• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מהדורה 3/3.5 לוחם מסוגנן [3.5]

masked

פונדקאי מהשורה
לוחם מסוגנן

לוחמים מסוגננים אינם נפוצים במיוחד.הלוחמה המסוגננת(האומנות של שליטה בנשק במהירות ובדיוק ולא בכוח ובהנפות סתמיות) פותחה ונלמדה בידי מעטים.
לוחמים אילו הקדישו את זמנם לשליטה ביתרונות המהירות(חמיקה מופלאה) וכיצד לשמר אותה(שריון נוצה וזריזות תקינה) ולא בכשרונות מרובים(כמו הלוחם).לוחמים מסוגננים יוצאים להרפתקאות בכדי ליצבור נסיון וממון.לוחמים מסוגננים אינם נחשבים בעיני לוחמים בגלל שהם מחשיבים אותם לחלשים (אך לא פחות מיומנים). בגלל היותם מהירי מחשבה ותנועה,לוחמים מסוגננים הם פזיזים (לפחות בתחילת דרכם).הלוחממה המסוגננת נילמדה ע"י נוודים ולא במקומות מסודרים ולכן נוטים הלוחמים המסוגננים לתוהו,כמו מוריהם.הלוחמה המסוגננת פותחה ע"י שני חברים ותיקים. לוחם ונוכל רבי נסיון(רמה20) בכדי להפיק את המיטב של הלוחם בקרב כאשר הם אינם זילזלו בכשפים(מתוך נסיון ומכאן בה הצורך ברתיעה+משופרת).

קוביות פגיעה:ק10.
נטייה:תוהו-כלשהו.
שליטה בנשק ובשריונות:לוחם מסוגנן יכול להשתמש בכלי נשר רגילים ופשוטים ובכל סוגי השריונות אך לא במגנים.

מיומנויות:בחר מספר המיומנויות השווה ל-4+מתאם תבונה.
נק' מיומנות בדרגה:4+מתאם תבונה(*4 בדרגה ראשונה).
מיומנויות הקשורת למקצועה הן:
איזון(זרז,חובה),לולינות(זרז,חובה),הסתתרות(זרז),אומנות הבריחה(זרז),תנועה שקיטה(זרז),זריזות ידיים(זרז,חובה),האזנה(חכם),טיפוס(כוח),שחייה(כוח),חיפוש(תבנ),איום (כרז), תרמית (כרז).

תה"ב:גבוה.
הצולת קשיחות\רצון:נמוכות.
הצלת זריזות:חזקה.

קוד:
דרגה-מיוחד
1-דו המסוגננת בכל,כשרון נוסף.
2-רתיעה.
3-חמיקה מופלאה(תוסף זרז לדרג"ש).
4-כשרון נוסף.
5-חן חתולי.
6-חמיקה מופלאה(אי אפשר לאגף).
7-כשרון נוסף.
8-ניידות.
9-רתיעה משופרת.
10-כשרון נוסף.
11-צעד דגול.
12-מחסום להבים.
13-שריון קליל,כשרון נוסף.
14-התקפת זינוק,התקפת סופה.
15-
16-כשרון נוסף.
17-
18-זריזות תקינה.
19-
20-שריון נוצה.

ידו המסוגננת בכל: בדרגה הראשונה, בוחר הלוחם מסורת של נשקים שבהם,שבהם הוא זוכה לכישרון "לחימה מסוגננת". גם אם בתיאור הנשקים לא נכתב/נכתב שאפשר/שאי אפשר לבחור בהם כנשקים ללחימה מסוגננת, היכולת תקפה.
מסורות נשק:
חרבות-פגיון,חרב קצרה,חרב ארוכה,חרב ממזרית(+כשרון שליטה בנשק אקזוטי-חרב ממזרית).
חרבות מעוקלות-מגל,סייף,חרב מעוקלת,חרב מעוקלת רחבה.
כוכבי השחר-כוכב השחר,אלת קרב קלה,אלת קרב כבדה,אלת קרב אימתנית(+שליטה בנשק אקזוטי-אלת קרב אימתנית).
גרזנים-גרזן יד,גרזן קרב,גרזן מוט,גרזן קרב גמדי(+שליטה בנשק אקזוטי-גרזן קרב גמדי).
חניתות-עוקץ,חנית קצרה,קלשון מוט\אנקול מוט\להב מוט(בחירה),חנית ארוכה.
מיוחד:כאשר הלוחם המסוגנן לוקח את הכשרון מיקוד נשק לאחד הנשקים בהם הוא מתמחה הוא זוכה בכשרון זה לכולם(הנשקים מאותה המסורת).

רתיעה:בדומה לנוכל אך יכול להשתמש ביכול זו בכל סוגי השריון.

חמיקה מופלאה(תוסף זרז לדרג"ש+אי אפשר לאגף):בדומה לנוכל.

רתיעה משופרת:בדומה לנוכל.

חן חתולי:מדרגה 5,יכול הלוחם המסוגנן להשתמש ביכולת דמוית לחש,ללחש "חן חתולי" מספר פעמים ביום השווה למחצית מדרגתו(מעוגל למטה).

כשרונות:לוחם מסוגנן זוכה לתוספי כשרונות מעבר לניתן לו ע"פ גזע,דרגה ונסיון בדרגות 1,4,7,10,13,16.

בדרגה 8:זוכה הלוחם המסוגנן בכשרון ניידות גם אם אינו עומד בדרישות.

צעד דגול:מדרגה 11,יכול הלוחם המסוגנן לקבל,פעם בסיבוב, יתרון גם על ירב הנמצא במרחק.הלוחם המסוגננן יכול לבצע מעבר מהיר בין מישורי בכדי להופיע מול היריב הרצוי בטווח מהירותו*2+ 1.5מ'\דרגה,על הלחם המסוגנן ליראות את היריב,כאשר הלוחם המסוגנן מקבל על היריב התקפה מזדמנת עם תוסף ההתקפה הגבוה ביותר שלו.אם יכולת זו מתבצעת כלפי דמות בשנית וערך התבונה שלה גבוה מ-10 אז הלוחם המסוגנן אינו זוכה להתקפה מזדמנת על דמות זו

מחסום להבים:מדרגה 12,יכול הלוחם המסוגנן להשתמש ביכולת דמוית לחש,ללחש "מחסום להבים" כאשר הוא אוחז שני כלי נשק(בהם הוא שולט בלחימה מסוגננת) ע"י כך שהוא מניף את נשקו במהירת וחותך כל מה שמתקרב אליו(מבלי להבחין בין אויבים לידידים), מספר פעמים השווה למחצית מדרגתו.היכולת גורמת נזק בדומה למחסום להבים ללא כל קשר לנשק בו משתמשים והנפגעים אינם זוכים להתנגדול ללחשים(כי זה בעצם לא לחש).

שריון קליל:מדרגה 13,כל המחסרים עקב שריון קטנים בחצי, והזרז המרבי מוכפל פי 2.בנוסף,אין מחסרים ממשקל ציוד בינוני(בדומה לקל) והמחסרים ממשקל ציוד כבד הופכים להיות כשל הבינוני.

בדרגה 14:זוכה הלוחם המסוגנן בכשרון התקפת זינוק גם הוא אינוה עומדת בדרישות לכשרון זה.

זריזות תקינה:מדרגה 18, הלוחן המסוגנן,אינו סובל עוד ממחסרים קסומים,יכולות מיוחדות,רעלים ועקב גיל לזריזות(חשוב לציין שמחסרים ותוספים אחרים מצתברים).

שריון נוצה:מדרגה 20,הלוחם המסוגנן אינו סובל עוד ממחסרי שריון ואין מגבלה לזרז מירבי.בנוסף,אין מחסרים עקב משקל ציוד קל,בינוני וכבד.חשוב לציין, שהדמות עדיין אינה יכולה לשאת משקל מעבר למותר לה ע"פ כוח.

עריכה:התיחסתי לתגובות,אבל אני עדיין צריל ללטש את הפלאף.
עריכה2:נדמה לי שעשיתי אותו (עכשיו) מעט חזק מידי.
עריכה3:תוקן(מכווה שעכשיו זה יותר טוב),הורדתי את התקפת סופה כי יש לו את מחסום להבים.

בעצם, יצרת ואריאנט ללוחם. מבחינה מכאנית הוא טוב (מלבד כמות נק' המיומנות המוגזמת לדעתי). אהבתי מאוד את היכולות המקוריות. הדבר היחיד שקצת צרם לי במכאניקה זה שהוא מקבל מעט כשרונות יחסית. הייתי מעלה את הכמות כך שיקבל בדרגות 1,4,7,10,13 וכך הלאה.
אבל מבחינה פלאפית - מה ההבדל הפלאפי בינו ובין לוחם\נוכל? למה שלוחם לא ייקח כמה דרגות בנוכל במקום?
אגב, אם אתה מתכוון להצלת תגובה שבדרגה 20 היא 12+ המונח הוא הצלה חזקה(בניגוד לחלשה), ולא הצלה מושלמת. כשמדברים על תה"ב אומרים תה"ב גבוה (בניגוד לתה"ב בינוני או נמוך)

זה לא מקצוע. זה ערמה של נתונים משעממים.
אם אתה רוצה מקצוע אתה חייב להוסיף לו פלאפ, והרבה! במיוחד שזה מקצוע בסיס. מה הרעיון של המקצוע? למה הוא מעניין? מה המאפיינים שלו? למה כדאי לי לשחק אותו? למה הוא מקצוע בסיס? ועוד ועוד.

בקשר לנתונים, שכל עוד לא תכתוב פלאפהם יהיו בזבוז של זמן וכוח, למקצוע הזה אין כמעט יכולות. 20 דרגות ל11 יכולות שמתוכן 4 כשרונות נוספים והשאר יכולות שמועתקות ממקצועות אחרים? למה זה טוב? למה זה מעניין?

adidasv111 אמר/ה:
זה לא מקצוע. זה ערמה של נתונים משעממים.
אם אתה רוצה מקצוע אתה חייב להוסיף לו פלאפ, והרבה! במיוחד שזה מקצוע בסיס. מה הרעיון של המקצוע? למה הוא מעניין? מה המאפיינים שלו? למה כדאי לי לשחק אותו? למה הוא מקצוע בסיס? ועוד ועוד.

בקשר לנתונים, שכל עוד לא תכתוב פלאפהם יהיו בזבוז של זמן וכוח, למקצוע הזה אין כמעט יכולות. 20 דרגות ל11 יכולות שמתוכן 4 כשרונות נוספים והשאר יכולות שמועתקות ממקצועות אחרים? למה זה טוב? למה זה מעניין?

הוספתי פלאף(כבר כתבתי שהתיחסתי לתגובות) ובעניין ה" 20 דרגות ל11 יכולות" הוספתי יכולות דמויות לחש(במטרה לשפר)+עוד אקסטרה כשרונות(בנוסף למה שVivo הציע).

עוד תגובות מישהו?O.o

ב"ה
לדעתי זה הרבה יותר חזק מלוחם.
לוחם מקבל 11 כשרונות נוספים (מהרשימה של לוחם) לבחירתו.
לוחם מסוגנן מקבל 7 כשרונות (שלא חייבים להיות מרשימה מסויימת) לבחירתו ועוד 5 כשרונות קבועים (לחימה מסוגננת, ניידות, פריקת נשק משופרת, התקפת זינוק והתקפת סופה). זה כבר יותר ממה שיש ללוחם (12>11). בנוסף יש לו 4 נקודות מיומנות יותר בכל שלב ועוד הרבה יכולות מיוחדות ממש חזקות.

חזק מדי. חזק יותר מדי. ומשעמם בטירוף.

להוריד ק"פ, להוריד כישרונות נוספים, להוריד יכולת אחת מהדרגה ה20, להוריד מיומנויות, להוסיף סוגים של מיומנויות, להוריד יכולת אחת - התקפת סופה.

להוסיף פלאף, להוסיף עריכה בוורד לכל בעיות הפיסוק, להוסיף יכולת מגניבה ויצירתית יותר.

הייתי מציע גרסה חלופית -

מומחה סגנון הנמר החמקן, הטופר [טפרים ברבים]

מומחה סגנון הנמר החמקן, הטופר, הוא לוחם רב יכולות שמשלב בין שימוש יעיל בקטלני בנשקים ובין זריזות ומהירות מדהימות. הטפרים, כך המומחים מכונים, מתמחים בפעולות זריזות הטומנות בחובן יכולות אדירות. השיטה העתיקה פותחה ע"י נוודים נכלוליים ולוחמים רבי כוח, שרצו לשלב את השיטות וליצור אומנות לחימה שבה ישתמשו נוודים הנוסעים בדרכים מסוכנות ונודדים באזורים הדורשים מיומנויות לחימה גבוהות במיוחד. לאחר שנים מספר, הסכימו אותם נוודים ללמד גם את אלה שלא היו נוודים, ובכך הרחיבו את בתי הספר של השיטה וגרמו לשכלולה. כיום, הטפרים מגיעים ממגוון רקעים אתניים ססגוני ביותר, ודוגלים באינספור אמונות - המרוכזות כולן תחת הכלל הראשון של מומחי סגנון הנמר החמקן: אתה לעצמך ואחר כך, לכולם.

קוביות פגיעה: ק8.
נטייה: נייטרלי כלשהו.
שליטה בנשק ובשריונות: הטופר שולט בכל הנשקים הפשוטים שאינם דו ידניים, ובכל הנשקים הרגילים שאינם דו ידניים. הטופר שולט בכל השריונות הקלים והבינוניים, אך לא במגנים.

נק' מיומנות לדרגה הראשונה: (4 + מתאם תבונה) * 4.
נק' מיומנות לדרגות שמעבר לראשונה: 4 + מתאם תבונה.
מיומנויות הקשורת למקצוע הן: איזון (זרז), לוליינות (זרז), הסתתרות (זרז), אומנות הבריחה (זרז), זריזות ידיים (זרז), תנועה שקטה (זרז), האזנה (חכמ), טיפוס (כוח), שחייה (כוח), חיפוש (תבנ), איום (כרז), תרמית (כרז).

תה"ב: גבוה.
הצלות: קשיחות ורצון נמוכות, תגובה גבוהה.

ידו המסוגננת בכל: בדרגה הראשונה, בוחר הטופר ארבעה נשקים [שבהם הוא שולט מתוך דרגותיו כ'מומחה סגנון הנמר החמקן'] שבהם הוא זוכה לכישרון "לחימה מסוגננת". גם אם בתיאור הנשקים לא נכתב/נכתב שאפשר/שאי אפשר לבחור בהם כנשקים ללחימה מסוגננת, היכולת תקפה.

רתיעה: בדרגה השנייה זוכה הטופר ביכולת 'רתיעה', בדומה לנוכל.

חמיקה מופלאה: בדרגה השלישית, זוכה הטופר ביכולת 'חמיקה מופלאה', בדומה ליכולת הברברי.

כישרון נוסף: בדרגות 20,16,12,8,4 זוכה הטופר לכישרון נוסף, מרשימת הכישרונות הנוספים של הלוחם.

מכאן תמשיכו לבד. אין לי כוח.

Ashardalon אמר/ה:
חזק מדי. חזק יותר מדי. ומשעמם בטירוף.

להוריד ק"פ, להוריד כישרונות נוספים, להוריד יכולת אחת מהדרגה ה20, להוריד מיומנויות, להוסיף סוגים של מיומנויות, להוריד יכולת אחת - התקפת סופה.

להוסיף פלאף, להוסיף עריכה בוורד לכל בעיות הפיסוק, להוסיף יכולת מגניבה ויצירתית יותר.

הייתי מציע גרסה חלופית -

מומחה סגנון הנמר החמקן, הטופר [טפרים ברבים]

מומחה סגנון הנמר החמקן, הטופר, הוא לוחם רב יכולות שמשלב בין שימוש יעיל בקטלני בנשקים ובין זריזות ומהירות מדהימות. הטפרים, כך המומחים מכונים, מתמחים בפעולות זריזות הטומנות בחובן יכולות אדירות. השיטה העתיקה פותחה ע"י נוודים נכלוליים ולוחמים רבי כוח, שרצו לשלב את השיטות וליצור אומנות לחימה שבה ישתמשו נוודים הנוסעים בדרכים מסוכנות ונודדים באזורים הדורשים מיומנויות לחימה גבוהות במיוחד. לאחר שנים מספר, הסכימו אותם נוודים ללמד גם את אלה שלא היו נוודים, ובכך הרחיבו את בתי הספר של השיטה וגרמו לשכלולה. כיום, הטפרים מגיעים ממגוון רקעים אתניים ססגוני ביותר, ודוגלים באינספור אמונות - המרוכזות כולן תחת הכלל הראשון של מומחי סגנון הנמר החמקן: אתה לעצמך ואחר כך, לכולם.

קוביות פגיעה: ק8.
נטייה: נייטרלי כלשהו.
שליטה בנשק ובשריונות: הטופר שולט בכל הנשקים הפשוטים שאינם דו ידניים, ובכל הנשקים הרגילים שאינם דו ידניים. הטופר שולט בכל השריונות הקלים והבינוניים, אך לא במגנים.

נק' מיומנות לדרגה הראשונה: (4 + מתאם תבונה) * 4.
נק' מיומנות לדרגות שמעבר לראשונה: 4 + מתאם תבונה.
מיומנויות הקשורת למקצוע הן: איזון (זרז), לוליינות (זרז), הסתתרות (זרז), אומנות הבריחה (זרז), זריזות ידיים (זרז), תנועה שקטה (זרז), האזנה (חכמ), טיפוס (כוח), שחייה (כוח), חיפוש (תבנ), איום (כרז), תרמית (כרז).

תה"ב: גבוה.
הצלות: קשיחות ורצון נמוכות, תגובה גבוהה.

ידו המסוגננת בכל: בדרגה הראשונה, בוחר הטופר ארבעה נשקים [שבהם הוא שולט מתוך דרגותיו כ'מומחה סגנון הנמר החמקן'] שבהם הוא זוכה לכישרון "לחימה מסוגננת". גם אם בתיאור הנשקים לא נכתב/נכתב שאפשר/שאי אפשר לבחור בהם כנשקים ללחימה מסוגננת, היכולת תקפה.

רתיעה: בדרגה השנייה זוכה הטופר ביכולת 'רתיעה', בדומה לנוכל.

חמיקה מופלאה: בדרגה השלישית, זוכה הטופר ביכולת 'חמיקה מופלאה', בדומה ליכולת הברברי.

כישרון נוסף: בדרגות 20,16,12,8,4 זוכה הטופר לכישרון נוסף, מרשימת הכישרונות הנוספים של הלוחם.

מכאן תמשיכו לבד. אין לי כוח.

רעיון טוב אבל אני אוהב את שלי יותר (אני אקח כמה מהרעיונות שלך) באמת קצאת הגזמתי.
משעמם?מה משעמם בו? מעט מידי פלאף(כבר כתבתי שאני צריך ללטש אותו).

שים לב שיכולת עצירת זמן לא באמת חזקה כל כך אם אין לך לחשים אחרים - זה כמו לקבל עוד 1ק1+4 סיבובים שאתה יכול במהלכם רק ללכת או לשתות שיקויים.
לכן, אני חושב שצריך לשנות את האופן שבו היכולת המדוברת של הלוחם המסוגנן פועלת.

the Nerubian אמר/ה:
שים לב שיכולת עצירת זמן לא באמת חזקה כל כך אם אין לך לחשים אחרים - זה כמו לקבל עוד 1ק1+4 סיבובים שאתה יכול במהלכם רק ללכת או לשתות שיקויים.
לכן, אני חושב שצריך לשנות את האופן שבו היכולת המדוברת של הלוחם המסוגנן פועלת.

וואלא צודק,אני מחקתי את עצירת זמן אך הוספתי עוד בחירה של כשרון שהורדתתי.

נ.ב.
1.זה המקצוע הראשון שאני עשיתי(נה להתחשב).
2.בבקשה תתנו ביקורת בונה,אך לא רק(לדוגמה) חסר פלאף אלה תתנו דרכים לשיפור(למרות שכל מי שהגיב מעלי עשה כך אך הייתי רוצה יותר פירוט אם אפשר).
3. רציתי לבסס אותו על תכונה אחת(זריזות) ואולי גם על ערך תבונה גבוה.

סליחה, אבל משעמם? הוא כתב ואריאנט ללוחם. לא שונה בהרבה, והוא פירט לא רע לגבי הדברים שהוא שינה. הפלאפ זהה ללוחם כי זה לוחם אבל טיפה שונה. ללוחם המסוגנן - כמו למקצוע הלוחם הרגיל - אין הרבה ייחוד שבא יחד עם המקצוע (כמו למשל לדרואיד או לכוהן) והאפשרויות שלך לפלאפ לדמות לוחם מגוונות מאוד. הוא יהיה משעמם רק אם תעשו אותו משעמם.

Vivo אמר/ה:
סליחה, אבל משעמם? הוא כתב ואריאנט ללוחם. לא שונה בהרבה, והוא פירט לא רע לגבי הדברים שהוא שינה. הפלאפ זהה ללוחם כי זה לוחם אבל טיפה שונה. ללוחם המסוגנן - כמו למקצוע הלוחם הרגיל - אין הרבה ייחוד שבא יחד עם המקצוע (כמו למשל לדרואיד או לכוהן) והאפשרויות שלך לפלאפ לדמות לוחם מגוונות מאוד. הוא יהיה משעמם רק אם תעשו אותו משעמם.
תודה VIVO!
לדעתי אפשר עוד לשפר את הפלאף,אני אשן על זה.בכל מקרה,הצעות?
עריכה:עשיתי עוד כמה שינוים מאתמול.

מילה על הפלאף - הייתי זורק את הפסקה על האלוהויות.
פסקה כזו בתיאור מקצוע שהוא לא כוהני מעיקרו נראית לי כו אילוץ מיותר של הפלאף לפי הקראנץ'.

masked אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
פסקה כזו בתיאור מקצוע שהוא לא כוהני מעיקרו נראית לי כו אילוץ מיותר של הפלאף לפי הקראנץ'.

נכון,זה בעיקר בכדי להוסיף פלאף(איזו בושה :oops: ).

להוסיף פלאפ זה מבורך - אבל לא צריך לאנוס את העניין.
אני דווקא הייתי הולך יותר לכיוון ה-swashbuckler-י, לדוגמה.

Ogmios אמר/ה:
masked אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:

מה זה swashbuckler ?

masked אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
masked אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:

מה זה swashbuckler ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Swashbuckler

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה