• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
״מספיק״ אומר הקטור, לא לסא-אאגה, לא לדנקן, אלא לכולם. הם לא יכולים לנצח את השוגון במשחק שלו.
״די לדיונים שכל מטרתם הם לקרוע לבבות. אנחנו נבחן את זה עכשיו, במבחן האמת.
אני רוצה לשאול אותך שאלה, דנקן. מדוע נתתם זה לזו את הכינויים הללו? תוריד את הכפפה מידך ותסתכל על הסרט כשאתה חושב על זה. עשה זאת ואומר לך את המילים האחרונות שאמרה לנו בת׳אני לפני שחזרנו מהמעבר. בלי משחקים, בלי שקרים. רק האמת״.

כששירו-סנשאי מדבר, נראה שסא-אאגה מתכוון לעוט על ההזדמנות לענות בחזרה. לכוון את השיח הרחק מבת׳אני ודווקא אליו. אך הפיתוי העז להשיב לשירו גורם לו לשתוק לרגע יקר בעודו מתכנן את המהלומה הרטורית, רגע שהקטור מנצל היטב. פמיניה מהנהנת אליו - בסא-אאגה יש לטפל אחר כך. כרגע, רק בת׳אני ודנקן הם אלו שמשנים.

דנקן עוצר לרגע מהאחיזה בראשו, מביט אל הקטור בעודו מדבר. האביר מזהה זאת, את ניצני התקווה שנלחמים כעת על חייהם, נאבקים לפרוץ את חומות הייאוש שנבנו שם כבר שנים. הם מתקרבים. הוא יודע זאת.
האיש הכבול מסיר באיטיות את מגן הזרוע שלו, המתכת נופלת על האבן, מקרקשת. סימני החתכים הארוכים, העמוקים, נגלים אליהם בשנית. דנקן לא שועה אליהם, רק שולח את אצבעותיו לגעת בסרט הוורוד הכרוך סביב זרועו, מתנפנף ברוח העזה.

״היא שאלה אותי פעם ממה אני פוחד״ קולו שקט כעת, בקושי נשמע מעל שאון הסופה. ״כשהיא הייתה קטנה, קטנה מאוד. אמרתי לה שהדבר היחיד שמפחיד אותי הוא שיקרה לה משהו״ הוא ממשיך להביט בסרט, זוכר כל שנייה מהשיחה.
״לא ציפיתי לתגובה. לחיבוק, אולי. לא יותר. לא יודע מה חשבתי שיקרה. ומה היא אמרה לי?״ הוא כמעט צוחק, שברי החיוך עולים על שפתיו.
״היא אמרה לי שאני יכול לקרוא לה פיה קטנה, כי פיות לא יכולות למות לעולם. ואז אני אוכל להמשיך להיות אמיץ. אביר אמיץ, שמגן על הממלכה מהדברים הרעים שבחוץ״ קולו נסדק, ואז נשבר, כשהוא מתאמץ לשלוט בעצמו.

״זה היה הרגע הראשון שהבנתי כמה מיוחדת היא. לא סתם חכמה, לא סתם טובה. אלא שאין כמוה בעולם. אין מישהי שהכירה אותי ככה, גם לא ריילה. היא נתנה לי שקט שלא ידעתי שאפשר למצוא. ואת כל זה קיבלתי מילדה קטנה. אתם מדברים על כמה אהבתי אותה, כמה כביכול ברת מזל היא. אני, אני הוא זה שבורך. בורך בפיה קטנה שנוסכת בו אומץ להיות האביר שלה״.

"חלקת איתי אמת ואחלוק עימך חזרה" משיב הקטור, מהנהן לדנקן. "אני אודה, הדבר האחרון שהיא אמרה לנו לא קשור אליך. היא אמרה זאת ללילוואנה כאשר הן נפרדו כשעזבנו בשביל להגיע לארוות'. היא אמרה לה באלן המילים: ׳לפגוש אותך שוב היה כמו למצוא את עצמי מחדש׳״ הקטור לא מנסה לחקות את קולה של הילדה, או צורת הדיבור שלה. הוא מאמין שהריבון יבין מהמילים, יבין שאמרה את זה הילדה הקטנה שלו. "׳לפני כן... זה הרגיש כאילו קווי המתאר שלי נמחקו. כאילו מישהו שפך מים על הציור שלי והשאיר רק כתמים חסרי צורה. איתך הצלחתי לשרטט אותם מחדש׳״.

דנקן שותק בעת שהקטור מדבר, גומע כל מילה כאדם צמא בלב המדבר. הוא מביט בסרט הוורוד, ושליחי המועצה רואים את עיניו מתזזות מצד לצד, הופכות בדברים.
סא-אאגה פועל מיד, מזהה את האיום. גם אם השוגון הופתע מהמהלך הנבון של הקטור, פניו לא מפגינות ולו רגש קל.

"המשפט אמיתי" הוא ממהר לקבוע את הידוע כבר לדנקן, קונה אמינות. "ניתן להרגיש זאת במילים הנישאות על פני הרוח. אלו מילים שרק בת'אני מסוגלת להפריח בהן חיים" קולו רך. "אך היא הייתה ילדה נבונה. נבונה מאוד. היא אמרה זאת בעבר, גם אם לא לך, והם פשוט מצאו את המשפט הנכון ברגע הנכון אחרי שהפכו בחדרה וגזלו משם את כל הזכרונות".
"למה שהיא תאמר זאת סתם כך? מול מי היא תדבר כך?" שואלת לילוואנה, נלחמת על הסדק שהקטור הצליח ליצור במעטה ההגנה של השגריר.
"לי זה נשמע כאילו דיברתן על מה היא תאמר לאמה, אם היא תפגוש בה יום אחד" סא-אאגה ציפה לתגובה, עונה בקלות. "היא התעניינה רבות באמה, הלא כך? היא שאלה על ריילה, על הסיבה שעזבה, על המחיר ששילמה. אתה לא גילית לה זאת. לא רצית שהיא תדע שאמה הקריבה את חייה עבורה. אבל היא ידעה, בתוך תוכה. היא תמיד הייתה חכמה דיה" הוא לוחש לרגע, והמילים בדיוק חזקות דיין כדי להגיע לאוזניו של דנקן.

"ואף אם נאמר שהיא חיה אי שם בממלכה אסורה, כיצד זה משנה?" סא-אאגה ממשיך לשלב הבא, עולה להתקפה. "אילו מן חיים אלו, להיות כלואה שם במעבר, עזובה עד כדי כך שהיא נאלצת לפגוש במי ששימשה לה כאחותה הגדולה פעם בחמש שנים? האם אלו החיים שהיית מאחל לבתך? רצית להשיב אותה לעולם הזה. לתקן את קץ הילדות. לכפר".
"דנקן, אתה מסוגל לפגוש בה. אני מאמינה בזה בלב שלם" לילוואנה מתעקשת. "זה אפשרי. אתה רק-"
"צריך להאמין" סא-אאגה משלים בלעג את המילים. "כי עוז האמונה הביא אותך רחוק עד כה. האמת היא פשוטה, ריבון. הם לא אומרים לך כיצד אתה בכלל מסוגל לפגוש אותה. ואף אם כן - אפילו אם אתה מסוגל לראות אותה בשנית, באמצעות נס מדומיין כלשהו, אנחנו צריכים לשאול את השאלה האמיתית" הוא משתתק לרגע, והאוויר כאילו מתלכד סביבו שנייה בטרם מפיל את הפצצה.

"האם בכלל נכון עבורה לפגוש בך כעת?"

דממה. הגשם ממשיך לרדת, ולרגע עוצרים הרעמים.
"אתה יודע היטב למה אני מתכוון" קולו הרך של סא-אאגה אוחז בדנקן. "אתה אדם שבור, מתוסכל, עייף. חמש שנים הרסו את נפשך. רצחת, כבשת, הרסת. איני שופט אותך, שלא כמוהם. לא הייתי פועל אחרת בנעליך. אבל האם היא באמת צריכה לפגוש אותך עכשיו כך? כמה נזק תחולל לה, לנפשה העדינה? מדוע להרוס את דמותה של אביה בפניה?" הוא ממשיך משאלה לשאלה, כאילו מדובר באמת פשוטה שנבנית עוד ועוד בכל מילה נוספת.
"אתה תהיה עבורה נטל, ריבון. אתה תגרור אותה מטה איתך אל תהומות הנשייה. כל הדברים המופלאים שהענקת לה בעבר יתגמדו בפני הרוע, המרירות, האכזבה והזעם שתכניס כעת לחייה. היא תטבע שוב, הפעם במימי הדיכאון שלך. אילידיה ציינה זאת בעצמה, כבר לא נותר זכר לאדם שהיית פעם" הוא נועץ את הטפרים, עוצר אך לרגע, ומיד ממשיך.

"אתה הרבה דברים, ריבון, אבל אתה לא אב רע. לא. היית אב מושלם, גם אם כשלת. בת'אני הייתה ברת מזל. אבל קאס כבר אמר זאת - לא תוכל להחליף את רצונה של בתך ברצונך שלך. כמה אנוכי מצידך לחלום לפגוש בה רק כדי להעניק לעצמך רגע מסכן של אושר? האם תהיה מוכן להדביק אותה במגפת האובדנות שלך? ביגון הבלתי נגמר? בכאב התמידי? האם תהיה מסוגל לחיות עם עצמך אם אותו חלל ריק בנשמה שלך יופיע כעת גם בשלה?" סא-אאגה משתתק, בשעה שדנקן מעביר את אצבעותיו על הסרט הוורוד, עיניו עצומות.

"תודה בזה: טוב לה יותר בלעדיך" סא-אאגה משחרר את המשפט האחרון לאוויר העולם, ודנקן מרכין ראש ללא מילה. החץ ננעץ היישר במטרה.

"לא" אומר הקטור בפשטות, מנפנף את דבריו של סא-אאגה כאילו היו אוויר.
"אינך מצליח להכניס את נקודתך, אז עברנו להיפותטי? לא. געגועה של בת'אני לאביה היה כה גדול שזה יצר בבואה. פיה נוספת בשם האביר האמיץ. כעת אתה תתחיל להגיד שדבריי לא יכולים להיות אמיתיים. אך נוכל בקלות לשים את זה במבחן, שכן הוא נתן לי מכוחו לפני שהגענו לכאן". הקטור ממשיך, לא נותן לסא-אאגה להמשיך את התקפתו.
"דנקן, היא יודעת מה קרה, היא יודעת מה קורה. ולמרות כל זה, היא עדיין רוצה את אבא שלה. אנחנו נשבענו לה שנאחד בניכם. אתה חושב שאתה לא ראוי? תגיד לה את זה בעצמך. או שאתה מעדיף לסמוך על האחד אשר מנסה לשכנע אותך להחזיר אותה מהמתים כאשר היא בחיים? דנקן, הוא מנסה לשבור אותך, הוא מנסה להכאיב לך. אל תתן לו, לא בשבילך, אלא בשבילה.
תן לי להוכיח לך שהאביר האמיץ נתן לנו את ברכתו, שמה שאנחנו אומרים הוא אמת. ושנוכל להשיב אותך לביתך, ואת ביתך אלייך. תירה בי ברק, עוצמתי ככל שתרצה ואני אעשה את אשר צריך להיעשות".

"האביר האמיץ אמיתי, דנקן" אומרת פמיניה. "היא בראה אותו מגעגועיה, מהאופן בו היא מרגישה כלפיך ורואה אותך. הוא היה יציר שכולו טוב, ממש כמוה. והוא היה תחליף זמני, אחד שאתה יכול וצריך לבוא בנעליו" היא מהססת, וצועדת קלות קדימה. "אתה צריך לשחרר מהסרט. אתה צריך להתגבר על הכאב, קשה ככל שזה יהיה. רק כך תוכלו להתאחד. המעבר הוא מקום קסום, הוא לא יוכל להכיל את מה שאתה מרגיש כעת. אתה צריך להיות חזק כדי לראות אותה שוב, רק כך תוכל להגיע אל המקום בו היא נמצאת".

"אז היא מתגעגעת. אז מה?" סא-אאגה מניח יד על כתפו של דנקן, להתרות בו פן ישלח את הברק בהקטור. הוא לא מתכוון לוותר כה בקלות.
"כמה נוח לשמוע שהיא יודעת כל מה שקורה, כאילו היא נמצאת ממש בתחתית המדרגות שמובילות לגג, כאילו מתחבאת היא מאחורי הפינה. האמת הפשוטה היא שאתה איש הרוס, ריבון. אף אחד לא חולק על כך" הוא לא משחרר את אחיזתו בכתפו. "גם אם היא נמצאת אי שם, בעולם שכולו טוב, הגעגוע שלה מבוסס על מה שהיא זוכרת. על מה שהיא יודעת. הם אומרים זאת בעצמם: האביר האמיץ הזה, ככל שהוא אמיתי, מבוסס על האופן שבו היא ראתה אותך בעיני רוחה. על מה שהיא זוכרת, על מה שהיא מכירה. אבל זה כבר לא מה שעומד כאן בפנינו" הוא שותק לרגע.
"הקברן מקריאת כתר. הפסיכופת. היצור האבוד. בינו האביר האמיץ אין דבר" הוא מסובב את הסכין. דנקן עוצם את עיניו בחוזקה, נושם בכבדות.

"אני... לא יכול לפגוע בה" דנקן אומר לבסוף, מדבר אך בלחש. "אני רוצה לראות אותה, יותר מכל מה שאני יכול לרצות בעולם. אבל לא במקומה. לא במקום מי שהיא עכשיו".

"הם לא מכירים בכאב שלך, הם לא מבינים שיש דברים שפשוט לא ניתן להתגבר עליהם. מבחינתם, הכל עביר. אבל זה שקר. הם ימשיכו לומר לך להאמין בעצמך, אבל האמת הפשוטה, הנוקבת, היא שכבר אכזבת את עצמך יותר מדי פעמים. אתה לא ראוי לאמונה, כפי שאתה לא ראוי לכפרה. הם מסלפים את המציאות, הם מציירים בפניך תקוות שווא לריפוי, להחלמה. אתה לא מסוגל להחלים. אתה לא מסוגל לתפקד. מה שאתה כן מסוגל לעשות זה להקריב את עצמך, פעם אחת אחרונה, ולהעניק לה את מה שאין לה שם סיכוי אחר לקבל. אם אתה אוהב אותה, שחרר אותה".

"אתה ממשיך עם השאלות, אני אמשיך עם העובדות" משיב הקטור לסא-אאגה.
"אוכל לדבר על החורים בטיעוניו של סא-אאגה, אוכל לדון על הנוסחאות הקסומות שמסבירות שלא אפשרי לבצע החייאה למישהי שבחיים במישור אחר. אך כל זה לא רלוונטי. לא אוכל לשכנע אותך בדיון. לא. גם אם סא-אאגה לא היה כאן לא הייתי מסוגל, מכיוון שהוא רק מהדהד את מחשבותיך שלך בחזרה אליך. אך אוכל לספר לך דבר אחד, דבר שחשבת שכבר ויתרנו עליו: העובדה שאינך מפלצת כשאתה חושב.

במסע שלנו בארוות', בשירות שלנו תחת הממלכה ומחוצה לה, ראינו מפלצות. ראינו אנשים שירצחו חפים מפשע בשביל זהב ותהילה. ראינו את אלו שמוכנים לחסל ילדים בשם אמונה טמאה. ראינו ישויות שייעשו הכל בשביל למוטט את כל הטוב שהם יוכלו. אלו מפלצות, אלו קברנים.
ואז יש אותך, איני הולך לטהר אותך ממעשיך, כולנו יודעים את הנזק של החלטותיך - אך מפלצת לא הייתה חסה על אדמונד כאשר היא צועקת שלעולם לא תפגע בילדים. מפלצת לא הייתה משאירה את טירצ'בלד והיירוזאוג בחיים, גם אם הם לחמו בה. וחשוב מכך, מפלצת לא הייתה עדיין מאמינה בבת שלה.

אינך מפלצת, דנקן. אתה שבור, אתה עשית דברים נוראיים. אך אינך קברן" הקטור ממשיך מהר, רגע לפני שסא-אאגה קוטע אותו, הוא צריך לנעוץ את המסמר האחרון.

"אך אתה לא תאמין לי. לא תאמין לאף אחד. איני יכול לשכנע אותך אחרת, שכן אתה מאמין בליבך שלך שלא מגיע לך דבר. איני מתיימר להיות מסוגל לזה ואין כאן מישהו שיכול לעשות זאת. אז הצעה לי - הצעה שאתה מחויב לה, כי אתה מחויב לבת'אני. אל תדבר איתנו על זה, תדבר איתה על זה. עזוב את הסרט, ולך ופגוש את בתך. ותדבר איתה. אתה חייב לה את זה, היא חיכתה חמש שנים, מקווה לזה. ואם יש מישהי אחת שיכולה לשכנע אותך שמגיע לכם להיות ביחד, זו היא.

ואני אגיד לך התחייבות, התחייבות אחרונה ביני לבינך. משמעותית יותר מהשבועה שנשבעתי לשרת אותך, או אפילו מהשבועה שלי לסואולה. התחייבות שאין לי ספק בה בכלל לו ולרגע הקל ביותר.
אתה לא תהיה מסוגל לפגוע בה, בידיעה או לא בידיעה. זה אפילו לא כי קשור באהבה שלך, אהבה כל כך עזה שנראה כאילו אתה מדמם את הרוח שלך אל מחוץ ללבך. לא. זה כיוון שכמו שאמרת בעצמך - היא חזקה יותר מהכל. אז לא משנה כמה שבור תגיע אליה, היא עדיין תאהב אותך בכל מאודה. שום דבר שתעשה לא יוכל לפגוע בה".

OUT

IN
מילותיו של הקטור נוגעות בדנקן, והמבט לרגע ניצת בעיניו. הוא מביט בכף ידו, זו שמחזיקה את הסרט הוורוד שבדרך כלל תלוי על זרועו, ולראשונה נראה שהוא מוכן להרהר ברעיון. הרעמים מתחילים להתחזק עוד יותר, והשאון מחריש אוזניים כמעט, וירניק משתולל בכאב מאחורה.
סא-אאגה מבחין בקריסת קו הטיעון, ואף שפניו אינן מביעות רגש, פועל מיד. ידו החופשית, זו שאינה מחזיקה בכתפו של הריבון, נצבעת לרגע בסגול. שירו-סנשאי מזהה שהכישוף אינו טבעי לשוגון, שהצבע המאגי שלו ירוק, כצבע קשקשיו. מדובר בכוח של פמיניה.

"כמה כאב הילדה הזאת כבר סבלה בגלל חוסר היכולת שלך לקבל החלטה פשוטה?" סא-אאגה תוקף, והם חשים את האוויר רועד סביבם. פמיניה אוחזת בראשה בחולשה, ולאחר מכן קורסת על ברכיה, נאנקת בכאב - תחילה בשקט, ולאחר מכן בצעקה של ממש. לילוואנה מנסה להחזיק אותה אך נראית כמעט אובדת עצות, שעה שוירניק בעצמו משתולל בגלל הרעמים.
הם מרגישים את עצמם נחנקים - תחילה לאט, ולאחר מכן מהר. ריאותיהם מתמלאות במים, המשקל כבד, הופך לכואב כמעט מיד. הקטור מכיר את התחושה, הוא כבר חווה זאת כשנמלט מרוטגוט וקפץ לנהר ריברווד. אך כעת התחושה קשה בהרבה. בפעם הקודמת, עם כל הכאב בה, היא הרגישה טבעית. כעת, היא הרגישה... אכזרית.

"היא סבלה" מצליף סא-אאגה בקולו, שעה שדנקן מניח את ידיו על צווארו, חש את כאב הטביעה שפילח את בת'אני ברגעיה האחרונים.
"לא..." הוא מנסה ללחוש, עוצם את עיניו ומניד בראשו מצד לצד כחיה פראית, הזיכרון לא משחרר.
"מוות בטביעה. חנק. המים נכנסו לריאות שלה, הרסו את הגוף מבפנים" חוזר השוגון על המילים המדויקות של דנקן בחורבותיו של סימן-אבוד, כשעמד מול שליחי המועצה ומול היירוזאוג, כשהודה בהצפת המעמקים בכוונה.
"בבקשה..."
"דמיין כמה היא פחדה ברגעיה האחרונים. הפחד אוחז בגוף, בקיבה, תחושה של אבדון שמתקרב, של ילדות שנגדעת. של חלומות הרוסים, של ריק, של שחור".
"די... לא עוד..." הוא מכווץ כל שריר בגופו.
"היא מעולם לא חוותה דבר כזה. איש לא חווה. היא ראתה אותך, שביב של תקווה באמצע הכאוס, ושלחה את ידה... וסנטימטר אחד הפריד ביניכם".
"אני מתחנן..." הוא מניח ידיים על אוזניו, מנסה לסתום את המילים, את המחשבות, את הזכרונות.
"הזעקה האחרונה שלה, כשהיא נגררה אל מצולות המוות, הייתה 'אבא'. אתה שרדת, ואפילו למצוא אותה לא הצלחת. הבת שלך מתה, אבא. הבת. שלך. מתה" סא-אאגה הולם בו בחוסר אנושיות, בשעה שדנקן, ענק ככל שיהיה, נראה חסר כוחות מול הזיכרון החי.

העיניים של דנקן נדלקות באחת, נצבעות בכחול זוהר. הוא תופס את ראשו וזועק בקולן של אלף זעקות, מביט מעלה, אוחז בסרט הוורוד באחיזת מוות. הרוחות הופכות לכה חזקות עד שהן מאיימות להעיף את כולם מגג המגדל. פמיניה, עדיין בוכה, פורסת את ידיה ויוצרת מגן סגול סביב שליחי המועצה וחבריהם, חוסמת את רוב הרוחות. וירניק וקאס נאחזים בזל, נסמכים על כובד משקלה. הצמיד של לילוואנה משתולל באחת, העץ הטבעי מייצר עבורה, עבור אילידיה ועבור שירו-סנשאי שורשים להיאחז בהם בקושי. הקטור, יותר מקדימה מכולם, מנחית את חרבו בעוצמה וחודר את פני האבן, מחזיק בה בשתי ידיים, נאבק בכוחות אחרונים שלא להיזרק ממקומו. סא-אאגה מתרחק מהריבון, שביב ריצוי עצמי ניכר בעיניו, נאלץ גם הוא להשתמש בכוח כישופו כדי להחזיק במקומו ביציבות.

שליחי המועצה מביטים מעלה, ובתוך ענני הסערה מתחילים להיווצר ברקים. הם עוד נפרקים בתוך העננים עצמם, אך בוהקים בעוצמה כמעט מעוורת. הברק יכה בקרוב, ועמו תחל הפלישה.
הקטור מביט קדימה, מנסה להביט בעיניו של דנקן, אך האיש שולח את מבטו מעלה. עוד מספר שניות, והוא מרגיש שכבר לא יוכל להחזיק.

ואז, לפתע, נשמע לו צחוק מוכר של ילדות מאושרת.
הסערה אינה פוסקת. הרוחות אינן עוצרות. הברקים עדיין מוכנים להכות בכל רגע.
אבל הצחוק הזה, לשנייה אחת, גורם לדנקן להוריד את מבטו, לחפש את בתו בין הקהל. ואף שהקטור לא רואה את בת'אני מאחורה - אף שאיש מהם לא רואה אותה - האביר מסוגל להישבע שדנקן, אולי לראשונה, מסוגל גם מסוגל.
נבחרה של סואולה נועל את מבטו בעיניו של דנקן, גופו פלדה, נחישותו ברזל. הוא צועד קדימה על אף הרוחות, מחזיק בחרבו עד שהוא מצליח להושיט את ידו קדימה ככל הניתן, ובמאמץ רב - כשסנטימטר אחד הפריד בינו ובין כישלון - אוחז באחת השלשלאות שמחוברות לגוף הריבון. הקטור מושך את עצמו קדימה, גופו כואב, שריריו נעולים. הוא מצליח בקושי להיעמד מול דנקן, שכורע בפניו. סא-אאגה מזהה את הסכנה, מחזק את קסמיו בניסיון להתקדם גם הוא אל השניים, לעצור אותם. אך המרחק גדול מספיק כדי לקנות להקטור עוד מספר שניות יקרות.

ואז, דנקן לוקח את ידו החופשית, וקורע ממנו את מגן הצוואר של שריונו, כוחו העז מאפשר לו לפרק את הפלדה ללא קושי. הוא פורס את ידיו, גרונו חשוף, עיניו מביטות מעלה, לעבר השמיים.
הוא מותיר עצמו חשוף לגמרי. הוא מאפשר לו לסיים את זה.
האביר רואה את סא-אאגה המתקרב, ויודע כי השוגון, אם יגיע, יוכל לעצור את המתחולל כאן. הברק כבר נורה מטה, הוא שומע זאת באוזניו. בעוד רגע יגיע ויפגע בו.
הוא אוחז בחרב המעיינות. היכולת לעצור זאת כאן ועכשיו, להרוג את דנקן מכל הסיבות המוצדקות, נמצאת בכף ידו.
ואז, הקטור דה-לה נפטיס מבצע את בחירתו האחרונה כמאיר דרך, בטרם ימשיך הבית אל עתיד לא ידוע, אל גורל חדש.

הוא מושיט יד גם לאלו שנמצאים במקום האפל ביותר, האומללים שבאומללים, ומושיע אותם מעצמם.

הקטור כורע על ברכיו לצד דנקן, מקרב את ידיו אליו, חרבו עדיין בידו...
ומחבק אותו.
הברק מכה בשניהם, החשמל עובר בגופם. הקטור מרגיש את ליבו עוצר לרגע. לא ניתן לתאר את התחושה במילים. תחושה של עוצמה ושל קורבן, של כאב ושל גדולה, של ייסורים ושל נשגבות.
אך הוא גם מרגיש כיצד זהו היה רק חלקיק קטן מן הברק, וכיצד דנקן שמר הכל אצלו. כיצד גופו של האיש שמולו מתפרק כעת מבפנים. כיצד השלשלאות של ת'ארוק בוערות בעוצמה בוהקת, אך הברק לא ממשיך מהן הלאה, לא יוצא בשנית אל אוויר העולם.
כי ריבון הברק מחזיק בו, בכוחותיו האחרונים, במטרה לעצור את נפילתה של ארוות'.

הקטור בוכה, הדמעות פורצות ממנו בדממה. הוא עוצם את עיניו, מחזק את חיבוקו, מניח את ראשו לצד ראשו של דנקן, לא אומר מילה. אין מילים שיכולות לעזור, לא באמת. החשמל עובר בין שניהם, ומרחוק נראה שהם הופכים לכדור של אש מעוורת.
ואז, לאחר רגע ארוך, הוא שומע התייפחות שקטה של בכי. בכי שלא נשמע חמש שנים. וכשהדמעות זולגות סוף כל סוף במורד לחייו של דנקן אין בהן זעם, מרירות, אשמה או פחד - רק כאב, פשוט וכנה, של אדם שחרב עליו עולמו.
דנקן מחבק בחזרה את הקטור, כפות ידיו נמצאות אחת ליד השנייה. היד שמחזיקה בסרט הוורוד לא מסוגלת לשחרר, היא לעולם לא תהיה מסוגלת. אז היד השנייה מתחפרת בתוכה, בתוך אחיזת המוות, אצבעות תחת אצבעות. מאבק עיקש, כואב, ארוך. היא מצליחה לייצר חרך זעיר, ואז קטן, ואז גדול יותר ויותר.
עד שלפתע, היד האוחזת משחררת באחת, והסרט הוורוד מתעופף לו אל הרוח.

גל הדף אדיר מטיח את שליחי המועצה אחורה, פמיניה, לילוואנה וזל מצילות בכישוריהן את שליחי המועצה מליפול למותם. סא-אאגה נאלץ לסוכך על עיניו, אך מרים את ידו, ניצל את הזמן כדי להתכונן לכך מראש. הוא מתעל את גל ההדף הרחק ממנו, שולח אותו בחזרה אל השמיים בעודו מביט לרגע ארוך בשירו-סנשאי. הברק שיוצא מעלה אינו כחול, כי אם לבן, קפוא לחלוטין.

ואז, לפתע, ברקים קפואים מתחילים לרדת מן השמיים ולהכות באדמה. הסופה ממשיכה, אך הרעמים הרועשים מתחלפים כעת בשלג שקט ובלתי נגמר.
ומכל ברק קפוא שפוגע באדמה, ברגע שהאור חולף והתמונה מתבהרת, יוצא לפתע דם דרקון אדום משוריין. הם מסתערים באחת קדימה, מתחילים להילחם במאוחד בכוחות ארוות' ווילאס, מתכוונים להפוך את שדה הקרב.
השוגון מאבד לרגע מקפאונו התמידי ומביט על המחזה המרהיב, עוצר הנשימה, שמול כולם. מעולם לא נראתה סופה כזו בת'נדיאן, ומעולם לא הייתה האימפריה כה קרובה לכיבוש הצפון והעולם כולו.
הוא אינו אומר מילה, רק נושם עמוקות, והם חשים את הסיפוק העצום שהוא רואה מהפיכתה של תיאוריית הרסיסים - לראשונה - לפרקטיקה.

סא-אאגה נוקש באצבעותיו ואנרגיה סגולה עוטפת אותו. הוא שולח את מבטו אל שליחי המועצה, עוצר אחרון על דם הדרקון הלבן. הוא אינו אומר דבר, אך זה כאילו שניתן לשמוע את מילותיו על אף הדממה שבאה עם השלג החדש.
בוא ומצא אותי, סנשאי.

ומרגע שהוא נעלם, הרוחות העוצמתיות נעלמות. הם מסוגלים לנוע כעת. פמיניה קורסת על ברכיה, וירניק מחזיק בה, מסייע לה להתאושש. קאס וזל קמים מיד, בודקים שכולם בריאים ושלמים. אילידיה בוחנת ששום פריט מאגי לא אבד, ושירו-סנשאי מביט מסביב, מזהה היטב את השלג הקפוא, את הדממה הפושטת מסביב. את הרוחות האחרונות של טיראנובה.
לילוואנה רצה קדימה, בשעה שהקטור וריבון הברק קורסים גם הם. האביר על ברכיו, הריבון על גבו. האלפית בוכה, כורעת על ברכיה ומחזיקה בידו של דנקן בשעה שהאיש הענק מפרפר. אף שגופו החיצוני לא פצוע, הם רואים כי אור ורוד מתחיל לאחוז בו, עדין ורך. הוא מטפס אט-אט, אך נותן להם מספר שניות אחרונות להיפרד. לומר שלום.

"נוח עתה, דנקן הסאר" לוחשת לילוואנה, מקרבת את ידו אליה בשעה שהקטור מחזיק את ידו השנייה, בוכה יחד עמה.
"אני מצטערת. באמת, באמת, אני מצטערת" היא משפילה את ראשה מולה, הדמעות יורדות.
"מצטערת? על מה את מצטערת?" לוחש דנקן. הוא מביט מסביב אל הקטור, אל לילוואנה, אל פמיניה, אל השאר. ואז, הוא מביט לנקודה רחוקה, כאילו מאחוריהם. נקודה שנראית קרובה כעת.
"אני הולך לראות את הבת שלי שוב" הוא מחייך לראשונה זה חמש שנים, והדמעות שזולגות ממנו כעת הן דמעות של אושר. הוא צוחק צחוק כנה, כזה שאוחז בכל הגוף ולא משחרר, ועוצם את עיניו בשמחה טהורה. גופו גוסס, אך נשמתו חיה.
"תודה לכם... תודה לכם..." הוא לוחש, הדמעות זולגות על לחייו. האור הוורוד עוטף כעת את כל גופו למעט ראשו, מתחיל להעלים אותו לחלקיקים קטנים.
"תודה לך..." הוא מחזיק לרגע בכף ידו של הקטור, פותח את עיניו ושולח את מבטו האחרון אל האביר בטרם האור מגיע גם לראשו, ובחלוף מספר שניות, עוטף אותו ומעלים אותו לגמרי.

ובשקט שירד על מגדל הברק, לא נותר אלא זכרון החיבוק ההוא - חיבוק שהצליח לגאול אב שכול.

שירו מביט בסא-אאגה לרגע ארוך, לא מסיט את מבטו מעיניו של השוגון האכזר.
גם הוא לא אומר דבר, ורק מהנהן קלות, מראה לשוגון שלא הצליח לערער את רוחו.

לאחר שדם הדרקון נעלם, הוא פונה לכרוע לצד הקטור והריבון, בודק האם ניתן לעזור להקטור לאחר הברק שפגע בו. כמה רגעים מאוחר יותר, הוא בוהה בנקודה בה שכב הריבון, כששביבי האור הוורודים האחרונים נעלמים.
"זה מדהים, מה שעשית. בסופו של דבר, אתה האביר האמיץ שהחזיר לבת'אני את אבא שלה" הוא אומר להקטור, מניח את ידו על כתפו בהערכה.

פמיניה הרימה את ידה, עיניה נוצצות באור פנימי שלא היה בה רגע קודם. האוויר סביבם רעד, כאילו נמתח עד גבול האפשר. היא חיפשה את המקום שסא-אאגה נסוג אליו.
"הוא יצר מישור לעצמו באמצעות הכוח שגזל ממני. אני מסוגלת להביא אתכם אליו" הפיה לשעבר נושמת עמוקות ועיניה זורחות בצבע סגול, שעה שהיא מנצלת את שארית כוחה כדי לעטוף אותם באנרגיה סגולה. ברקים לבנים ממשיכים להכות בקרקע, כשעוד ועוד דמי דרקון מצטרפים אל הלחימה. עם זאת, נראה שהקצב איטי יותר מהמצופה משום מה, כמעט כאילו המהלך עובד, אך לא לחלוטין. קשה לשים את האצבע על התחושה המדויקת.

וירניק ולילוואנה מביטים האחת בשנייה, ואז בשליחי המועצה.
"אנחנו חייבים להישאר כאן" וירניק הוא הראשון שאומר זאת, חוסך את הרגע מלילוואנה, שעוד חושבת על הריבון. "להגן על פאם. להצטרף לאנשים שלמטה. אם מקודם ניסינו לקנות כמה שיותר זמן, כרגע זה הפך למשימה עוד יותר בלתי אפשרית. אנחנו נעשה מה שאפשר. אתם... אתם חייבים להרוג אותו ולשבור את הרסיס שהוא הצליח לבנות. עבור ארוות', עבור כל מי שסבל תחתיו".
"הוא שטן עלי אדמות. אל תהססו" לילוואנה מדברת בקצרה, קמה על רגליה. "אתם מסוגלים לכך".
"הכוח שסא-אאגה גזל ממני יאפשר לו להשתמש בזכרונות, ממש כמו עכשיו, כדי להמשיך ולייסר אתכם. אבל גם בכם יש כוח. גם אתם הייתם בממלכתי, גם אתם ראיתם, חוויתם, הרגשתם. הזכרונות יכולים לשרת גם אתכם" אומרת פמיניה, רגע בטרם האנרגיה הסגולה מקיפה את שליחי המועצה לחלוטין.
"אתם לא עומדים לבד. לא משנה מה הוא יאמר, לא משנה מה הוא יעשה. זכרו זאת".

היא פתחה את השער. האור היה מסנוור לרגע, ואז - חושך מוחלט. זה כאילו העולם סביבם נשמט. המישור היה ריק ושחור, נטול כל קו או גבול, כאילו לא החליט מה הוא רוצה להיות. ובמרכז, כמו עוגן בים של כלום, עמד סא-אאגה. מעליו, מרחפים באיטיות כמעט מרגיזה, כדורי הבדולח שבתוכם השתקפו דמויות דמי הדרקון. פנים סקרניות בכלוב של זכוכית.
בדרך כלל היה לוקח להם רגע להתאושש מהחוויה, אבל הם כבר נזרקו יותר מדי פעמים בין מישורים ובין מרחבים. הם קמים על רגליהם בקלות, מוכנים לבאות. שירו-סנשאי אוחז בלהבו בעוצמה, נושם עמוקות ובולע רוק. הרגע הגיע.

"אוהבים זאת?" שואל סא-אאגה, מהלך באיטיות בתוך הכלום שמסביבו. הוא נראה רחוק וקרוב בעת ובעונה אחת, וכשהם מנסים להתקרב, זה כמעט כאילו המישור שמסביב לא באמת מגיב להם. עדיין לא, לפחות.
"אני מכנה את המקום הזה ארמון הדעת. מישור כיס. הראשון מסוגו" הוא מביט מסביב, כאילו יש משהו לראות. "כמות הדברים שאיננו מבינים בעולם..." הוא לא ממשיך את המשפט, נותן לשקט להמשיך, ואז מביט בהם.

"האם אתם מצפים לנאום על טוב ורע, ועל כך שאינכם מבינים את מקומכם בעולם בין שני המושגים הללו? על התרבות והקדמה שהאימפריה תביא לארוות', לצפון, לת'נדיאן? על הצדקה כלשהי למה שקרה ומה שיקרה?" הוא מרים גבה, מושך בכתפיו.
"לא יהיה כל נאום שכזה. האמינו במה שתרצו להאמין. עשו מה שתרצו לעשות. אין זה משנה. הפסדתם. הפלישה החלה, ובקרוב היא רק תלך ותתגבר. וגם אם בנס כלשהו תצליחו להביס אותי - ואני מבטיח לכם שאין שום תקווה שהדבר יקרה - הרי שארוות' מפורקת לחלוטין, ועמה ברית הצפון. וכל זאת, עם השקעת משאבים מינימאלית מהאימפריה" הוא נושם עמוקות בשעה שמתוך השחור שמסביבם מתחילה להיווצר תמונה, ואז מגע ברגליים, ואז אוויר באוזניים, של מגדל הברק. ברקים לבנים משתוללים בכל מקום, כשעוד ועוד מחיילי האימפריה יוצאים מהם.

"אני רואה את הבלבול בעיניך, סנשאי" הוא מביט לעבר דם הדרקון הלבן. "אתה מזהה זאת, את הרוחות האחרונות מטיראנובה, את לובן הברקים. האם תוכל לנחש מדוע, על אף שהצלחתם לשכנע את הריבון לשחרר את הסרט הוורוד, בכל זאת הצלחתי לעשות שימוש ברסיס? האם אתה באמת חושב שאתכנן פלישה שלמה בהתבסס על מצבו הנפשי הרעוע של כלי אחד, בלי כל תוכנית גיבוי?" הוא מביט בו רגע ארוך, שעה ששירו-סנשאי חושב על כל הרגעים שהובילו אותו הנה. על הסוד האחרון שהוסתר ממנו, על התוכנית שנחשפת בפניו רק כעת - רגע לפני הסוף. על האופן בו חייו תוכננו כבר מהרגע הראשון.

איבדת חצי משמך בשל חטאי העבר, אך יש בך עוד מדמה של האימפריה. עוד לא סיימת את שירותיך לה.
תתפלא, שירו-סנשאי, אך גם לך יש חלק בתוכניות הללו. הרצון שלך אינו רלוונטי, לחיוב או לשלילה.
האם איני ישיר דיו? סנשאי משרת את מטרות האימפריה והקיסר במעשיו. כבר אמרתי זאת, כיצד אוכל להיות ברור יותר? הוא מקדם את האינטרסים שלי באופן מובהק כשהוא לצידכם, וכך עשה במשך כל תקופת שירותו תחת הכתר.
ימשיך הוא לשרת את האימפריה בנאמנות רבה בעתיד הקרוב והרחוק, עד יום מותו. אני משוכנע בכך, למעשה.
שואלת את, אילידיה, באילו אינטרסים תומך סנשאי, כך שאענה לך ישירות. התעצמותה הצבאית של האימפריה, כמובן.
אני לעולם לא שוגה בהערכותיי... סנשאי.
האם אתה מאמין, באמת ובתמים, כי ישנו אדם המסוגל להימלט ממני?
קאטו צדק. אינך מאכזב אף פעם.

"כן, סנשאי" סא-אאגה לוחש, עיניו הצהובות מרצדות, נהנות מההלם שאוחז בדם הדרקון הלבן. כשהוא מריץ כל רגע בחייו לפניו. כשהוא מבין, לראשונה, כיצד כל החלקים מתחברים.
"אתה הרסיס".

דממה. מה כבר עוד נותר לומר?
"הקשר עוד לא יציב באופן מלא. הוא מוחזק על ידי כוחה של פמיניה" השוגון מביט בשליחי המועצה, שולף את הקטאנה שלו, בשעה שהעולם מתערבל סביבם.
"אך ברגע שאטפל בחבריך, יהיה לנו את כל הזמן שבעולם לדאוג לכך".

META
יוזמה!
קרב אחרון לקמפיין. עליתם לדרגה 17.
בהצלחה! גאה בכם!

OUT

IN
סא-אאגה נוקש באצבעותיו.
פרץ של אנרגיה סגולה עוטף את השוגון. רסיסי הקסם מתחילים ללבוש צורות, תחילה בלתי מזוהות ולאחר מכן מוכרות. מוכרות היטב.
היורשים לדם הענקים חזרו.

"אל התהילה!" קוראת ברסוולה, שתי ידיה עמה, ומסתערת קדימה יחד עם שן-כפור. קושאן, מנגד, פועל באחת יחד עם הוורג שלו ונע הצידה. בעוד שהגוליאת'ית שולחת את חניתותיה קדימה אל קאס, כאילו זוכרת בעצמה שהוא זה שגדע את ידה, קושאן עצמו משלח רוחות ים בהקטור, מקפיא אותו ומכין אותו אל הברקים הקפואים. הוורג נותר לידו, מוכן להגן על אדונו.

סא-אאגה, מצידו, נושף ענן רעל בלתי נגמר שמכסה את האזור כולו, בלא רחם. הם מרגישים את עצמם מחילים להיחנק, את גופם נחלש מבפנים. שלא כאויבים רבים בהם נלחמו, נראה שסא-אאגה מסתפק בכך, לא שולח את הכל במכה, ובוחן את תגובתם בקרירות.
השוגון ממתין. הקרב רק החל, וההפתעות עוד רבות.

META
הילות ויכולות:
אייאג'וטסו נעלה [סא-אאגה] - סא-אאגה רשאי לפסוע חצי ממהירותו. אם הוא מסיים את תורו בסמוך לאויב, הוא זוכה בתוסף +2 להתקפה לגלגול ההתקפה הבא שלו עד סוף תורו הבא. אם היוזמה של סא-אאגה גדולה משל כל אויב, כל אחת מהתקפותיו זוכה לטווח פגיעה חמורה של 18-20. סא-אאגה רשאי לשמור את היתרון הזה מבלי לנצל אותו, ובכל תור שהוא עושה זאת, טווח הפגיעה החמורה עולה ב-1, עד אשר הוא ינצל את היכולת.
לשון מורעלת [ארמון הדעת] - סא-אאגה מנצל את הפעולה כדי להפעיל את היכולת, ומעכשיו מדובר במלכודת שמתרחשת בתורו של ארמון הדעת. כלל היצורים מלבד סא-אאגה יותקפו בכל תור ועלולים לאבד פרצי ריפוי. יצור שירד ל-0 פרצי ריפוי לא סופג נזק בשל העדרם.

דם הגזעים הרכים [ברסוולה] - הילה 2; ברסוולה זוכה בתוסף +2 לגלגולי נזק כנגד כל אויב מדמם בהילה.
הקרב מחכה לנו [ברסוולה] - אם ברסוולה צמודה לבן ברית; היא ובן הברית יכולים לנוע את מהירותם כפעולה חופשית.

התקפות נגד שירו-סנשאי:
לשון מורעלת - 32 נגד קשיחות, בפגיעה שירו-סנשאי מאבד פרץ ריפוי אחד.

יללת חורף - פרץ קרוב 3; 28 נגד רצון; אם פגע, 16 נזק כפור ושירו-סנשאי מסומן ע"י שן-כפור (הצלה לסיום).

התקפות נגד קאס:
לשון מורעלת - 27 נגד קשיחות, בפגיעה קאס מאבד פרץ ריפוי אחד.

זוג חניתות - 2 התקפות חנית. 36 נגד דרג"ש, 30 נגד דרג"ש; 31 נזק ו-24 נזק בהתאמה.
נגיחה - 28 נגד קשיחות; אם פגע, 14 נזק וקאס נדחף שתי משבצות והלום [Dazed] עד סוף תורו הבא.

יללת חורף - פרץ קרוב 3; 20 טבעי נגד רצון; 18 נזק כפור וקאס מסומן ע"י שן-כפור (הצלה לסיום).

התקפות נגד זל:
יללת חורף - פרץ קרוב 3; 25 נגד רצון, פספוס.

התקפות נגד אילידיה:
לשון מורעלת - 34 נגד קשיחות, בפגיעה אילידיה מאבדת פרץ ריפוי אחד.

יללת חורף - פרץ קרוב 3; 22 נגד רצון, פספוס.

התקפות נגד הקטור:
לשון מורעלת - 1 טבעי נגד קשיחות, פספוס.

יללת חורף - פרץ קרוב 3; 30 נגד רצון; אם פגע, 12 נזק כפור והקטור מסומן ע"י שן-כפור (הצלה לסיום).

רוחות של ים - 25 נגד קשיחות. 34 נזק, הקטור מואט (הצלה לסיום) וסופג רגישות 10 לנזק ברק (הצלה לסיום). בפספוס, חצי נזק, הקטור מואט עד סוף תורו הבא וסופג רגישות 5 לנזק ברק עד סוף תורו הבא.

IN
אילידיה שולפת את הסיף, עיניה ממוקדות בנבל גם כאשר העולם כולו מתערבל מסביבם. כתף אל כתף לצד שירו, לא מעורערת בידי 'החשיפה' של הנבל, כל כלי נשק ושריון בידי החבורה בוהק בכוחות שאילידיה פעמים אינספור כבר תיעלה לתוכם. היא מוכנה אל הקרב, היא חיכתה לתת לנחש הזה אגרוף הרבה יותר מידי זמן.

היא מתרכזת, והתנועות שלה נהיות דומות יותר, כאשר צללים מסביבה מתחילים להתערבל. סא-אאגה יכול להבחין שהוא נלחם נגד אילידיה, אבל נגד עוד מישהי, יריבה שהייתה לו זמן רב. משהו ממנה נותר, רודף אותו אפילו כאן.

META
יוזמה: 1+8=9.

על הקטור
חותם כפור: חרב המעיינות גורמת ל-5 נזק כפור נוסף בכל פעם שאתה פוגע בהתקפת נזק/אביזר. בפגיעה ניתן לוותר ההשפעה כדי להפוך את המטרה לנטועה (הצלה לסיום).

על קאס
חותם בוהק: בפגיעה עם הגרזן של קאס, קאס מחדש 10 נק"פ וההתקפה גורמת לנזק קורן. בפגיעה ניתן לבחור להפוך את המטרה להלומה (הצלה לסיום) ולנצל פרץ ריפוי עם ריפוי+ 10 נק"פ. ניתן להשתמש בכוח של הפגיעה פעמיים, ורק בפעם השנייה ההשפעה מפסיקה.
חותם ברק: הגרזן של קאס גורם 10 נזק ברק נוסף בפגיעה. בפגיעה ניתן לוותר על ההשפעה בשביל להפוך את המטרה להלומה (הצלה לסיום).

על שירו-סנשאי
חותם מחליד: בפגיעה עם הקאטאנה נגרם 5 נזק חומצה מתמשך (הצלה לסיום). בפגיעה ניתן לוותר על ההשפעה כדי לתת מחסר 5- לדרג"ש למטרה (הצלה לסיום).
התמרת אנרגיה: שירו יכול להוסיף להתקפה עם הקאטאנה תוסף 2+ לאחר הגלגול אחת לקרב.
תרכובת התנגדות: שירו מקבל תוסף כוח 1+ לדרג"ש עד סוף ההיתקלות. הוא יכול לוותר עליו כפעולה חופשית על מנת לקבל נק"פ זמני בשווי ערך הריפוי שלו+10, ולתת את אותו ערך של נק"פ זמני לבן ברית בפרץ 5 ממנו.

על אילידיה
ריקוד מתנשא: אילידיה מקבלת תוסף כוח 6+ למהירות ולזריקות הצלה.
ריקוד הצללים: כאשר אילידיה משלימה תנועה של 3 משבצות לפחות בתורה, היא הופכת לערטילאית עד תחילת תורה הבא.

112/112 נק"פ.
9/13 פרצי ריפוי.
4 נקודות פעולה.

ריקוד מתנשא: תוסף כוח 6+ למהירות ולזריקות הצלה.

ריקוד הצללים: כאשר אילידיה משלימה תנועה של 3 משבצות לפחות בתורה, היא הופכת לערטילאית עד תחילת תורה הבא.

כוחות יומיים מוכנים: חותם בוהק, חותם ברק, חותם-כבול קרח, חותם מחליד.
כוחות תכלית מוכנים: תחיית הברזל, הטמעה מחדשת, הקסמת החלמה, הטמעת עור-ברזל.

עירוי ריפוי: נותרו 2/3.
התקפות היתקלות: גניבת גורל, לחש חיוני, מורשת הלפיד, מכת הדף נגד, פרץ הלפיד, קשר החלפה, רפש פתאומי, תיעול כוח הסערה.
כוחות התקלות: כישרון להצלחה, כלאו של סאלזאקאס, מגן חיים, סנדלי פושטים, עירוי נוסף, קרע במארג.
כוחות יומיים: עיצוב אדמה, ריקוד מתנשא, ריקוד הצללים.

עריכה אחרונה:
הקטור מתקדם באיטיות אל מול הרוחות, צועד צעד אחד אל עבר סא-אאגה. כל המסע הזה היה לעקוב בעקבותיו והנה, סוף סוף, הוא בהישג ידם. מה זה רק עוד צעד אחד?
חרב המעיינות עוזבת את ידיו של הקטור, מתחילה להיאבק בברסוולה. חיתוך מהיר ברגל ובזרוע לפני שהיא חוזרת לידיו של האביר. ברסוולה בזעמה באה לתקוף אותו עם חנית, אך הקטור חוסם אותה בחרבו. הוא מרקד כסייף, חוסם ומתחמק עד אשר מגיע הרגע המתאים, הרגע אליו הוא חיכה.
ברק נורה ממעל, ברק קפוא ממטיר על הקטור. הוא חש בו, הוא ידע מתי הוא יבוא. ובדיוק באותו הרגע, הוא דוקר את ברסוולה.
הגוליית'ית מוסחת מן הבזק האור, בדיוק מספיק בשביל שהקטור ידקור אותה בכתפה. מספיק בשביל שהברק יוליך את עצמו דרך גופו וחרבו ויחשמל גם אותה.
אך להקטור לא קרה דבר, הברק אפילו לא פגע בבגדיו… כי עם מותו של דנקן, כעת התפקיד נח בידיו. כעת הקטור הוא ריבון הברק.
META

על שירו והקטור:
מזל משותף- כאשר שירו מצליח בבדיקת הצלה, הקטור מסיר מעצמו מצב שיכול לרדת בהצלה.

על הקטור:
חותם מעצים: הילה 1 2+ לכל ההגנות לבני ברית
הילת המגונן: הילה 1 מסמנת את כל האויבים שבפנים
מקלט צדק: הילה 1 בה כל בן ברית חסין להשפעות הקסמה ופחד ובנוסף מקבל 1+ לכל ההצלות
רוח צודקת: הילה 1 בה כל בן ברית שמסיים את תורו יכול לגלגל הצלה אחת.
ים של אחדות: הילה 5 בה בני ברית בהילה יכולים להיות מאוגפים רק אם כל בני הברית בהילה מאוגפים. כאשר אויב נותן יתרון קרבי למישהו בהילה, כל בן ברית בהילה מקבל עליו יתרון קרביהגנה בלתי חדירה, נותן את התוסף דרג"ש מקסמי הגנה לכל שאר ההגנות של הקטור
עור ברזל: הקטור מקבל עמידות לכל נזק.
הגנה יסודנית: הקטור מקבל עמידות לכפור.

מזדמנת על ברסוולה כי היא תקפה את קאס בזמן שהיא מסומנת כתוצאה מחותם מעניש.
התקפה: 18+23=41 נגד דרג"ש.
נזק: 7+13= 20 נזק ברק ו5 נזק כפור.

פעולת תנועה: פוסע לE23. בתורו הקטור חוטף נזק ברק ונזק כפור מתמשך(לא עובר לו את העמידויות). כתוצאה מכך שהקטור יחטוף נזק ברק הוא משתמש בנשמת ברק ועושה לברסוולה 10 נזק ברק.
פעולה משנית: חותם מגונן. הקטור מסמן את ברסוולה ושן כפור.
פעולה רגילה: להב רועם.
התקפה על ברסוולה: 14+23= 37 נגד דרג"ש.
נזק: 8+13= 21 נזק ברק ו5 נזק כפור. ואם ברסוולה מתחילה את תורה סמוכה אליי וזזה הרחק ממני היא חוטפת עוד 12 נזק ברק ורעם ו5 נזק כפור.

IN
"מה לעזאזל, לא הרגנו אותם כבר?" קאס חוסם את אחת מחניתותיה של ברסוואלה, נשרט בזרועו מהשנייה. הוא מתכונן להכות בה חזרה - אבל היללה של הנמר תופסת את תשומת לבו.
יותר מדי דברים לחשוב עליהם. בני הענקים שהופיעו משום מקום. התגלית ששירו היה רסיס. לקאס אין מושג מה בדיוק הולך כאן, אבל הוא יודע שהאויב נמצא מולו - ושהאנשים שהוא רוצה להגן עליהם נמצאים מאחוריו. זה מספיק לו.
אבחת גרזן פוגעת בגפיו הקדמיות של שן-כפור, מפילה אותו לרצפה. קאס וזל מנצלים את ההזדמנות ורצים סביבו וסביב ברסוואלה, מתקדמים קצת לעבר השוגון - אך שמים לב להשאר קרובים לחבריהם.
META
יוזמה: 15+14 = 29.

באפים (לפני הקרב):
על שירו:
Nature's Stride: שירו מקבל 2+ למהירות ומתעלם מתוואי שטח קשה

על עצמי:
Oak Skin: עמידות 5 לכל הנזק

זל:
מאפיין- מלווה שומרת * הילה 1: בני ברית מקבלים תוסף כוח 2+ לכל ההגנות כל עוד הם בהילה.

ההתקפות היחידות שפוגעות הן חנית אחת של ברסוואלה והיללה של שן-כפור.

פעולה חופשית: זעם הברזרקר. קאס מקבל תוסף 2+ לגלגולי נזק עד סוף ההתקלות.
פעולה רגילה: זעם פטיש האלון. 33 נגד דרג"ש כנגד שן-כפור. 9+14+10+2 = 35 נזק (מתוכו 10 ברק) ושן-כפור נופל שרוע.
בנוסף, קאס מחדש 10 נק"פ.
כהשפעה, קאס נכנס לזעם פטיש האלון. עד שהזעם מסתיים, כל פעם שהוא פוגע באויב עם התקפת קפא"פ הוא מפיל אותו שרוע. אם האויב כבר שרוע, ההתקפה גורמת 3 נזק נוסף.
פעולת תנועה: קאס פוסע לH25. זל פוסעת לH23.
פעולה משנית: Companion Emplacement: קאס נע לF22. זל פוסעת לD21.

הצלה נגד סימון: 16, הצלחה.

עריכה אחרונה:
IN
שירו-סנשאי מתכוון להסתער על סא-אאגה, נע קדימה במהירות, שעה שדם הדרקון הירוק מביט בו מרחוק באדישות קלה.
"צפוי".

הוורג של קושאן מסתער קדימה, מוכן להגן על סא-אאגה. הוא מתפרץ לעבר שירו-סנשאי, מפיל אותו ונועל אותו במקום בעודו מנסה לקרוע את כתפו ממקומו.

META
התקפות נגד שירו-סנשאי:
עורמת הפושט - תגובה מיידית, כשאויב חולף במרחק 8 משבצות משאר או 6 משבצות מקושאן; שאר או קושאן יכולים להסתער על האויב. שאר מסתער ומשתמש בנעילה במקום.
נעילה במקום - 34 נגד דרג"ש, אם פוגע 29 נזק ושירו-סנשאי נטוע במקומו עד סוף תורו הבא. קושאן זוכה ביתרון קרבי נגד שירו-סנשאי עד סוף תורו הבא. בפספוס, חצי נזק, שירו-סנשאי נטוע עד סוף תורו הבא וקושאן לא זוכה ביתרון קרבי.

IN
אילידיה מרימה את עורקי המעמקים, או מה שנותר מהעתק העוצמתי, כאשר הוא משתנה לרובה קשת שהיא טוענת במהירות ומכוונת על שן כפור. "אתה תאפשר לנו לראות כל חלק מהתוכנית שלך שפירקנו בדרך? כבר ניצחנו את התוכניות שלך פעם אחת. לא האמנת שיש לך התנגדות, אנחנו כאן" היא אומרת לו, בעודה טוענת את הנשק במהירות ויורה אל עבר הנמר.

היא נעה הצידה, תנועותיה מזכירות ריקוד, ומחושבות כאחת. מסביבה צללים, כמעט שנוצרים מהזיכרונות עצמם, נדבקים אליה. לרגע אחד היא נראית כאילידיה, לרגע אחד היא נראית כאודסיה, המראה שלה נועד לתעתע בשגריר ולהזכיר לו את יריבתו המרה.

META
מאפיין- תגובה נעלה
לאילידיה יש יתרון קרבי כנגד כלל האויבים בתור הראשון של הקרב. מים של אחדות, כל הקבוצה נהנים מיתרון קרבי זה.
פעולה חופשית- עורקי המעמקים
עורקי המעמקים משתנה לרובה קשת ידני, והיא טוענת אותו כפעולה חופשית.
פעולה רגילה- נשק קסום
אילידיה יורה על שן-כפור. יש לה יתרון קרבי בתור הראשון כנגד כלל האויבים (תגובה נעלית).
התקפה: 8+24+2=34 נגד דרג"ש.
פגיעה: 6+10=16 נזק ובנוסף כל בן ברית הסמוך לאילידיה- הקטור ושירו, מקבלים תוסף כוח 1+ לגלגולי התקפה ו-5+ לגלגולי נזק עד סוף תורי הבא.
פעולה חופשית- עורקי המעמקים
עורקי המעמקים משתנה חזרה לצורת הסיף שלה.
פעולת תנועה- תזוזה
אילידיה נעה עד ל-H24, מאגפת את שן-כפור עם קאס. היא ערטילאית עד תחילת תורה הבא.

112/112 נק"פ.
9/13 פרצי ריפוי.
4 נקודות פעולה.

ריקוד מתנשא: תוסף כוח 6+ למהירות ולזריקות הצלה.
ערטילאית עד תחילת תורה הבא.
מאגפת את שן כפור עם קאס.

עריכה אחרונה:
שירו נע קדימה, עיניו נעולות על סא-אאגה, כשהווארג מתפרץ ונועץ את שיניו בכתפו. שירו חושק את שיניו בכאב, אבל מתמקד במהירות - ככל שינטרל את הווארג מהר יותר, כך ייטב. הוא מניף את הקטאנה שלו לעבר הווארג, מונע ממנו לזוז ביעילות ולתקוף אחרים.

Meta
פעולת תנועה
שירו נע ל-f17

פעולה רגילה
נשיכת נחש הפלדה
20 טבעי, 40 סופי - 54 נזק כפור ו5 נזק חומצה מתמשך ו5 רגישות לכפור, והווארג מואט ולא יכול לפסוע עד סוף תורי הבא.

פעולה משנית
אימון הגנתי +2 לכל ההגנות מלבד דרג"ש עד סוף ההתקלות

IN
ברסוולה, קושאן וחיותיהם ממשיכים לתקוף ללא רחם. הגוליאת'ית מתפרעת בשדה הקרב, צועקת בשמחה בעודה דוקרת שוב ושוב לכל כיוון, נהנית מהדם המותז. קושאן מנסה לתמוך את פועלה ולהחליש את הגנותיו של האביר, בעוד שאר ושן-כפור שורטים ונושכים.

סא-אאגה מתעלם במופגן משירו-סנשאי, עיניו המרצדות מביטות מרחוק באילידיה.
"זמן רב חיפשת תשומת לב מסובבייך. מהורייך לא זכית בכך, ואחותך היא לא יותר מגופה מרקיבה שנשכחה בעולם אחר. הרשי לי לתת לך את שביקשת" היא מרגישה את מוחה קמל מבפנים, שעה שרגליה מצוות עליה להתנתק מהקבוצה. כאב פנימי מתחיל לעלות בגופה, והיא מרגישה את הפיתוי לשלח אותו באחר, כאילו הוא רק מחפש להתנתק ממנה ולצאת לעבר אחד מבני בריתה. סא-אאגה מביט מרחוק בעניין, סקרן לראות מה תבחר חצי-האלפית.

META
הילות ויכולות:
אייאג'וטסו נעלה [סא-אאגה] - טווח הפגיעה החמורה עולה ל-17-20. סא-אאגה עדיין לא מנצל את היכולת.

דם הגזעים הרכים [ברסוולה] - הילה 2; ברסוולה זוכה בתוסף +2 לגלגולי נזק כנגד כל אויב מדמם בהילה.
זעם [ברסוולה] - אם ברסוולה תוקפת יריב שתקפה בתורה הקודם, היא זוכה ב+1 להתקפה ולנזק כנגדו; תוסף זה מצטבר בכל תור בו היא ממשיכה לתקוף את אותו האויב.

התקפות נגד שירו-סנשאי:
לשון מורעלת - 37 נגד קשיחות, בפגיעה שירו-סנשאי מאבד פרץ ריפוי אחד.

חיית צייד - כשלקושאן או לשאר יש יתרון קרבי כנגד המטרה; שאר תוקף פעמיים עם נשיכת אימים. 24 ו-37 נגד דרג"ש, אם השני פוגע 25 נזק ושירו-סנשאי נופל שרוע.

התקפות נגד קאס:
לשון מורעלת - 30 נגד קשיחות, בפגיעה קאס מאבד פרץ ריפוי אחד.

טבח מוחלט - ברסוולה יכולה לפסוע את מהירותה ולתקוף עד שלושה יריבים שונים באמצעות זוג חניתות. במידה ופגעה בשני יריבים לפחות, כל מטרה שנפגעה נופלת שרועה וסופגת 10 נזק מתמשך (הצלה לסיום). 2 התקפות חנית; 25 ו-34 נגד דרג"ש, אם השנייה פגעה 27 נזק.

ניב קפוא - 31 נגד דרג"ש, אם פגע 24 נזק כפור וקאס מואט (הצלה לסיום).

התקפות נגד זל:
טבח מוחלט - ברסוולה יכולה לפסוע את מהירותה ולתקוף עד שלושה יריבים שונים באמצעות זוג חניתות. במידה ופגעה בשני יריבים לפחות, כל מטרה שנפגעה נופלת שרועה וסופגת 10 נזק מתמשך (הצלה לסיום). 2 התקפות חנית; 23 ו-26 נגד דרג"ש, אם השנייה פגעה 23 נזק.

התקפות נגד אילידיה:
לשון מורעלת - 26 נגד קשיחות, בפגיעה אילידיה מאבדת פרץ ריפוי אחד.

הפרד ומשול - 36 נגד רצון, אילידיה מוחלקת עד 5 משבצות וסופגת 10 נזק על כל משבצת שהוחלקה. סך הכל, 50 נזק. סא-אאגה רשאי לתקוף את אילידיה עם בחירה סדיסטית.
בחירה סדיסטית - 40 נגד רצון, אילידיה סופגת 42 נזק והלומה [Dazed] (הצלה לסיום), עם מחסר -1 לגלגולי ההצלה. אילידיה רשאית לבחור להעביר את הנזק לבן ברית, אך במקרה כזה עובר 84 נזק. אילידיה רשאית גם לבחור להעביר את ההשפעה לבן ברית, אך במקרה כזה ההשפעה הופכת להמום [Stunned] (הצלה לסיום), עם מחסר -2 לגלגולים.

התקפות נגד הקטור:
לשון מורעלת - 33 נגד קשיחות, בפגיעה הקטור מאבד פרץ ריפוי אחד.

קללת הימים - 31 נגד רצון, הקטור סובל -2 לכל ההגנות שלו (הצלה לסיום).
טבע פראי - 36 נגד תגובה, 31 נזק והקטור מקנה יתרון קרבי לכל האויבים (הצלה לסיום).

טבח מוחלט - ברסוולה יכולה לפסוע את מהירותה ולתקוף עד שלושה יריבים שונים באמצעות זוג חניתות. במידה ופגעה בשני יריבים לפחות, כל מטרה שנפגעה נופלת שרועה וסופגת 10 נזק מתמשך (הצלה לסיום). 2 התקפות חנית; 20 טבעי ו-28 נגד דרג"ש, 34 נזק ו-25 נזק בהתאמה.

קאס כורע ברך תחת התקפותים של ברסוואלה ושן כפור, אבל הוא לא נותן לזה לעצור אותו. הוא קם ומכה במהירות בעוד זל מסתערת על הוורג השני, מנסה למשוך אש משירו - ולאפשר לו להגיע אל סא אאגה מהר יותר.
META
תחילת תור: 10 נזק מתמשך.
פעולת תנועה: קם משרוע. זל פוסעת לE20.
פעולה רגילה: Combined Attack. על שן כפור. 38 נגד דרג"ש, פגיעה. 6+14+2+10= 32 נזק (10 ממנו ברק), שן-כפור נופל שרוע. קאס מחדש 10 נק"פ.
כפעולה חופשית, זל נעה לE15 ותוקפת את שאר. 27 נגד דרג"ש. בפגיעה 20 נזק.
פעולה משנית: מטרת הצייד על שן-כפור.

הצלות בסוף התור:
מואט : 2, כשלון.
נזק מתמשך: 10, הצלחה.
מגלגל הצלה נוספת נגד מואט בזכות ההילה של הקטור: 17, הצלחה.

עריכה אחרונה:
הקטור קם ממכותיה של ברסוולה, עורו מוקף בקסמי מים, קרח וברק. כל מכה מרגישה לא יותר מזרם קל על אצבעותיו. בתגובה למכתה הוא שולח את להבו הישר קדימה, מכה אותה כהוגן בבטן. החרב עוברת דרכה ופוגעת גם בשן כפור, שכן גם הוא תקף את אשר הקטור נשבע להגן עליו.
META
בגלל הסט שיריון מאגי הקטור מקבל תוסף 6 לנזק כנגד מי שמפר את הסימון שלו. שן כפור וברסוולה הפרו את הזימון ולכן יש לו עליהם מזדמנת.
מזדמנת על שן כפור: 8+23=31 נגד דרג"ש.
נזק: 8+13+6+5= 32 נזק ברק ו5 נזק כפור.
מזדמנת על ברסוולה: 20 טבעי
נזק: 8+13+6+17+5=49 נזק ברק ו5 כפור.

הפרעה מיידית: חותם מגונן. קאס מפחית 21 נזק מההתקפה של שן כפור.

פעולת תנועה: הקטור קם.
פעולה רגילה: להב רועם על ברסוולה.
התקפה: 17+23=40 נגד דרג"ש.
נזק: 5+13+6+5= 29 נזק ברק ו5 נזק כפור. ואם ברסוולה מתחילה את תורה סמוכה אליי וזזה הרחק ממני היא חוטפת עוד 26 נזק ברק ורעם ו5 נזק כפור.

הצלה ממתמשך: 15, הצלחה.
הצלה מהיתרון הקרבי: 20 טבעי, הצלחה.
בתור הארמון הקטור יחטוף עוד נזק ברק ויירה אותו שוב בברסוולה. היא חוטפת 10 נזק ברק נוסף.

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה