, הסיבות היחידות שבגללן התנקשותו של King Revange נמנעה היא או שהוא חלק מהמאפייה, או שהגנו עליו. מאחר שבמידה ומגנים על אדם מבוטל הלינץ' (כלומר אין התנקשות באותו הלילה), רק האפשרות הראשונה נראית הגיונית.

בינתיים אני מאמין שהמאפיונרים הם amitf0123 (בנוסף לתגובות הקודמות שלי עליו, כבר הרבה זמן לא ראיתי ממנו תגובה) ו-King Revange.

טייגר
לא הגבתי כי לא הייתי בבית כל היום.
האפשרות השנייה לא אפשרית, בגלל שבשני הלילות מתו שני אנשים, אז הרופא לא הצליח להגן על אף אחד.
אפשר לדעת את הסיבות שבגללם אתה חושד בי.
קינג
אני מודה, במהלך המשחק לא עשיתי יותר מדי התקפה, וכן, נצמדתי להערות של אחרים על אותו בנאדם, אבל זה בגלל שכל פעם, הבנאדם באמת היה חשוד, זה שלא אני מצאתי את הבעיות בהודעות שלו לא אומר שאני נצמד ללינץ', כי נצמדתי למי ששיחק חשוד, דארקמו שיחק חשוד, ודארק סית' שיחק גם הוא חשוד, אז הצבעתי לשניהם, ונגד שניהם עשיתי קצת התקפה, לא התקפתי אותם באופן רציף, אבל כן התקפתי אותם.
הגנתי על נקסטורל ועוג מהסיבה הפשוטה, חשבתי שדארק מאפיונר, ושהוא מנסה להוריד את האשמה על מישהו אחר, שלדעתי לא מאפיונר(אני מדבר על נקסטורל, על עוג עוד לא גיבשתי דעה מלאה), אז הורדתי את ההאשמה שלו.
יש עוד טענות נגדי?(זה לא ציניות, עוד טענות שווה עוד דיון).

אני מאמין ש-amitf0123 מאפיונר בגלל הסוג של פליטת פה של דארקמו. זה לא מחשיד אותי שדארקמו אמר את זה, זה מחשיד אותי שההודעה נמחקה, ואני בספק אם מנהל היה מוחק אותה על דעת עצמו אלא אם כן ההודעה הזאת הייתה חשובה בשביל שהמשחק ילך ע"פ רצונו של rui. יכול להיות שזאת סוג של התחכמות של דארקמו בשביל שהמאפיונרים הנותרים יוכלו לנצח (כי הרי אם המאפיה ניצחה, גם הוא ניצח), אבל במקרה הזה לא היה צורך למחיקה של הודעה (שזאת פשוט התערבות גסה במהלך המשחק).
מצביע ל-amitf0123.

tiger אמר/ה:
rui אמר/ה:
אוקיי, אני אתן את התגובה למה שקרה בדיוק -

ההודעה של דארקמו נמחקה בפעם הראשונה לא על ידי ולא על ידי גאלאן, אבל היא נמחקה. לאחר מכאן דארקמו הגיב שוב, אבל זה היה אחרי ההכרזה על מותו ולכן ביקשתי מגאלאן למחוק את זה.
כמה הצליחו לקרוא את ההודעה הראשונה, אחרת בכלל לא הייתם יודעים על זה. אם דארקמו לא היה מוחק את ההודעה הראשונה היא הייתה נשארת שם.

זה לא על פי רצוני, זה על פי נוסח יבש של החוקים - ברגע שאתה מת, אתה מת. תגובה אחת ואחר כך להיות שקט בקבר.
אוקיי, גם עצם זה שההודעה נמחקה זה מחשיד, ולדעתי, זה לא שונה מעריכה של ההודעה שלך.

אני לא יודע אם יש קשר ביניכם שהופך את ההצבעה שלך נגד דארקמו כבגידה, אבל אם שניכם הייתם מאפיונרים ללא ספק זאת הייתה בגידה ולכן לדעתי זה משחיד אותך יותר מכולם פה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה