• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לשסות אותם זה בזה (?)

אני לא אגיב לתגובה הנ"ל.
וטוב שכך.
הבה נחזיר את הפתיל לנושא המקורי.
(הודעות נוספות בעניין עלבונות בין גזעיים ימחקו לאלתר)

ובכן, אטקינסון, שאלה מצויינת.
ככלל, אני מאמין שע"י הוספות תוך קבוצתיות אפשר להפוך את המערכה למעניינת ומרתקת יותר.

השאלה היא, כמובן, עד כמה היריבות בתוך הקבוצה חריפה.
במקרה שלך, אטקינסון, נראה שהלכת למקרה קיצוני ביותר:
...חברם להרפתקאות מזה X זמן הוא האויב הגדול ביותר שלהם...

מספר שאלות עולות:
על מה בעצם מתבסס הקמפיין? קונפליקט כזה רציני, סביר שיגרוף אחריו את הקמפיין כולו.
מה באשר למטרות שאר הדמויות? אם כל רצונן הוא להשיג כוח לעצמן, או נקמה, אולי, הקונפליקט אולי לא יהיה חזק כל-כך. אם מטרת הדמיות היא, לעומת זאת, להלחם בשלוחיו של הדוכס השחור, הקונפליקט הוא מסיבי ובלתי נמנע.
מתי יוסרו המסכות? בתור מנחה המשחק אתה תצטרך להיזהר ולא לגרום ל"חפרפרת" לחשוף את פניה האמיתיים לפני הזמן המתאים (אם זה חלק מתכנון המערכה).
ומה באשר לקונפליקט לא קטלני? אולי שלוחו של הדוכס השחור יצליח להשחית את שאר הקבוצה, או חלקים ממנה?
אולי הם יצליחו לגאול את נשמתו, או אולי בשל אירועי המערכה הוא יחליט לחזור לדרך הישר?

כמו כן, צריך להיזהר שידידינו הבוגדני לא ימות, חס וחלילה - או שכל תכנון המערכה יתפרק...

המערכה המדוברת מונעת ממספר התרחשויות. (ואני לא רוצה להרחיב, כי שחקנים מסוימים שלי נוטים לעלעל בפורום) בגדול מדובר על כמה אירועים שקורים במקביל, כאשר הדוכס השחור ינסה לנצל אותם לעלייתו המחודשת.
למעשה, אני לא דואג לתפקוד השחקנים כדמויות מאחר ומדובר בשחקנים מנוסים (ליקטתי את הטובים ביותר משלוש חבורות שונות :D באמת) ובוגרים מספיק (מבחינת גילאים, אנחנו מדברים על 21 - 30). הבעיה הכי גדולה שלי היא הבעיה החברתית. אני לא רוצה ליצור משחק בו לפרטים בחבורה (בתור שחקנים, לא בתור דמויות) אין מה לעשות בפרקים מסוימים של המשחק.

Atkinson אמר/ה:
הבעיה הכי גדולה שלי היא הבעיה החברתית. אני לא רוצה ליצור משחק בו לפרטים בחבורה (בתור שחקנים, לא בתור דמויות) אין מה לעשות בפרקים מסוימים של המשחק.

ובכן...

ראשית אומר, שלי אין בעיה אם פיצולים - זה טבעי למדי בהרפתקאות עירוניות למשל, שאני מחבב למדי.
במקרים אלו, אפשר פשוט לעבור מדמות לדמות, כטוב בעיני השה"מ, והשחקנים שאינם "בתפקיד כרגע" הופכים לקהל זמני.
כמובן, אי אפשר להריץ את כל המפגש שכזה, שכן אז זה עלול לתסכל את השחקנים, בעיקר בקבוצות גדולות יחסית.

אופציה אחרת לחלוטין תהיה לקחת "עוזר GM", או משהו בסגנון...

הממ... לא ממש היה לי כוח לקרוא את כל שני העמודים, אז אתייחס רק למודעה הראשונה. קודם כל, תכריז מראש שאסורות כל התנהגויות בסגנון טוהו מרושע... יותר מדי הרסני. דבר שני, אני מציע להכניס את הזה עם הבעיה כמעין מרגל בקבוצה, בחשד, או שהוא בעצמו יהיה ה- "big bad evil guy with 50 h"d". אני חושב על משהו בסגנון שחלק מנסים לתקן כל מיני דברים ועושים את מה שהם תמיד עושים(ורק השם יודע מה זה אמור להיות), ורק לבסוף מגלים שמישהו היה עליהם כל הזמן... מישהו... דברים מתחילים להיעלם, אנשים מתחילים להיעלם, מידע מתחיל להיעלם... הדמויות מתחילות להיעלם... טוב, משהו בסגנון.

סול ריבר לא הבנתי למה לאסור התנהגות תוהו-מרושעת.

אלדריון - אני לא אוהב את השימוש בעוזר שה"ם בעיקר בגלל העובדה שאני מרגיש שאני מאבד בקרה על המתרחש. ההרפתקאות שלי נוטות להיות מתוכננות עד הפרט האחרון. מן חידה ענקית שבסוף הכל מתחבר ביחד. אני מפחד שזה ייפול בגלל חוסר תיאום (בלתי נמנע) עם עוזר השה"ם.

Atkinson אמר/ה:
אלדריון - אני לא אוהב את השימוש בעוזר שה"ם בעיקר בגלל העובדה שאני מרגיש שאני מאבד בקרה על המתרחש. ההרפתקאות שלי נוטות להיות מתוכננות עד הפרט האחרון. מן חידה ענקית שבסוף הכל מתחבר ביחד. אני מפחד שזה ייפול בגלל חוסר תיאום (בלתי נמנע) עם עוזר השה"ם.

בסדר גמור, גם אני לא משתמש בהם; אבל חשבתי שאולי אתה כן...

Atkinson אמר/ה:
בשעה טובה ובמזל טוב סוף סוף נסתיימה בניית הדמויות למערכה של ילדי הרונות. טוב לא לגמרי. נשארו עוד כמה גימורים אחרונים שנגרמו בעיקר מחמת שחקנים קשים. (שמעתם? אתם קשים!)

אז הנה ההתלבטות שלי. מתוך חבורה בת ארבע דמויות (אולי יהיו חמש אבל רק בסמסטר הבא של הטכניון. :) ) כולן בעלות אינטרסים שניתן לשלב זה עם זה: התנגדות נחרצת לממסד הקיים, כעס על השחיטות הממסדית (ויש הרבה על מה לכעוס) וכו'. הבעיה היא עם הדמות הרביעית בחבורה. מדובר באלף אנטי-סוציאלי בעליל, רדוף כעסים וטענות כנגד כל העולם ואחותו, המון מרמור וחשיבות עצמית. כמו כן (או יותר כתוצאה מכך), הבחור סוגד לדוכס השחור (אחד האלים הלא סימפטיים שמנסה נואשות להימלט מכלאו התת-קרקעי ולעלות על העולם הזה) וכמו כל סוגד נאמן, הוא חותר להביא את אדונו אל פני הקרקע (מה שאומר, כאוס, בלאגן ודברים לא נחמדים בכלליות). הבעיה היא כאמור - ניגוד אינטרסים בסיסי בין הדמויות. אלה מנסים לשפר את העולם, זה מנסה להרוס אותו.

אני מתחבט בהתלבטות עמוקה (ממש מדיר שינה מעיני): האם ליצור מראש מערכה בה הדמויות פועלות זו נגד רעותה. כלומר - דמות אחת מנסה להרוס את העולם והאחרות מנסות להציל אותו?
מה אתם אומרים?
הדבר לא אומר בהכרח שהחבורה תהיה מפוצלת כל הזמן. סביר להניח שייקח להם זמן להבין מי הרעים ומי הטובים במערכה המתרחשת. מצד אחד הדרמה יכולה להיות נהדרת לכשיתברר כי חברם להרפתקאות מזה X זמן הוא האויב הגדול ביותר שלהם (והוא גם לא דב"ש :twisted: ). כמו כן מתווסף אלמנט של תחרותיות למשחק.
מצד שני, אחד מהם עתיד להפסיד בסוף וזו כבר תחזית לא אופטימית. שלא לדבר על המגרעה הטכנית של זמן משחק רב בו חלק מהחבורה יושב בצד ומחכה לתורו.

כודם כל הנטיה היא אכן דבר מכביד, לא הגיוני ומחייב את הדמות לשבלוניות במשחק.
כגשיו השאלה היא האם אתה מדבר על עלילת ספר כל שהיא שתלווה את עולם המערכה של ילדי הרונות (כמו ברומך הדרקון) או שאתה מדבר על יצירת עקרון משחק.

אם מדובר כמו שהבנתי בעלילת ספר כלשהיא אז אין שום בעייה שדמות אחת תהיה בעד האופל ושאר הדמויות יהיו בעד הצלת העולם. נכון לקרגע שניהם לא מרוצים מאיך שהעולם מתנהל ולשניהם יש אינטרס משוטף להפיל את השיטה הקיימת. זה יהיה פנץ'-ליין טוב בסוף אם הדוכס יצא מכלאו אבל ילדי הרונות יצרו איזה איזון שבוא לא הם שולטים ולא הדוכס שולט אלא מאבק מתמיד בין אופל לאור (איזון) .
ובנוגע להיותם חברים אך מאמינים בדברים שונים קח את קיטיארה ותניס מרומך הדרקון אמונות שונות אלים שונים ואהבה חסרת גבולות

ילדי הרונות בכלליות הם עקרון משחק המלווה במערכה כללית.
העלילה שאני מפתח היא תוצר של הדמויות שהשחקנים בנו. כלומר - כמו ספר, אשר מתרחש במערכה של ילדי הרונות. נראה לי שאני נוטה להשתכנע לכיוון הרעיון המקורי - כלומר לתת להם לשרת מטרות מנוגדות. עכשיו נשאר רק שולחן הסרטוט...

אלדריון אמר/ה:
Atkinson אמר/ה:
הבעיה הכי גדולה שלי היא הבעיה החברתית. אני לא רוצה ליצור משחק בו לפרטים בחבורה (בתור שחקנים, לא בתור דמויות) אין מה לעשות בפרקים מסוימים של המשחק.

ובכן...

ראשית אומר, שלי אין בעיה אם פיצולים - זה טבעי למדי בהרפתקאות עירוניות למשל, שאני מחבב למדי.
במקרים אלו, אפשר פשוט לעבור מדמות לדמות, כטוב בעיני השה"מ, והשחקנים שאינם "בתפקיד כרגע" הופכים לקהל זמני.
כמובן, אי אפשר להריץ את כל המפגש שכזה, שכן אז זה עלול לתסכל את השחקנים, בעיקר בקבוצות גדולות יחסית.

אופציה אחרת לחלוטין תהיה לקחת "עוזר GM", או משהו בסגנון...

פיצול של הקבוצה הוא מקרה בעייתי, אבל לא בלתי עביר. אני מכיר שתי טכניקות סבירות לטיפול בבעיה:
1. עוד GM. אצלי זה עובד טוב במיוחד בסדרת הוואן-טיימרים שאני מריץ בPair-GMing (היה לי ת'רד על זה איפהשהו בימים הראשונים של הפורום), אבל קשה קשה קשה לעשות את זה, ועוד יותר קשה לעשות את זה כמו שצריך. חוצמזה, כמו שכבר ציינת, אתה מעדיף שלא לשתף עוד GM במשחק שלך. לגיטימי. מה שמביא אותי לשיטה השניה:

2. אל תיתן לשחקנים לנשום (לא, לא מילולית, למרות שגם זה עשוי לעבוד ;-)). כשהקבוצה שלי מתפצלת, אני נוהג לעבור מתת-קבוצה א' לב' בקצב מסחרר, בלי לתת להם שהות לעכל את מה שעשו. בסיטואציה סטנדרטית, אני מתעקב על כל קבוצה רק למשך ביצוע פעולה אחת, וחותך לשניה לפני שהם רואים את התוצאות של פעולה זו. השיטה הזו יוצרת המון מתח דרמטי בריא אצל השחקנים, אבל היא עובדת רק לפרקי זמן קצרים הן משום שהיא מאבדת את האפקטיביות שלה והן משום שהיא פשוט מתישה את הGM.

הבנתי את הבעיה שלך. אישית אני חושב שזה יפיק רק טוב.
בקשר לעזרה...
לפי דעתי דבר שמאוד יכול לשפר את העלילה וגם יעזור לפיתרון הוא משימה משותפת.
לא משנה כמה השחקנים שונים אחד מהשני ישנם אין סוף דברים משותפים.
לדוגמא, שניהם רוצים להפיל את השילטון הקיים... לפני שכל צד בכלל יתכיל לחשוב על השליט הבא (הטוב או הרע) הם קודם יפעלו יחד להפיל את השליט הקיים.
עוד אפשרות זה להוסיף מסימות קטנות שמוסיפות הרבה להיתפתחות העלילה ומשותפות לשני השחקנים אך במטרות שונות, לדוגמא:
השרביט האפל: יעזור לשליט שתומכים בוא השחקנים הטובים אבל יעזור רבות לדוכס השחור לצאת מהכלא שלו. וכך אתה בעצם מעביר את הדמויות דרך הרפתקה זהה במתרות שונות כאשר הם חייבים לשתף פעולה גם אם הם רוצים או לא.
אחרי שהם יסיגו את השרביט כל אחד מהצדדים, בעיקר האלף הרשע, יתמודד אם השאלה איך הוא יקח את השרביט לשימוש אדונו הדוכס מבלי לעורר היתנגדות מצד חבריו לקבוצה.
לפי דעתי דבר כזה יתרום רבות לעלילה שמההתחלה היתה על בסיס ניפלא.
אבל אני לא יודע בדיוק את ההרפתקה ואתה זה שתחליט אם הרעיון יכול להיות בר-ביצוע או לא
(או רעיון מקביל... זאת רק דוגמא)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה