אני יכול לדמיין לוחם שלוקח שני מגינים גדולים, רץ לתוך שורות האויב כדי לפרוץ דרך כשהוא מוגן קצת יותר, וזורק את המגן כשהוא מגיע לצד השני (כדי להילחם באיזה גנרל, נניח). מישהו שהמומחיות שהלוחמנית שלו היא זו זה כבר מוגזם, לא יעיל ולא מגניב.
)!האמת שזה יכול להיות ממש מגניב. במיוחד עם מגנים בעלי שפה משוננת או שפה שיוצאים ממנה להבים.Ferenheit אמר/ה:אני יכול לדמיין לוחם שלוקח שני מגינים גדולים, רץ לתוך שורות האויב כדי לפרוץ דרך כשהוא מוגן קצת יותר, וזורק את המגן כשהוא מגיע לצד השני (כדי להילחם באיזה גנרל, נניח). מישהו שהמומחיות שהלוחמנית שלו היא זו זה כבר מוגזם, לא יעיל ולא מגניב.
אור-ניומן אמר/ה:בדיוק כמו שכף האווז אמר, מגן לא נועד לתקיפה וגם לא מכסה של פח...
אור-ניומן אמר/ה:בטור נשק זמני... לא.
Ferenheit אמר/ה:הנשק ממגן כבד עם דקרים (בגודל בינוני) הוא 1ק6, אל תהפוך את זה לנשק יום הדין.
צ"ל:
התקפה: תה"ב 4+, מתאם כח 4+ (נגיד), מיקוד נשק 1+, תוסף הקסמה (מחליף את המלאכת מחשבת) 1+ = סה"כ 10+ להתקפה.
נזק: 1ק6 + מתאם כח 4+ + התמחות בנשק 2+ + תוסף קסום 1+ = סה"כ 1ק6 +7
זכור שהתקפה עם המגן גורמת ללוחם לאבד את התוסף ממנו לדרג"ש, אלא אם יש לו את הכישרון חבטת מגן משופרת (Improved Shield Bash).
שי, בסרט The Last hero in china של ג'ט לי הוא נלחם בסגנון התרנגולת (קטע הזוי מאוד) עם שני מגיני קש שהוא מנופף בהם כמו כנפיים.
Gilgam69 אמר/ה:חשוב לציין גם את הנקודה שתוסף ההגנה שמעניק המגן הוא תוסף מגן (shield bonus) וכל התוספים בעלי השמות, הוא אינו מצטבר עם עצמו.
במקרה הזה צריך לשנות קצת את השיטה כי אדם האוחז שני מגנים בהחלט יהיה מוגן יותר מאדם שאוחז מגן בודד.