• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה: אף אחד אינו בן אלמוות [המשחק נגמר, ניצחון לעיר]

ראיתי שמה שניסיתי לעשות במשחק לא כזה עבד, ואם לא היו חושפים אותי כפשוט עם הייתי מת ביום השני. אני מקווה בהחלט שלמדתי מזה משהו. בנוסף, היה משחק די מסובך לטעמי. אני חושב שאפשר להסתפק בסטינג הבסיסי יותר. הסיבוך הזה גם עשה בלגאן עצום בחוקים שעשה בתורו בלגאן במשחק, עוד סיבה לפשט. למרות שהיו לא מעט בעיות, אני רוצה להודות לאשאר על כך שניהל את המשחק.

טוב, המשחק לא היה מאוזן אבל הוא היה בסדר יחסית. והיה משעשע, תודו בזה.

איש הכת האחרון, וויו, נתפס בזמן שישן. שאדו, ראש המשמר, תקע לו פגיון בתחת, והוליך אותו, דואב וכואב, לכיכר העיר.

"מה אתם רוצים ממני? המשחק לא היה הוגן בכלל! תשחררו אותי!"

אנשי העיר צעקו בוז, והתכוונו להמית אותו.

"אבל המשחק לא היה הוגן! תשאלו את אודין ואת פסקי! תשאלו את כל מיש ששיחק בו!"

"טוב, בסדר. אתה יכול ללכת."

ווויו הלך, הוציא את הפגיון מהתחת וזרק אותו בצד.

"אגב, אני לא יודע מי כרת לדוב את הראש והרג אותו. גם אנחנו בדקנו, ולא ידענו מי עשה את זה."

ניצחון לעיר! זה היה משחק שבור לעיר! אבל היה לי כיף לראות 58 עמודים מתמלאים בצ'יק בהשערות שגויות.

תודה רבה למשתתפים, עכשיו תוכלו לשוחח על הטיעונים!

:D

רגע! ויוו לא מת! אפילו לא עבר ליד הגזוזטרא!

אני לא בשביל משחקים כאלה.יותר מדי לחשוב,לקרוא,ולשבור ת'ראש בקיר.אני צריך משחק של ילדים בגיל שלי(13)בערך,שלא יהיה כל כך מתוחכם.

בעיקרון, התבלבלתי שם עם איזשהו חישוב באמצע, מה שגרם לי לחשוב שעדיף לעיר להוריד אותך ולא את מי שהיה החשוד המוצהר שלי באותו רגע(דג). כשהבנתי שזה לא נכון, עברתי להצביע לדג, שהיה כאמור החשוד שלי. כשראיתי את הטיעונים נגד אנטרקס, שהיו הרבה יותר רציניים מהטיעונים נגד דג, וממילא הבנתי שאף אחד לא יצביע לדג- העדפתי להצטרף להצבעה על אנטרקס ולוודא שלא יהרגו מישהו שחשבתי שהוא חף מפשע באותו שלב, כמו גארל (אוף). ביום השני לדעתי הייתי הגיוני בהצבעה על האנט, ניסיתי לבדוק אותו וחשבתי שהוא מאפיונר לא מתוחכם במיוחד, אבל יותר מתוחכם ממה שאנשים חושבים. בקיצור טעיתי, אני מבין שאם האנט היה מאפיונר הוא היה מצביע ישר למי שהוא מנסה להוריד ולא דואג לדברים כאלה ואחרים. הייתי צריך ללכת עם הטיעונים שלי ולהצביע לגארל, ואגב לא הבנתי מה היו הראיות החותכות נגד אודין שהאפילו על הראיות על גארל. אני לא חושב שהיו לי טעויות מיוחדות ביום השלישי, דווקא, וגם לא בימים אחריו. את עיקר השטויות עשיתי ביום הראשון אם תשאל אותי.

הרבה מה לומר אין לי, כי לא ממש היה לי הרבה זמן לשחק.. אבל אני חייב לומר שהיה שיפור משמעותי ברמת המשחק הזה (אם כל כמה שהוא באמת היה לא מאוזן). אז שאפו (לרוב ה) שחקנים

עריכה: זאת, אגב, הייתה ההודעה ה2000 שלי :)

מה שאני חושב שאפשר ללמוד מהמשחק בקלות הוא שאם יש הרבה שחקנים לא פעילים זה עוזר למאפיה. במצב שבו לא כולם פעילים, מאפיונר יכול לשבת בשקט ולהמנע מלהגיד דברים חשודים ואז לא יעלו עליו בקלות.

ובכן, כמו שאמרתי, בקשות למשחקים הבאים:

1) לעשות אותם בסטאפים פתוחים (כך שכל התפקידים ידועים מראש) או חצי-פתוחים (כל האפשרויות לסידור התפקידים ידועות מראש). בנוסף, אם הסטאפ הוא לא F11, צריך לנהל דיון מקדים עד שנחליט שהסטאפ אכן בסדר להרצה.
סטאפ F11 הוא סטאפ חצי-פתוח ל-9 שחקנים, שבו יש 4 אפשרויות, אחת מהן מוגרלת באקראי מבלי שהשחקנים ידעו איזו הוגרלה:
- מאפיונר רגיל, מאפיונר חוסם תפקידים, שוטר, רופא, 5 אזרחים.
- מאפיונר רגיל, מאפיונר חוסם תפקידים, 7 אזרחים.
- 2 מאפיונרים רגילים, שוטר, 6 אזרחים.
- 2 מאפיונרים רגילים, שוטר, 6 אזרחים.
השוטר מגלה רק אם שחקן כלשהו הוא לצד העיר או לצד המאפיה, לא תפקיד ספציפי.
חוסם התפקידים של המאפיה בוחר שחקן שאותו הוא יחסום, לא תפקיד.

2) אם אתם לא מתכוונים לשחק ברצינות - לקרוא את המשחק, לעקוב אחרי מה שנאמר, להעלות טיעונים ולהגיב לטיעונים, - אז וותרו. לבקש קצב איטי יותר אפשר - אם אתם מתכוונים להגיב פעם ביום או גם פעם ביומיים-שלושה זה בסדר. אבל כשאתם מופיעים אחרי יומיים, גם אם הופיעו 20 עמודים חדשים, נצפה שתקראו אותם, תדעו מה קרה במהלכם ותגיבו בהתאם.
ברגע שיש לכם את הנכונות, את כל השאר כבר אפשר ללמוד.

גארל אמר/ה:
רגע! ויוו לא מת! אפילו לא עבר ליד הגזוזטרא!
זה כל העניין... אולי בקאסט הבא הוא ישחק את אחד מאלה שחוקרים מי הרג את הדוב.

גארל אמר/ה:
אני לא בשביל משחקים כאלה.יותר מדי לחשוב,לקרוא,ולשבור ת'ראש בקיר.אני צריך משחק של ילדים בגיל שלי(13)בערך,שלא יהיה כל כך מתוחכם.
אתה יודע, המאפיה זה בדיוק המקום לפתח את התכונות האלה.

בקיצור - במאפיה הבאה אני אדאג לבנות מערך מסודר ונורמלי, עם תפקידים פתוחים.

חכו חכו, ויוו עוד ישוב!
:flame:

אני מאוד נהניתי מהמשחק בשלבים הראשונים שלו, וגם השתתפתי לא מעט, אבל עם הזמן הוא התחיל להמרח ודי הפסקתי להגיב. זה נובע בעיקר מעצלנות שלי, אבל האם לדעתכם יש משהו במשחק שאפשר לשנות כך שזה לא יהיה ככה?

הודעות פרטיות זה אכן מעניין לדעתי, אבל זה יוצר משחק מסובך יותר, וגם מידת האיזון שלו לא ברורה.
הבעיה במשחק עם עם ה"פ זה שזה מאוד מקשה לבנות ולנסח טיעונים כנגד אנשים, והדינמיקה שונה. אתה לא יודע מה מי יודע, מי דיבר עם מי ואמר מה למי. במשחק רגיל, אם אתה לצד העיירה וכביכול מסתיר את סיבות ההצבעה שלך, זה אומר שאתה שוטר. במשחק עם ה"פ, זה יכול להגיד שהשוטר אמר לך משהו בפרטי, או שבאופן כללי השתכנעת ממשהו.
טיעונים על קשרים סמויים בין שחקנים כמעט מאבדים את הפואנטה שלהם - יש אפשרות לקשרים סמויים בין כל אחד לכל אחד, זה לא מעיד על תפקיד.
זה יוצר פוטנציאל שהשוטר והרופא ימצאו אחד את השני בפרטי ויתפקדו ביחד - צמד קטלני למדי. למאפיה יש הרבה פחות יתרונות מה"פ מהבחינה הזאת, הם ממילא מדברים ביניהם, ולכן על פניו זה מטה את המשחק לטובת העיירה.

בגדול, זה כמעט משחק אחר, ובהחלט יותר מסובך (ויותר כאוטי). אני חושב שעדיף להשאר בגרסא הגלויה עד שנצבור נסיון.

שרקליך- למה חשבת שאני מאפיה כל הזמן? אני הייתי האיש פשוט הכי תמים בתולדות המשחק הזה, פחות או יותר, ובכל זאת כולם חשבו שאני מאפיה. זה רק מבהיר לי שבמשחק הבא אני צריך להתנהג מאפיונרי כמו אודין, ואז אולי אני לא אהיה חשוד כל כך מהר :mrgreen:

היה משחק מצוין, למרות הבלגן וכל העמודים המיותרים. אני חושב שצריך עוד מאפיונרים. במאפיה של אודין היינו אאל"ט 5 חברי כת, והיה ממש נחמד. למרות שכאן היינו די צמודים, בכל זאת העיר ניצחה בהפרש די גדול.

פסקי - מן הסתם שחקנים עם קצת שכל בקודקוד לא הולכים ושולחים ה"פ "הא אני אזרח בוא תהיה איתי בברית", ובטח שבטח לא עונים על זה ב"וואלה אני השוטר יאללה ברית". אתה לא שולח לאנשים פליירים בה"פ על תחילת המשחק. אתה מחכה עם זה עד לנקודות קריטיות, ואז עושה פניות ה"פ קריטיות. למשל, אם הרופא חושב שהוא איתר את השוטר אי שם ביום 2-3, הוא יכול לפנות אליו בה"פ. או שהמאפיה יכולה להחליט לעשות כמה פניות אסטרטגיות בזמנים הנכונים.
סתם פניות ה"פ לא אומרות כלום, והמסקנות הבסיסיות על האם מישהו הוא מאפיה או לא נעשות רובן בעץ.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה