• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

לחימה בשני מגנים?

אני יכול לדמיין לוחם שלוקח שני מגינים גדולים, רץ לתוך שורות האויב כדי לפרוץ דרך כשהוא מוגן קצת יותר, וזורק את המגן כשהוא מגיע לצד השני (כדי להילחם באיזה גנרל, נניח). מישהו שהמומחיות שהלוחמנית שלו היא זו זה כבר מוגזם, לא יעיל ולא מגניב.

:?
רעיון נחמד ללוחם אשר נלחם בעזרת מגן:
דרגה:4
גזע:בן אנוש
כשרונות:מיקוד נשק:מגן גדול,התקפת עוצמה,ביקוע, התמחות בנשק:מגן גדול,ריצה.
מיומנויות(תבנ:11):טיפוס: 7 רמות, שחיה:7 רמות.
תכונות המגן:קסום:1+ (להתקפה ונזק, לא לדרג"ש), מלאכת מחשבת (התוסף מתווסף לגלגולי ההתקפה, ולא יורד ממחסר השריון),דקרים,מיקוד נשק, התמחות בנשק.
נזק אשר יכול להגרם מהמגן:1ק6(אוטומטית למגן מתכת גדול)+4(מתאם הכוח של הלוחם)+2(התמחות בנשק)+1ק4(דקרים[אני לפחות חושב שזה הנזק שיורד מהדקרים...])+1(תוסף קסום=מינימום:9, מקסימום:17, ללא פ"ח.
תוסף לגלגולי התקפה:קפא"פ:8(תוסף התקפה בסיסי:4+, מתאם כוח:4+)+1(מיקוד נשק)+1(תוסף הקסמה)+1(מלאכת מחשבת)=11+,מינימום שליוצא בזריקה:12, מקסימום שיוצא בזריקה:31!

זה דווקא יכול להיות נחמד ( :twisted: )!

Ferenheit אמר/ה:
אני יכול לדמיין לוחם שלוקח שני מגינים גדולים, רץ לתוך שורות האויב כדי לפרוץ דרך כשהוא מוגן קצת יותר, וזורק את המגן כשהוא מגיע לצד השני (כדי להילחם באיזה גנרל, נניח). מישהו שהמומחיות שהלוחמנית שלו היא זו זה כבר מוגזם, לא יעיל ולא מגניב.
האמת שזה יכול להיות ממש מגניב. במיוחד עם מגנים בעלי שפה משוננת או שפה שיוצאים ממנה להבים.
בקיצור, תן לג'ט לי לביים סצינת קרב של לחימה עם מגנים כפולים, ואתה תחזור בך. :wink:

הנשק ממגן כבד עם דקרים (בגודל בינוני) הוא 1ק6, אל תהפוך את זה לנשק יום הדין.
צ"ל:
התקפה: תה"ב 4+, מתאם כח 4+ (נגיד), מיקוד נשק 1+, תוסף הקסמה (מחליף את המלאכת מחשבת) 1+ = סה"כ 10+ להתקפה.
נזק: 1ק6 + מתאם כח 4+ + התמחות בנשק 2+ + תוסף קסום 1+ = סה"כ 1ק6 +7
זכור שהתקפה עם המגן גורמת ללוחם לאבד את התוסף ממנו לדרג"ש, אלא אם יש לו את הכישרון חבטת מגן משופרת (Improved Shield Bash).

שי, בסרט The Last hero in china של ג'ט לי הוא נלחם בסגנון התרנגולת (קטע הזוי מאוד) עם שני מגיני קש שהוא מנופף בהם כמו כנפיים.

לא קוראים לו ברוס לי?
לפי דעתי לחימה עם מגנים היא לחימה מסורבלת אך שימושים כשמנסים לפרוץ שורות של לוחמים (כמו שפרנהייט אמר). אם נשברת ללוחם החרב בעת קרב אז הוא יכול לחבוט עם המגן על הראש של האויב (במידה והאויב עם הגב אליו) והאויב יכול לאבד את ההכרה (ביחוד אם הוא נפגע במקום רגיש כמו החיבור של העורף עם הראש).

לחימה עם שני מגינים מתאימה אולי לסרטים מצויירים.
מגינים נועדו להגנה ולהדיפת מהלומות שמונחתות על הדמות - במקום לשרבט כללים שהופכים את המגן לנשק יום הדין, עדיף לחשוב איך לשדרג את כללי המגינים של מו"ד, שנותנים למגן תפקיד מינורי למדי בהגנה על הדמות (או ההמלצה הרגילה - לעבור לשיטה שכבר עשתה את זה כמו שצריך).

כן, אבל לפי דעתי שימוש במגן בתור נשק זה הדבר הכי מטומטם שיכול להיות. זה כמו לחסות את עצמך בחרבות במקום לשים שריון(כבר נתתי את הדוגמה הזאת)או להשתמש בשריון קשקשים כמו אלת קרב.

אם הדמות שלך נלחמת והחרב (או כל נשק אחר) נופל/ נשבר/ סתם נעלם לה, אז לאלתר נשק עם המגן זה יפה ונחמד.
אבל לקבל את הלחימה במגן (או שניים) כדרך חיים זה דבר מוזר ביותר, לא יעיל ולא הגיוני.

Ferenheit אמר/ה:
הנשק ממגן כבד עם דקרים (בגודל בינוני) הוא 1ק6, אל תהפוך את זה לנשק יום הדין.
צ"ל:
התקפה: תה"ב 4+, מתאם כח 4+ (נגיד), מיקוד נשק 1+, תוסף הקסמה (מחליף את המלאכת מחשבת) 1+ = סה"כ 10+ להתקפה.
נזק: 1ק6 + מתאם כח 4+ + התמחות בנשק 2+ + תוסף קסום 1+ = סה"כ 1ק6 +7
זכור שהתקפה עם המגן גורמת ללוחם לאבד את התוסף ממנו לדרג"ש, אלא אם יש לו את הכישרון חבטת מגן משופרת (Improved Shield Bash).

שי, בסרט The Last hero in china של ג'ט לי הוא נלחם בסגנון התרנגולת (קטע הזוי מאוד) עם שני מגיני קש שהוא מנופף בהם כמו כנפיים.

שחכת להוסיף לנזק את ה-1ק6 מהדקרים, כך שהנזק הוא בעצם 2ק6+7...
לא רע בכלל, בהתחשב בזה שזוהי לא פ"ח...
:?

חשוב לציין גם את הנקודה שתוסף ההגנה שמעניק המגן הוא תוסף מגן (shield bonus) וכל התוספים בעלי השמות, הוא אינו מצטבר עם עצמו.
במקרה הזה צריך לשנות קצת את השיטה כי אדם האוחז שני מגנים בהחלט יהיה מוגן יותר מאדם שאוחז מגן בודד.

Gilgam69 אמר/ה:
חשוב לציין גם את הנקודה שתוסף ההגנה שמעניק המגן הוא תוסף מגן (shield bonus) וכל התוספים בעלי השמות, הוא אינו מצטבר עם עצמו.
במקרה הזה צריך לשנות קצת את השיטה כי אדם האוחז שני מגנים בהחלט יהיה מוגן יותר מאדם שאוחז מגן בודד.

אם אני זוכר נכון, אז התוסף של המגן הוא רק נגד התקפות מהחזית והאגף השמאלי. מגן שני יכול לכסות את האגפים שנותרו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה